POPE UNDER PRESSURE

Vandaag landt “Pope Louis” met zijn gevolg weer in Nederland. Een week lang heeft Louis, duidelijk geinspireerd door het feit dat het bisdom Manchester zich inmiddels louisonder zijn vleugels heeft gevoegd, 26 in meerderheid aankomende priesters in Portugal stevig onder handen genomen.
Bij de laatste persconferentie van gisteren sprak pope Louis uit zeer tevreden te zijn over wat hij ondeugend omschreef als “de gouden driehoek”. Er mag dan ook worden verwacht, dat de al van die driehoek deel uitmakende  “cardinals” Robin en Arjen een 3e “cardinal” naast zich zullen mogen verwelkomen in de persoon van Wesley.
Hoewel de pope dat niet met zoveel woorden zei kon de toegeschoten pers onder aanvoering van de kale pastoor Bert M. al concluderen, dat Louis zijn 3 kardinalen gaat laten bijstaan door 8 waterdragerpriesters.
Dat zou de sleutel tot succes moeten zijn, die toegang tot de voetbalhemel zou moeten geven.
31 mei in de Kuip zal tegen Ghana niet alleen pope Louis’ zelf geschreven voetbalbijbel [Boek 5 Psalm 3 Vers 2] worden uitgetest, maar ook worden beoordeeld of de 11 uitverkorenen hun studeerwerk goed hebben gedaan.
Hoewel alles op rolletjes lijkt te lopen zijn er toch wat zaken, die de pope wat onrustig maken.
Zo vraagt hij zich af waarom ruim 2 weken voor de start van het concilie de Brasil er zo dondersweinig straten in Nederland oranje gekleurd zijn. En ik moet zeggen, de pope heeft daar wel een punt. Er is bijvoorbeeld niet ver van mijn woonverblijf een duidelijk zichtbaar straatje, wat elk EK en WK tot nu toe al weken van te voren pijn aan de ogen deed van het oranje. Nu vandaag nog helemaal niets te zien. Opmerkelijk, vooral omdat de crisis toch voorbij is en de WK-ballen door de supermarkten stuiteren. En Donderse kruippakken [gelukkig zonder die walgelijke Brabander zelf] dagelijks meerdere keren via de commercial-strontpijp worden aangeprezen.
En nog maar zojuist doemt een ander punt van zorg voor de pope op. Toen werd bericht, dat in de hotels waar de Italianen en de Britten tijdens het concilie verblijven kilo’s eten werd aangetroffen, ingeslagen om de Italianen hun ravioli te kunnen bieden en  de Britten hun fish & chips te kunnen laten wegwerken, waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden bleek. Tel daarbij nog op, dat spelers niet moeten vergeten, dat gooien met de deuren van kleedkamers in de stadions ten strengste verboden is om rampzalige spontane veranderingen aan die stadions te voorkomen, en het zal duidelijk zijn onder welke druk pope en zijn uitverkorenen verkeren.
Het is daarom, dat enig begrip van onze kant wel op zijn plaats zal zijn. En laten we dat museumpleintonen door als Oranje na 14 dagen terugkeert uit Brasil Armin van Buuren of Tiësto klaar te zetten op het Museumplein en groot te zijn in ons verlies. Dat verdient de pope wel.

Advertenties

11 thoughts on “POPE UNDER PRESSURE

 1. Namens het onderhavige onderwerp het volgende, zoals u behoort te weten is “pope” in principe slechts een plaatsvervanger het onderhavige onderwerp is dat niet.

  Waar de “pope” nu al jaren en jaren en jaren in blessuretijd voor invalt is hij die ooit aan het kruis genageld stond het onderhavige onderwerp is dat niet.

  Het onderhavige onderwerp is namelijk veel meer dan dat, hij is het licht in de duistere voetbalhemel, het zalvende woord in de kleedkamer, hij is de enige redder voor dolende voetballers, hij is alles wat de rest ontbeert, hij is namelijk God de Voetbalvader Louis I.

  Welk voetbalelftal kan nu nog meer zeggen dat zij worden geleid door God de Voetbalvader hij bij wiens schijnsel in de duisternis al het andere verbleekt, met slechts een subtiel armgebaar of een zalvend woord zal hij ons door hem als God gezonden elftal “gelijk Mozes door de zee” door de woelige Braziliaanse baren leiden.

