ROYAAL

Het debatje van gisteren tussen de ondanks de qua intensiteit niet te missen Koerden-problematiek buitengewoon jolige en bijdehante Rutte en het Playmobil gezelschap aan de andere kant van het spreekgestoelte kan ik niet anders dan als achter de feiten aanlopen categoriseren. Niets ongewoons eigenlijk, want daar blinkt het gezelschap in Den Haag in uit.
Toen ik een maand geleden iets schreef over dat peperdure hek, wat de koning om zijn laatst aangeschafte vakantieverblijf heeft laten plaatsen, deed ik dat m.n. om de verspilling, blijkbaar royalty eigen, aan de kaak te stellen. 4 ton euro uitgeven, waar een beetje Hollandse koopman met slechts 1/10e had kunnen, nee, behoren te volstaan gaf daar alle aanleiding toe.
Het Playmobil gezelschap zat er een maand geleden niet echt mee en dus meende ik, dat verdere discussie achterwege zou blijven. Vooral omdat er zo veel andere prangende zaken op het bordje lagen. Zo had ik me goed kunnen voorstellen, dat de dames en heren van ons parlement met enorme hangsloten op alle toegangsdeuren zouden worden opgesloten om eindelijk eens een niet clowneske, maar volwassen beslissing te nemen over steun aan die Koerden, die openlijk als kanonnenvlees worden gebruikt in het conflict met IS. Want wat er rond het schilderachtige Kobani gebeurt mag men zelf dan wel als een voorbeeld van een politiek schaakspel duiden, het heeft in werkelijkheid alles weg van het terugbrengen van Koerdische “boots on the ground”, tot door de gehaktmolen te halen vlees.
Wat dat betreft werden er gisteravond bij Pauw veel menselijker en zinvoller dingen gezegd, met Karabulut [SP] in een prima rol, dan in dat parlement. En dan doel ik even niet op die militair, die 20 minuten nodig had om ons te vertellen, dat er 2[!] rood-wit-blauwe JSF’s in de weer waren geweest om 2 pickup trucks weg te bombarderen. Het zat daarbij een beetje tegen, want 1 van de bommen bleek een Ruttetje te zijn. Een losse flodder,die nu ergens in die zandbak ligt.
Waar men blijkbaar in het parlement meer waarde hechtte aan het gesmijt met [ons] geld door de koning, hield men het aldaar op een goed gesprek over een speedboot van 800.000 euro, een prijzige aanlegsteiger, een verbouwing van 35 miljoen om die koning op zijn werkpaleis met zijn laptop te kunnen laten spelen én , vers van de pers,
het plaatsen van 35 meter roestvrij staal a raison van 4 ton euro om terwijl die verbouwing van dat werkpaleis loopt, die koning een paar keer Armin van Buuren uit te laten nodigen om een Eikhorst Dance Party te verzorgen.
Rutte noemde die 35 meter grinnikend “Dance containertjes”. Wie is in de stemming om “een muurtje van 35 meter hoog” om het Torentje te komen helpen metselen?
Laat ik niet vergeten zowel mooi en leuk te eindigen. Waarvoor ik terugga naar “Pauw” [Captain Peacock is ook goed] . Want daarin verscheen Hans Dorresteijn met Zazi, een trio erg mooie meiden [was het nou Jeroen Pauw of was ik het die als eerste ineens rechtop in zijn stoel zat?]
In dit clipje zingt het trio een Dorresteijn-chanson getiteld “Lente”.

Dorresteijn is een briljante malloot, die enorm op mijn lachspieren werkt. En dat heb ik net even nodig na dat slappe gezever in het parlement. Dus de heren Dorresteijn en van Dijk, die even de staalborstel halen over de ouderdom. Waarmee mijn dag toch goed is begonnen.

