TO STOP OR NOT TO STOP……THAT’S THE QUESTION

Het zet je als eenvoudige burger toch aan het denken, zo’n merkwaardige haast cryptische uitspraak van onze wereldleider Mark Rutte. Die zei “we stoppen, maar we stoppen niet”. Bijna briljant in zijn eenvoud naar de mening van de bewonderaars van Rutte, idioot naar de mening van de rest.
Stel je voor, je vraagt aan zo’n petdragende Kenau van de NS “Stopt deze trein in Delft?” en de Kenau antwoordt “We stoppen, maar we stoppen niet”. Dan voel je je toch nogal belazerd? Dan schiet je toch geen meter op?
Wat zou die Rutte nu eigenlijk met zijn cryptische uitspraak bedoeld hebben? Ik heb het van alle kanten bekeken en kon tenslotte maar één passend antwoord produceren.
Met “we stoppen” moet Rutte wel bedoeld hebben “we kappen er mee die te grote broek aan te houden, want hij slobbert aan onze kont. Die schuldvraag? Daar zijn PS4anderen dan wij beter in als het om een leuk verhaal fabriceren gaat. En we stoppen ook met die PlayStation-challenge van de marechaussee, want onze jongens blijken er geen reet van te kunnen. En intense telefoongesprekken, u kunt het verder wel vergeten.Geen zin meer an!”
En met dat “maar we stoppen niet” was ik er al heel snel uit, want daarmee bereed Rutte zijn overbekende stokpaardje. Hij zei eigenlijk “maar met bezuinigen stoppen we zeker niet”. Dat ligt eigenlijk erg voor de hand, want Mark heeft flink wat uitgegeven de afgelopen weken. Vooral om die te grote broek toch op te kunnen houden. En die rekening moet ook gewoon worden betaald. Naast een flink aantal anderen, die al in de maak zijn.

Advertenties

28 thoughts on “TO STOP OR NOT TO STOP……THAT’S THE QUESTION

 1. Den Haag kent twee rassen, Willem. Aan de ene kant hebben we de “Veengronders” [denk maar aan Siebelinks “Knielen voor een bos gladiolen” voor een beeldvorming] , de zgn. “echtuh”, arme Hagenaar. Die mensen hebben bij de recente Gemeenteraadsverkiezingen onder de stuwende leiding van Blonde Greet laten blijken hoe ze over anderen denken.
  Aan de andere kant [ ik klink als Ferry Mingelen ] zijn er de “Zandgronders”, de zgn. Wassenaarse Hagenaars, die Jozias als hun ongekroonde koning beschouwen.
  En waar kakbal Jozias lang bij beide groepen prima in het pulletje viel is er recent hier en daar een flinke barst in Jozias gekomen. De “Veengronders” zijn inmiddels een beetje boos op Joos. Er is tweespalt in de Residentie. Zuidelijk en zuidwestelijk van de Laan van Meerderveurt [de scheidslijn tussen zand en veen] wantrouwt men de burgerstiefvader inmiddels.
  En gek genoeg zou “Storkey”, de voetbalooievaar, weleens het lont in een kruitvat kunnen worden. Als het onverhoopt misloopt met die Chinees bij ADO en de ooievaar een kaalgeplukt zakje botten en vel zal worden dan breekt de “pleuris” uit. En wordt er meteen richting Joos gekeken, want dat is het kwade genius achter de verkoop van groengeel.
  Overigens, wat die Makkelie betreft, als het hem zou zijn gevraagd zou hij probleemloos een gele kaart hebben getrokken voor een stadsbus.
  Scheidrechters zijn net politici. Ze maken de meest gigantische fouten en komen dat na de wedstrijd gewoon toegeven. En trainers is het verboden om voor de camera kritiek te leveren. Ook een vorm van VVD-democratie, zou je kunnen zeggen 🙂

  • Iedereen wijst naar die Chinezen als een groot risico. En dat is ook wel zo. Maar als het om beïnvloeding van resultaten gaat zijn scheidsrechters inmiddels van minimaal dezelfde risicocategorie.
   Als je beseft hoe vaak:
   – handsballen worden weggewuifd [vooral als het om topclubs gaat]
   – kiezen voor “voordeel” [gisteren van Boekel bij Ajax – Vitesse] faliekant verkeerd uitpakt;
   – gele kaarten worden gegeven waar donkerrood op zijn plaats is en omgekeerd
   dan is beïnvloeding eng dicht in de buurt.
   Het is onbegrijpelijk en laf, dat trainers zich de mond laten snoeren. Het doet denken aan fractieleden van een coalitiepartij in de 2e Kamer.
   De KNVB en die scheidsrechterscommissie voeren dictatoriaal beleid uit. De Blatters van Nederland, onaantastbaar en onaanspreekbaar.En dan komt al snel het vermoeden, dat het wel met geld te maken zal hebben. Sponsors willen best Ajax, PSV, Feijenoord e.d. geld toesteken, maar dan moet er wel gewonnen worden.
   Wat dat betreft gloort er nog hoop voor Den Haag, want als die ADO Chinees Wang Sneh Wang het goed speelt moet een deal te maken zijn met de KNVB. En Chinezen vinden dictatoriaal beleid wel lekker.
   Het zou trouwens heel goed mogelijk kunnen zijn, dat Makkelie met die 8 gele kaarten voor ADO het signaal heeft willen afgeven “Hé poepchinees, schiet eens op met je poen”.

