KRUIS EROVER!!

Wat me het meeste opviel na de oorwassing, die Oranje zaterdag aan een opnieuw heel armzalig Brazilië had gegeven, was dat men blijkbaar vastbesloten was om de hongerige wolven van de media tot de laatste snik te bedienen.
De eerste bijdragen van de spelers aan de tafel van Sjaak van Gelder waren voorspelbaar. “Trots op het team” was de inmiddels bekende one liner en die trots was aan alle kanten terecht. De  prestatie van Oranje [met 0-3 het thuisland in een nog diepere crisis storten] was imponerend, net als het spel van vrijwel alle individuele spelers.
Was het maar bij die one liner gebleven! De media moeten Robin van Persie heel dankbaar zijn geweest. Want aan het eind van het nabeschouwen verscheen een hels pi airvalse  [vals helse] van Persie aan tafel bij Sjaak om een persoonlijke vete met Pi Air van Hooydonk uit te vechten. Een vete nota bene, die van 10 jaar her stamt.
Ik sta daar overigens heel neutraal in, want vetes tussen meestal niet zo slimme mensen als voetballers interesseren mij “geen bal”. En toen van Persie zijn verontwaardiging uitsprak over het feit, dat Pi Air bij de NOS een platform kreeg om zijn kritiek op het spel van RVP te spuien schoot ik in de lach. Want Robin was zich blijkbaar niet bewust, dat hij met zijn kokosnoot ook voor een camera zat te zwetsen. Maar de media smulden en vrijwel meteen ontstonden de eerste artikelen  voor de kranten van zondag. En nog weken zal er worden geanalyseerd over de RVP – Pi Air vete. Hadden de commerciëlen de gefingeerde en zielige clash tussen de manisch depressieve Gijp en de manisch onbeschofte Derksen, de NOS had haar frontale botsing tussen een part time analist en een voetballer met een deuk in zijn ego. Let op mijn woorden: daar gaan een boek en een nieuwe aflevering van “Andere Tijden Sport” van komen! En dat gaat u kopen en zien!!
Het is hoog tijd om een stevig kruis te zetten over dat WK 2014. Ik geef toe, ik ga de brasil2beelden vanuit Brazilië missen. Want die waren, voorzover ze niet voetbal betroffen, hartverwarmend en regelmatig vertederend tegelijk. Maar voor het overige ben ik het heel snel weer vergeten. Zelfs de teleurstelling, dat er tussen die 200 miljoen Brazilianen er geen bleek te lopen, die een man-to-man  gesprek met Blatter is aangegaan, krijgt een plekje.
Een blik naar buiten vertelt me, dat het oranje uit mijn straatbeeld is verdwenen. Kruis er over …. het is wel mooi geweest zo!

Voor mijn regelmatige bezoekers nog het volgende. Het is tijd voor een “break”. Gelukkig kan ik voor die periode rekenen op vaste gast en co writer Paul. Die zal, waar relevant maar zeker niet dagelijks, onderwerpen aan de orde stellen. Ik ga even “lozen” en herladen. Iedereen prettige zomerse weken toegewenst.:)

Advertenties

16 thoughts on “KRUIS EROVER!!

  • We hopen, dat het beter met je gaat,Willem. We begonnen je tirades al te missen. Maar dat gemis heb je in één keer weer helemaal goed gemaakt 🙂 Ik was echt buiten adem aan het eind van je door riemen en ramen gaande gepeperde bijdrage. En laat me zeggen, ik zal de laatste zijn om je tegen te spreken. Ik denk dat ik het straks nog eens ga lezen 🙂
   NB. Ik verwacht straks, dat Lotje zich zal melden, want RadaR heeft haar gevraagd, fanatiek seriekijker als je bent, een tweetal tips aan je door te geven.

