PONYTAIL POWER

Het zijn de weken van de sport, ontkomen is uitgesloten. Hockey en WK Voetbal hebben al de nodige aandacht hier gekregen. En het 3e grote toernooi, Roland Garros, nu het op zijn eind loopt de verdiende aandacht geven kost me geen enkele moeite.
sharapovaWant Maria bereikte gisteren na een prima, spannende halve finale de eindstrijd voor de 3e keer op rij.
Roland Garros 2014 is een opmerkelijk toernooi. Zo vlogen toppers als Willliams, Lee en Radwanska er heel snel uit. Verrast door jong, doorbrekend talent als Eugenie Bouchard [Can]. En Kiki Bertens, wat ongepolijst nog in vergelijking met echt jong toptalent, schopte het tot de achtste finale, wat Nederland als tennisland voor even weer op een kaartje zette.
Gisteren ben ik echt gaan zitten voor die halve finale tussen Sharapova en het veel opzien barende Canadese talent Bouchard. En ik werd niet teleurgesteld. Dat kon ook moeilijk anders, want er stonden 2 vrouwen uitgerust met een blonde paardestaart op de baan. En wie mijn “analyse” over de magie van de Nederlandse “huppelkutjes” van een paar dagen terug heeft gelezen zal duidelijk zijn hoe ik inmiddels over “Ponytail Power” denk. Vrijwel een garantie voor succes.
Maria en Eugenie bewezen welke bijzondere krachten, die “Ponytail Power” doet bouchardvrijkomen. De vrouwen speelden zeker geen foutloze, maar desondanks superspannende en heerlijke partij tennis, vol powertennis.
De passie en verbetenheid en “never giving up” mentaliteit van Sharapova tegenover de koele onverzettelijkheid en overdosis aan talent van Bouchard stonden borg voor één van de betere semi’s sinds lange tijd.
Maria won, Eugenie nam waardig afscheid van het toernooi waar ze haar definitieve doorbraak gestalte gaf. Van de één geniet ik al jaren, van de ander staat me een flink aantal jaren genieten te wachten. “Ponytail Power” is een prachtige ontwikkeling in de sport. Daar kunnen de hamsters van Appie en de kruippakken van dat Braabse weekdier en zelfs het 5-3-2 van Lowie niet aan tippen.

Advertenties

21 thoughts on “PONYTAIL POWER

 1. Spannende finale. Maar zeker niet “spetterend”, zoals één van de vele ADHD-bloggers van de Volkskrant het omschreef. Wat daar tegenwoordig de korte artikeltjes schrijft is regelmatig een grote brok ergernis. Maar dat terzijde. Sharapova zat meen ik aan meer dan 40 “unforced errors”; je snapt dan ook nauwelijks hoe het kan dat Halep niet won.
  Maar ik gun het Sharapova natuurlijk, want ook nu gaf ze ondanks die bergen missers en dubbele fouten niet op. Halep komt nog net iets tekort, denk ik.

  • Opvallend was wel, dat het wedstrijdverloop omgekeerd was aan de 2 voorgaande partijen. Nu won Sharapova wel de 1e set [na een korte koude start] en verloor ze de 2e, omdat op de meest onverwachte momenten [haar handelsmerk] de service wegviel en rally’s soms met de meest vreemde klappen werden besloten.
   Maar Sharapova blijft letterlijk een genot om naar te kijken, haar prachtige fysiek [is er eigenlijk een foutje aan te ontdekken? Ik kan het niet vinden] leidt zo heerlijk af van wat ze soms met een [tennis]bal doet 🙂 Ponytail power op zijn best!! En jij hebt ook niets te klagen gehad in Kyocera 😉

