ZELFPORTRET [of selfie mag ook]

Het was misschien wel 1 van de mooiste voorbeelden van zelfverloochening. Hans van Baalen [VVD], die tijdens het debat van afgelopen dinsdag over Europa op Radio 1 het plan van Paul Tang om op Europees niveau een norm-werkloosheid van 5% af te Baalenspreken afkraakte. Van Baalen [geen goedzak maar in alles een kotszak] liet het daarbij niet bij woorden alleen. Hij gooide al zijn mimische kwaliteiten in de strijd. Door onder het uitspreken van de historische woorden “Weet u, heer Tang, wat uw plan is?” een persiflage te geven van een leeglopende luchtballon.
Het hijgerige zooitje “young professionals” in de zaal ontging het, het duffe clubje mislukte debaters had het ook niet in de gaten. Maar ik zag het wel. Van Baalen beelddeΒ  zonder het zelf door te hebben op meer dan sprekende manier zichzelf uit.
Een zelfportret van een dikdoenerige, pafferige, van valse lucht overlopende kwal. Waar als je er in knijpt weinig meer van overblijft. Een dun velletje rubber, nog niet eens geschikt als kapotje.

Advertenties

14 thoughts on “ZELFPORTRET [of selfie mag ook]

 1. Onder verwijzing naar O’s eerdere opmerking en wellicht ter geruststelling: je hebt niets gemist door niet naar “het Europadebat” van kwal van Baalen met een zeer onzekere Tang te kijken. πŸ˜‰

 2. Prettige verrassing om de laatste werkdag van de week mee te beginnen, die muziek van 2 klasse dames. Hoewel inderdaad de heupen van Ellen de verbinding met haar leuke bekkie lijken te hebben verloren πŸ˜›
  En laat die van Baalen de pest krijgen, vrijdagavond met dit weer betekent BIEEEERRRRR!!!!

 3. @ Willem: Ach, je moet je gasten wat ruimte bieden om hun eigen accenten te zetten πŸ™‚
  By the way: de KRO zendt op 31-5 [Detectivenacht] om 23.00 uur met 95% zekerheid aflevering 1 van Hinterland uit. [+ 3 andere w.o. Banks en Young Morse]

  @Optimist: Moyra is the voice of Clannad πŸ™‚ En de zus van Enya πŸ˜‰
  Je moet het me maar niet kwalijk nemen, maar dat “debat” vanavond laat ik langs me heen gaan. Ik verdraag noch de kop noch de stem van die VVD-kotszak meer.
  Wat uiteraard niet geldt voor de met de jaren nog altijd mooie maar ook voluptueuzer wordende Ten Damme. πŸ˜›

  Deze uitvoering [2008 ook al bij P&W] is wat uitbundiger dan die van gisteren, maar het is overduidelijk dat het om een Nederlandstalig lied gaat van de betere categorie.

  • @RadaR

   Ik dacht al dat “Hinterland” een spekkie voor het bekkie zou zijn en het is ook wederom een klasseproduct zoals ze echt alleen maar op dat rare eiland kunnen maken.

   Overigens vind ik Mevrouw ten Damme er met de jaren steeds beter beginnen uit te zien, eerst was het gewoon een bijzonder mooie dame en tegenwoordig is het een bloedmooie vrouw met karakter waar je met gemak een lange detectivenacht mee kunt doorbrengen en neen daar hebben we die Hans Worst of het restproduct van dat opgeblazen varken bij nodig, dat zou de feestvreugde maar aanmerkelijk temperen.

 4. Ik moet er toch niet aan denken in de restanten van deze vleesgeworden natte droom van iedere vleesfabrikant mijn penis aquarosa te stoppen, daar kunnen geen duizenden viagra’s meer tegenop zoveel is wel zeker.

  Overigens is “kwal”,d hoewel een accurate toch ook wel een zeer milde omschrijving van deze parvenu, groot graaier en volstrekte idioot.

  • Laat me snel voldoen aan je behoefte, Lot πŸ™‚
   Met een [prachtig] liedje, wat m.i. vooral draait om wat veel Nederlanders m.b.t. Europa vragen. Bij de politiek lopen ze steeds maar weer tegen dovemansoren aan omdat die haar eigen agenda heeft, dus de vraag blijft onbeantwoord hangen.
   Als bonus kun je genieten van een slideshow vol heel mooie beelden.

   • Ik heb een prettige mededeling voor je: vanavond zitten Tang en de pafferige idioot voor een “Europees debat” bij P&W. Kans is groot dus, dat er opnieuw een zelfportret volgt. πŸ™‚

    Mooi liedje overigens van Moyra, wiens stem mij heel erg bekend in de oren klinkt. Wat me ineens doet denken aan de tip die ik je wilde geven.
    Als je van P&W van gisteravond de laatste 5 minuten terugkijkt kun je Ellen ten Damme een juweeltje van een lied horen uitvoeren. Echt heel erg mooi.
    Gemaakt op tekst van Ilja Leonard Pfeijffer [Libris 2014 winnaar]

    NB Geniet van de mooie dag. Gaan wij ook doen πŸ™‚

 5. Van varkensdarmen wordt veel nuttigs gemaakt, bijvoorbeeld “het kapotje” waar de leverworst in wordt gepropt. Van Baalen is dus recyclebaar πŸ˜‰

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s