TRANSFERWINDOW

Als Daley Blind voor 18 miljoen + bonussen kan worden verkocht aan “Van Gaal United” dan moet het toch ook mogelijk zijn om net als voetballers omhoog geschreven politici voor een leuk prijsje te verkopen?
TwindowBuma [zie hieronder] als politiek speler met de punt naar achter, Dijsselbloem die zelf graag voor SV Brussel wil spelen, Rutte die zo aan de slag kan bij het Duitse FC Angelabrucken; [on]gewild Nederlands talent genoeg.
Diederik Samsom lijkt mij heel geschikt om de vacature van spits bij Rooie Stier Salzburg op te vullen. Met zijn kale plaat zou hij best wat “rooie kooltjes” met het hoofd kunnen scoren.
Nu ik hem toch noem: men schijnt bij zijn huidige club ernstig rekening te houden met een komend vertrek van Diederik. Clubmanagement + spelers hebben zich teruggetrokken om te breinstormen over het ontwikkelen van een strategie, die straks voor genoeg punten moet gaan zorgen om lijfsbehoud te garanderen. En onder lijfsbehoud verstaat men zo dicht mogelijk  kunnen blijven aanschurken tegen en uitbouwen van het samenwerkingsverband met de FC VVD. Zou dat straks begin 2015 namelijk niet lukken, dan betekent dat voor de 3e keer op rij er geen prijs onder aanvoerderschap van Diederik wordt gepakt. En dan geldt die oeroude wet “dit kan niet langer zo doorgaan”. En zal Diederik goedschiks dan wel kwaadschiks worden verzocht om mee te werken aan een transfer. Wellicht dat dan ook de RKBVV ING zich als geïnteresseerde partij zal melden. Want daar heeft men goede ervaringen met oud-spelers van de club van Samsom.
Twindow2En het mooie is, dat anders dan bij voetballers het geval is bij politici de “transferwindow” nooit sluit. Dus teleurgestelde supporters [en dat zijn er meer dan genoeg] hebben continu de gelegenheid om een vertrek van Samsom af te dwingen. En hoewel de opbrengst van de transfer niet al te hoog zal zijn, niet vergeten mag worden, dat Samsom dan ook niets meer zal kosten. Wat misschien wel het grootste voordeel is.

Advertenties

17 thoughts on “TRANSFERWINDOW

 1. Nederland ontwaakt in grote verwarring, ja bijna ontreddering. Het beleid bij Ajax is niet meer te volgen. 020 verkoopt een “Vermeer” en koopt dezelfde dag een “Boer”!!. Zo ongeveer hetzelfde als de PvdA, die Samsom verkoopt aan ING en Klaas Klootjes uit Zuurhuizen als nieuwe leider aantrekt [ flinke afkoopsom voor Klaas, want hij moet zijn buurtsuper laten schieten].

  • Wie het breed heeft laat het breed hangen, Leon. Frank de B. zal ongetwijfeld gaan zeggen, dat Ajax er in de breedte op vooruit is gegaan. 🙂
   Zou de pokkesnor c.s. vanavond ook met een eierwekker verschijnen? Zou Genée uit het transferwindow worden gegooid? Allemaal prangende vragen, die vandaag beantwoord gaan worden.
   BTW Samsom is gisterenavond gesignaleerd bij een ATM van ING. Zou hij een plofkraak plannen?

 2. Het speelde door mijn hoofd en eindelijk vond ik toch wat ik zocht. Misschien niet erg van toepassing op die transferwindow, maar het kan nooit kwaad om te beseffen, dat er veel meer en veel mooiere windows zijn, waar geld niet zo’n belangrijke rol bij speelt. 🙂

 3. De Nederlandse voetbal competitie stelt Internationaal niet zoveel voor.

  Politieke zwaargewichten hebben we ook al niet meer.

  Of hier een mooie of lucratieve handel uit te halen is betwijfel ik.

  Maar het is wel een humorvol blog geworden!

  Vandaag is een mooie dag.

  Vriendelijke groet,

  • Idem lijkt te gelden voor Jeroentje “Kapoentje’ Dijsselboem, P. Hoewel er in de pers nogal tegenstrijdige berichtgeving te vinden is. Volgens Rutte maakt Jeroentje nog steeds kans als voorzitter van de “eurotroep”. Volgens de inmiddels op een zijspoor in Brussel Midi gerangeerde Haiku Herman wil de meerderheid van zijn collega’s Jeroentje niet meer.
   Laten we het er maar op houden, dat de kans realistisch is, dat we één voetballoser en één politieke EU-loser gaan scoren. Die gaan in het bakje “UIT” 🙂

   • Let wel op de woordkeuze van Rutte: Dijsselbloem is waarschijnlijk in 2015 KANDIDAAT!!!
    Maar dat zou Lou de Palingboer ook zijn als hij nog onder ons was 🙂

  • En ja hoor, rond koffietijd heeft Nederland er een werkloze [trainer] bij 😦 Het is te hopen, dat deurwaarder Jan Smit door het beslagen transferwindow iets ziet wat mogelijk het puin in het veld weer aan het presteren krijgt.
   Voetbal moet nog een hoop leren van de bankwereld. Daar gaan de lage echelons er uit. 🙂

 4. Lollige tekst op dat eerste plaatje. “Bollocks and Thundercunts”. 😛 Zou zo maar op politici kunnen slaan.
  Ik vroeg me trouwens af of er ook een transferwindow zou bestaan voor professionele bloemschiksters? McDonald-medewerk[st]ers? Cassières? Want vrouwen hebben immers ook hun rechten?

 5. Dat lijkt mij geen eierwekker op dat 2e plaatje. Waar tellen die puppets naar af? Het moment waarop Cambuur – ADO begint? 😉
  Het lijkt mij trouwens een prima idee om Samsom maar meteen [ingaande vandaag] een vrije transfer te gunnen. Is er niet ergens een of ander -stan, -tar of -undi waar hij aan de slag kan?

 6. Eerst werd gesproken van 20 miljoen als prijs voor Blind. Het blijkt 17,5 te zijn geworden. Zou die botsauto-act met Veldman tegen PSV Ajax 2,5 miljoen gekost hebben?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s