 2. Die Aussie Abbott was anders vol lof over “het leiderschap” van Rutte. Zou die misschien een mooi groot gat in de Russische markt zien voor Australische paprika’s, tomaten en komkommers?
  Handel blijft immers handel? Daar hangt Abbott graag het Grootkruis van de Heilige Schaapscheerder bij Rutte voor om 🙂

   • Ach laat die Rutte door om het even welk kruis dan ook zakken, het is zondag time for a treat and the real deal komen ze,,,,,,

    en een gouwe ouwe voor de gezelligheid

   • Een grote naam uit de blues en soulmuziek en een levende legende.Zeker weten “a real treat”. En een stukje indiepop uit Japanse bron daar tussenin..Het doet de regen en die imbeciel van een Makkelie [13[!!] gele kaarten] even vergeten. 🙂

   • Mrs Magness is een heel aangename verrassing. Hiatt, ach wat moet je daar nog over zeggen. Sterke song uit 1987. Lekker hapje voor de zondag, Willem.

   • @ Had die Makkelie niet gelijk even een diep donkerrode kaart moeten en kunnen trekken voor die wederom door zijn afwezigheid uitblinkende fraaie Burgervader van jullie, je weet wel de man die het vluchtgedrag van de Ooievaar tot in extremis heeft bestudeerd Jozias v. A.

  • Kleine doch niet onbelangrijke correctie: “ze” behandelen ons als “schapen/mieren/varkens/untermenschen”, maar dat wil niet zeggen dat we dat allemaal ook zijn. Een deel komt voor dat keurmerk in aanmerking.Maar een ander deel zeker niet. En voor die laatste groep is het dus dubbel zo erg 🙂

   NB: ik begrijp dat je inmiddels weer vrij bent. Mag je zonder enkelband over straat?

   • @Arno

    Het ergste is eigenlijk nog dat die 1e groep die voor deze bijzonder fraaie omschrijving in aanmerking komt ook nog van mening is dat wij hier in een zogenaamd vrij en democratisch land wonen, waarna bij mij altijd weer een homerisch gelach volgt!!!!

   • Het eeuwige misverstand is, Willem, dat die mensen blijven denken, dat zij in HUN EIGEN versie van democratie zitten. Terwijl het in werkelijkheid natuurlijk de interpretatie van democratie is, die “ze” voor de mensen verzinnen.

  • Malaysian Airlines schat de waarde van een in één van hun vliegtuigen vernietigde mensenleven anders wel op minimaal 37.000 dollar. Die beurskoers halen schapen, mieren en varkens zeker niet! Koersen van “untermenschen” heb ik niet kunnen vinden.

 3. Voor mij was alles zeggend, dat vrijwel niemand op die lulkoek van Rutte reageerde. Of ze snapten er geen hol van en dachten “ach laat maar waaien” .Of men heeft in stille aanbidding geluisterd naar een “wereldleider”, die zijn te grote broek liet zakken. 🙂

 4. Vind je het heel erg als ik me deze keer slechts beperk tot de muziek??

  Want als ik aan Rutte cum suis, de EU, ISIS, Gaza, Vlad I, Koerden, Erdogan, CIDI, Obama, de Krim, Separatisten, Speedboten en dan zal ik vast nog wel wat vergeten zijn alleen maar denk, dan komt de stoom letterlijk uit mijn oren en zoals al gezegd mijn oren daar wil ik het gebruik van deze keer beperken tot luisteren

  Zoals altijd is het een waar genot en plezier om de heren van de Earring in glansvorm op een podium te zien schitteren net zoals het altijd weer een waar feest en genoegen is om Quo in zijn oude formatie de zogenaamde muziekkenners voor schut te zien zetten.

  Underground,

  They want us to go underground.
  Underground,
  They want us to go underground.
  You’ve got the right,
  You’ve got the right to say what you think
  You’ve got to fight,
  ‘cause they’re leading us to the brink.

