DE BALLEN VAN RONNIE & HET DILEMMA VAN LOUIS

Het is goed bevallen! Dat korte uitstapje over de niet meer bestaande grens. In België zijn er namelijk wel echte liefhebbers van het mooiste spel met de [inmiddels kunststof] ballen, het immer boeiende snooker.  En omdat het WK 2014 de finale heeft gekregen waarop ik hoopte, dacht ik dat het wel aardig zou zijn om de in ieder geval de 1e dag onder echte liefhebbers door te brengen. Belgen zijn namelijk veel beter in snooker dan wij.
In de finale strijdt 5-voudig wereldkampioen Ronnie “The rocket” O’Sullivan om zijn 6e Selbytitel met Mark ‘the Jester from Leicester” Selby om de kroon. Na gisteravond is de stand 10-7 voor The Rocket, maar Selby is een taaie dus het kan nog alle kanten op.
Weer “on base” gearriveerd was ik niet eens verbaasd, dat er geen letter door onze pers [laat staan de visuele media] aan dat WK Snooker blijkt te zijn besteed. Wel las ik dat Irene Wust ergens met een oranje feestneus haar bevrijding [Irene is immers bi in plaats van lesbisch?] zal vieren. En dat er een legerhelikopter de hele dag het Nederlandse luchtruim doorklieft om de absolute top van Nederlandse artiesten over 14 bevrijdingsfestivals te verdelen. Waarvan er gelukkig geen in de nabijheid van mijn thuisbasis is.

Vandaag staat het voetbaljournaille op scherp, want op Bevrijdingsdag gaat ook Louis spreken. Het bevrijdende  woord  komt eruit. In een zaaltje vol cameralieden en “goalfies” schietende journalisten gaat Louis bekend maken met welke groep spelers aan de trainingsstage voor Brazilië wordt begonnen.
De meest prangende vraag die mij bezighoudt is echter of één van die journalisten [misschien wel de nieuwe foodguru Gené?] aan Louis dé vraag zal durven stellen.
De vraag over het enorme dilemma waar “JUICHEN!!!!!” Louis in verkeert.Gaal
Hij wordt met de week een grotere kanshebber om bij ManUnited aan de slag te gaan, omdat hij nu eenmaal de naam en faam van een geweldige coach heeft.
Maar wat nu als de missie naar Brazilië totaal mislukt? En Oranje na een nederlaag tegen Spanje, een nederlaag tegen Chili en een gelijkspelletje tegen Australië na 14 dagen alweer op Schiphol landt? Loopt Louis dan niet het risico, dat men in Manchester aan het twijfelen zal slaan?
Ik denk, dat er 2 zaken momenteel de hoogste prioriteit bij Louis zullen hebben. Allereerst natuurlijk proberen om dat contract bij Man United voor de start van het WK binnen te slepen.
En mocht dat niet lukken dan zal hij zichzelf de vraag moeten stellen: “Is er nog een manier te bedenken om onder dat WK uit te komen? Want met dat zooitje ongeregeld de Copa Cabana veroveren, dat zit er niet in. Dumpen in de farfella’s wel!”

Ik ben in ieder geval van plan om in juni nog eens die virtuele grens over te wippen, om naar echt goed voetbal te kijken. Want net als bij snooker geldt, dat de Belgen inmiddels veel beter voetballen dan wij. Alleen in feesten en festivals zijn wij nog beter. Dus ligt er een dankbare taak  op mij te wachten.

Advertenties

23 thoughts on “DE BALLEN VAN RONNIE & HET DILEMMA VAN LOUIS

 1. Als aandenken aan een heerlijke, spannende avond en omdat we dit straks in Brazilië van Nederland op zeker niet gaan zien:

  Mark Selby en Ronnie in het 32e frame, met als extraatje wat mooie shots van een Kitty in opperste spanning. Selby was groots en de terechte winnaar 🙂

 2. Soms denk ik “dit kan alleen maar hier”. Spontaan muziek neergooien, wat van het volledige niets via een leuk zwart-wit popdeuntje uitmondt in 2 prachtige liedjes.
  Brel is goudomrand, maar ook die heer Naidoo pakte me flink. Dank jullie wel! En een prettige dag natuurlijk! 🙂

 3. Wat een mazzelaar om tijd te mogen doorbrengen in het leukste land wat ik ken namelijk Belgie en dan speciaal het vlakke Vlaanderen waar je struikelt over de amechtig pedallerende flandriens vol goesting bezig aan hun eigen ronde van Vlaanderen, waar het bier en het eten oftewel het leven nog waarachtig goed is en ook nog geleefd mag worden en men dat dan ook meestentijds met volle teugen doet.

  Jammer genoeg heeft de finale van het fraaie snooker nog niet het nivo van de halve finale tussen Shelby en Robertson bereikt (waar ik ademloos naar heb mogen kijken) maar mocht Shelby die vorm hervinden dan zal “the Rocket” een hele zware kluif en misschien wel een te zware kluif krijgen om voor de 3e maal in successie de “worldchampion” te worden, mij maakt het niet uit wie van deze het gaat worden ik vind ze beiden weergaloos en zeer genietbaar.

