ZORGELIJKE SMART

Hoewel staatssecretaris Martin van Rijn afgelopen week stevig werd geattaqueerd over de onduidelijkheid rond en zijn onwrikbaarheid t.a.v. het vasthouden aan 1-1-2015 als ingangsdatum voor de decentralisatie van én forse bezuinigingen op de zorg ,bleef hij, gesteund als het kabinet nu eenmaal wordt door “die meest constructieve oppositie”,  goed overeind.
Gisteren in Buitenhof was dat ook het geval, hoewel van Rijn meer dan in dat debat nu toch soms dooddoeners bij de hand had als “bij zulke massieve veranderingen worden mensen altijd onzeker” en “natuurlijk gaan er altijd dingen fout bij zulke grootschalige reorganisaties”. Een schepje meer sussen en een stukje meer indekken dus.
vanRijnOndanks van Rijn’s voldoende optreden bij die 2 gelegenheden blijft de onrust in werkvelden binnen de zorg, bij gemeentes en bij burgers onverminderd groot. 1-1-2015 komt steeds dichterbij en het lijkt er op, dat te verwachten problemen alleen maar groter en meer in aantal worden.
Deels heeft die onrust te maken met de partij van van Rijn, de PvdA. Die in peilingen qua zetelaantal steeds verder wegzinkt, inmiddels naar 11 [-/- 27].
En met de naderende Statenverkiezingen maakt dat de onrust zeker niet minder. Zoals de peilkaarten thans liggen zou de Zorgoperatie niet kunnen rekenen op de benodigde steun in de Eerste Kamer. Wat meteen ook verklaart waarom er zo hardnekkig aan 1-1-2015 wordt vastgehouden, want dan kan nog worden gerekend op de huidige verdeling in die eerste Kamer en is er qua invoering geen vuiltje aan de lucht.
Als dat in die peilingen herkenbare failliet van de PvdA er straks in maart 2015 ook  komt heeft dat geen consequenties meer voor van Rijn’s kruistocht door de Augiasstallen van de zorg.
Hoe je het ook bekijkt een merkwaardige situatie.  In het bedrijfsleven piekert er men niet over om een miljardentransactie aan te gaan met een virtueel failliete partner.
Maar ook in dit geval kent de politiek zijn eigen mores. Wat mij betreft zou het alleszins logisch en acceptabel zijn die immense zorgoperatie qua ingangsdatum te verplaatsen naar na die Statenverkiezingen [bijv. 1-4-2015 of 1-7-2015]. Omdat de burger middels zijn stem dan zal hebben kunnen laten horen wat hij van die operatie vindt.
Ik kan nauwelijks geloven, dat een partij, die genadeloos door de gehaktmolen zal worden gehaald [en alles wijst daar terecht op], dan nog zo hardnekkig achter het doldrieste zorgplan zal blijven staan. Te meer omdat die meerderheid in de Eerste Kamer zal zijn weggevallen [een draai van het CDA of de PVV daargelaten].
Het lijkt er veel op, dat van Rijn en zijn PvdA een zorgoperatie door willen drukken, die:
– voor veel problemen bij specifieke groepen burgers zal gaan zorgen;
– merkwaardig genoeg de strop rond de nek van zijn eigen partij zal aantrekken.
Een zeer vreemde variant op het “gedeelde smart is halve smart” spelletje.

Advertenties

9 gedachten over “ZORGELIJKE SMART

 1. Ik roep alleen maar in herinnering het interview in Nieuwsuur van 25-8 jl. met van Rijn over de resultaten van een door Nieuwsuur verricht onderzoek naar de beschikbaarheid van plaatsen voor ouderen in zorginstellingen. Daar komt voor de eerste keer het fenomeen “wenswachtende” aan de orde. Volgens van Rijn betreft het een groep, die >90% uitmaakt van ouderen met een indicatie, een groep, die liever thuis blijft wonen en daar zorg krijgt.
  Uit het onderzoek van Nieuwsuur blijkt echter, dat de praktijk heel anders is. Een flink deel van die “wenswachtenden” probeert wel degelijk i.v.m. de boven de hoofden van thuiszorgers en mantelzorgers uitgroeiende fysieke problemen bij de ouderen een plaats in een zorginstelling te krijgen, maar krijgt gewoon 0 op het rekest. In Limburg is daar het eerste slachtoffer [een man van 92 jaar] al door gevallen.
  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/690718-10000-ouderen-wachten-op-zorg.html

 2. Voorlopig is Prinsjesdag een dag van de ongelukken. Zeeland een mega kettingbotsing en hier op de Hengelolaan bus 25, die op een boom botst [>20 gewonden]. En dan moet het koffertje van Dijsselbloem nog open 😦

 3. Wat er exact gaat gebeuren bij eventuele verkiezingen met die vol smerige huichelende, rovende, hypocriete, liegende bende zakkenvullers zittende Nationaal-Socialistische PvdAso’s zal me werkelijk an me reet roesten.