   • Ik kan het foutje ook maar niet vinden, Jurgen, En toch moet er iets zijn, volgens de natuurwetten 🙂
    Het was [en dat bevestig ik ook richting O. ] een foutenfestival en Halep had net niet genoeg in huis om daar beslissend van te profiteren. Maar ondanks dat was het de vrijwel 3 uur [een paar sanitaire stops waren nodig] meer dan waard. Want het was niet “spetterend” [bij de VK zitten tegenwoordig aan superlatieven verslaafde knulletjes en meisjes de digitale editie voor 75% te vullen] maar spannend was het zeker. En Sharapova is overall de verdiende winnares. Toch al 5 Grand slams te pakken, knap hoor!
    Een paar woorden snel nog even over de huppelkutjes. Als intensief volger van de wedstrijden zijn me toch wel een paar punten [:P] opgevallen.
    Die Lammers is een fenomeen, een soort Huntelaar van het hockey. Hoe achteloos die een bal tip int, heel knap. Ellen Hoog is wat mij betreft de echte uitblinker, technisch een topper en razendsnel. De Goede blijkt 65% babe en 35% topper. Wie heel erg tegenvalt is Paumen. Niet alleen werkt haar strafcorner totaal niet, maar ze grossiert al 4 wedstrijden in reeksen fouten. Maar de 2-0 tegen de Aussies, prima prestatie. De kansen op de titel worden steeds groter.

   • Het klopt van Paumen en er is ook een logische verklaring voor. De alom geliefde en geprezen Rabobank heeft een soort docu gemaakt [de trailer komt dagelijks meerdere keren als add [niet app] langs op de buis.] Daarin wordt geprobeerd van Paumen ook een “babe” te maken, maar ze heeft zelf wel door dat dit niet gaat lukken zonder enige fysieke correcties her en der. Volgens mij worstelt ze daarmee en wordt haar vorm [speelvorm bedoel ik 😛 ] daardoor negatief beïnvloed.
    Pas als je Paumen op het kunstgras ziet verschijnen met in het oog springende tieten en dijen als de Afsluitdijk en een GaGa-kapsel, pas dan keert haar oude vorm terug. Want denk erom: het is verrekt niet gemakkelijk te moeten lopen tussen een paar pur sang huppelkutjes als de Goede c.s. Hoewel Paumen best veel publieke aandacht krijgt blijft toch het probleem, dat ze zichzelf gezeten op de pot vaak afvraagt “Waarom in hemelsnaam?”

   • Hoewel Paumen best veel publieke aandacht krijgt blijft toch het probleem, dat ze zichzelf gezeten op de pot vaak afvraagt “Waarom in hemelsnaam?”

    Zou het iets met selfies en Facebook te maken kunnen hebben ? Daar kun je op de “pot” ook prima mee werken. 🙂

   • Het verhaal gaat anders, dat er op die “pot” de meest opvallende “selfies” schijnen te worden gemaakt 🙂

 2. Vast staat inmiddels wel, dat bij het damestennis de voorspelbaarheid, die het herentennis zo kenmerkt [weer Djoko-Nadal, het is niet moeilijk te raden wat voor partij dat gaat worden] , lang niet zo sterk aanwezig is.
  En het mooie is bovendien, dat bij de dames de outsider een veel grotere kans heeft om te winnen. Dus: Sharapova – Halep: ja; Djoko – Nadal: neen waar het kijken betreft.

  • Daar heb je zeker een punt, Optimist: de voorspelbaarheid van het mannentennis.
   Eerder had je een vaste nummer 1 bij de dames en heren. Begon met Borg en Chris Evert. die om de zoveel tijd hun opvolger kregen. Vooral bij de heren heb je nu al jaren de top4 [Nadal, Murray, Djoko, Federer] en dat maakt het wel heel voorspelbaar. En na het eenmalige succes van Verkerk op RG destijds komt er al jarenlang weinig echt goeds uit de polder. Ik heb Haase gezien en werd daar een beetje moedeloos van. Kiki Bertens was een aangename verrassing, hoewel ik die ook de echte top niet zie halen [zal wel rond top 50 blijven bungelen].