   • @Arno: OK, OK, hier ben ik al :D)
    @Willem: Radar vroeg me het volgende even letterlijk aan jou door te geven. En voegde daaraan toe “hij ziet maar wat hij ermee doet”.
    Persoonlijk denk ik, dat O. deze tips ook met plezier zal lezen. 🙂

    Tip 1:
    “The Bridge USA” is aan een 2e serie begonnen. Geheel eigen verhaallijn, toegespitst op vrouwenhandel in Mexico. Sonia Cross [rol Diana Kruger] is niet langer een kopie van de Zweedse Saga. The Bridge USA 2 is harder dan de Zweedse versie.

    Tip 2:
    Op 1-8 a.s. start worldwide “The Killing 4” geproduceerd door Netflix. Er is inmiddels een trailer verschenen, die er prima uitziet.
    De 6-delige laatste[??] serie haakt naadloos aan bij het eind van The Killing 3, waarin Sarah Linden haar baas en lover, die de gezochte serial killer blijkt te zijn, vermoordt. Samen met partner Holder wordt een “cover up” in elkaar gezet. Het koppel krijgt vervolgens te maken met een nieuwe meervoudige moord. Zie verder trailer!

   • KRO detectivemaand is afgelopen en van Midsummer Murders, wat nu 14 dagen te zien is, ken ik de meeste wel. Dus is er zeker behoefte aan “vers bloed”. En die trailer belooft zeker wat! Ik denk trouwens, dat RadaR zelf het meest van allemaal uitkijkt naar de start van die laatste serie 🙂

 1. De leren(de) bal.
  Met afschuw, afgrijzen en groeiende ergernis heb ik de afgelopen periode ergens diep verscholen in een oerwoud van goede films en prima muziek ongewild kennis gemaakt met de groteske idioterie van het bijna afgelopen WK voetbal want zelfs een normaal mens kon daar niet onderuit komen.

  Georganiseerd door een organisatie wiens psychopathische fuhrer Blatter de allergrootste schoften en criminelen nog als regelrechte amateurs weet neer te zetten, zich afspelend in een land wat er niet voor schroomde voor het gehele oog van de wereld haar eigen bevolking nog dieper in de ellende te trappen dan ze al zitten, een land met 1% superrijken en ongeveer 15% iets meer bedeelden dus zeg maar 85% als ratten in een armoede en hongerval zittende overige mensen, maar die lachen wel natuurlijk allemaal heel lief en aardig, maar ja, als je ook totaal niets meer heb dan rest er nog weinig meer dan de hongerdood of de rest van alle ellende weglachen

  Ondertussen keken wij in dit land naar de verbranding van miljoenen euro’s aan belastinggeld door onze publieke omroep gesecondeerd door de roeptoetende paria’s van de multinationals op hun commerciële stations waarbij de meeste kijkers er niet voor terug deinsden in de meest afgrijselijke oranje kledij rond te darren zich slechts bezig te houden met achtereenvolgens de BBQ, Polonaise en/of zo snel mogelijk liederlijk lam worden en het liefst een combinatie daarvan.

  Als echte geile aandachtsteven wisten de Borstjes, Egbertjes, Siebjes en Schutjes van deze wereld ons uren/dagen/weken lang te pijnigen met absoluut non-nieuws, echter nergens maar dan ook helemaal nergens heb ik van deze dankzij belastingcenten en schaamteloze reclame volgevreten horde miljonairs ook maar 1 kritisch woord over dat achterlijke alleen zichzelf verrijkende smerige Braziliaanse regime en haar wijze van omgaan met de allerarmsten gehoord, dat heet niet alleen een beschamende vertoning, dat is eigenlijk een grof schandaal.

  Ergens las ik een kop in de krant waarin stond Brasil huilt en is in rouw, tja zou dat ook gelden voor die honderdduizenden kinderen die daar iedere dag onder het toeziende oog van de oogluikend door het heersende regime toegestane huisvuilmaffia worden misbruikt en uitgebuit en aan het einde van de dag slechts nog het meest waardeloze afval mogen meenemen om hun familie nog iets te vreten te geven?.

