COJONES

Wij zijn ongemerkt een nieuwe [zij het waarschijnlijk kort durende] periode ingegleden. Begrijpelijk dat u denkt “Hij heeft het over het weer”, maar nee, dat doe ik niet. Ik heb het over een periode van de “cojones”. Wat in goed Nederlands staat voor “ballen [die je kunt tonen]” en de meer in zwang zijnde variant “kloten [die je aan je lijf kunt hebben maar in dit geval ook kunt zijn”].
cojonesPolitici tonen al een week lang hun mini-cojones, waardoor u moet geloven, dat zij in tegenstelling tot hun houding in nationaal en Europees parlement best wel een beetje de van balen hebben van Brussel.
Maar de echte start van de cojones was gisteren. Toen Erik van Muiswinkel & Friends de kick off gaven van hun deze zomer draaiende satirische programma. Ik heb het zojuist bij mijn ontbijt bekeken en ik was niet onder de indruk van de kloten van Erik c.s. Belangrijkste reden was, dat er volgens mij sprake was van een “mismatch” tussen de toch redelijk hoog aangeschreven cabaretiers en het publiek in de zaal.  De kloten van Erik en zijn mannen hadden blijkbaar niet voorvoeld, dat het publiek van tegenwoordig veel meer visueel is ingesteld. Men kijkt niet voor niets liever naar de dagelijks over de buis stromende clipjes van rappende baby’s, van trappen flikkerende katten of domme ex-sporters, die uit hun boek citeren. Liever dat dan 5 minuten luisteren naar teksten met dubbele bodems. En het toeval wil dat de kloten van Erik nu juist op zijn grootst zijn als die teksten worden uitgespuugd.
De premiere van Cojones was dan ook magertjes en nogal waterig. Balletjes in plaats van kloten dus.
Ik gebruikte het woord “mismatch” en herhaal dat nog een paar keer. Want een mismatch is er natuurlijk ook tussen die krampachtig [alweer] in de verkiezingsmode geschoten politici en het stemvee. Die politici lullen zich de blaren op de tong, liegen dat het gedrukt staat, maar desondanks gaat waarschijnlijk maar 1 op de 3 op 22 mei naar die stembus, om op niets te stemmen.
Ik zag zelfs Samsom en zijn totaal verwezen maatjes weer rozen uitdelen en dat onder de zo langzamerhand erg uitgekauwde slogan “Sterk en sociaal”. Het enig verschil met 2012 was, dat er nu “Europa” voor stond.
Die Samsom moet wel wanhopig zijn te veronderstellen, dat een slogan als die kiezers kan winnen, denkt u ook niet?
Nog een mismatch was onmiskenbaar aan de orde bij het bekijken van het Oranje, wat van Gaal gisteren de glijbaan van de Arena in stuurde.
WK1De hele week had Louis zijn spelertjes op dat sensationele 5-3-2 systeem getraind,  de hele week had de bekende kudde kletsmeiers die als analist een aardig centje bijverdienen dat systeem van alle kanten tegen het licht gehouden. En wat was het resultaat? Één mooie steekpass van Clasie, een mooie goal van RVP en een paar leuke acties van Memphis.
De andere 8 bakten er werkelijk helemaal niets van. En  de enige die het systeem van Louis leek te hebben begrepen was de in de 2e helft aantredende van Aanholt, die nota bene nog geen minuut met de groep had meegetraind. We zagen gisteren een nieuwe variant van cojones: de oranje soort. En ze hadden geen cojones, ze waren cojones. Zwaar cojones zelfs.

