MAASTRICHT REVISITED

Was Maastricht een soort pesterij, een hobby die net zo goed in  Brussel wordt bedreven als op de school van uw poppetje of puistenkopje? Een pesterij om ons in te wrijven, dat Maastricht in 1992 de stad was, waar wij de EU in werden gerommeld.
Of was Maastricht “a safe house”, waar een zaal vol geselecteerde studenten het risico op recalcitrant gedrag tot het minimum beperkte? Kiezen voor steden als Utrecht, Den Haag e.d. zou dat risico immers wel in zich dragen?
Gisteren debatteerden 3 Europese mannen + 1 Europees groen kindvrouwtje om zich te profileren voor de positie van de eindelijk van zijn stoel losgeweekte Barroso. Een positie die geen van de vier zal krijgen, want de Raad van Regeringsleiders [de Rutte’s van Europa] komt 2 dagen, nadat wij onze stem [eventueel] hebben uitgebracht, met een geheel eigen voordracht van een kandidaat. En volgens kenners uit de media zou die kandidaat best weleens Christine Lagarde kunnen  zijn. U weet wel, die supertanige  Franse tante, die nu nog het IMF leidt.

Maar wij worden geacht, net als die vier van hierboven, net te doen alsof het om een echte verkiezing gaat, dus leg ik even de verbanden vanuit die 4 [een Duitser, een Luxemburger, een Belg en een Duitse] naar de Nederlandse politiek. Want wij kunnen uiteraard niet op 1 van dat viertal stemmen; net als nationaal het geval is moeten we op partijen stemmen. Het is maar goed, dat de uitstraling van mannetjes [Rutte, Pechtold,Samsom] of vrouwtjes [ Jorritsma, Hennis, Schipper, Bolle Sharon of Fyra Mansveld] bij ons nationaal nooit enige rol speelt bij verkiezingen.

Herr Schulz is kandidaat namens “die Sozial Demokraten; om deze gladjanus, die al de nodige bekendheid verwierf met vakkundig geritsel, aan de macht te helpen moet u het op het stembiljet bij Samsom’s PvdA zoeken. Viel vergnügen zou ik willen zeggen.

Herr Juncker heeft door veel omhoog likken de status van Europa-veteraan bereikt en spreidde in het debat de logische houding van “geen zorg, papa of opa Juncker gaat het doen” ten toon. De “Juncker’s” [ vermaard Duits jachtvliegtuig uit WOII, dat krijgt u er gratis van me bij met 4 mei voor de deur] zijn verzameld in de partij met de nogal lachwekkende naam Europese Volks Partij. Dat betekent op het stembiljet zoeken naar de SGP en de CU [heel constructieve oppositiepartijen, behalve in Europa] en het CDA.
Ook hier ontkom ik er niet aan u veel plezier te wensen.

Herr Verhofstadt [die hoeft geen verdere introductie neem ik aan] is kopvlees van de  Europese Liberalen. Met het noemen van de namen Rutte en Pechtold [hun beider partijen zitten in Europa al in één  fractie] komt u er wel uit, vermoed ik.
Overigens: Rutte als VVD-er steunt Guy de Eurofiel volledig, Rutte als lid van de Raad van Regeringsleiders gaat Christine Lagarde [moet van Merkel] voordragen.
Het is en blijft nu eenmaal politiek, nietwaar?

[franci]Ska Keller is de  Femke Halsema van Duitsland en dus net zo kansloos als Ieltje en Weelon op het Eurodingesfestival. Maar ze vond het leuk om mee te debatteren.
Ska is te bereiken via op het stembiljet naar Groen Links zoeken.

Ik hoop, dat u het allemaal wat overzichtelijker vindt. Vergeet niet, dat het allemaal nog veel duidelijker wordt als op 1 mei a.s. [geen feestdag] de nationale politieke kopstukken met een “groot Europa debat” het verkiezingscircus officieel in beweging gaan brengen. Waardoor het moeilijk wordt om niet op scherp te staan op 22 mei.

Advertenties

10 thoughts on “MAASTRICHT REVISITED

  1. Ik lees net, dat hoewel in Nederland op 22 mei wordt gestemd en op 23 mei de uitslag bekend zou kunnen zijn. Brussel heeft verboden om de uitslag voor zondag 25 mei bekend te maken. Met een glimlach toch wel denk ik dan “men is bang, dat de verwachte slechte uitkomst andere “Europeanen” zal beïnvloeden”. Uiteraard zal men het verkopen met het afgezaagde praatje, dat de uitslag in alle EU-landen op hetzelfde moment bekend moet worden. Wat een zielig zooitje is het toch in dat Brussel!!!!!! En wat laten Rutte c.s. zich toch kennen en manipuleren.

  2. Poppenkast is wel het toepasselijke woord, zoals heel veel tegenwoordig bij nadere ontleding niet meer dan poppenkast blijkt te zijn. In die zin is het wel aardig om het onderstaande clipje even te bekijken. Waarin je zult ontdekken, dat er meer mensen zijn met een uitgesproken mening over de beste omgeving om aan poppenkast te doen. 🙂

    • Misschien had “Ska” zich niet voor zo’n poppenkast moeten lenen????? Zo’n groen kindvrouwtje tussen 3 oudere volgevreten mannen roept sowieso vragen op. Eigenlijk heeft ze geluk gehad: voor hetzelfde geld had Straus-Kahn erbij gestaan 🙂

  3. Mevrouw Ska wordt door niemand in de media serieus genomen. Er werd zelfs hier en daar compleet vergeten haar te noemen als deelnemer aan het debat. Ik kan het allemaal niet anders lezen dan als een verstrengeling van allerlei belangen, waarbij de kiezer geen enkele rol speelt. En het dus om een debat handelt puur om keizer’s baard.

    • Ik vind het wel een geruststellende gedachte te beseffen, dat niet alleen de kiezer ondemocratisch wordt behandeld. Want zelfs deze 3 fossielen uit de Europese historie blijken dus ook gewoon te worden gefopt. En Hollande zal met de keuze van Lagarde ook best tevreden zijn. Het oogt een beetje of het voormalige koppel Merkozy in ere wordt hersteld, met een kleine naamswijziging in Merlande.

  4. 3 oude mannen + 1 groen vrouwtje. Met uiteraard le Guy als de fanaticus par excellence. De media lijken ook door te hebben, dat het debat van het “wassen neus” gehalte was, want de aandacht was relatief gezien maar lauwtjes. En hoewel de mannen [het vrouwtje is op voorhand al kansloos] speelden het zich niet te kunnen voorstellen, dat de RvR met een eigen kandidaat zal komen, gaat dat met 99,9% zekerheid toch gebeuren. Want er is er maar één de baas en dat is The Angel[a] of Death. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s