  Vuilnisbelten met vuil uit de zogenaamd “goede” wijken overigens ook exact dezelfde wijken waar het meeste van de bijna 13 miljard aan harde pecunia schijnbaar benodigd voor de organisatie heen is gegaan want ja waarom zou je in hemelsnaam een riolering, waterleiding, wegen of prefab huizen neerzetten en/of aanleggen bij de allerarmsten als je voor hetzelfde geld een mooi stadion in de amazone kan neer flikkeren nietwaar.

  Al die miljoenen hongerende mensen in de favela’s die door de wel goed betaalde politie en legermachten met steun van de ook al van die vette miljardenkoek meevretende drugsmaffia onder de duim van grof geweld en terreur zijn gehouden gedurende dit toernooi?
  Is er ook positief nieuws soms? Ja, hoor dat is er hoera!! Want onze KNVB heeft gelukkig nog miljoenen euro’s winst gemaakt hoewel daar nog wel de kosten afmoeten van de aanleg van een sportveldje en wat oranje shirtjes en ballen natuurlijk die zo maar zijn weggegeven ergens in een enkele favela, want ja de KNVB is net als al die andere organisaties echt ontzettend maatschappelijk betrokken, kijk maar wat ze geven aan oom Louis “golden dick” de 1e aan salaris zijnde een miljoen euro zonder extra emolumenten om de premies van de veelgeprezen spelers maar niet te vergeten.

  Natuurlijk waren onze spelers verblijvend in de meest luxe vijf en meer sterren resorts en hotels ook niet te beroerd om voor zover zij niet “gefocust” waren een riante duit in het zakje te doen getriggerd als zij waren door met de bus over een brug te rijden met uitzicht op een van de vele favelas en schonken zij ruimhartig al hun verdiensten aan die hongerende mensen en hun kroost, kroost die net als die van ene Robben ook huilen alleen niet van het feit dat hun Papa een onbeduidend spelletje heeft verloren maar meer vanwege het feit dat de maag leeg is op wat door een grote sponsor achter gelaten lijmresten na dan, maar gelukkig hebben we onze andere geliefde sponsors nog ik heb zo maar begrepen dat Hyundai/KIA talloze fabrieken gaat neerzetten en alvast een miljoen goedkope auto’s heeft geschonken, dat alle favela bewoners zo maar een VISA creditcard hebben gekregen en dat samen met een kratje overheerlijke flessen cola die dan weer genuttigd kunnen worden in die duizenden McDonald’s vreetschuren die ook al geheel en al belangeloos in die sloppenwijken worden neergezet, wat aardig hé al die sponsors en o ja alle kinderen onder de 12 krijgen van Adidas een bal en gratis voetbalschoenen, of nee dat kwam uit een ander sprookjesboek geloof ik.

  Maar het was al bij al een fraai toernooi en ook helemaal niet erg dat 1 op de 9 bezoekers met een privéjet aankwam en dat Brasil de komende tientallen jaren gaat bloeden voor het gastheerschap van iets waarvoor de gehele rijke wereld zich feitelijk kapot voor moet schamen.

  Ach, misschien is het niet teveel gevraagd om de next time eens niet te kijken, eens niet de sponsor producten van die de wereld op sluipschutterswijze leeg slurpende multinationals te kopen of te gebruiken, misschien kun je als echte voetbal liefhebber beter eens gaan kijken naar “Schop ze de tanden uit hun bek XII” versus “Breek ze beide poten XI gespeeld ergens op een knollenveld beschikbaar gesteld door Boer Harmsen uit Hutjekutjemariadeelwijk, de felipe’s en zijn broertjes en zusjes van deze wereld zullen je dankbaar zijn.

  Hopelijk dus niet “see you in Qatar” want dat zou namelijk betekenen dat de mensen op deze wereld van een “leren bal” een “lerende bal” bal hebben weten te maken op een aarde waar het leven en lijden van honderden miljoenen hongerende stervende sloebers niet langer meer een speelbal is van en voor de bevoorrechten onder ons en dat het leven van ieder mens meer waard is en meer betekend dan een uiteindelijk maar doodgewoon spelletje.