Advertenties

25 thoughts on “COJONES

 1. Naar mijn gevoel is het 1Vandaag Erasmus-debat van gisteren een perfect voorbeeld van de miscommunicatie, die EU-parlementsleden bedrijven richting de burger/kiezer.
  En men gaat er, arrogant als men is en overtuigd van de domheid van die burger, klakkeloos vanuit, dat met de juiste accenten de stem van de burger kan worden binnengehaald. Gisteren stonden er:
  – CDA lijsttrekker de Lange, die was geadviseerd vooral stoer te doen en dito taal te gebruiken. Inhoudelijk was het onder niveau. En omdat ze nogal agressief uit haar ogen keek werd het publiek in de zaal bang van haar en bleef applaus uit;
  – PvdA lijsttrekker Tang, die de wim kok-leus “werk, werk,werk” uit de jaren 90 maar bleef herhalen om zijn “plan” van de Europese werkloosheidsnorm van 5% te pushen. Tang leek wel ontdaan, toen hij werd gewezen op het gegeven, dat in de zuidelijke lidstaten een jeugdwerkloosheid aan de orde is van >50%. Meelijkwekkend, maar ja wat moest Tang? Hij heeft immers een partijleider, die “Europa sterk en sociaal” uitvent!
  – VVD lijsttrekker van Baalen [walgelijke man], die de dames in het gezelschap van hun stuk bracht door te stellen, dat een goed EU-parlementariër “zijn ballen moet durven tonen”. Voor het overige had de VVD-specimen nauwelijks iets van betekenis te melden;
  – PVV lijsttrekker de Graaff, waarvan mij slechts is bijgebleven, dat hij in ieder geval minder grove taal gebruikt dan zijn leider. Qua inhoud schommelde het echter rond het 0-punt;
  – D66 lijsttrekker In ’t Veld, die uitstekend gebruik maakte van haar fysieke voordelen t.o.v. de andere 5. Sophie leverde in vergelijking tot haar mede-debaters in ieder geval een aantrekkelijk plaatje op. Waarbij ik me wel afvraag wat er van haar overblijft als ze die jaren 60 ragebol niet meer zal hebben 🙂
  Ze draaide het D66-verhaal af, kibbelde wat met de VVD-specimen, kreeg wat applaus voor haar mooi blauwe jasje en dat was het wel;
  – SP lijsttrekker de Jong viel mij op door de rust en beschaafdheid die hij uitstraalde. Én , niet onbelangrijk, hij vertelde hetzelfde inhoudelijke verhaal als zijn leider: voorbereid zijn op de val van de euro, want in tegenstelling tot wat door bijv. Dijsselbloem wordt uitgedragen, gaat het helemaal niet goed in de PIG-landen. En idem geldt voor Frankrijk, aldus de Jong. Torenhoge staatsschulden, die vrijwel zeker nooit gaan worden afgelost. Omdat de 4 altijd identiek stemmenden uit CDA, VVD, D66 en PvdA hoek geleerd is wat Europa betreft alleen maar “full steam ahead” te denken, maakte de Jong hen erg aan het schrikken met zijn voorstel om te gaan werken aan een ontvlechting van de euro.

  Als ik samen mag vatten, dan was het een “debat” wat gebukt ging onder voorspelbaarheid en draaikonterij. Maar dat zal de kiezer als gebruikelijk niet weerhouden om zijn stem op zijn geheel eigen gronden te gaan uitbrengen. En als de uitslag zondag bekend is, slapen de EP-ers weer rustig verder en de kiezer heeft over een half jaar weer het nodige om zich gepakt te voelen. Some things never change.

  • Inderdaad geen geschreeuw van onzin, maar harde feiten (al zeg ik het zelf) 😉
   Als jij ook wil dat Nederland uit de EU stapt, stuur de link dan door via je adressenlijst en social media. Donderdag moet er een stevig NEE te horen zijn, zowel in Den Haag als Brussel. Alleen op die manier is er een kans weer baas in eigen huis te worden, want van het Europees Parlement moeten we het niet hebben.
   En meld je aan bij GS voor de Stemmentellersactie: https://docs.google.com/a/geenstijl.nl/spreadsheet/viewform?formkey=dElGaVRYYVNSeG00YmVyajJ1V2FRNEE6MA. Daarmee kan de Nederlandse uitslag de inwoners uit de andere landen stimuleren ook voor een EU-vrij Europa te kiezen.

