WEERWARTAAL

Het was gisteren toch zo’n druildag, dus leek het me wel passend om ’s avonds eens FeijBesnaar Feijenoord te kijken. Wel, ik hield er schele hoofdpijn aan over. En de Rotterdammers? Die brachten het record “struikelend en blunderend ergens uitvliegen” op nog hoger niveau. De stand is trouwens 0-2 op dit moment. FC Groningen was de eerste, die ging tegen Aberdeen. En nu dus Feijenoord. Tel daarbij op de wijze, waarop PEC de ‘sterren” van Frank de Boer [“we gaan die 1-5 van de bekerfinale uitwissen”] de JC Fruitschaal ontfutselden en het is duidelijk: we gaan een enerverende, hoofdzakelijk nationale competitie tegemoet.
Wat die druildag betreft overigens: begin deze week [1e week augustus dus] hoorde ik weerman en prop Marco Verhoef uitvoerig aankondigen, dat in Nederland de herfst was aangekomen. Die klimaatverandering toch! Niets lijkt meer zeker. Augustus was toch niet zo lang geleden nog gewoon een zomermaand, waarin de temperatuur met regelmaat tropische waarden kon bereiken. Maar Marco had ergens een spin gezien en weerkuikenwat mist boven een weiland, en dat soort dingen triggeren hem en zijn immer groeiende leger aan weercollega’s [zoals die weirdo Peter “Kuiken” Munneke, de nieuwste aanwinst van het Journaal] onmiddellijk.
En omdat profileren ook voor de nieuwe generatie weerlieden een must is, worden in diverse media meteen allerlei beschouwingen [zeg maar eens dat het weer geen big business is tegenwoordig, er blijken zelfs mensen te zijn die verslaafd zijn aan het bekijken van alle mogelijke “weerradars”] op ons losgelaten. Achteraf blijkt 90% niet te kloppen, maar een kniesoor die daar op let. Beter 15 weeralarms code geel, oranje of rood te veel dan te weinig, nietwaar?
Inmiddels gaat het gerucht, dat de gezamenlijke warenhuizen op het punt staan hunΒ  herfstcollecties in de markt te zetten. En dan is het altijd handig als er een weerman is, radlerdie in de eerste week van augustus de herfst aankondigt, nietwaar?
En effect heeft dat altijd, zelfs op mij. Zo betrapte ik mezelf er op, dat ik veel minder bier koel zet ineens. En geloof me: dat is een veeg teken!!

Advertenties

13 thoughts on “WEERWARTAAL

  1. Na enige ruggespraak is me duidelijk wat het verband is tussen en dus de reden is om voetbal en het weer aan elkaar te koppelen. Er wordt over beiden ontzettend overdreven. gelogen en gebakken lucht geproduceerd πŸ™‚

  2. Het klopt, dat je het niet meer redt met gewoon niet te kijken naar die weerwartaal, dagelijks ongeveer10 x bij het journaal. Want je komt de weerkuikens en weerproppen overal tegen. Is het niet in alle kranten dan wel in een of ander melig zomerprogramma, waar je als je even niet oplet op wordt vergast.
    Die Munneke is inderdaad heel erg, een soort remedie tegen elke lust za’k maar zeggen. Verhoef is meer het type van “CEO van het weer”.
    En laten we het vooral niet hebben over de ettelijke keren, dat de heren [ waar is trouwens dat altijd zwangere vrouwtje gebleven???] er compleet naast blijken te zitten. Weer of geen weer, bij mij draait alles gewoon door. En die herfstcollectie sla ik dit jaar gewoon over πŸ™‚

  3. Feijenoord was niet om aan te gluren. Matthijsen, dat kan echt niet meer. Pupillenfouten van Kongolo en van Beek, een volstrekt onmachtige voorhoede. Zelfs Immers liep er bij, alsof hij liever in Kyocera had gestaan.
    Het was huilen met de pet op!!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s