  Louis naar Manchester?? zoals we hier zeggen “eerst zien en dan pas geloven” kan me niet voorstellen dat die eigenaars (hoewel natuurlijk wel Amerikanen) zo gek zullen zijn om een halve psychopaat als coach in dienst te nemen wiens eigenwaan en eigendunk inmiddels een dusdanige penetrante geur verspreid dat driekwart van Europa naar het gore aroma van Ome Louis ruikt

  Natuurlijk gaat die man naar het WK, die is zo vol van zichzelf dat hij oprecht gelooft als een soort van here Jezus met alleen maar spelers uitnodigen deze tot de beste van de wereld te laten behoren terwijl zelfs Vincent Bijlo kan zien dat het ganse elftal als papier mache in elkaar zit, maar goed er is altijd nog hoop, hoewel deze hoop vrees ik beperkt blijft tot het niet helemaal en volledig belachelijk maken van Nederland voetballand.

  Wat van Hanegem zegt kan wel waar zijn maar is tegelijkertijd onmogelijk in deze tijd, zo eerlijk moet je gewoon zijn, het voetbal is nu eenmaal in handen gevallen van het snelle geld en te rijke jongetjes met teveel geld waarin belangen over en weer een te grote rol spelen voor de echte onafhankelijke geesten zo deze er al zouden bestaan en zijn overigens.

  Als je alleen al bedenkt dat iemand als die van Seumeren van FC Utrecht de laatste jaren een keer of vijf is benaderd door Vlad de 1e gezanten, kun je wel nagaan wat er bij andere clubs allemaal zich achter de schermen afspeelt en dat kun je niet meer terug draaien.

  De enige manier is dat het grote publiek zich helemaal afkeert van het voetbal en zich gaat bewegen op het nivo van Korfbal(niets ten nadele van Korfbal overigens) waardoor de “grote” jongens en sponsors hun interesse verliezen maar dat zie ik niet meer gebeuren en dus zal ook van Hanegem zijn ogen open dienen te doen voor de nieuwe realiteit hoe jammer dat dan ook is.

  Een kleine ode aan het fraaie land..

  • De enige manier is dat het grote publiek zich helemaal afkeert van het voetbal en zich gaat bewegen op het nivo van Korfbal(niets ten nadele van Korfbal overigens) waardoor de “grote” jongens en sponsors hun interesse verliezen maar dat zie ik niet meer gebeuren en dus zal ook van Hanegem zijn ogen open dienen te doen voor de nieuwe realiteit hoe jammer dat dan ook is.

   Is niet alles resettable, Willem? En sterker nog: de geschiedenis leert [en er is geen enkele aanleiding te veronderstellen, dat die geschiedenis zich ineens heel anders gaat ontwikkelen dan tot nu toe], dat tot een bepaald moment er altijd die keuze is. Zelf de resetknop indrukken of wachten tot het voor je wordt gedaan.
   Grieken, Spanjaarden, Ieren en IJslanders om er maar een paar te noemen hebben moeten resetten door de crises. En dan zou dat voor iets triviaals als sport niet mogelijk zijn? Ik betwijfel dat ten zeerste. Zelfs de wereld van de media kan worden gereset.

   Resetten is niet nodig voor die gezongen poëzie van Brel. Prachtig!

 4. Ik heb sterk het idee, dat ook “grand old man” van Hanegem niet al te hoge verwachtingen heeft met dit spelersmateriaal. Hij noemt ze in zijn column “de Tom-Tom generatie” [weer wat anders dan de “patatgeneratie” 😛 ]en zegt o.a. dit:
  “‘En dat is het gedrag van wat je de Tomtom-generatie zou kunnen noemen. Gastjes die alles op de automatische piloot doen en zo denken te kunnen overleven. Ze laten zich niet uitdagen. Door niets en niemand, ze denken dat ze er al zijn’, aldus De Kromme, die daarmee niet alleen op de spelers doelt, maar ook alles daaromheen.’
  ‘Analisten, directeuren, journalisten, trainers, alles wil maar gezellig onder elkaar blijven. Ik wil een harde eredivisie, met harde media, kundige bestuurders, bevlogen trainers en leergierige spelers. Wie weet tillen we dan de Eredivisie weer een eindje op. Laten we dat als doelstelling nemen’, besluit Van Hanegem.

  • Het probleem voor Louis zit hem vooral in de achterhoede. Middenveld met Nigel de Jong en voorhoede met Depay op links + de gekende “vedetten” zit wel redelijk in elkaar.
   Maar achterin, ik zou echt niet weten hoe daar iets behoorlijks van te maken is met ernstig overschatte spelers als Dayley Blind, De Vrij, Martins Indi. Alleen Janmaat boezemt wat vertrouwen in en ik zie zeker mogelijkheden in die van Dijk van Celtic. Maar daar schijnt Louis het niet in te zien zitten.
   Ik denk, dat wat Oranje betreft Ajax maar als maatstaf moeten hanteren. En dat betekent in die groepsfase eruit. 🙂

   • Je hoort het, Lot, laat een WK pool deze keer maar zitten 😀

    Oh, juffrouw Rozalla wil nog iets kwijt over 5 mei. Hoewel ze geloof ik van Trinidad komt ziet ze er heel Braziliaans uit. En haar boodschap is heel eenvoudig. maar voor de slechte verstaander herhaalt ze hem vrijwel constant 🙂

 5. Vanmiddag om 14.00 uur gaan de boys verder met snooker. En omdat ik niet denk, dat Ronnie beide sessies met 4-0 zal winnen, zit een 3e ronde vanavond er ruimschoots in. Je bent van harte welkom 🙂

 6. Inderdaad: een volgend “orakel” [naar de Nederlandse definitie] gaat spreken. En het journaille zal bibberen op zijn stoel. Want Louis gaat zich laten gelden ,neem dat maar aan. Dit wordt zijn volgende [na Juichen] grote moment. De makers van T-shirts zitten al klaar. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s