  Deze zegetocht van het enig ware geloof zal aanstaande zaterdag gaan beginnen wanneer de ongelovige barbaren uit donker Afrika als 1e aan de praalwagen van God de Voetbalvader komen te hangen, het zullen slechts de 1e fysieke tekenen zijn van vele die gaan volgen.

  Massaal zullen de devote volgers dan ook vanaf aanstaande maandag hun huizen gaan versieren met door het bedrijfsleven zo genereus geschonken artefacten die God de Voetbalvader kond doen geven van hun eeuwige en genadeloze adoratie.

  Wanneer de zegetocht over de overige goddeloze elftallen is voltooid zal uiteraard God de Voetbalvader na zijn terugkomst op onze heilige grond een openbare dienst houden waar miljoenen mensen in adoratie hem mogen aanschouwen en waarbij aan enkele het privilege zal worden aangeboden zijn voeten te kussen, plus de grond waarop hij loopt met hun liefde te besprenkelen, alvorens hij als zijnde God de Voetbalvader zijn zegetocht voort gaat zetten op een eiland waar hekserij en afgoderij nu nog heersen maar welk eiland en haar nu nog onbevangen genietende inwoners ongetwijfeld dankzij de schitterende en stralende aanwezigheid van God de Voetbalvader binnen dagen allen zijn bekeerd tot het enige ware voetbalgeloof.

  .

  • LOL Willem, je bent echt voor Lowie gaan zitten 🙂 Ter verduidelijking: mijn keus voor “pope” [in wezen toch een schertsfiguur, die de rol van Petrus speelt] is het logische gevolg van het feit, dat ik meen te weten, dat God elders in het Heelal bezet is. Er schijnt een sterrennevel te zijn, die er nog een grotere bende van maakt dan wij. Overigens sluit ik een familieband tussen God en Lowie zeker niet uit 🙂

 2. Onze regeringsleiders verkeren ook in een soort koorts. Ze hebben een pooltje gemaakt voor wie de nieuwe Rompie en Barrie gaan worden. Over een maand komt de uitslag, de spanning is om te snijden.
  Trouwens, de NOS pakt tijdens het WK uit met de hele dag een WK-magazine met op prime time hert koningskoppel Schut-Borst. Hugo moet alle gelegenheid krijgen om zijn boek “Lowie” te promoten. En naast dat “koffietijd voor voetbalverdwaasden” zijn er natuurlijk die wedstrijden, die tot in de kleine uurtjes doorlopen. San vroeg al of de logeerkamer in gereedheid moet worden gebracht. 🙂 Want die wil voorkomen, dat je opnieuw onder de tafel glijdt.

 3. 1 ding lijkt wel zeker: de “hemel” heeft 3 dagen uitgetrokken om tranen met tuiten te huilen als het om Oranje gaat. Dankzij Lowie en zijn misdienaars loop ik steeds maar afwateringsgreppels te graven. Want de vlinderstruiken hebben last van opboerend regenwater.
  Het was niks en het wordt niks met Oranje, ga daar nu maar vanuit. De malloot van Appie klaagt steen en been, dat alle oranje prullaria in de inmiddels uitpuilende magazijnen blijft liggen. En de actie met de Lowie-mokkataart schijnt al geschrapt te zijn.

 4. Alweer een troosteloze, druipnatte dag en er komt er nog één!!!! Wie gaat er met dit weer oranje slingers ophangen of zijn woning mismaken? Dit weer is alleen geschikt voor stevig trainen door overbetaalde voetballers 🙂

 5. Je noemt de wedstrijd tegen Ghana. Ik denk, dat als er wat resultaten komen [denk aan eerdere toernooien] het oranje slingers gehalte wel zal stijgen. Maar de gebruikelijke gekte zie ik er deze keer niet van komen. En van Buuren op het Museumplein, dat weet men inmiddels wel toch?

 6. Wat een type, die Donkers! Het moet er wel één uit de school van Geer, Goor en Froger zijn. Het meest veelzeggend vind ik nog, dat hij zijn kruippakken zelf showt. Dat werd in de normale wereld wel anti-reclame genoemd. Ik zou er in ieder geval niet in willen worden gezien 😉

  • Ik realiseerde me alsnog gisteren, dat Lowie nogal overdrijft met zijn “gouden driehoek”. Het is gewoon doublé in vergelijking tot de echte toplanden. Ben trouwens wel benieuwd of hij “oude man” v.d. Vaart zal dumpen zaterdag. Waarmee de waarde van diens voetbalplaatje ernstig gaat devalueren.;)

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s