 3. Toch een genot om naar te kijken, die 2 meiden! Zowel looks als capaciteiten voldoen helemaal aan de normen. 🙂 Maria zal denk ik RG wel winnen, want Halep is best goed, maar ik vermoed dat ze de power van Maria niet gaat aankunnen. Dus zaterdag nemen we er één op “the queen of the court”. [Zelfs Arno wordt lyrisch van Maria :D]

 4. Het zou best weleens zo kunnen zijn, dat we hier te maken hebben met “the queen of the court” en haar aanstaande opvolgster, Jij koos voor een normale foto van Eugenie, maar Google eens en je vindt nu al hordes “babe” pictures. En Eugenie slaat ook nog eens een aardig en vooral hard balletje.

 5. De tijd van de bonken [Sereena, Stosur e.d.] en niet met enige aantrekkelijkheid gezegende tennissters [Schiavoni e.d.] lijkt wel voorbij.
  Mooi tennis van mooie meiden, wie zou dat voor mogelijk hebben gehouden? Enig nadeel is echter wel, dat ook de subcultuur van de tennisbabes sterk groeit. Met alle respect, maar daar hoeft Kiki Bertens noch Aranxta Rus zich nauwelijks zorgen over te maken. “Mooie” Nederlandse “babes” tennissen niet, die maken programma’s als “Sex voor 5 euro” in Brazilië 🙂
  Overigens, zaterdag kan vanuit de tuin worden gekeken naar Maria 😉

  • Nog even en “mooie Dutch babes” blijken straks zelfs te kunnen zingen, Jurgen. Dat zou pas een cultuurschok zijn 😀

   @Jeanette: het blijft er natuurlijk wel van afhangen aan welk hoofd die paardestaart [ik haat die meervouds “n”, volstrekte onzin] vast blijkt te zitten. 😉

   • Voor de fraai gesculptuurde Maria S. (en voor een ieder die houd van mooie muziek) deze fraaie ballade die je net zo moet laten bezinken als de soms snoeiharde ballen van Maria dat op de baseline doen.

   • Lioness is niet vrij van impact. Song die je bij de ballen grijpt.
    En de stemming hier veranderde in “oeioeioei” nadat ik mezelf op een extraatje had gepresenteerd via “Black crow”, ook al zo’n intense song.
    Jammer dat Molina zich dood heeft gezopen! 😦

   • Ik geloof niet, dat dit een deelnemer is aan Geile Gieltje’s wedstrijdje Best Singer/songwriter van Appingedam 🙂 Heel apart, het beluisteren helemaal waard, Willem!

   • @Radar
    Inderdaad oeioeioeioei en zoals wel vaker de beste gaan altijd eerst en dus ook Molina en dat terwijl Nicklaus und Simonis gewoon doorgaan met hun onzinnige geblaat, soms is het onrechtvaardig.

    @Jeanette

    Your welcome, en Geile Giel kan helemaal door de plee zakken de man weet niet eens het verschil tussen Hepie en Cellotepie en deze gloedvolle door de ziel snijdende ook meer dan prachtige muziek.

   • Ik slaag er tegenwoordig steeds beter in die 2 kwalbakken volledig te ontwijken. Wat niets afdoet aan jouw terechte opmerking. De wereld wordt niet voor niets een steeds grotere vuilstortplaats.

 6. Helaas heb ik alleen de eerste set kunnen zien door b.b.h.h. En de wijze waarop Sharapova toen speelde deed vermoeden, dat ze het niet zou halen. Maar het is zeker een vechtjas, dat is maar weer gebleken.
  De Canadese Eugenie heb ik eerder deze week zien spelen; die lijkt in 2 jaar tijd als 20-jarige de aansluiting met de top te hebben gevonden.Het wordt langzamerhand ook wel tijd, dat de hegemonie van de Williams Sisters [hoewel Venus inmiddels al uit haar baan lijkt gevlogen] aan zijn eind gaat komen. Die Roemeense Halep doet het overigens ook prima!

 7. Jij hebt echt iets met die paardenstaart, hè? Zit daar iets als een soort hang naar dagen van weleer en groeiende afkeer van de bouwsels, waarmee men tegenwoordig bij de “hairstylist” vandaan komt, achter verborgen? 😉

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s