DRIE NIEUWE KANSEN

In januari 2014 vroeg ik me hier  af of de Nederlander een keer wakker zou schieten. En wanneer!!! Terugkijkend op het tweetal verkiezingen, dat we achter de rug hebben, mag je gerust stellen, dat van wakker nog weinig sprake is. Met 1 uitzondering: de pijnlijke combinatie Oranje+Brasil.
Maar daar gaan we het dus niet over hebben.

Niet voor de eerste keer moet ik vaststellen, dat na 6 jaar crises [zoekt u maar zelf uit, welke uw voorkeur heeft: schulden, financiële, euro, landen, banken, vastgoed ………. het boeket aan crises is rijk geschakeerd] er nog steeds moet worden gewacht op de eerste snelle jongen of meid [u kent ze als CEO, CFO, commissaris, voorzittters van Raden van Bestuur of Raden van Toezicht en de andere prachtige functienamen, met bijbehorend aantrekkelijke vergoeding, die ze als bestuurders bezaten en nog steeds bezitten] uit die verzameling “Bloemen van Nederland”, die na bewezen , overduidelijke malversaties in de gevangenis is beland om daar een paar jaar over zijn zonden na te denken. Mocht u er wel één weten dan hoor ik dat graag. [Sjoerd Kuipers [SNS] zal het niet zijn].

Ik kom op het vorenstaande om de volgende reden. Vanaf vandaag doen zich maar liefst 3 [DRIE] nieuwe mogelijkheden voor om wat leden uit dat keurkorps “Bloemen van Nederland” in het spinhuis te doen belanden. Laat me ze even heel kort met u doornemen.
1. de parlementaire enquete “Wooncorporaties”.
Wie naast die onafzienbare horde realityshows de afgelopen jaren het nieuws nog een beetje heeft gevolgd zal namen als Rochdale, Woonbron en Vestia zijn tegengekomen. 1vinexEr zijn er meer dan genoemde drie, maar die spannen vooral de kroon als “vermarkte”, ooit semi-publieke organisaties. Met elk een narcistische hedonistische autist aan de leiding. De één reed in een bolide van een half miljoen, de ander kocht de SS Rotterdam en weer een ander bezorgde zijn corporatie een miljardenverlies.
Onder leiding van v. Vliet [die dikke PVV-er die liever VVD-er zou zijn] gaat de PE-commissie graven in die stinkende hoop, die is achtergelaten door die autisten. En waar u en ik elk ons deel van de prijs voor betalen in de vorm van huurverhoging of schier onbetaalbare huurwoning.
2. het faillissement van thuiszorg kolos Meavita.
Daar kan ik kort over zijn. In het log waar ik eerder hierboven naar linkte heb ik de kernpunten van “het dossier Meavita” al benoemd. Wilt u meer details weten dan kunt u bij Nieuwsuur terecht.
0HermansVandaag en morgen behandelt de Ondernemingskamer [geen rechtbank] een aanklacht wegens wanbestuur tegen één van dé baantjesverzamelaars van Nederland, Loek Hermans. Indien die klacht wordt toegewezen zou de logische volgende stap moeten zijn een strafrechtelijk proces tegen diezelfde Hermans. Want de 80 miljoen schade en de uit het faillissement voorkomende schade én de persoonlijke schade van personeel [verlies van baan en inkomen] zal Hermans nooit hoeven voldoen. Het hek om hem heen is daarvoor hoog genoeg. Maar strafrechtelijk liggen er wel degelijk mogelijkheden.
3. het immer voortwoekerende Libor-schandaal bij de Rabobank.
Na een boete van 790 miljoen vanuit de US en nog geen 100 miljoen vanuit Nederland [in die periode werd de naam Sipko Schat trending topic] leek de kous af voor die bank. 0 lommerdMaar dat is niet zo. Diverse banken hebben in die “mooie jaren” van de “bonusincentives” een deel van klein ondernemend Nederland volgepropt met de zgn. rente-swaps, behorend tot het mooie maar tegelijk dodelijk ras van de derivaten. [Een woord, wat we sinds Inside Job en de grootschalige bankensteun aan o.a. ING niet veel meer hoorden]. En via bewust selectieve voorlichting van de zijde van de banken is klein ondernemend Nederland er flink ingestonken. Die rente-swaps, verkocht als een bescherming tegen onverwachte stijging van de rente op gesloten leningen, blijken op zich gezonde bedrijven tienduizenden euro’s aan boetes te hebben gekost. Omdat de rente op hun leningen onder dat van de swaprente dook, wat naar inmiddels is gebleken is veroorzaakt door het manipuleren van die rente door de banken [Libor resp. Euribor].
Eigenaardig, niet? De sector, waarvan Dijsselbloem blijft vohouden dat zij bestaat o.a. om ondernemingen van geld te voorzien en zo de motor van de economie tot het gewenste toerental op te voeren, diezelfde sector heeft, overigens nauwelijks verrassend,  ondernemend Nederland niet alleen genaaid maar ook als belangrijk onderdeel van het verdienmodel …..neen, graaimodel gebruikt.
Veel ondernemers ten lande hebben inmiddels ontdekt hoe ze zijn genaaid. En hebben zich verenigd in een collectief en inmiddels een klacht bij de rechtbank ingediend. Het is zeer interessant te  volgen hoe dat verder gaat verlopen.

