BEURS EN BLAUW

Nu naast de coalitiepartijen VVD-PvdA en constructieve “oppositiepartijen” D66-CU-SGP ook de “zwalk” oppositiepartij Groen Links zich achter de nieuwe pensioenregels hebben geschaard, is de parlementaire steun [de steun op straat is compleet 0 lommerdonbelangrijk geworden] in beide Kamers zo breed geworden, dat weinig tot niets de invoering van die nieuwe regels nog kan tegenhouden.
Ik meen, dat er vandaag in de 2e Kamer voor de vorm nog over gedebatteerd gaat worden, maar dat is de bekende wassen neus.
Hoewel ik zeker niet “zwartgallig”wil klinken [zwart is de komende weken niet echt een modekleur, aldus een aantal BN-ers, die naarstig naar een nieuw item zochten om zichzelf in een clipje te kunnen horen zwammen] kan ik niet nalaten even te wijzen op wat er van die nieuwe regels gemerkt gaat worden.
Mochten er pensioenverzekerden zijn, die per 1-1-2015 op een hoe gering ook indexatie van hun pensioenopbouw resp. -uitkering hoopten te kunnen rekenen, dan kan dat gevoeglijk worden vergeten. Vanaf 1-1-2015 maken die nieuwe regels dat voorlopig meer dan twijfelachtig.
En inmiddels is er een 2e reden opgedoken, die dezelfde negatieve uitwerking heeft: in pakweg 2 weken hebben de beurzen een zodanige knieval gemaakt [AEX van 425 naar 380, i.c. >10%], dat de dekkingsgraad  van ook de grote fondsen te laag is geworden om indexatie serieus als mogelijkheid te mogen zien.
Op de beurzen is precies gebeurd wat het kabinet nodig had om haar nieuwe pensioenregels er door te krijgen. Regie van bovenaf noemt men dat geloof ik.
Overigens is die knieval van de beurskoersen elders in Europa ook aan de orde. Wat te denken van Griekenland, waar aandelenkoersen van de belangrijkste banken tussen 10 0prisonen 20% daalden? En u weet het vast nog wel, Griekenland is dat land met nog steeds een staatsschuld van zo’n 177%, waardoor het land onder curatele van de “trojka” IMF/ECB/EU staat. Waardoor er openlijk weer de eerder opgetreden weerstand van vooral het linkse Syriza de kop opsteekt. Terwijl wij straks alhier elkaar de tent uitvechten over een kaas- en stroopwafelknecht van een in Engelse drop uitgevoerde Sinterklaas kan het zo maar zijn, dat in Athene hele andere dingen de kop op gaan steken.
Het woord “beurs” is gevallen en laat ik het dan maar meteen gebruiken om een ander soort tuimeling te benoemen, namelijk die van ooit “boy Wonder van het CDA” tot “erg wonderlijke flop van KLM”.
Gevreesd mag worden, dat “us Camieleke Uierlings” minstens een jaartje binnen de warme moederschoot van het CDA gaat gebruiken om zijn beurse plekken te laten wegtrekken. En omdat zijn hoofd inmiddels de sporen van zijn flaters begint te tonen zal het vaker zien van dat platte rijstevlaai gezicht niet door een ieder als prettig worden ervaren.

Tot slot: wellicht overbodig, maar ik zeg het toch nog maar even: vanavond mag u weer stemmen op de “absolute top van de vaderlandse TV”. En dat betekent, dat u niet stemt op Rutte, Samsom,Pechtold en meer van die kanjers. Ik zeg het maar om verwarring te voorkomen.

Advertenties

16 gedachten over “BEURS EN BLAUW

 1. Het meest trieste is nog dat we schijnbaar in een samenleving leven en een samenleving zijn die dat ook nog toestaat!!, waarin slechts uit rottende lucht bestaande schertsfiguren, geproduceerd uit limbabwaanse groene brandnetels bij en van wie enige “prestatie” is dat men lucht verplaatst over een klein jaar weer ergens op het schild word gehesen om daarna door de de goegemeente wederom te worden bewierookt als ware deze de nieuwe messias zelve.

  Maar nog veel triester is de constatering dat dit dus het beste is van de creme de la creme der Nederlandsche politici het zou je bijna verleiden om ouderwets in een sarcogaaf te kruipen om de komende jaren tenminste niet in angst en beven te hoeven doorbrengen.

  Wat staat dit arme volk nog te wachten met zulke leiders….

  • Kun je nagaan, Willem, zelfs binnen het CDA vindt men het grillige verloop van Eurling’s carrière vreemd.
   In een sarcofaag wegkruipen is wellicht overweegbaar, maar aan de andere kant gebeurt er zoveel gekkigheid dat het wel vermakelijk is om dat van de zijlijn te blijven volgen. Al was het maar om te weten te komen of er nog meer remmen zijn, die mogelijk losgegooid gaan worden. En tenslotte, wat is het ergste wat ons kan overkomen? Rutte III – ebola breekt uit – Nederland blijkt zelf dat vliegtuig te hebben neergehaald – elke zwarte piet wordt openbaar terechtgesteld – Camiel wordt voorzitter van het IOC – na Griekenland valt de euro alsnog …… wees eerlijk, daar worden wij toch noch warm noch koud van 😛

   • Nu gebied de eerlijkheid natuurlijk wel, dat gezien de hoeveelheid stront (hoe terecht dat verder ook moge zijn) die over “us” Camieltje is en word uitgestort en hoe incapabel deze ook verder was en is, hij natuurlijk wel is aangenomen en aangesteld, dat zegt toch ook wel wat over de toenmalige en huidige leiding van onze voormalige blauwe trots.

