TIKKIE TIKKIE

Bayern Munchen deed sterk denken aan Ajax in de gehypte halve finale CL. Met mijn collega-kijkers was ik al snel van mening, dat al zou Bayern [identiek aan de wedstrijd in Madrid van vorige week] 24 uur of meer door voetballen, scoren zat er niet in. Bayern lijdt aan hetzelfde  virus als Ajax: het  in het geval van de Duitsers [Ajax hanteert een aanmerkelijk lager tempo] snel van man tot man spelen van de bal leidde tot vrijwel niets.
Barcelona heeft het tikkie-tikkie voetbal 3-4 jaar vlekkeloos weten vol te houden; bij Bayern lijkt het na een jaar al te verzanden in een soort voetbal, waarbij je het doel van de tegenpartij wel van het veld kunt verwijderen. Ik betrapte me erop, dat het me flink irriteerde, ik begon te verlangen naar het ouderwetse “sturm und drang”-voetbal van vroeger, het domme Duitse voetbal wat altijd garant stond voor doelpunten.

Irritatie was ook aan de orde, toen ik het sprookje van van Rompuy las zojuist.
“Mister President” bracht in de openbaarheid, dat Rutte in 2012 had gedreigd uit de euro te stappen, als van Rompuy zijn plannen om van Europa een transferunie te maken niet van tafel zou halen. Normaal gesproken is het om te gieren van het lachen, dat een slapjanus tegen een dweil dreigende woorden zou hebben gebruikt. Het vergt veel van het voorstellingsvermogen om je daar iets bij voor te stellen, misschien wel teveel.
Maar sprookje en moment van in de openbaarheid brengen maken duidelijk, dat er simpelweg sprake is van een stuntelige poging van de dweil om ons er van te overtuigen, dat de slapjanus, die levende babbelbox, in werkelijkheid best “a though guy” kan zijn.  Een soort studentikoze Wilders zou je kunnen zeggen.
Die overtuiging moet ons dan weer verleiden op 22 mei ons vertrouwen én onze stem aan onze studentikoze “though guy” te geven. Ook de boerenslimheid op Europees niveau kent nauwelijks grenzen. Het doet enigszins denken aan tikkie tikkie voetbal.

Advertenties

16 thoughts on “TIKKIE TIKKIE

 1. Willem moet een tevreden man zijn nu Mourinho gisteren op zijn broek heeft gekregen. Een Spaanse CL-finale in Portugal, daar gaat vast een mooi boek van komen 🙂

 2. Ik dacht “laat ik nu eens rustig wachten wat er allemaal loskomt over Rutte’s dreigement”. En ik word geenszins teleurgesteld 🙂
  De Radio, de Tv, de schrijvende pers ……..ze hebben het er maar druk mee. En het allervermakelijkste zijn de reacties uit de politiek zelf. Allemaal vinden ze er wat van, terwijl het als altijd compleet nergens over gaat. En het zou best wel eens kunnen gaan lukken om bij de argeloze Nederlanders de indruk te laten ontstaan van “zie je nou wel, die Rutte is helemaal niet zo pro-Europa”. En ik heb met RadaR het sterke vermoeden, dat het allemaal daar om te doen is.

 3. Je kunt je terecht afvragen wat de zin is voor v. Rompuy om dit verhaal over Rutte naar buiten te brengen. Is het om hem de gelegenheid te geven om het in alle toonaarden te ontkennen? Ruwweg half Nederland gelooft inmiddels geen woord meer van wat Rutte zegt. Het is dan ook merkwaardig, dat v. Rompuy de opmerking over “het verlaten van de Eurozone” blijkbaar serieus heeft genomen, wat alles zegt over de man zelf.

 4. Het mag dan wel een arrogante ijdele wanker zijn maar wat heb ik genoten van die gladjanus Christiano Ronaldo de man is gewoon een fenomeen en een superatleet met een onbedwingbare honger naar de bal en enorme dorst naar overwinningen, de “drive” van die man!! toont dat hij meer is dan een modepop maar een echte vent met inderdaad COJONES!!

  Vergelijk dat nu eens met die enorme emmer slijm en snot die heden ten dag in het torentje resideert en je weet dat een volk en een land welke zulke figuren aan de macht c.q. het roer laat volledig kan worden opgegeven en als hopeloze natie omschreven de geschiedenis in zal gaan.

  Ik dacht werkelijk waar dat het mij na de enig echte Balkenende niet meer zou overkomen maar het is Rutte (en in zijn kielzog die kale proletenneet) toch gelukt, ik word gewoon fysiek onpasselijk bij het kijken naar die koppen, het horen van die stemmen maar vooral van het lezen van die fascistische Goebbels propaganda die tegenwoordig standaard word gebruikt om het volk maar te blijven misleiden

  De enige troost kan worden gevonden in de geschiedenisboeken want daaruit valt te lezen dat uiteindelijk ieder regime en iedere fascistische gek ten prooi valt aan grootheidswaanzin en megalomanie om daarna te eindigen als voetnoot in de annalen van de mens.

 5. Aanvallend onmachtig, verdedigend zwak. Dat was Bayern. En daar tegenover een messcherp Real. Je zou haast gaan denken, dat het tactische concept Guardiola/Barcelona na zo’n 5 jaar uitgewerkt is. Het is leuk voor voetballers om veel aan de bal te zijn, maar het doel van het spelletje blijft gewoon scoren. En dat lijkt bij Guardiola-teams gaandeweg steeds verder uit beeld te verdwijnen.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s