TRAINER

Voetbaltrainers, ze gaan steeds grotere onzin verkopen. Zoals de langzamerhand ook een karikatuur wordende Frank de Boer, die na met 3-1 te zijn weg gecounterd zichzelf fdeboergeloofde, toen hij zei dat zijn Ajax de beste wedstrijd tot nu toe had gespeeld. De tere zieltjes van zijn omhoog geschreven jonge hondjes moesten worden ontzien. Terwijl ikzelf toch erg moest lachen toen ik zag hoe Blind en Veltman bij de 1-3 botsautootje met elkaar speelden. Onbeholpen heet dat.
Overigens gonsde het rond, dat Ajax nu probeert Drogba van Chelsea los te weken. En Overmars is vertrokken richting Duitsland om WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose via een vorstelijk aanbod naar de Arena te takelen. Die is transfervrij [gepensioneerd]. De media kunnen dus nog even aan de gang blijven.
cocuOok zijn collega en persoonlijke vriend Flip Cocu kan er wat van als het om in de ruimte lullen gaat. “We zakken periodes nog wel weg als ploeg, maar niet meer zo diep als vorig seizoen” is zo’n sterke van Flip. Vorig jaar werd de bodem van de Grand Canyon regelmatig aangetikt, nu na 3 wedstrijden weet Flip al, dat zijn PSV ergens halfweg de afdaling blijft hangen. En dat heeft allemaal met vertrouwen te maken.
Zeker niet onbesproken mag blijven Fred Rutten, die aan Feijenoord mag bouwen. FredRuttenVoorlopig donderen er alleen maar stenen en specie naar beneden, maar dat hoort er volgens Fred allemaal gewoon bij. Mijn probleem met Fred is niet zo zeer wat hij allemaal brabbelt, maar vooral zoals dat brabbelen klinkt. Het zal best een aardige huisvader zijn, maar als hij weer een wanprestatie van zijn versie van ADO [met Toornstra erbij lopen er weer 3 ex-ADO-ers rond in de Kuip] probeert te verklaren, maken zijn op de lachspieren werkende accent en klank van zijn stem hem tot wat wij normaliter een mietje noemen. En dat kan niet bij Feijenoord, dus rond de Kerst zit Fred weer thuis.
Veel leuker zijn die trainers van de kleine clubs. Zoals die van Heracles, die met 0 uit 3 onderaan bengelt en bijna geen woorden kan vinden om dat onrecht te benoemen. Of zoals die Herman Munster van Willem II, Streppel, die er één van het “niet lullen maar poetsen” type is. “Wij spelen om te winnen” is zijn bijdrage en na de 3-0 tegen AZ kun je alleen maar instemmend knikken.
fraserDe “gentleman” onder zijn gilde is ongetwijfeld Henk Fraser. Inmiddels omringd door louche Chinezen [ de mini-loempia’s in het ADO-restaurant zijn overigens prima te kanen, we wachten met smart op de “fortunecookies”] laveert hij keurig langs diverse klippen. Groningen, sinds de laatste nederlaag in Kyocera van maart ’14 niet meer verloren, ging met 3-0 de bietenbrug op .En ja hoor, ook van Looij, de trainer, vond dat zijn ploeg prima had gespeeld. Soms heb je als kijker het gevoel dat je naar een slechte sitcom met alleen Volendamse acteurs zit te kijken. Alleen de geur van rotte vis ontbreekt. Daar moet Monique Smit [géén trainer] maar voor gaan zorgen.

Advertenties

18 thoughts on “TRAINER

 1. Aan die trainer van Heracles’ stoelpoten schijnen al te worden gezaagd, las ik ergens. Hard beroep, dat “lulkoeken” 😛
  @Willem: Marco Bogers en Ernie Brands van Dordrecht vormen een apart, maar verfrissend koppel. Een zoveelste bewijs van de stelling, dat gewoon blijven doen en niet jezelf vol lucht blazen normale mensen voortbrengt. Redelijk uniek in deze tijd.

