MET DE VLAKKE HAND

Toegegeven, de aandrang om even te bellen of een mailtje te sturen [twitteren heeft geen zin meer, want daar is-ie mee gestopt na teveel sociaal-mediale onheuse bejegening te zijn tegengekomen] stak even de kop op.
Want ik ken wel een paar trucjes om aan zijn wens te voldoen. Diederikje Samsom, zo las ik na gegrinnikt te hebben om Youp’s mening over die toestand rond het hek, waar ik eerder over schreef, Diederikje Samsom dus blijkt op zoek naar een beetje rode wangen.
Jullie vatten de metafoor wel, neem ik meteen aan. Persoonlijk vind ik roze wangen echter realistischer.
vlakhandEr bestaat geen betere manier om een beetje kleur op iemands wangen te krijgen dan die met ruwe groene zeep te behandelen. Maar groen, daar zal Samsom niets mee hebben. En dan kom je al snel bij een trucje als een paardenmiddel: met de vlakke hand zo hard mogelijk op die wangen slaan. Als een soort zweepslag.Β  Ik zou die oplossing Samsom graag hebben aangeboden. Pats, pats, links, rechts, want weet iemand nog welke kant Samsom’s voorkeur heeft?

Advertenties

17 thoughts on “MET DE VLAKKE HAND

 1. Zie de VK van vandaag, waarin een “ingezonden stuk” van Samsom. Ongelooflijk, hoe iemand gewoon door kan gaan met blijven ophoesten van stukken als deze. De honden lusten er geen brood van 😦 Vraag is of kiezers dat wel zullen doen.

  • Ik heb even een quick scan van dat stuk van Samsom gemaakt. Veelzeggend was meteen al, dat de VK geen reacties van lezers toestaat. Blijkbaar ziet de krant het stuk van S. als er 1 uit de categorie “slikken of stikken”.
   Bij die quickscan vielen vrijwel meteen al op de meerdere verwijzingen naar de MH17-affaire. Diederik Samsom in de rol van een kale Mary Servaes, inspelend op de boterzachtheid en emoltie van de Nederlander.
   En toen had ik meteen genoeg van dat stuk. Het interesseert me feitelijk eigenlijk helemaal niets wat die kale allemaal bij elkaar liegt.

   • Met de regen van vannacht in gedachten en het gelul, wat Samsom over ons laat plenzen kom ik vanzelf terecht bij dat Nederlandse bandje, wat zo heftig probeert U2 na te doen.
    En als het nog een maandje zo door blijft regenen dan zijn de problemen vanzelf opgelost, want dan staat Nederland niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk onder water.
    [Clipje is door San aangedragen, dus niet boos op mij worden πŸ™‚ ]

   • Het s goed mogelijk, dat onze gastheer kokhalzend is weggevlucht πŸ˜› Eerst van die Karel de Kale van de PvdX en daarna van Verwoesthof.

   • San weet [en ook Leon] dat So glad you made it het enige album van Kane is, wat ik te pruimen vind. Dus geen onrust aan deze kant πŸ™‚

  • Toen boezemvriend van Samsom, W. Bos, wat maanden geleden met een onbeschoft opiniestuk kwam over “galy’s” [gewonnen renderende [qua kosten dan] levensjaren na behandeling van zieken] mocht tenminste nog worden gereageerd door lezers. Dat op Samsom’s “visionaire stuk” niet kan worden gereageerd kun je op 2 manieren uitleggen. Arrogantie in combinatie met “hardheadiness” , welke karaktertrekken de man niet vreemd zijn. Maar het kan ook om “angst” handelen, omdat op voorhand kan worden ingeschat hoe de buitenwacht op opiniestukken van zijn hand en uit naam van zijn impopulaire partij zal reageren. Overigens is het stuk zelf, waarin o.m. wordt gepleit voor versterking van de Europese defensie, zeer voorspelbaar en van matige kwaliteit.
   Een rol speelt wellicht ook, dat Jetta Kleinsma ook opnieuw onder vuur ligt, ditmaal over haar pensioenplannen. De messen richting PvdA worden dus geslepen.

   • Ik las dat ook over die protesten tegen Frau Jetta’s pensioenplannen. Beetje laat allemaal, maar beter laat dan nooit. Kampbewaarster Jetta [ ze ziet zichzelf het liefst als een soort akela op wielen] verdeelt de pijn op de PvdA manier. Aan de ene kant snijdt zij de koopkracht weg bij ouderen door indexeren van pensioenen te beperken. En aan de andere kant ontneemt zij de jongere generatie de zekerheid op een acceptabel pensioen in de toekomst. Je zou haast het gevoel krijgen, dat ouderen en jongeren het kwade genius zijn geweest achter derivaten en er dus voor gestraft moeten worden. Terwijl ik toch meen begrepen te hebben dat domheid en onnozelheid bij politici [zie PE Wooncorp’s] in combinatie met de duivelse trucjes van bankiers volledige verantwoordelijk zijn geweest.

 2. Samsonlight is in mijn optiek en ogen niet veel meer dan een regelrechte gore hufter die zich kapot zou moeten schamen, dit soort ongelooflijk smerige oplichters en leugenaars hebben vloeibare kwik i.p.v. bloed door de aderen stromen, dus hoe spijkerhard je ze ook slaat kleur krijgen ze nooit.

 3. Met de borst vooruit meldde het kabinet ook voor lastenverlichting te gaan [minimale verlaging 1e schijf IB] voor 2015. Wel, Samsom kan beginnen zich te gaan schamen, Paul, want die lastenverlichting lijkt grotendeels een lastenverschuiving te gaan worden. Want, zo werd vandaag gemeld, het kabinet overweegt de zorgtoeslag [toch ook voor een niet geringe groep Nederlanders een extra inkomstenbron] te verlagen. Een zoveelste sigaar uit de verkeerde doos!
  @RadaR: zou je niet de aandrang hebben om die twee petsen met de vlakke hand te laten volgen door een flitsende uppercut? πŸ˜›

  • Roemer heeft natuurlijk wel de mazzel, dat de tomaat de laatste tijd erg in het nieuws was πŸ™‚ En ik betwijfel of de Nederlander inmiddels zo is gedegenereerd, dat hij de tomaat met blauw associeert.
   Maar waarom gaat Samsom niet gewoon op dienstreis naar Noord Spanje? Daar hebben ze toch dat tomatensmijt-festival? Gegarandeerd dat Diedje dan met een rode kop terugkomt.

 4. Ik denk, dat Samsom’s woorden verkeerd worden uitgelegd [overkomt hem wel meer πŸ™‚ ]. Die rode wangen kunnen maar met één ding worden geassocieerd: diepe schaamte!!!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s