HIGH HOPES?

Je moet, al was het maar uit goede gewoonte, altijd afmaken waar je aan begint. Dus na het vinden van een clip van “David Gilmour in Concert” [eigenlijk het officiële begin van een carrière los van Pink Floyd] houd ik die goede gewoonte graag in ere.
Hoewel de Floyd na The Wall al uit elkaar gevallen was in Roger Waters solo en de 3 anderen [Mason Wright & Gilmour] koos het laatstgenoemde trio na een bittere strijd met Waters toch voor het doorgaan onder de naam Pink Floyd. Na het soloalbum About Face [1984] was Gilmour nog niet overtuigd het alleen aan te kunnen.
In een periode van 15 jaar [1979 – 1994] werd als Pink Floyd slechts een tweetal albums uitgebracht [met major succes overigens]: A Momentary Lapse of Reason [1987] en The Division Bell [1994]. Zowel Nick Mason als Richard Wright erkenden, dat beide albums voor 90% Gilmour-albums waren. En het succes van de albums en het daarop volgende gigantische succes van de tour brachten Gilmour uiteindelijk tot het besef, dat hij niet langer de naam “Pink Floyd” nodig bleek te hebben.
Op “Delicate sound of thunder” [1989] is een van eerste registraties van de concerten van “Gilmour’s Pink Floyd” fantastisch vastgelegd.
Toch duurde het nog een aantal jaren voor de “nieuwe” volwassen gegroeide Gilmour zich weer liet zien en horen. En dat begon allemaal met een “for fun” concert met louter intieme vrienden, w.o. ex- Soft Machine frontman Robert Wyatt [die toen een aandeel  in Comfortably numb leverde, wat later door Bob Geldoff en weer later David Bowie werd gedaan].
Dat “for fun concert” leidde stapsgewijs tot uiteindelijk dat majestueuze concert in The Royal Albert Hall met andere vrienden zoals Richard Wright, David Bowie, Phil Manzenera, David Crosby en Graham Nash.
De rest is, zoals dat zo mooi heet, historie. Terug naar de clip dus maar. Van ‘In Concert” , maar dat zei ik al. Het gaat om een semi-akoestische uitvoering van de song “High hopes” van The Division Bell. Prachtig uitgevoerd en [ik kan er niet omheen] meer dan toepasselijk op hoe ondanks alles in dit land toch over de kansen van Oranje wordt gedacht.
De eerlijkheid gebiedt me te verklappen, dat ik nog een volgende clip klaar heb staan ingeval het niet naar wens verloopt daar in Salvador. Maar daarover morgen meer.

Advertenties

4 thoughts on “HIGH HOPES?

  1. Hopen mag nu eenmaal altijd, maar hoog? Klinkt me een beetje overdreven in de oren. Tenzij het om Hinterland 2 gaat en wat wil het toeval? Juist, zonder analisten en voor- of nabeschouwers vanavond op de buis. En het is een goede aflevering, reken maar 🙂
    Bijna net zo goed als dit mooie werkje van David + friends.

  2. Zelfs Lou zwamt nu, dat we best de finale kunnen halen. [Als de rest wordt gediskwalificeerd, neem ik aan 😀 ]. Gilmour forever, ga nog maar even door dus!

  3. Bijna klassiek en dan op het eind dat heerlijke slidewerk. Er komt maar geen eind aan de man’s kwaliteit. The Division Bell is zo’n album uit de latere periode, wat ik tot mijn schande niet goed ken. Toch nog maar eens wat aan doen. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s