Tot slot nog dit. Ik ben geen dromer, eerder een realist. En dat doet me beseffen [de ons kent ons cultuur in dit corrupte landje kennende], dat in de aangevoerde 3 gevallen de kans groot is, dat er wel een financiële en geen  strafrechtelijke oplossing zal volgen.
Het is daarom dat ik voorstel, dat elke uitkeringsfraudeur bij wet geregeld zal worden ontslagen van elke vorm van rechtsvervolging. Gelijke monniken etc. Waarom wel Hermien of Gerrit dubbel pakken [terugbetalen én zitten] als Loek, Sipko en dat zooitje andere laaielichters per definitie de dans ontspringen.
Maar ergens in een klein hoekje schemert wel degelijk de hoop, dat de Staal’n en Hermans’ van deze wereld toch hun straf niet zullen ontlopen. Al was het maar om te voorkomen, dat we straks zelf het schandblok of het vierendelen weer moeten invoeren via een burgerinitiatief.

Advertenties

24 thoughts on “DRIE NIEUWE KANSEN

 1. Het was zonder overdrijving stuitend, wat het verhoor van de “heren” Möllenkamp en van Nimwegen voor de PEC gisteren opleverde.
  Möllenkamp, die aan de ene kant zonder een spier te vertrekken toegaf aan rijdend materieel een Audi, Volvo en de inmiddels beruchte Maserati [ allen plus chauffeur] tot zijn beschikking te hebben en dat als normaal voor zijn wereld te beschouwen [daargelaten al het moois wat M. her en der in het buitenland bij elkaar heeft “gewerkt”].
  Möllenkamp, die vervolgens stelde dat zorgvuldig met die auto’s werd omgegaan, want “het is wel geld van de huurders”.[!!!!!]
  Het was net zo amusant als gênant te zien hoe van Nimwegen, even daarvoor door zijn “vriend” Möllenkamp”aan alle kanten geprezen, op zijn gemak een aanvang maakte met diezelfde “vriend” absoluut met de grond gelijk te maken. “Hij liegt misschien niet, maar de waarheid spreekt hij ook nooit”.
  Als er ergens een “pluspunt” uit die verhoren valt te peuren moet dat zijn, dat je als kijker en toehoorder een zoveelste bevestiging krijgt van de “prachtige species” bestuurder in Nederland. Of het nu een zorgbestuurder, een bestuurder van een corporatie, een politiek bestuurder of een bankgod is, ze zijn stuk voor stuk even walgelijk. Het liegen en bedriegen zit hen in de genen en hebben ze verder gecultiveerd op hoge scholen en universiteiten, waarvan je langzamerhand het sterke vermoeden krijgt dat ze gespecialiseerd zijn in academische opleidingen Bedriegen en Liegen.
  Het zou mij ten zeerste teleurstellen als Möllenkamp niet een 2e keer voor de PEC zal moeten verschijnen. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan komt de oprichting van een “volksgericht” wel heel dichtbij. Want hier speelt democratie [waarom er een PE is gekomen] geen enkele rol meer. Het lijkt voornamelijk te moeten handelen om straf en afstraffing. En daar zijn politici bewezen niet echt sterk in.
  A.s donderdag komt Staal [Vestia] voor de PEC. Een volgend “staaltje”van liegen en bedriegen wacht ons dan. Toch ga ik kijken. En ik hoop velen met mij.