 2. Over het algemeen kan ik best wel meegaan met het hier gestelde, alleen vind ik zelf die Ernie en Bert van de FC Schapenkoppen toch wel een uniek stel en ook die gozer van Cambuur lult niet uit zijn nek de rest is inwisselbaar.

  Maar ja neem nou Frank de B. wat moet die arme man dan zeggen ?? dat het een bende was, dat zijn spelers ondanks urenlange trainingen nog steeds niet het onderscheid zien of weten tussen een skippybal en een voetbal??

  Allerlei volgevreten proleten zitten in de skyboxen geld te fourneren en die moet je als entrenador toch ook tevreden houden, je bestuur, die gekken met die hoods, ja wie niet eigenlijk??

  Als Frank de B. echt eerlijk zou zeggen wat die ervan vond dan denk ik dat zijn stacaravan al rap met Frank de B. aan het roer de steven naar zonniger oorden zou gaan wenden om de rest van zijn leven pecunnia te tellen op een zonovergoten strand in plaats van op die maffe rode schopstoel van trainer/coach te blijven zitten en volgens mij wil die dat nog niet, maar het zou mij eerlijk gezegd ook niet verbazen als Frank de B. ergens onderweg de pijp aan Maarten (nee niet die van Fonteyn) zou geven omdat die schijtziek word van elke week lul verhalen en pertinente bull-shit te verkopen, je kunt het gewoon zien aan die ogen van hem dat je weet dat die denkt “tering dat jullie al die lulkoek en sprookjes allemaal geloven en blijven slikken” wat dat betreft zou die ook een meer dan uitstekende premier van dit kikkerlandje kunnen zijn of worden.

  Maar het lot van Frank de B. is het lot van bijna al die entrenadors jammer genoeg.

  • Allerlei volgevreten proleten zitten in de skyboxen geld te fourneren en die moet je als entrenador toch ook tevreden houden, je bestuur, die gekken met die hoods, ja wie niet eigenlijk??

   Die lui van de Skyboxen, meestal baasje van een onderneming, zijn nu eenmaal gewend, dat de jaarverslagen van hun bedrijf ook bij elkaar worden gerotzooid. Die verwachten van Frank de B., dat hij met zijn “weekrapportages” gewoon hetzelfde doet.
   De komende maanden willen die Skyboxers in hun netwerk kunnen zeggen, dat ze mede-eigenaar zijn van een club, die de CL-groepsfase zeker gaat overleven. Net zoals ze in Rotterdam in het halen van die groepsfase bleven geloven. Tot ze in de realiteit werden teruggeroepen. Hun lulkoek had maar een houdbaarheid van een paar weken. Frank de B. kan het misschien wel tot Sinterklaas volhouden, voordat de aap uit de zak komt.

  • Frank de B. zegt ‘we hebben goede kans de groepsfase te overleven”; Sjaak van Gelder en zijn theekransje kan 6 CL wedstrijden vooruit om daar oeverloos en met een inmiddels misselijkmakende jaarlijkse herhaling over te lulkoeken. “Ajax was zeker niet veel minder dan ……”
   Daartegenover is er de pokkesnor en zijn gevolg, die zich zoals te doen gebruikelijk erg kritisch uitlaat over de CL-overlevingskansen van 020. Dan is er nog dat blaadje, waar de pokkesnor nog een vinger in de pap heeft.
   En niet te vergeten Fox, waar een volgende kudde analisten zich stort op Ajax en de CL. En de “hoodies” zitten kwijlend en met een strakke plasser voor hun beeldscherm[pje] het allemaal te absorberen.
   En dan is het januari en blijkt het voor de zoveelste keer allemaal “umsonnst” te zijn geweest. What a life!!!

   • Wat is dat eigenlijk heerlijk om te houden van een ploeg, waar spelers nog gewoon kunnen zeggen wat ze willen [Kramer nog gezien en gehoord op West?] en die getraind wordt door een trainer, die nog niet met het lulkoekvirus is geïnfecteerd 🙂

 3. Wat is er toch in dit land/deze wereld gevaren, dat het hoogste streven blijkt te moeten zijn dat iedereen iedereen voortdurend in het ootje schijnt te moeten nemen?
  Politiek doet het, TV doet het, bedrijven doen het, winkels doen het, de sport doet het; als we niet uitkijken gaan alle kippen straks windeieren leggen. Bijna alles lijkt één grote commercial te zijn geworden. En liegen c.q. onwaarheid spreken c.q bewust aan beeldvertekening doen de norm.