  Nooit eerder is zo schandalig duidelijk gemaakt dat “geef het volk brood en spelen” alleen dan wel zonder brood, het adagium van deze tijd is geworden.

  Het volk dat slikt en pikt dat ook nog iets waar wij in dit fijne betrokken landje vol met superkritische pseudo journalisten zoals ook wel is gebleken uit al die oprecht gemaakte achtergrondreportages maar die wel heerlijk leven dankzij de staatsruif en hun neveninkomsten in tegenstelling tot die arme flikkers in die smerige sloppenwijken, alles van weten.

  Echter in dit land hebben wij godlof altijd nog onze fraaie taal gevuld met prachtige woorden die samen de zin vormen waar je werkelijk alles mee kan dood slaan en die luid, Tja, het is nu eenmaal zo wat kan ik er aandoen.

  • Mag ik concluderen, Willem, dat je iets wat op afkeer lijkt hebt ontwikkeld waar het professioneel c.q. gesponsord c.q. gehypet voetbal betreft? 😛
   Als je de afgelopen weken de enkele stukken alhier over dat WK en het randgebeuren hebt gevolgd zul je hebben ervaren, dat de meesten van ons in grote lijnen die afkeer delen :). Wellicht wordt die iets minder uitgesproken geventileerd.
   Ooit was het zo, dat bij uitzending van een interland of EC-wedstrijd ca. 10 minuten voor aanvang de uitzending begon. Herman Kuiphof lepelde de opstellingen op zonder in Story-roddelverhalen te vervallen en vervolgens werd 2x 3 kwartier gespeeld met 15 minuten pauze. Soms zat Bob Spaak in de studio met 1[!!!] gast om even in die pauze de 1e helft door te nemen.
   Vergelijk dat eens met het circus van nu vol goedbetaalde analyseclowns, die hoofdzakelijk uitblinken in platitudes. Begeleid door een aantal driftig door en langs elkaar heen pratende Studio Sport Showmasters. Die hun nieuws voor 90% van de sociale media halen om het geheel een nog groter Story-gehalte te geven dan het al heeft. Het is veelzeggend, dat ik het periodieke optreden van Belg Milow als een verademing ervoer 🙂 Je kon trouwens regelmatig van die Belg’s gezicht aflezen, wat hij vond van de Hollandse manier van luchtfietsen in het WK-mediacircus.
   4 weken lang vrijwel continu onwelriekend niets leveren, is dat niet de Nederlandse televisie ten voeten uit?
   Het circus bracht uiteraard ook de onvermijdelijke hoeveelheid bagger in de vorm van een stoet voorspelbare B-personalities, waar Nederland zo van vergeven is. Uren op een bank zitten en onzin lullen, het was de opdracht ter bevrediging van het klootjesvolk en die werd moeiteloos uitgevoerd.
   Begrijp me goed , ik heb het slechts over “Studio Brasil”, want van het tokkie gedoe bij RTL heb ik me verre gehouden. Het verbaast me trouwens werkelijk, dat er nog steeds niemand van het publiek midden in de uitzending onder veel gegil en gekrijs een hakbijl te voorschijn haalt om the usual suspects van een [nieuwe] scheiding in hun kapsel te voorzien. Het uithoudings- en doorzettingsvermogen van dat publiek moet enorm zijn.
   Natuurlijk heb je gelijk met je punt over Brazilië als land en Brazilië als WK-host. Het is niet anders dan schandalig, dat er vele miljarden worden besteed om Koning Voetbal gunstig te stemmen in plaats van die miljarden ten goede te laten komen om de immense armoede in het land te bestrijden. Brood en spelen, inderdaad met “spelen” voor de armoelijders.
   Toch moet daarbij nog een kanttekening worden geplaatst. Namelijk dat alleen de Brazilianen zelf de kans hebben gehad deze wanvertoning en de daaruit voortkomende misstanden een halt toe te roepen. In meerderheid paste men echter.
   Wellicht denk jij dan aan “waarom boycotten wij zo’n WK niet?”, wat op zich een logische gedachte is. Er kleeft echter een enorm probleem aan, namelijk hoe komen wij dan aan onze “brood en spelen”?