  • Met een overheid, die het begrip “toezicht” wel op een heel debiele wijze gestalte geeft, banken die maar al te graag geld stoppen in ook bouw- en vastgoedprojecten in de zekerheid dat er flink gesnaaid zal kunnen gaan worden, is het voor de walgelijke sujetten, die wij als bestuurders hebben geaccepteerd, geen enkel probleem om hun grijpgrage klauwen uit te strekken. en te pakken wat ze kunnen. Om daar vervolgens vrolijk mee weg te komen.

 2. Mag ik aannemen, dat je het verhoor van de “zonnekoning met de Maserati” hebt gevolgd? En met stijgende verbazing, zoals ik, naar de verhalen over het autopark zult hebben geluisterd?

  • Het is slechts wachten tot een inmiddels failliete in de echte schuldhulpverlening zittende uit zijn rochdale woning gepleurde en verjaagde inmiddels gezin en werk kwijt zijnde wanhopige dat ongelooflijk vette smerige arrogante stuk riooldrek wat uit de beerput van die club van die andere vetklep Spekvet afkomstig is met een rafelig verroest broodmes afmaakt als de gore dolle graaiende hond die hij is.

   Het is niet voor niets dat dit stuk vuil, deze gore profiteur inmiddels zijn zogenaamd gehuurde woning in Spanje te koop heeft staan want deze dief weet natuurlijk ook wel dat een retourtje Spanje tegenwoordig goedkoper is dan een treinreis Amsterdam – Maastricht en dus ook makkelijker bereikbaar is geworden voor de echte slachtoffers van deze schande voor de mensheid.

   Wat mij verbaasd overigens is dat niemand van die zogenaamd keurige ondervragers gewoon opstaat om deze misselijkmakende dweil nou eens gewoon een ouderwetse heis voor zijn bek te geven namens al die mensen die deze kotsfiguur heeft belogen, bestolen en opgelicht..

   • Möllenkamp is wat mij betreft een echte ……. [vul zelf maar in: boef, zonnekoning, narcist, beroepsleugenaar, selfkicker]. Zijn verhaal vanochtend wankelde aan alle kanten. En vervolgens werd door ex-medebestuurder van Nimwegen helder uit de doeken gedaan hoe deze “woningkoning van de Bijlmer” in elkaar zit en hoe hij met flink wat schijt aan iedereen zijn imperium opbouwde.
    Goed te horen was, dat er momenteel nog steeds 2 strafrechtelijke onderzoeken tegen M. lopen. Het verhaal over de “koetsen” van deze self made koning overstijgt alles. Toch maar het schandblok neerzetten dus?