   Pro Europa, dus anti EU!

  • @Optimist

   Zelfs de meest gematigde EU criticus zal in deze opsomming niets anders kunnen
   lezen dan een potentiele beginselverklaring voor een nieuw 1000 jarig Europees Rijk.

   Wie denkt dat het voorlopig wel blijft bij deze opsomming voor de nieuwe neo-fascistische/liberale orde, of denkt dat het in de praktijk wel allemaal zal meevallen, is niet meer slechts naief te noemen maar deze is gewoon knetter gestoord.

   Eens te meer is en word overduidelijk wat de nieuwe fascisten voor ogen hebben, er is een verschil wij kunnen ons nooit verschuilen achter de woorden,
   Wir haben es nicht gewusst.

   Door deze opsomming is wel meteen duidelijk welke de nieuwe ‘joden” zullen zijn die als zondebok kunnen en gaan dienen en dat zijn de immigranten, immers zij worden en zullen beschouwd worden (zie elders op dit blog) als het grootste gevaar voor de machthebbers van de EU.

   Nog maar 20 a 30 jaar geleden werd er meewarig gelachen als je zei wat nu inmiddels gemeengoed is bij de EU, er werd stevig gelachen om de U.S.A. met haar achterhaalde federalisme die zo blijkt nu vele malen meer met de belangen van haar burgers rekening houd dan wij toen dachten zeker met de opkomst van de nieuwe bruine horden uit Brussel.

   Zoals zo vaak is ook hier de geschiedenis zich aan het herhalen en weer weigeren wij daar naar te kijken te luisteren en al helemaal niet van te leren.

   Voor de zoveelste maal blijkt dat de echte vijand zich niet buiten de stadsmuren bevind, maar dat deze zich bevind in de stad, sterker het is degene die de stad het krachtigste van alles verdedigd, vrij vertaald “de ware vijand zit altijd binnen en nooit buiten” .

   De ware fascisten zijn niet te vinden bij de rechtse partijen zoals wij zo vaak hebben gedacht het is niet front national of de pvv waar het grote gevaar vandaan komt, neen het echte gif komt uit onze overheden en haar vazallen in de EU en de financieel-economische conglomeraten die maken de mogelijkheden en de wetten voor het neo-fascisme waar een ieder onder zal gaan zuchten als wij ze hun gang laten gaan en deze keer blijft het niet bij gebrul alleen op de partijdag in Nurnberg, neen deze keer word het serieus en bloedgevaarlijk.

   • Mij is inmiddels ook al enige tijd duidelijk, Willem, dat er sinds de jaren 90 van de vorige eeuw als het om de EU en de euro gaat sprake is geweest van de ene leugen aan de andere plakken. Allemaal om ons mee te krijgen voor de politieke droom: Groot Europa. Goed beschouwd hebben wij als burgers nooit echt de kans gekregen om onze eigen mening te vormen. Omdat we voortdurend, zelfs tot op de dag van vandaag, leugens kregen voorgeschoteld. De bekentenis van Coen Teulings, de ex-CPB baas, dat de voordelen van de euro opzettelijk werden overdreven en de nadelen al even opzettelijk werden weggemoffeld, was wat dat betreft de kers op een onsmakelijke taart.

   • Neem nu Pechtold. De ene dag zegt hij, tot verbazing van die krullenbol in het E-parlement, dat “we” met Europa een stapje opzij moeten doen [temporiseren]. De volgende dag [Nieuwsuur gisteravond] komt hij in “debat” met Buma met een vol gas-verhaal. Europees leger, Europese belastingen, centraal bestuur.
    Ik weet wel, dat het laatste verhaal de opdracht is, die Alex heeft meegekregen van het Bilderberg “concern”, wat hij wel moet vertellen om “in the picture” te blijven voor een passende beloning t.z.t., maar je mag dan toch op zijn minst verwachten, dat hij consistent blijft in zijn verhaal.
    Maar het liegen zit er zo ingeslepen, dat men het gewoon niet kan laten.