    Dat deze air france / klm leiding tamelijk brandschoon uit dit gebeuren is gekomen geeft alleen maar aan dat deze welhaast moeten beschikken over een meer dan formidabele prima functionerende PR afdeling.

    Een leiding die zijn jaarlijkse winst laat verdampen door een volstrekt overbodig arbeidsconflict te laten escaleren verdient natuurlijk ook niet echt de hoofdprijs en daar mag je dan rustig ook wel je vraagtekens bij zetten.

    Wat dat betreft moet “us” Camieltje zich wel heel erg “safe” hebben gevonden of heeft zijn politieke instinct hem in de steek gelaten waardoor hij niet zag aankomen welke broedermoord er ging en heeft plaatsgevonden, of hij was zo zelfingenomen dat hij weigerde door gebrek aan zelfkennis in te zien dat hij de zwakste schakel in de ketting was en dus zou worden opgeofferd als een stuk op het schaakbord van air france / klm in een wanhopige poging het tij te keren.

  • Er wordt overigens wel weer de nodige flexibiliteit van de Hollandse burger verwacht. Nog maar net had de waakzaamheid m.b.t. langsscheurende pickups en door de straten schommelende “schepen der woestijn” het vereiste niveau gehaald of er kondigt zich een volgende vijand aan: “de zwarte-piet-koppensneller”. Een constante staat van paraatheid is vereist.

 2. Inhoudelijk ingaan op de zaken, die je aandraagt, doe ik deze keer maar niet. Ik benader het voor de verandering maar eens anders door de vraag te stellen “wat word ik wijzer van wat er her en der is uitgevroten?” En dan kom ik tot de volgende reactie[s]:
  – pensioenregels: score nothing.
  Wellicht dat de jongeren denken er iets wijzer van te worden, doordat ook voor gepensioneerden niet uitbetaalde indexaties meehelpen in de toekomst hun pensioen iets meer body te geven. Dan heb ik een zure mededeling voor die jongeren; zij mogen de vlag uithangen als ze überhaupt later nog iets van een pensioen zullen krijgen. Mocht dat het geval zijn dan zal dit, net als nu de gepensioneerden is gebeurd en nog steeds gebeurt, een flink afgeroomd pensioen zijn.
  – de scherp dalende beurskoersen: score nothing
  – de zwarte piet discussie: zoals bij alle door halve zolen op gang gebrachte discussies geldt ook hier score nothing;
  – nieuwe Griekse alarmbellen [er is zelfs sprake van de noodzaak om voor de zoveelste keer een beroep te moeten doen op het Europees Noodfonds] scoren per definitie nothing;
  – de schop onder de platte kont van Eurlings: bijna had ik hier 3 bonuspunten genoteerd. Maar uiteindelijk draait het er op uit, dat Camielleke die moederschoot van het CDA weer zal opzoeken en weer te pas en te onpas allerlei saluten gaat maken. Score dus nothing
  – San en ik zijn door onze voorraad rotte eieren heen, dus laten we het Grote Televizier Ring Feest aan ons voorbij gaan. Tenzij 1 van jullie voor half negen nog wat aflevert natuurlijk 🙂
  Voorlopig score nothing dus.
  6x nothing als te doen gebruikelijk, totaal dus nothing. Volgende stap op de Tube even zoeken en ja hoor, daar vond ik iets passends, waarmee ik mijn bijdrage toch nog enig cachet kan geven.

  • Knap hoor, Jurgen. Zo’n geweldig nummer kiezen om als oogst “niets” te melden. Omdat ik weet, dat onze gastheer destijds helemaal lyrisch van zowel deze song als het album was, heb ik iets van Alison Kraus [heel mooi liedje, vind ik zelf] opgezocht. Het titelliedje van haar album Paper plane.
   Even RadaR [ maar natuurlijk ook jullie] een prettig begin van deze vrijdag bezorgen 🙂

  • Wat een bijzondere combinatie, die viool samen met die betonnen gitaren!! En dat ingetogen zingen van heer Plant maakt het geheel tot een fraaie song.
   Idem met een ster voor jouw keuze, Lottie. Heel aangename stem die juffrouw Kraus.

 3. Camielleke is wel heel vroeg [41 jaar] begonnen aan zijn “way down”.
  Maar misschien berustte die “boy Wonder status” uit het verleden wel helemaal nergens op, was het puur Window-dressing.
  Misschien is een rol als “gevulde koek – Piet” iets voor hem?

 4. Dat gezelschap BN-ers had een vertegenwoordiging naar DWDD gestuurd gisteren. Ik begrijp en respecteer, dat je hier geen “Piet” – battle wilt hebben, maar ik wil er toch nog wel iets over zeggen.
  Ik laat me door niemand voorschrijven welke Sint en Piet bij ons langs komen. Als ik een Sint en Piet kies, die een ander niet bevalt dan kijkt die ander maar de andere kant op. Ik voel van mijn kant geen enkele behoefte wie dan ook voor te schrijven welke keus hij of zij maakt.
  Het wordt compleet van de gekke in dit land; straks mag ik misschien bij de koffie nog wel zo’n heerlijke met slagroom gevulde en met een laag chocolade bedekte soes eten, zolang ik hem maar geen “moorkop” meer noem.

 5. Zeker, de nieuwe pensioenregels zijn een beklonken zaak en de “restoppositie”[SP – PVV- CDA] rest weinig anders dan tegenpruttelen zonder dat daar iets mee bereikt kan worden.
  Maar desondanks adviseer ik geïnteresseerden/belanghebbenden het een en ander mee te pikken, omdat dan de kans bestaat, dat tot in redelijk detail wordt begrepen waar het feitelijk om handelt. Dat voorkomt weer, dat men straks als maatregelen plaatsvinden in het verlengde van de nieuwe regels voor een onaangename verrassing staat.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s