 3. Besturen in Nederland = Easy money

  Your admirers on the street
  Gotta hoot and stamp their feet
  In the heat from your physique
  As you twinkle by in moccasin sneakers

  And I thought my heart would break
  When you doubled up at the stake
  With your fingers all a-shake
  You could never tell a winner from a snake

  But you always make
  Easy money

  With your figure and your face
  Strutting out at every race
  Throw a glass around the place
  Show the color of your crimson suspenders

  We would take the money home
  Sit around the family throne
  My old dog could chew his bone
  For two weeks we could appease the Almighty

  Easy money

  Your admirers on the street
  Gotta hoot and stamp their feet
  In the heat from your physique
  As you twinkle by in moccasin sneakers

  Got no truck with the la-di-da
  Keep my bread in an old fruit jar
  Drive you out in a motor-car
  Getting fat on your lucky star

  Just making easy money

  • Ik draai jouw muziek echt wel, hoor. Toen dit gisteravond lekker hard werd gedraaid viel me pas op hoe goed dit is. Vette drums, die bas boordevol “cojones” en een messcherp geluid. Supervet nummer!!! 🙂

  • Zelfde groep, 3 jaar eerder, nog geen Wetton on vocals maar nog steeds Greg Lake. Een prachtige song van “In the wake of Poseidon”, perfect geschikt voor zwoele zomeravonden zoals ons vandaag te wachten staat.
   4 minuten languit, weinig licht, wat amaretto binnen handbereik. En dan beginnen met Cadence and Cascade om vervolgens de rest van het album over je heen te laten komen.
   Destijds klikte ik voortdurend op replay, waardoor die zwoele zomeravond vanzelf een zwoele zomernacht werd.

 4. Er zijn 6 weken uitgetrokken voor het [ver]horen van een lijst mensen. Daarna moet het lijvige onderzoeksrapport gaan worden opgesteld en in concept zijn rondje gaan maken. Het duurt nog wel even voor er iets definitiefs op tafel zal liggen. Maar “de grote boeven” van de drie genoemde corporaties blijven [afhankelijk van het tijdstip] interessant om te beluisteren.
  Meavita is typisch zo’n geval, waarin grootschalig denken bij mensen, die een pot met goud zien staan, gelijk blijkt te hebben gestaan aan grootheidswaanzin. 4 in de kern goed draaiende thuiszorgorganisaties uit de 4 windstreken van het land moesten onder één paraplu worden gebracht, omdat er enkele figuren hele mooie businesscases en verdienmodellen zagen. Zonder zich werkelijk druk te maken over de gevolgen voor personeel. En bij een RvC en RvT, beiden onder leiding van Hermans, vond men een gretig oor.
  Het is terecht, dat AbvaKabo zoekt naar mogelijkheden om via bestuurdersaansprakelijkheid iets tegen het wanbestuur en het volstrekt onvoldoende toezicht te doen. En wellicht zal de Ondernemingskamer vandaag de klacht gegrond verklaren.
  Evenzo verklaarbaar is de roep om strafrechtelijke aanpak van figuren als Hermans. Het is niet anders dan schrijnend, dat tot nu toe in gelijksoortige zaken als Meavita [die in elke bedrijfstak, waar veel vooral gemeenschapsgeld rondgaat, met regelmaat voor komen] nog geen enkele bestuurder verder is aangepakt dan via een gedwongen vertrek, meestal met een flinke zak geld. De lijst met dergelijke situaties wordt langer en langer. Je zou het “de schande van Nederland” kunnen noemen.
  Helaas ziet het er nog niet echt naar uit, dat er langs de ordentelijke weg iets echt zal veranderen. In dat opzicht spreekt het bericht, dat ruim 30 bestuurders in de Ouderenzorg niet alleen meer verdienen dan de B-norm, maar in 2013 hun salaris ook nog eens met ruim 19[!!!!] procent zagen stijgen, boekdelen.
  Wat dat betreft is je niet voor de eerste keer hoorbare roep om een schandpaal of -blok zonder meer voorstelbaar. De verantwoordelijke instanties lijken namelijk immers niet in staat om aan de geldhonger van Nederlandse bestuurders een halt toe te roepen. Waar diezelfde instanties er geen enkele moeite mee hebben Jan Modaal en zijn familieleden wel het vlees van de botten te snijden.