  Veel belangrijker is de vraag hoe wij allen zo snel mogelijk de rokende stinkende puinzooi van een totaal waanzinnig en volledig krankzinnig beleid weer kunnen repareren en daarbij dan ook vooral niet vergeten om de verantwoordelijken voor deze misselijkmakende misdaden zo snel als mogelijk voor desnoods een volkstribunaal te slepen zodat zij hun terechte en gerechtvaardigde straffen
  niet ontlopen.

  Weerzinwekkende figuren als deze alhier opgevoerde uit de staatsruif vretende misdadiger, wiens naam ik weiger te noemen, staan voor mij op exact dezelfde voet als Herr Eichmannn en zijn broeder in het kwaad Heer Himmler, met dit verschil dat de twee laatstgenoemden hun masker der menselijkheid al snel lieten vallen zodat hun ware bedoelingen en aard al snel vrij duidelijk waren, terwijl de hier opgevoerde mede-architect van een van de grootste operaties tegen de zieke en zwakkere en dus afhankelijke medemens zich verschuilt achter een flinterdun vliesje van zogenaamde beschaving, terwijl de facto deze kwa resultaat hetzelfde beoogt als de beide voormalige fascisten.

  Het wachten is slechts nog op de veewagens waarin wij de zieke/oudere/gehandicapte afhankelijke medemens op bevel van dit soort in naam socialistische neo-fascisten gaan afvoeren, terwijl de hoogste verantwoordelijken en bedenkers hiervan hun judas penningen aan het tellen zijn.

  Maar er is een groot verschil, wij kunnen niet het excuus hanteren dat “we” het niet wisten!!

 4. Natuurlijk blijft de “zorgoperatie” de gemoederen bezig houden, geen twijfel wat dat betreft.
  Maar het kan ook geen kwaad even vast te stellen, dat we voor de twee belangrijkste dagen van september 2014 staan.
  – vandaag wordt door een in een belachelijk jacquet geklede Dijsseldinges hét koffertje aan de 2e Kamer overhandigd. En tot dat moment zweeft er slechts één vraag boven Nederland: welke muts zal de idiootste hoed dragen?
  – morgenavond weten we hoe de ware krachtsverhouding ligt tussen Ajax en Zlatan Saint Germains. Weg met de praatjes voor de bühne over “realistische” kansen om de poule door te komen. Het is “kick ass” of “getting yer ass kicked” tijd.
  Donderdag 18 september zal Nederland niet meer hetzelfde zijn. Een deel van het land zal zich gepakt of gekieteld voelen; een ander deel zal zich vernederd of euforisch voelen.
  Wat een jaar is dat 2014 toch. Zo ontmoet je ze maar zelden 😉

 5. Bij Buitenhof werd het van Rijn ook veel minder moeilijk gemaakt dan tijdens het debat in de Kamer. Hagens kwam niet veder dan het eruit persen van 1 “praktijkvoorbeeld”, waar van Rijn ook nog eens geen antwoord op gaf.
  De PvdA heeft zich in een lose – lose situatie gemanoeuvreerd. Geen uitstel van de zorgoperatie zal ongetwijfeld betekenen, dat de buitenwacht én oppositie veel zullen doen om tot aan de Statenverkiezingen misstanden op tafel te brengen. En dat zal zijn weerslag hebben op het resultaat van de PvdA bij die Statenverkiezingen.
  Wel uitstel levert vrijwel zeker de via de peilingen al zichtbare electorale draai om de oren op voor de PvdA. Die vervolgens het zwakke broertje wordt in de coalitie. En nog zwaarder weegt natuurlijk, dat er een gerede kans is, dat de coalitie”+” met geen mogelijkheid een benodigde meerderheid in de 1e Kamer zal kunnen halen. Enige escape is, dat EU66 het verlies van de PvdA opsnoept, maar ook dan veranderen de verhoudingen m.i. drastisch.

 6. Dat uitstel gaat er vrijwel zeker niet van komen. Het wordt weer een kwestie van “al doende leren” oftewel “als er onderweg ongelukken gebeuren dan zien we die wel komen”.

 7. Het klopt, dat van Rijn op een gegeven moment met de dooddoeners begon te gooien, die jij noemt. Geen sterk moment van de man. Het leek erop, dat er niets meer aan geruststellende argumenten meer in zijn binnenzak zaten.
  En ja, enig uitstel lijkt na alle reuring her en der een redelijke zaak. Maar waarschijnlijk denkt het “team Samsom” dat het strategisch handiger is om klappen maar zo snel mogelijk te laten komen.
  Volgens de peilingen heeft de coalitie nog 37 [!] zetels. Waaruit je kunt opmaken, dat Nederland feitelijk wordt geregeerd door de “constructieve oppositie”.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s