Advertenties

12 gedachten over “ROYAAL

 1. Het is maar een onhandig gedoe, dat per vlucht [ heet dat niet “raid” in grote jongens taal?] 2 karretjes weg bombarderen. Er zal toch wel ergens een parkeergarage zijn, die vol staat met pickup truckjes?
  Als ze straks, mocht het zover komen, met grondtroepen via dezelfde tactiek op zwarte vlaggen-jacht gaan, dan gaat het zeker jaren duren voordat IS tot WAS zal zijn teruggebracht.
  Wat Walex & Max betreft, zouden die niet gewoon tegen een zacht prijsje een leuke middelgrote haciënda op de pampa’s kunnen huren om Wimpie lekker rustig “thuis” te laten werken? Via skype kan Wimpie als hij wil ons elke 3 maanden bijpraten. Zolang dat maar in de nachtelijke uren is. Onderhand houden wij hier een volksraadpleging over de vraag welk paleis Wimpie mag houden. Zou een aardig centje schelen!

  • Slim idee, Arno. Waar echter 2 bezwaren aan kleven. Met die pickup’s is het net als met Chinezen: als je er één weg bombardeert komen er 2 voor in de plaats. 😉

   En als je WAlex toestaat een haciënda te huren zit het er dik in, dat het eerste wat hij zal doen is komen met een verbouwingslijstje 😉 En dan loop je het risico op weer geklooi over een hek. 😉

 2. Sinds zijn eclatante succes op Koningsdag zal WAlex ongetwijfeld het gevoel hebben gekregen, dat zijn populariteit van het niveau van Buuren is. En daar hoort zowel een passend inkomen als een dito uitgavenpatroon bij.
  3 mooie meiden en de 12 minuten conference van Dorresteijn waren een “treat” [ “je zult het maar in je ogen krijgen …….dan ben je een jaar blind” :D]

  • In Martin van Dijk [de pianist bij “Het mes op tafel”] heeft Dorresteijn een prima maatje. Smakelijk gelachen om deze mini-voorstelling. Leidt de gedachten even af van die ellende met die fanaten met die zwarte vlaggen 😦

 3. Ik gluur nog weleens naar binnen als ik het paleis Noordeinde passeer en dan zie ik mooie lege kamers waar je prima een bureau + laptop in kwijt kunt. Ruimte is dus niet echt het probleem blijkbaar. Het zal dus wel om het behangetje gaan.

 4. Die hele koninklijke bende onteigenen en de opbrengst daarvan daadwerkelijk en letterlijk aan iedere Nederlandse ingezetene schenken.

  Verder een echt onafhankelijk onderzoek naar alle kwalijke praktijken en misdaden van die hele vervloekte familie in de afgelopen eeuwen en ze daarvoor indien nodig ook laten berechten..

  Staatkundig gezien dit land per direct en per decreet uitroepen tot Republiek en of wel of niet een President aanstellen, indien men het nodig vind een President te bezitten deze direct door de burgers laten kiezen voor een periode van maximaal 5 jaar waarbij zijn functie louter en alleen ceremonieel zal zijn, hij/zij de beschikking krijgt over minimale middelen om deze functie uit te oefenen inclusief een salaris welke dat van een minister niet te boven gaat, slechts 1 door de overheid ter beschikking gesteld huis/kantoor, en een open heldere transparante communicatie over alle kosten die tot een absoluut minimum dienen te zijn teruggebracht.

  Wat IS aangaat is de grens van de waanzin nog lang niet bereikt denk ik zo maar, wat dat betreft verdiend de SP hulde voor haar afwijkende geluid in deze duivelse kwestie, hoewel dat politiek gezien niet echt slim is maken zij wel de enig juiste morele afweging in deze.

  Laten we wel wezen al meer dan 24 jaar is met name Irak onder de bommen geflikkerd eerst door haar buren uit Iran en daarna door de Bushjes en Blairtjes van deze wereld, je zou zo denken dat ze dan inmiddels wel terug tot het stenen tijdperk zouden zijn gebombardeerd, maar schijnbaar is dat niet het geval, en dus is de vraag meer dan gerechtvaardigd wat men in godsnaam met een nieuwe bommenregen denkt te bereiken.

