KANTJE BOORD

Ik schop een open deur in als ik vaststel, dat de Louis XI het zichzelf gisteren bijzonder moeilijk maakte. Bijvoorbeeld door de wedstrijd tegen Costa Rica 120 i.p.v. 90 minuten te laten duren.  Dat extra half uur, gestopt onder de noemer “verlenging”, had Oranje nodig om aan het vereiste quotum “achteruit voetballen” te komen. Vooral de als een kameel over het veld bewegende BMI en Blind produceerden meer dan een uur lang louter ballen breed of terug. De Vrij en Vlaar waren een goede 2e. Tel daarbij op de “oude mannetjes-manier” waarmee Cilessen zijn uittrappen pleegt te nemen en je komt al aardig in de buurt van dat half uur extra. Maar ook voorin leverde men stug zijn aandeel. Want de voor Depay ingevallen Lens [geen idee wat die binnen de lijnen kwam doen] en de steeds meer dodelijk vermoeid ogende van Persie speelden hun eigen wedstrijdje “wie loopt het meest buitenspel”. Glansrijk gewonnen door van Persie overigens.
KrulMaar, om de aloude mantra weer eens boven tafel te halen, elk nadeel heeft zijn voordeel. Door dat half uur extra kwam Louis tot zijn volgende truc uit zijn blijkbaar onuitputtelijke trukendoos. Hij bracht een Haagse jongen i.p.v. een woedende, want duidelijk aangebrande Cilessen om de strafschoppen van  de Costa Ricanen uit het doel te houden. En Tim Krul deed ook al wat van hem verwacht werd. Een Haagse held i.p.v. de gebruikelijke surrogaat Amsterdammers als Blind of Cilessen, het maakte die ruim 2 uur peultjes zweten en gevloek ineens tot een renderende investering.
bouchardTerwijl ik in de loop van de zaterdagmiddag in opperbeste stemming was geraakt. Eugenie Bouchard won dan wel Wimbledon niet, maar in haar eerste Grand Slam-finale [na al 2x de halve finale in zowel Australië als Parijs te hebben gehaald] zit de belofte verborgen, dat de  opvolgster van Maria Sjarapova werkelijk is gearriveerd. En dat maakt me blij.
Die zaterdag was toch een dag van wisselende stemmingen aan mijn kant. Vroeg in de middag had ik de start van La Grande Boucle [The Great Buccle] gevolgd. Geen proloog, want daar valt qua ceremonieel te weinig van te maken. Een etappe van 190 km door het fraaie Yorkshire.
En dat begon met 20 km geneutraliseerd fietsen door het peloton tot een fraai landgoed werd bereikt, waar de meute halt diende te houden.
Om King William, met zijn Keetje Middleton aan zijn zijde en Prince [niet de artiest maar de Harry] als chaperonne de kans te geven even een bekakt woordje met de gedwee wachtende fietsgrootheden te wisselen.
TourstartExposure, that’s what it’s all about. Engeland had weer flink wat te twitteren. Exposure, want iedereen moet kunnen zien hoe die kakballen interesse tonen in die sport van “the common man”.
Het ontbrak er nog maar aan, dat England’s favorite muffin Adèle of de Britse slagroomsoesjes One Direction een liedje kwamen kwelen.
Ceremonieel, ik weet het, is een noodzakelijk kwaad, maar ik blijf er voor pleiten om het zijn juiste plek te geven. Vooraf of achteraf, maar niet tijdens. Voor je het weet zien we Froome na etappe 2 optreden bij Brittain got talent.
Omdat Kittel won en Cavendish op zijn platte muil ging na zijn zoveelste vieze streek, kwam het toch nog goed. Maar het was kantje boord. Net als later bij Oranje.

6 thoughts on “KANTJE BOORD

 1. Het mag nu wel een keer voluit gezegd worden: die Robben speelt werkelijk elke wedstrijd formidabel. Daar verschraalt RVP bij.
  En het wordt steeds interessanter om te achterhalen welk krachtvoer Kuyt gebruikt 🙂

 2. Het ontbrak er nog maar aan, dat England’s favorite muffin Adèle of de Britse slagroomsoesjes One Direction een liedje kwamen kwelen.

  Je maakt me weer heerlijk aan het lachen 🙂

 3. Er gebeurden de 1e helft hoogst bedenkelijke dingen. De Vrij, die 2x onnozel verkeerd passte, BMI die een breedtebal 20 meter achter Kuyt deed belanden. Weinig goeds over die 1e helft dus.
  Het werd gelukkig beter, hoewel het nut van de wissel Depay – Lens mij ook ontging. Het was ongelooflijk, dat die bal er maar niet in ging.
  Maar de ontknoping maakte veel goed! Die van Gaal toch; de Hans Klok van het voetbal 🙂

 4. Lowie heeft met zijn volgende goocheltruc het voetbalanalisten gepeupel weer een week gespreksstof gegeven 🙂
  @Lot: is-ie gisteren weer eens ouderwets te keer gegaan? 😛

  • Het was het betere rode koppen werk, Jurgen. Maar gelukkig hebben we ook enorm gelachen, vooral toen er op de gelijkenis van BMI met een kameel werd gewezen 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s