EEN ZAAK VAN GEWICHT

In 2011 leek het al te lukken. Ik schreef zelf destijds, dat Frans [toen nog 20 kilo lichter] het Walhalla van Straatsburg zou gaan betreden, omdat hij een heel grote kans had om benoemd te worden tot commissaris voor de mensenrechten binnen de Raad van Europa.
Met zijn koffers al gepakt werd Frans tot zijn enorme teleurstelling en immense woede teruggefloten door het Gedoogbeest, wat zoveel waterstofperoxide in zijn kapsel stopt. Weg Straatsburg, een luikende internationale carrière werd keihard op de handrem gezet, er restte Frans weinig anders dan als adviseur van Job Cohen zijn zieltogende partij te gaan redden.
FransTToen een jaar later de kiezer uit de bocht schoot en Nederland opzadelde met de verschrikking van een kabinet, dat zich presenteerde als Paars 3.0. , maakte Frans zijn rentree en kreeg de portefeuille van Buitenlandse Zaken.
Goed 2 jaar verder wordt hij in de politieke wereld geprezen als een uitstekende minister van BuiZa. Wellicht zijn er onder u, die mij aan de hand van herkenbare voorbeelden kunnen aangeven waarom. Zelf kom ik niet verder dan:
– Frans spreekt zijn talen
– Frans doet het lekker op YouTube, getuige het aantal likes op het clipje, waarin zijn “toespraak” tot de Veiligheidsraad te zien is.
Een toespraak, waarin Frans eenvoudige plattelanders uit Oost Oekraïne, die bodyparts en persoonlijke eigendommen van slachtoffers van een “vliegramp” voor ons verzamelden, uitmaakte voor tuig.
Maar vul dat lijstje zo u wilt gerust verder aan. Ik ben heel benieuwd.
2 jaar ministerschap blijkt voldoende te zijn om weer helemaal mee te draaien in het Brusselse benoemingscircus. Frans wordt vrijwel zeker [tenzij die Luxemburgse voorzitter van de Europese Commissie hem ook alsnog een forse loer draait] “supercommissaris” binnen die EC. En  Frans prevelt , terwijl zijn colbertje steeds erger begint te knellen, die aloude Limburgse waarheid “de vlaai wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend”.

koendersEen PvdA-er van gewicht [ca. 120 kilo] gaat, een andere PvdA-er van gewicht komt: Bert Koenders.  Zoek de verschillen! Ik ben op 1 blijven steken: waar bij Frans dat gewicht vooral in de omvang zit geldt voor Bert, dat het gewicht in de lengte zit.  Voor de rest is het dezelfde wijn in dezelfde zak: een volgende PvdA-er speurend naar wegen om zijn internationale carrière op te pompen.

Advertenties

15 thoughts on “EEN ZAAK VAN GEWICHT

 1. Smerige Frans maakt gewoon gebruik van het leed van anderen wat dat betreft is hij een uitstekende politicus en zijnde van PvdAsocialen afkomst is dat niet eens meer verbazingwekkend te noemen.

  Maar vertel eens Franske ga je nu ook a la die van Peperstraten bij zijn afscheid en je eigen schertsvertoning bij de U.N. (weer) in huilen uitbarsten??

  Mooi he over de rug van je dode medemens te scoren en daar ook nog een baantje aan over te houden wat lekker veel verdiend zonder al te veel gezeik eromheen, knap gedaan hufter!!

  Iemand die dus dit wetende nu nog op die weerzinwekkende Partij stemt is dus echt niet alleen meer knetter gestoord maar behoord ook tot het gilde der grootste hufters en verraders van alles wat ook maar een heel klein beetje naar menselijkheid lijkt.

  Maar Frans, ik heb hier een liedje waar je als je ooit echt op iets van een mens lijkt eens naar kunt luisteren en heel misschien ………….. maar dat zal wel ijdele hoop blijven.

  • Een kleine kwart ton Euro’s (zonder extra emolumenten) gaat dit vette corrupte liegende limbabwaanse stuk verdriet binnen harken als vieze obersturmfuhrer in de Reichkanzlei in Brussel en Straatsburg onder leiding van de enig echte Reichskanzler Her Juncker, en nog krijgt dat walgelijke soort van levende vleeskwab applaus van het domme klootjesvolk en word die de hemel ingeprezen voor leugens, onzin en het spelen van een jankende rode ui.

   Mag ik dan even flabbergasted wezen??