  De koerden en hun mede-minderheden zitten nu midden in een soort van geo-politiek machtsspelletje waarvan de uitkomst voor deze arme mensen meer dan rampzalig zal zijn zo vrees ik, deze mensen hoeven zich absoluut geen enkele illusie meer te maken, zij zijn wat hun en onze Amerikaanse en andere zogenaamde vrienden zo fraai “collateral damage” noemen en meer niet hoe triest dat ook is maar dat is nu de realiteit en daar veranderen een paar afgekeurde helmpjes uit dit landje geen ene malle moer aan.

  Er is mijns inzien maar 1 wapen mogelijk tegen de terreur van deze IS en dat is dat de eigen bevolking in opstand komt, maar zo lang als dat niet massaal gebeurd zal het beeld van onthoofdingen en massaslachtingen nog lang onze beeldbuizen teisteren maar goed de andere kant opkijken is wel iets waar we inmiddels wel erg bedreven in zijn geworden..

  • Een beetje onbehaaglijk gevoel krijg ik toch wel als ik kijk wat er richting dat continent ten zuiden van ons allemaal gebeurt.
   Aan de ene kant wordt er een merkwaardig soort oorlog gevoerd, waarbij per dag 2-3 pickup’s van de tegenstander de vergetelheid in worden gebombardeerd. Elke truck wordt breeduit op de media gemeld.
   Daar pal naast houdt Turkije Koerden tegen, zodat ze niet mee kunnen vechten tegen IS. En aan de andere kant, de kant van het echt donkere Afrika, lijkt een soort neo-kolonisme de kop hernieuwd te hebben opgestoken. Eerst is via een vertragingstactiek erop toegezien, dat diverse Afrikaanse landen volkomen plat kwamen te liggen door de voortwoekerende ebola. Nu het westen door heeft, dat het virus wel degelijk naar de eigen contreien kan worden gebracht, schiet de hulpverlening in Afrika zelf in een hogere versnelling. En als oud-kolonist by default profiteert Nederland handig van die ontwikkeling. We sturen er zelfs onze eigen net verbouwde stoomboot Karel Doorman naar toe.
   En die vaart alleen maar uit als er economische belangen te verdedigen zijn.
   Het zou best kunnen zijn, dat ebola wordt gebruikt om een dam op te werpen tegen de grote expansiedrift van China op het donkere continent. Het blijft immers per saldo gewoon geo-politiek met een paar miljoen dode Afrikanen rechts en wat dode Koerden links als bijvangst.

   • We sturen er zelfs onze eigen net verbouwde stoomboot Karel Doorman naar toe.
    Voor de gelegenheid schijnen ze de naam van de boot te willen omdopen tot de
    “Ebola Gay”.

 5. Soms wanhoop ik, dat ik het wel nooit zal begrijpen. Sinds ruim een week “weten” we inmiddels, dat IS onze nieuwe echte “vijand” is. [Hoort er bij zo’n verhaal eigenlijk niet een Power Point presentatie?]. Als ik het goed heb zijn vooral de Koerden op de grond tegen IS aan het vechten. Is het dan niet logisch, dat de anderen [ die alleen maar “Ruttetjes” op karretjes proberen te gooien] de Koerden helpen? Behalve dan die Turk Erdohan natuurlijk. Dat lijkt me er echt één, die zo snel mogelijk bij de EU moet komen. Betrouwbare vent!

  • @Jeanette: ik ga je een dezer dagen nog eens rustig uitleggen hoe een “multiplayer real time strategy game” tegenwoordig gespeeld wordt 🙂
   Ik constateer wel met genoegen, dat al die Stratego-spelletjes in het verleden het een en ander bij je heeft achtergelaten.
   En die Powerpoint-presentatie zal ongetwijfeld ergens in een “cloud” zitten.

   • Gelukkig valt er ook wat te lachen om die gortdroge humor van Dorresteijn!! Zijn teksten zijn heerlijk en dan neem je dat “zingen” er gewoon bij 🙂

 6. We hebben niet voor niets 1 van de duurste koningshuizen!! WAlex weet de weg en de manier om daar iets moois uit te slepen. En Rutte kletst er een punt aan.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s