 2. Wat is de grootste misvatting over Europa?
  ‘Ik kan niet kiezen. Het eerst punt is dat Europa iets is wat ons overkomt, terwijl wij met z’n allen Europa zijn. En het tweede punt is dat de economische voordelen voor Nederland als lid van de EU worden onderschat. Nederland heeft toegang tot 500 miljoen consumenten in plaats van 17 miljoen. Dat hoor ik te weinig in de discussie.’

  Deze vraag werd [in VK] gesteld aan Barbara Baarsma [je weet wel, die blonde hoogleraar economie “babe”, die zo waanzinnig uit haar ogen kijkt].
  Het verontrustende is, dat mensen als deze “barbie” als adviseur/souffleur van politieke kopstukken fungeren en in die hoedanigheid vaak hun kop laten zien bij programma’s als DWDD en P&W. De ideale kanalen om hun [in dit geval VVD/D66 [een pot nat immers]] boodschap te kunnen brengen.
  Die kale, Matthijs Bouman, is er ook zo een.

  “Barbie”geeft een antwoord waarmee ze de boel ook weer aardig probeert te verneuken.
  Zo lijkt ze te zeggen, dat Nederland voor de EU blijkbaar geen exportland was. Daarnaast zegt ze “500 miljoen consumenten bereiken” wat ook al weer zo’n bewust vertekend beeld schept. Want we kunnen ze theoretisch bereiken, maar wie zegt dát we ze praktisch ook alle 500 miljoen bereiken?
  Het is alsof Barbie zegt “door kampioen te worden kan Ajax de CL gaan winnen”.
  Dit soort mensen/blondjes maken me door hun gezwam te vaak misselijk tegenwoordig.

  • Wat Barbie natuurlijk bedoelt is, dat er 500 miljoen consumenten bereikbaar worden voor multinationals, die zich er 3 slagen in de rondte aan mogen verdienen.
   De overheden construeren in nauw overleg met de KPMG’s van deze wereld slimme fiscale ontsnappingsroutes, waardoor zo weinig mogelijk van de verdiensten van de multinationals worden afgeroomd.
   Wij, simpele zielen, mogen voor die multinationals werken, onder de voorwaarde van een zo laag mogelijk loon. Want ook loonkosten mogen de verdiensten niet afromen.
   Maar Barbie zegt het graag in zo weinig mogelijk woorden, zodat haar gezwam voor ons zultkopjes begrijpelijk blijft.

 3. Ik zou vandaag liever met mijn “cojones” in een zwembad dobberen, maar helaas de plicht roept. Het wordt even doorbijten en dus zijn mijn gedachten totaal niet bij een Erasmusdebat. Zelfs de reis van Wubbo naar de eeuwige jachtvelden boeit me, ondanks de slijmerige loftuitingen van onze MP [moest zeker terugkomen van een weekendje roeiboot met Jort Kelder] niet echt. Een astronaut is opgestegen …….. dat hoort toch ook zo?

  • Ik hoorde net die krullenbol van D66 [In ’t Veld?] het standpunt van haar nationale baas Pechtold glashard ontkennen. Pechtold vindt namelijk, dat er met Europa even een pas opzij [??????] moet worden gemaakt.
   Nu snapt die krullenbol natuurlijk, dat Pechtold uit zijn Europese bek stinkt en liegt dat het gedrukt staat. Maar ik denk niet, dat het de bedoeling was dat zij dat zo openlijk aan zou tonen. Incompetente clowns, dat zijn het.
   NB: ik hoor dat Wubbo zijn “testament voor de mensheid” heeft achtergelaten. Dat hoort zo met echt grote mensen, vindt ook Rutte. Een dezer dagen maar eens lezen, want voor je het weet is het reetveegpapier geworden. Ik ruik namelijk een trend in wording; volgende grote doden laten Wubbo’s truc zeker niet op zich zitten. Hou maar rekening met een tsunami aan testamenten voor de mensheid, de economie, Europa, Oranje.
   Keus zat.