  • Nou ja, je moet maar denken men is wel consistent in hoe de wereld wordt benaderd 😉
   Als wij nou met zijn allen snappen, dat alles [dus ook dat slappe gezemel van in dit geval voetbaltrainers] gewoon lulkoek is, kunnen ze niet echt kwaad aanrichten.

  • Ik zou graag zien, dat er meer mensen komen, die gewoon zeggen tegen zo’n de Boer of Cocu of welke lulkoekverkoper ook, dat wat hij zegt complete lulkoek is. Misschien gaan die lui dan weer eens proberen hun hersens te gebruiken. En wie weet, omdat iedereen achter iedereen aanloopt tegenwoordig, kan dat echt als een goed voorbeeld gelden 🙂

   • Een wens, die ik van harte met je deel, O. Sterker nog, ik probeer die al een leven lang in de praktijk te brengen 🙂 Overigens maak je daar niet al te veel “vrienden” mee, maar dat is nooit mijn streven geweest. Wie niet tegen de waarheid kan mag meteen gaan wieberen wat mij betreft.
    Ander punt is, dat het uitbannen of op zijn minst terugdringen van de “liegindustrie” en de “lulkoekindustrie” natuurlijk wel forse gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Sowieso zie ik dan veel journalisten en programmamakers [met een aanzienlijk aandeel voor de sector sport] hun baantje verliezen.En denk eens aan de enorme psychische problemen die dat gaat opleveren! 😉 Al die narcistjes, die niet langer aan hun eigen behoefte kunnen voldoen.
    Maar de waarheid consequent blijven zeggen, ik hou er van. Het is denk ik vooral daarom, dat ik zo gecharmeerd ben van blondje Saga in The Bridge 😛

 4. Drogba ……Miroslav Klose
  Sterk, sterk, en weet je dat ik 020 er nog gek genoeg voor acht ook? En wat me ook niet zou verbazen is, dat de pokkesnor, het fatje en het kind van middelbare leeftijd dit onderwerp meteen kapen, want ze zitten te springen om onderwerpen. Ze hebben inmiddels zelfs Fox binnengehaald om die anderhalf uur geleuter te kunnen vullen 😉
  Ik sprak gisterenavond al een uitgelaten Lotje; ik neem aan, dat jouw stemming na de 3-0 niet veel anders zal zijn geweest.

 5. Net als eerder in zijn PSV tijd wekt Rutten hoofdzakelijk medelijden op. De communicatieve kwaliteiten van die [zeker best wel aardige man] zijn dermate ondermaats, dat als ik het voor het zeggen had, ik een ander voor de camera zou zetten [v. Bronckhorst?]. Rutten gaat het heel moeilijk krijgen bij 010, een soort Verbeek-scenario dreigt.
  Probleem is wel, dat als Rutten op straat wordt gegooid 010 wellicht weer richting Den Haag gaat kijken [Fraser].
  Wat Ajax betreft, de fictieve opgepompte marktwaarde van Blind zal na die botsauto-act wel drastisch gezakt zijn. Omver gelopen worden door Jozefszoon, dat geloof je toch niet 😀 En Frankie blijft maar positieve dingen zien. Zou hij een ingebouwde Google glass hebben?

  • Ik heb met interesse je stuk over RTTI en OBIT gelezen. Je raakt denk ik een gevoelig punt. Is er nog wel behoefte aan kennis of kiest men voor het WWW? Wat voor een niet onbelangrijk deel gevuld is met door anderen als “kennis” bestempelde “informatie”.
   Onderwijzers zijn niet te benijden, zoveel is wel duidelijk. Je zou maar voor de klas staan en digibeet zijn 🙂

 6. Knappe prestatie van ADO, want Groningen is uitstekend begonnen.En knappe goals van Kramer. Vele positieve geluiden trouwens over dee Deense keeper!!!!!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s