  • Wat dat betreft is je niet voor de eerste keer hoorbare roep om een schandpaal of -blok zonder meer voorstelbaar
   Probleem is natuurlijk, dat benadeelden van de vieze spelletjes van Nederlandse bestuurders vrijwel altijd achter de feiten aanlopen. Bestuurders en de daar omheen hangende kliek schermen vrijwel alles af. En als de malversaties dan een keer aan het licht komen, zijn er jaren nodig om precies uit te vogelen wat de heren allemaal hebben geflikt. De Ondernemingskamer heeft 3 jaar nodig gehad om de AbvaKabo-klacht te onderzoeken. En wat zal er in die jaren niet aan bezwarend materiaal door de papierversnipperaar zijn gehaald?
   De enige echte manier om aan die absoluut verrotte bestuurderscultuur hier iets te doen is er dwars en keihard door heen te rammen.
   Grote verliezen en of schulden? Surséance of faillissement? RvC,,RvB en/of RvT zijn per definitie verantwoordelijk en schuldige partij. Leg de bewijslast m.b.t. hun onschuld maar bij dat rapaille zelf. Laat ze maar aantonen, dat wat ze gedaan hebben op acceptabele gronden is gebeurd. Zo niet, dan voor de bijl!!

   • Laat ik helder zijn: ik ben het met jouw “rammen” idee helemaal eens. En dus ook met die omgekeerde bewijslast. 🙂
    Maar er kan wel geraden worden wat de reactie van vooral de politiek [met haar belangen her en der] zal zijn.
    Volkomen analoog aan de reactie, die men steevast geeft om grote bedrijven, die “Nederland: belastingparadijs” in de praktijk brengen, niet aan te pakken.
    Men zal simpelweg stellen, dat als de verantwoordelijkheid van bestuurders werkelijk zo wordt ingevuld er niemand meer bestuurder wil worden. Terwijl we allemaal weten, dat er een harde kern zakkenvullers in dit land rondloopt, wat volkomen verslaafd is aan het besturen. Nog niet eens sec om dat besturen, maar vooral om de aantrekkelijke vergoedingen, de status, het oldboys network, de nevenfuncties enz. enz.
    Paul’s voorbeeld van die zorgbestuurders is alles zeggend: er liggen “bindende” afspraken over de beloning, maar ze vegen er hun vette aars mee af. Ken jij iemand van de werkvloer, die in 2013 19 procent meer is gaan verdienen? Wij kijken er slechts naar en doen niets!!

   • Terwijl we allemaal weten, dat er een harde kern zakkenvullers in dit land rondloopt, wat volkomen verslaafd is aan het besturen.

    Ik moest meteen denken aan die Moederkoe[k] uit Almere 🙂 Dat is immers hét voorbeeld van de bestuur-junkie.
    En toen was de gedachtesprong niet echt moeilijk meer. Prachtig, dat haar plannetje, wat ze samen met wat vriendjes smeedde rond dat “IceDome” in het gesmolten ijs is gevallen. Die eikel van een Kramer [die begint Krajicek-achtige trekjes te vertonen] brabbelt er nog wat over, maar het is te laat. Annemarie’s natte d[r]oom [wat zal het gespetterd hebben] is in rook, nee stoom opgegaan. 🙂 Heerlijk!!!!

    Mag ik t.a.v. die zorgbestuurders ook even een voorstel doen? Heel simpel: bezuinigingen gelden niet alleen voor oudjes, die uit hun verzorgingstehuis worden gejaagd, niet alleen voor kwakkelende mensen die niet buiten thuishulp kunnen, niet alleen voor mensen die, omdat ze niet een dag in het ziekenhuis hebben gelegen, geen recht op revalidatie meer hebben, maar ook en vooral voor die zorgbestuurders. 19% meer gaan verdienen?
    Dan gewoon net als bij de pensioenen een korting van in dit geval 25% doorvoeren. En wel onmiddellijk!