 4. Wie gisteren Timmermans in Buitenhof aan het woord heeft gehoord zal mogelijk ook zijn opgevallen, dat “het verhaal Europa” als bij afspraak een andere toonzetting heeft gekregen. Als bij afspraak zeg ik, omdat vrijwel alle partijen die draai hebben gemaakt, waarin het dreigen met ellende nauwelijks nog wordt gedaan, maar in plaats daarvan buitengewoon veel nadruk op de [vermeende] voordelen van Europa wordt gelegd.
  In datzelfde Buitenhof een “debat” tussen Roemer en Buma, waarvan ik me heb afgevraagd wat de zin er van was.
  We weten immers, dat de cluster aan partijen, die ik inmiddels “de grijze eenheidsworst noem [VVD, PvdA, D66, CDA] omdat ze in het Europarlement vrijwel consequent hetzelfde stemgedrag vertonen wat als rode draad pro-Europa heeft, andersdenkende partijen wegzetten als schadelijk voor Nederland [de Nederlandse economie i.c. complete bewegingsvrijheid voor internationaal opererende multinationals].
  Wellicht was het nuttig, dat Roemer aandacht vroeg voor het Europese plan om een vrijhandelsverdrag met de US te sluiten. Hoewel in Nederland de man in de straat werkelijk geen idee heeft waar het om gaat [niet vreemd als je beseft, dat er nauwelijks landelijk publiciteit aan dat voornemen is gegeven] houdt Buma glashard vol, dat ook dat vrijhandelsverdrag langs democratische weg wordt aangepakt[!!!] .
  Vandaag is er in de Kamer een hoorzitting over het concept-verdrag.
  Vanavond is er het Erasmusdebat met de lijsttrekkers; ik vermoed dat de BBQ een hogere prioriteit gaat krijgen bij de mensen. Helemaal ongelijk kan ik ze daarbij niet geven.

  • Wynia en van Meers maakten het Franske knap moeilijk. Zelfs bepaalde media lijken wakker te zijn geworden.
   Wat dat debat Roemer – Buma betreft, het blijft opvallend hoe partijen uit die grijze eenheidsworst hardnekkig blijven proberen om het SP-standpunt over de EU verkeerd uit te leggen. Buma deed dat ook weer, maar omdat hij er alleen voorstond [geen andere eenheidsworstpartijen aanwezig] viel zijn poging in het water. Wat met de temperatuur overigens best prettig was.

  • Er zijn mij ook nog wat dingen opgevallen, die Timmermans zei.
   Na eerst 10 minuten te hebben doorgezaagd [en niet voor de eerste keer!!] over de grote desinteresse bij de kiezer voor Europa had Franske de brutaliteit om zonder te verblikken of verblozen de partijenverhouding in het Nederlandse parlement 1 op 1 te relateren aan de mening van de kiezer over Europa. Een volstrekt idiote gedachtegang. De gemiddelde Nederlandse kiezer [de PVV-er wellicht uitgezonderd] laat Europa weinig tot niet meewegen in zijn nationale stem. Zoals Timmermans en geloofsgenoten 10 minuten eerder, maar ook inmiddels tot vervelens toe bij andere gelegenheden, hadden beargumenteerd.
   Een manier van argumenteren, die je bij een minister van Buitenlandse Zaken toch niet hoopt/verwacht tegen te komen.
   Ander punt betreft een “windje” wat uit de aars van Wouter Bos is gekomen recent. Een referendum in Nederland over Europa.
   De gedachte aan een referendum deed het Franske echter dun door de broek lopen. Ondanks alweer zijn argumentatie, dat die verhouding in ons parlement zou suggereren, dat een grote meerderheid van de Nederlandse burgers het Europa in zijn huidige vorm zou steunen, durft Franske zo’n referendum niet aan.