 2. Goed stuk! Vooral omdat je 2011 er even bij haalt. Ons korte-termijn-geheugen wordt immers met de dag korter 🙂
  Het zou overigens voor Timmermans natuurlijk een enorme dreun zijn als Juncker hem alsnog een Luxemburgse loer draait. Maar wie weet wat Rutte hem [Juncker] heeft ingefluisterd? Ook “politieke vrienden” steken elkaar moeiteloos een mes in de rug als dat nodig is.
  Even terzijde. Ik wijs je even op [ ik noemde elders al eerder Coen Teulings en Buitenhof] een artikel van econoom van Praag, die inhaakt op Teulings verhaal. Van Praag heeft het vooral over de relatie tussen economie en demografie. Ik houd me verder op de vlakt e 😉

  • Ik was nogal verbaasd over dat verhaal van v. Praag. Als de belangrijkste elementen heb ik eruit gevist:
   – Nederland dreigt aan de Japanse economische ziekte te gaan lijden
   – vergrijzing [gaaaaaaaap] is het “major problem”
   – Nederland produceert veel te weinig kinderen
   Advies van Praag: fokken als konijnen!!!!

   Een verhaal dus, wat gebaseerd is op de doctrine, dat:
   a. economie [BNP] constant moet blijven groeien
   b. er mensen genoeg moeten zijn die productie leveren
   Misschien ben ik onnozel, maar ik dacht toch, dat we met de jongste crises in gedachten inmiddels hadden afgeleerd in termen van eeuwige groei te denken? Omdat die Aarde niet meer mee groeit, daar is die bol al een tijdje geleden mee gestopt.
   Of zou van Praag meer weten dan wij over de op handen zijnde kolonisatie van Maan, Mars en Joepiter?

   Zelf ben ik , na in eerste instantie van stabilisatie van de economische groei te zijn uitgegaan, inmiddels overgestapt op de stelling, dat werkelijke groei [niet de gefingeerde cijfers, die wereldwijd worden gefabriceerd] pas weer mogelijk is, nadat we eerst een flinke stap hebben teruggedaan. Dus halvering van BNP’s om vervolgens weer te groeien naar een haalbaar en vooral draagbaar niveau.
   En een halvering van het BNP en dus de economie gaat in de wereld van een econoom als van Praag gelijk op met een decimering van de populatie van de aardkloot [Kissinger heeft al eens eerder zoiets gezegd]. Want als econoom denk je niet in mensen [die zijn of bruikbaar of niet] maar in cijfertjes, die uit je model komen rollen.
   Je zou haast zeggen, zijn redenering volgend, dat van Praag met zijn uitgangspunt, dat er een onbreekbare link bestaat tussen economie en demografie, twee keuzes offreert:
   1 fokken als konijnen om de failliete winkel nog even open te houden
   2 halvering van BNP maakt halvering populatie onvermijdelijk. Want van Praag redeneert “als er minder is dan moet het ook over minder worden verdeeld om die rest het evengoed als nu te laten houden”.

   Ik geloof niet, dat beide opties mij erg aanspreken. Net zo min van Praag’s hele verhaal dat doet.

   • Het blijkt weer eens het puur de econoom toebehorende voorrecht zich totaal niets aan te trekken van ecologie en milieu bij het maken van zijn cijfermatige rekensommetjes en het op basis daarvan opboeren van jeukende en schurende oplossingen.
    Van Praag heeft ongetwijfeld een definitie van de mens, uitgedrukt in waarde als productie-eenheid. En hangt nog steeds het soort economie aan waar we de uitwassen inmiddels van kennen en waar een blijvende downgrading van de mens tot werkbij, consumeermier en schuldkever een onverbrekelijk onderdeel van uitmaakt. En ik denk, dat mensen als van Praag pas hun mond gaan houden nadat ze de stembanden zijn doorgesneden. En daar doen we niet aan in Nederland. 🙂

   • Punt is, Jurgen, dat het er erg veel op lijkt, dat van Praag c.s. een voorstander zijn van het naadloos koppelen van demografie en economie.Precies het aantal benodigde mensen, die het optimale economische resultaat opleveren. En dat betekent, dat economen via berekeningen en voorspellingen gaan bepalen of jij en ik, maar ook Bolle Frans en Lange Bertus ja of neen geboren moeten worden.

   • Nou “we” mogen weer de vlag uithangen want de E.C.B. heeft vandaag ook nog eens de rente verlaagd is het niet geweldig wat al die fabelachtige knappe koppen allemaal verzinnen??

    Maar stel nu eens dat mijn naam Pedro is en stel nu nog eens dat ik een middelgroot bedrijfje in variameuk bezit wat net op het randje balanceert, maar toch hou ik nog minimaal 65 mensen aan het werk, enfin ik “Pedro dus: ga naar de lokale bank wetende dat Europa om de economie te stimuleren net de rente heeft verlaagd en dat weet mijn lokale bank natuurlijk ook nietwaar??.