   • Annemarie is op meer dan één manier niet te vermijden. Alleen dat spetteren staat me niet zo aan 🙂

  • De politiek verantwoordelijken scheppen door hun incompetentie het ideale pad voor de beroepszakkenvullers om hun gang te kunnen blijven gaan. Verleden [de zaken, die RadaR uit een veel groter aanbod opvoert] en heden [de salarissen van zorgbestuurders] maken dat meer dan duidelijk. Als we dan niet kiezen voor de schandpaal-optie laten we dan op zijn minst collectief heel erg misselijk worden.

  • Wat bijna iedereen nog even vergeet te vermelden is dat het merendeel van deze roofridders, hufters en schijnheilige smeerlappen in de zorg behoren tot de kliek van de huidige machthebbers zijnde die neo-liberaal-fascistische horde zwarthemden van ene Rutte en zijn loophondjes van de steeds meer op Heinrich Himmler gelijkende Samsonlight en zijn beftekkel de almaar meer en meer het evenbeeld vormende van Hermann Goring vetklep Speklap.

   Het gezwel van graaien is ook wijdverspreid want als u denk dat alleen bestuurders zich daaraan schuldig maken nou nee niet echt hoor.

   Wat te denken van onze zogenaamde integere ambtenarij waar in bijvoorbeeld een stad als Amsterdam een kleine 30 zogenaamde topambtenaren ronddarren met een inkomen boven de wethoudersnorm van 154000 euro en daarvan heeft de helft zelfs nog (veel( meer, en let op dit zijn slechts de zogenaamde vergoedingen dus exclusief alle emolumenten, en zou Amsterdam de enige stad zijn waarin deze kwaadaardige ziekte zich heeft genesteld??

   Ter lering en vermaak hier de link van het Abvakabo rapport “ACTIZ 50”,

   http://www.zorgvisie.nl/PageFiles/85593/001_1401952804456.pdf

   • Daar heb ik al in gelezen van de man, die incl. zijn ontslagvergoeding 500.000 euro opstreek. En van de man, die als regulier salaris ruim 330.000 euro verdient.
    En voor de duidelijkheid: in het log noemde ik in de categorie “graaiers” ook al CEO’s, CFO’s. Alleen ambtenaren heb ik niet separaat genoemd. Goed dat je deze omissie even hebt weggewerkt. Graaiers zitten overal. Wat wil je ook, met een politiek [zie P’s opmerking] die het pad voor hen effent.

 5. De zitting van de PEC was in hoge mate een technische exercitie Wel interessant voor wie de details van ons woningbouwsysteem en de rollen van diverse betrokken partijen daarin wilde horen. Maar spannend, nou nee!
  Jurgen heeft een goed punt als hij in zijn eigen woorden aangeeft, dat de ellende die de banken hebben veroorzaakt, jaar na jaar door ettert. Het lijkt erop, dat we het beste kunnen aannemen, dat vrijwel alles wat de banken in die “glorieperiode van de bonusjagers” hebben gedaan niet lekker ruikt. En de mensen bij de banken zijn ook betrokken geweest [financiering] bij gevallen als Meavita en de wooncorporaties. De beerput blijft voorlopig nog open staan.

 6. Als mede-realist zijnde zeg ik natuurlijk ook aanpakken dat geteisem op ieder mogelijke en onmogelijke manier en schoffel ze maar net zo meedogenloos onderuit als zij met mensen en hun belangen hebben gedaan.

  Toch blijf ik zitten met het wrange gevoel dat hier slechts zoenoffers worden gebracht en dat er een aantal kleintjes worden geofferd aan het volk.

  Het is echter meer dan tijd om de bovenbazen oftewel de bazen van de bazen eens even grondig aan te gaan pakken want het is wel leuk hoor als figuren als Staal en Hermans publiekelijk te grazen worden genomen maar de capo di tutti capi van de diverse zogenaamde ondernemingen ontspringen weer de dans en gaan gestaag door met hun vernietigende over lijken gaande mentaliteit naar nog meer macht en geld.