   Overigens heb ik me mateloos zitten ergeren aan die Petra Stiensen, die naast Franske op de publieke tribune gezeten elk woord van Roemer met vreemde gezichtsuitdrukkingen en soms hoofdschudden begeleidde. Wie denkt deze omhooggevallen Arabiste wel dat zij is?

 5. Ik maak even pas op de plaats zo gauw als ik die zeer vervelende dweil van een van Muiswinkel ergens hoor of zie verschijnen de man staat nu eenmaal bijzonder hoog op mijn irritatieladder dankzij o.a. dat psychopatische gedoe met de O.S. en meer van dat soort acties, en ik vind hem gewoon niet leuk of zelfs maar in de buurt van schijt lollig komen.

  Ook onze gids in de duistere wereld van de ronde ballen ene Louis v. G staat op die ladder genoteerd, maar die heeft tenminste wel “cojones” en die zijn net zo bunkerhard als die enorme plaat voor zijn kop anders kan ik niet verklaren waarom deze schertsfiguur nog naar Brazilie gaat afreizen.

  Een ieder die net als ik eerst heeft gekeken naar echt voetbal waarin 22 kerels hun ballen toonden en de 23e de allergrootste van allemaal heeft, dan doel ik uiteraard op het ware spektakelstuk Barcelona versus Atletico met Diego S. in de absolute hoofdrol als “the Dark Lord” moet daarna in een onbedaarlijke lachstuip zijn beland bij het zien van de aflevering van “Comedy Capers” die het Vaderlandsche elite voetbal korps ons “het Volk” voorschotelde in een wedstrijd om des keizers baard tegen een zeer middelmatige tegenstander.

  Je moet toch werkelijk compleet van de pot gerukt zijn om ook maar te denken dat die verzameling over het paard getilde minkukels die gisteren over het veld strompelden ook maar iets te zoeken hebben in dat sambaland.

  Ik verwijs slechts naar de 2e helft van Barca – Atletico en dan rest slechts bewondering en absoluut stilzwijgen over zoveel passie, inzet, vuur die deze mannen met diamant harde “cojones” op die mat neerlegden dingen waarover onze hopman van Gaal en zijn brave padvinders slechts kunnen dromen ooit maar in de buurt van te kunnen komen.

  Dat Samson net zo knetterleip is als van Gaal moge inmiddels wel als bekend worden verondersteld, als ik die tenenkrommende radiospotjes alleen al hoor waarmee zijn steeds meer op een open inrichting lijkende partij de ether vervuild dan draait mijn maag al tig keer al om.

  • Met elk spotje wordt de PvdA ongeloofwaardiger. Maar het geld raakt blijkbaar op, want de spotjes zijn ultrakort. En dat is een prima ontwikkeling 🙂

 6. Ik denk, dat langzamerhand het beeld duidelijker zal worden, dat een speler als Blind weinig te zoeken heeft op een WK. En in Kongolo heeft van Gaal iets gezien, wat er [nog] niet blijkt te zijn. Pijnlijk, vooral voor die jongen zelf.

 7. “Cojones” was op zich niet zo beroerd. Maar ik had ook het gevoel, dat het publiek niet echt goed kon volgen wat er allemaal precies werd gezegd. De beelden ontbraken 😀
  Dat gedoe rond v.d. G. trouwens was wel iets wat totaal niet uit de verf kwam. Maar de heren [zo waar is er geen vrouw bij] moeten nog warm draaien denk ik.

 8. Smakelijk gelachen; op de een of andere manier klinkt “zwaar cojones” prettiger dan zwaar klotuh 😛
  Ik kan je stemming niet inschatten, maar mocht je je sterk voelen: straks in Buitenhof gaan Roemer en Buma aan het bakkeleien over Europa. Het eerste deel van het programma kun je overslaan, want dan is voor de zoveelste keer deze week Franske Timmermans, kind van de Limbabwiaanse mijnen, aan het woord. En dan weet je het wel 😉

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s