    Buenos dias Signor, un poco de dinero?? por favor?? en wat denk je wat de bank gaat zeggen??

    Inderdaad, no en no en daarna nog eens no met de extra mededeling dat ik de cojones van de bankmanager kan gaan kussen.want die gaat echt geen enkele dinero in mijn mooie handel steken en hatsa daar gaat mijn mooie variameuk bedrijfje zo het putje in.

    Niemand van al die knappe koppen beseft dat niet het probleem de hoge of de lage rente is maar dat het probleem veel en veel dieper zit, men beseft maar niet dat al het geld wat er is niet alleen van de bank is, maar het is net als lucht, water etc. in principe van ons allemaal en die boodschap hoe simpel ook komt maar niet door in die vergiftigde breinen van hen die menen als onze leiders te fungeren.

    De enige die nu echt profiteren zijn wederom de banken en wederom de multinationals en zo word kans op kans op kans verkwist om onze en de komende generaties nog iets van een menswaardig bestaan te gunnen en te geven.

    Maar schijnbaar weigert het grootste gedeelte van de mens in te willen zien dat er een radicale en genadeloze afrekening dient plaats te vinden met alle huidige machthebbende idioten die in hun aartsconservatieve denkbeelden zo verstard zijn dat voor hun alle hoop wel is verloren.

    Neem nu eens dat volstrekt belachelijke circus in den Haag vol met al die gemaakte klapharken die denken dat hun mening of hun bestaan ook meer een nanoseconde iets voorstelt en daar dan ook naar handelen, verblind door mammon en macht en gespeend van iedere toekomstvisie slijten zij hun dagen nog niet eens in staat om zelfs maar te kunnen bedenken dat het inmiddels geen vijf voor twaalf meer is maar dar de klok allang al op dik over twaalven staat.

    En dat zooitje krukken moet ons in de toekomst brengen?? welnu bij mij komt er dan spontaan een luid homerisch gelach omhoog.

    PS. En neen, ik ben zeker geen lid van de Franske fanclub

   • Niemand van al die knappe koppen beseft dat niet het probleem de hoge of de lage rente is maar dat het probleem veel en veel dieper zit, men beseft maar niet dat al het geld wat er is niet alleen van de bank is, maar het is net als lucht, water etc. in principe van ons allemaal en die boodschap hoe simpel ook komt maar niet door in die vergiftigde breinen van hen die menen als onze leiders te fungeren.

    Je hebt hier zeker een punt, Willem. De vrijheid en taak om [nieuw] geld aan te maken is in het neo liberale systeem voor meer dan 90% gelegd bij de banken. Die al geruime tijd dat nieuwe geld langs digitale weg in de markt zetten. Leningen en hypotheken en de interest daarop vormen het hoofdbestanddeel van “het nieuwe geld”. En de ECB dekt dat af door voor voldoende waardepapieren te zorgen.
    Op zich zou dat goed kunnen werken, zolang banken onder een zeer strikte controle van regeringen en ECB maar zouden doen wat de bedoeling is: dat geld lenen aan burgers en bedrijven. En daar loopt het steeds verder mis inderdaad, omdat banken het systeem naar hun hand hebben kunnen zetten en dat nog steeds doen. En daarmee de bereikbaarheid van”geld” voor steeds meer groepen onbehoorlijk moeilijk maken.
    En ja, politici zitten erbij en kijken er naar als machteloze marionetten.

   • Banken .. alleen [soms] goed om op te zitten 🙂
    Maar zonder dollen: zou de verklaring voor het de handen aftrekken door de banken van het Midden- en Kleinbedrijf niet veel eenvoudiger zijn?
    Er steken steeds meer geluiden de kop op, dat er een volgende crisis zit aan te komen. En als er één partij is, die tot in detail op de hoogte is van wat er mogelijk gaat komen is het wel het bankwezen. En met die wetenschap geld uitlenen, dat vindt men [zie recente geschiedenis] niet verstandig. Beleggen is veel lucratiever [zie ontwikkelingen op de diverse beurzen].
    De “sappelaars” kunnen de pot op en het slachtoffer worden van de volgende crisis.

 3. Zover ik het heb meegekregen hebben Rutte zelf, Dijsselbloem [hij vooral] en Bolle Frans meegedraaid in die baantjestombola. Rutte is zelfs genoemd voor het baantje wat inmiddels aan Tusk [geen relatie met Fleetwood Mac] is gegeven.
  Carrièrestappen zijn het, waar de Europese burger, geheel in de EU-traditie, totaal geen vat op of stem in heeft.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s