  Overigens hoor ik net op het nieuws dat we nu echt behoren tot die landen waarin een redelijk leven en inkomen voor iedere burger door het neo-liberaal-fascistische regime definitief is gesloopt en behorende is tot een grijs verleden.

  Slechts 10% van de Nederlanders bezit inmiddels meer dan 60% van het totale vermogen en dat gevoegd bij het feit, wat elke Jan Lul die zijn ogen en oren open doet allang al weet, dat Nederland inmiddels behoort tot die landen waarin het verschil tussen arm en rijk steeds groter word zou de jacht op figuren als eerder genoemd tot de hoogste prioriteit moeten maken, maar ja net als dit volk te stom is om zich niet in de luren te laten leggen door gevaarlijke gekken als Pechtold, Samsonlight, Spekvet en de grootste fascistische roverhoofdman van allemaal die in dat torentje zit, zo zal dit volk dit gegeven ook wel weer afdoen met “ach, het valt wel mee toch allemaal”!!!!

 7. Ik ben nu al benieuwd wie boeken over deze affaires gaat schrijven resp. wanneer de toneelstukken in première gaan. Want dat vindt Nederland belangrijker dan aan schandblokken e.d. te denken.

 8. Den Haag is veel meer in rep en roer om van Woerkom.!!!! Halszaak 😦
  Prima verhaal, wat mij trouwens doet denken aan die tijd rond 2010, toen de beerput in Nederland begon open te gaan. En 4 jaar later staat die beerput nog steeds open, omdat de bodem nog steeds niet is bereikt Het mag hard klinken, maar ik raak er steeds meer van overtuigd, dat we onderhand wel toe zijn aan schandblokken. Laten we vierendelen nog maar even in reserve houden.

 9. Je hebt gelijk, hoor, Jurgen. Mijn interesse [wat de banken allemaal hebben uitgehaald wisten we al min of meer] ligt vooral bij het verschijnen van mensen als Staal en zijn collega’s van andere corporaties. Ik ben benieuwd hoe “die dikke PVV-er” dergelijke sujetten gaat aanpakken 🙂

 10. 3 Zaken uit een nog steeds langer wordende al immens lange rij.
  Als ik in mijn geheugen graaf kom ik uit bij het moment, waarop de belastingbetaler o.m. banken als ABN, ING moest steunen.
  Toen werden belangwekkende uitspraken gedaan door Wouter Bos. Zoals over wat diep in de kluis bij ING werd aangetroffen, een “prachtige” Alt-A portefeuille oftewel een kluit derivaten, waar een niet te harden stank van af kwam. De commotie was terecht groot en Bos haastte zich toen nadrukkelijk te verklaren, dat verdere effecten van her en der onder de ogen van stekeblinde toezichthouders afgezette derivaten vrijwel 0 zouden zijn.
  Er was natuurlijk ook de nodige twijfel aan het ras “toezichthouders” zoals dat in Nederland wordt gekweekt en vigeert. De macht was aan accountants e.d. en die keuren jaarrekeningen alleen maar goed als ze zelf er een lekkere draai aan hebben kunnen geven. En toezichthouders keken suffig toe.
  Als je nu leert, dat onze banken [behalve ING begreep ik, die had schijnbaar een ander afzetgebied voor derivaten] onze kleine ondernemers een meer dan fors oor hebben aangenaaid, dan resteren twee conclusies.
  – Bos heeft destijds [niet voor de eerste keer] glashard staan te liegen. Zijn opvolger de Jager heeft die leugen klakkeloos overeind gehouden.
  – Bos en iedereen om hem heen en zijn opvolgers hebben destijds en zoals het lijkt ook nu nog weinig tot geen zicht [gehad] op wat er in die “mooie jaren van limietloos graaien en snaaien” allemaal is uitgehaald.
  Het is grote klasse, dat de genaaide ondernemers zich verenigen en de weg naar de rechter lijken te hebben gevonden. Terughalen van wat van je gestolen is, prima. Een soort pluk ze, wat prima past voor de criminelen in het snelle pak.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s