  Fireball,
  There’s going to be a fireball.
  Fireball,
  There’s going to e a fireball.
  Never a time,
  Never a time like this before.
  There won’t be a sign,
  There was never a time like this before.

  Ooh, ooh, ooh ooh (repeat four times)

  Underground,
  They want us to go underground.
  Underground,
  They want us to go underground.
  Throw down a line,
  You’ve got the right to stay alive.
  You’ve got to fight,
  You’ve got to fight to survive.

  • Nu begrijp ik ook ineens waarom Ieltje en Nylon per se op het Tongfestival het liedje “Calm after the storm” wilden brengen. Ze waren gewoon al een fase verder dan Wishbone Ash. 😉

  • Dat is een fraai rijtje, wat je daar opsomt, Willem. Verre van compleet, dat wel 🙂
   Een mens zou er zijn opgeruimde stemming door verliezen. En dat is natuurlijk de reden, dat Rutte die lulkoek verkoopt. Want daar blijft onze wereldleider een opgeruimd gemoed van houden. Gulden regel daarbij is: leg nooit iets echt uit en geef nooit echt antwoord op vragen. Dus: wees een politicus!

  • Totaal geen moeite mee, Willem. Het enige wat ontbreekt aan het deprimerende rijtje van je zijn:
   – een volgende aardbeving in Groningen;
   – een noodlanding van de Airballoon One van Rutte in Mongolië, waar hij dan Floortje D[r]essing tegen het schonkige lijf loopt en ontknaapt wordt;
   – het uitkomen van een nieuwe DVD van de Toppers, waardoor spontaan een nieuwe stille tocht wordt georganiseerd;
   – Obama , die per ongeluk voedseldroppings bij IS[IS] laat neerkomen en de bommen per vergissing op die berg met vluchtelingen laat gooien;
   – Limburg wat weer onder water komt te staan;
   – Diederik Samsom die zijn kale knar weer vertoont, met weer een nieuwe vriendin aan zijn zij [ “ik wil Nederland laten weten, dat ik geiler ben dan Rutte”];
   – de uitvoer van chainsaws naar Afrika, die eindelijk volledig op gang is gekomen. Hoofden en ledematen kunnen nu soepeler dan ooit worden verwijderd;
   – het schaamteloze excuus, wat de Nederlandse judo’ers ophangen om toch naar de WK in Rusland te kunnen gaan.
   Maar voor de rest valt het eigenlijk wel mee. Ik zou bijna Melanie’s Beautiful people opzetten, weet je dat!

   “Underground” stamt uit 80 [Number the brave] en is dus beïnvloed door de rare streken, die Reagan destijds uithaalde. Zoals Europa als het ideale slagveld voor een nucleaire oorlog betitelen. Ik weet nog goed wat een impact dat had op mensen, die WOII hadden meegemaakt.
   Eigenlijk is “underground” moeten letterlijk een hoax. Want 50 jaar ondergronds zitten, dat gaat niet lukken. Figuurlijk kan “Underground” wel, ware het niet dat anno nu iedereen dan meteen denkt aan de metro. 🙂

 5. Het is een goed gebruik bij politici en “wereldleiders” [ 😀 ] om hun uiteindelijk falen te verpakken in cryptische lulkoek. Wat dat betreft zou je kunnen zeggen, dat Rutte een echte is.
  En wat die rekening betreft: tel daar gerust de kosten van de reactieboycot van Putin nog maar bij. De geboycotte tomaat wordt duur betaald, aldus Kniertje Rutte.

  NB: lekkere muziek!!!

  • Er verschenen inmiddels al allerlei lieden uit de “paprika- en tomatenwereld” in beeld, die hun grote verontrusting over de gevolgen van de Russische boycot kwamen melden.
   Men sprak er al over om op grote schaal groente e.d. te gaan laten “doordraaien”. Voor de leken: dat is een ander woord voor weggooien. En dat doet men om de prijs een beetje op niveau te houden.
   Ik kom hiermee om, in aanvulling van het lijstje “this is our world” van Willem, even aan te geven, dat in die wereld het vele malen belangrijker wordt gevonden, dat producenten [ of het nu tuinders, boeren, kippenfarmers, pillendraaiers of poederstampers, graan- en maisverbouwers zijn] aan hun geld komen dan dat voedsel terecht komt op de plek waar het het hardst nodig is: waar hartverscheurende honger wordt geleden. 😦

   • Hier geldt hetzelfde verhaal als waarom men toch over het oorlogsgebied van Oost-Oekraïne vloog, Paul. Daar was het te duur om een andere route te nemen, wat dat voedsel betreft is het te duur om het te brengen waar het hard nodig is. Kostenefficiency heet dat. En een mensenleven, ach wat is dat waard tegenwoordig: nog geen kistje rode paprika!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s