   • Weet je wat minstens zo erg is, Jurgen? In Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, kortom overal doet men het op dezelfde manier. Een enorme hoeveelheid niets [en dus goed voor niets] produceren. En onze wereld wordt er alleen maar gekker en dus onleefbaarder onder. Hoe heet dat liedje ook alweer….Vluchten kan niet meer?

  • Laten we toch niet om de hete brij heen draaien. In de ogen van de Studio Sport Showmasters is de kijker:
   dom
   simpel
   hersencelarm
   Dus bedienen zij die kijker op de manier, die past bij dat zelf geconstrueerde beeld. Met analisten, die op een kleuterschoolmanier het moderne voetbal “analyseren”; met presentatoren, die zijn opgeleid om zo vaak mogelijk identieke, 1-dimensionale vragen te stellen en weten wat Twitter en Facebook is. Met een verloederde “voetbaldichter”, die cijfers mag komen uitdelen. Met een teckel die regelmatig kabels doorbijt.
   [Waarschijnlijk is er een run geweest op dierenwinkels om een teckeltje te scoren]
   Men is er van overtuigd, dat men op deze wijze zo dicht mogelijk bij de kijker blijft en die op de beste manier bedient.
   Natuurlijk zijn de analisten vrijwel niet in staat om behoorlijke zinnen te formuleren. [ de uh’s en ik bedoel’s en ik zeg’s en nou’s en verhaspelde moeilijke woorden gutsen over je heen]. Maar wat is daar het probleem van? Voor de kijker geldt immers precies hetzelfde?

 2. Goede adviezen verdienen het opgevolgd te worden. Dus ik heb dat kruis er over heen gezet 🙂
  @P.:Eens! De Tour lijkt al na 8 etappes doodgebloed. Bau heeft een klamp-jaar, Lau heeft een los-jaar. En beiden hebben al de nodige “Zoetemelkteksten” op ons losgelaten. Het wachten is op “Parijs is nog ver” .Mijn Tourpool is in ieder geval een zachte dood gestorven 🙂

  • Ik krijg best een beetje treurig gevoel als ik zie, dat zelfs na het uitvallen van de 2 grote favorieten Bau @ Lau de grootste moeite hebben om een top 10 plek veilig te stellen. En dat terwijl ze in die docu van Andere Tijden Sport zo enthousiast waren over hun hoogtestages. De mooiste “onzin-zin” vond ik gisteren die van Lau: “Elke Tour is anders, er is geen jaar hetzelfde”. Grote geest, die Lau 😀

   • Met Nibali en Valverde zijn er eigenlijk nog maar 2 toevallig omhoog gevallen favorieten over. 2014 brengt na het beste WK Voetbal sinds jaren ook de meest gedevalueerde Tour sinds lang. Ik denk, dat we veel Voeckler gaan zien 😛 En Bau maar lullen “ging wel goed, er zijn nog kansen , blij dat we in de bergen zitten, kon de demarrage niet aan e.d.”

 3. Ik denk, dat het weleens het juiste moment voor een break zou kunnen zijn.Ik heb namelijk het gevoel,dat de Tour , regelmatig toch ook een bron voor mooie, enerverende sport, dit jaar een vooral van Nederlandse kant saaie bedoening gaat worden.Op een of andere manier doet Mollema me denken aan good old Joop Z. En het vorig jaar vakkundig tot flinke populariteit gebrachte duo Bau & Lau zou weer tot die bekende middenmoot kunnen terugzakken: grauw.
  Neem het ervan, RadaR 🙂

 4. Als het goed is wordt het over een dag of 3-4 de zomer, waar je al naar verlangde. Van mijn kant in het geheel geen bezwaar tegen een “break” 🙂 Laat Paul zich maar even uitleven;)

 5. De rust gaat voor even terugkeren 🙂 Ik heb begrepen, dat er een soort run op vakanties is sinds een huldiging van Oranje uit beeld verdween. Je hebt gelijk: het is wel mooi zo: time to relax 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s