BELONING

IJzersterk waren zijn verklaringen, die wat mij betreft kunnen worden bijgeschreven in het grote Ontkenningsboek, waar de politiek en zijn partij met name het alleenrecht  op lijkt te hebben.
“Het resultaat van ons beleid landt te langzaam bij de burgers, waardoor we niet zijn beloond.”
Wel, Samsom, in Groningen, Rotterdam, zelfs Enschede, Den Haag en Amsterdam [om maar wat te noemen] heeft het resultaat van het kabinetsbeleid een keurige doch harde landing gemaakt. En je bent uitstekend beloond.
“We hebben klappen gehad, maar we zijn niet verslagen.” Wel, Samsom, dat stamelde die bokser ook, die zoveel linkse én rechtse hoeken in ontvangst had moeten nemen, dat hij zijn hoek niet meer kon vinden.

Gisteren is er een “groene golf” over Nederland getrokken, die vooral het bleke rood wegspoelde.

Los van de details kan en mag worden geconcludeerd, dat de kiezer via de lokale verkiezingen het kabinet [want ook de VVD incasseerde tot mijn grote opluchting een paar leverstoten] onder uit de zak heeft gegeven.
Dat Samsom en Rutte in denial zijn is zo voorspelbaar, dat er nauwelijks iets over hoeft te worden gezegd.
Hoewel ik het lang niet 100% eens ben met de keuzes, die de kiezer gisteren maakte kost het mij geen enkele moeite om diezelfde kiezer geluk te wensen met  en te bedanken voor zijn keuzes.
De drietrapsraket , die dit land moet gaan verlossen van de slopers, die zij zelf in 2012 vrije toegang gaven om velen van ons in ontreddering te brengen, begint vorm te krijgen.

Mijn nadrukkelijke advies aan de kiezers kan dan ook alleen maar zijn: hou dat gevoel vast, hou vol. Stem ook verstandig straks bij de Europese Verkiezingen [we gaan het daar binnenkort verder over hebben]. Een forse deuk nu in maart, gevolgd door een niet minder merkbare deuk in mei kan en ik durf zelfs zal tot mooie gevolgen leiden: de verlossing van Nederland van het sloopbedrijf Rutte-Samsom [“wij slopen alles, als het moet zelfs uw leven”].
Samsom vindt, zo stelt hij, dat hij niet beloond is gisteren. Dat vlekje moet blijkbaar nog steeds worden weggewerkt.

Tot slot: Emile, gefeliciteerd man! Steady she goes 🙂

Advertenties

11 thoughts on “BELONING

 1. Het mag wellicht wat overdreven klinken, maar de uitslagen van gisteren maken deze eenmalige mooie lentedag nog mooier. Wat mij betreft vertoonde Samsom alle kenmerken van inderdaad die bokser, die een stoot heeft ontvangen, maar nog geen idee had of die stoot van een mug of een olifant was gekomen.
  @ Jurgen: prima idee van je. 😀

  • hier heb je de letterlijke tekst van Samsom’s reactie aan zijn fractie:
   ” ‘De koers is goed, maar mensen weten het niet te waarderen’, aldus Samsom nadat de fractie bijeen was gekomen om over de verkiezingsuitslag te praten.”
   Het ligt aan ons, we zijn gewoon te dom 🙂
   Ik begrijp meer dan ooit niet wat de kiezer in 2012 in deze nitwit met narcistische trekjes heeft gezien. Iemand van jullie?

 2. De PvdA heeft ooit bij GRV 700 raadszetels verloren. Dus qua volume valt het aantal van bijna 400 deze keer op het oog nog mee.
  Maar als je kijkt waar die zetels zijn verloren wordt pas goed duidelijk hoe zwaar de nederlaag van de partij in feite echt is.
  Als ik het goed heb is de PvdA qua grote steden teruggedreven op het eiland Eindhoven. En dat die stad behouden is kan slechts worden toegewezen aan de succesvolle PvdA burgemeester Rob van Gijzel.
  Rotterdam en Amsterdam zijn electoraal-historisch altijd een PvdA-domein geweest. En die kiezers aldaar hebben er genoeg van, van dat autoritair-regenteske gedrag van die verwaterde sociaal democraten. En ik kan ze dat niet kwalijk nemen.
  En welke voor de hand liggende smoezen er ook van het Binnenhof gaan komen, dat genoeg hebben betreft zowel de lokale als de landelijke partij[en].
  De PvdA onder Samsom c.q. de PvdA als coalitiepartner van de VVD gaat een zeer donkere periode tegemoet. Die we al eerder hier omschreven als een drang tot zelfvernietiging. En zolang dit kabinet op de ingeslagen weg blijft doorgaan geldt voor de VVD idem.

  • Je moet de kiezers niet meteen op de eerste dag na hun vertoon van moed van hun waarschijnlijk overspannen verwachtingen beroven, Sjaantje. Amsterdam en Den Haag worden net als Utrecht nu paradijzen in Nederland 🙂 Tot de kiezers opnieuw wakker schrikken.

  • Jeanette, het heeft geen enkele zin je af te vragen wat de kiezers denken. Ik schreef niet voor niets, dat ik ze complimenteer met wat ze veroorzaakt hebben [vooral wat de positie van het kabinet aangaat] maar zeker niet met hun keuzes. Want wie kan uitleggen, dat de coalitiepartners onder uit de zak hebben gekregen, maar de partijen die juist dat kabinet nadrukkelijk de ruimte bieden om hun sloopwerk te verrichten [D66 en de Amish] winnen, is of gestoord of een duivelskunstenaar. De kiezer heeft weer eens volstrekt irrationeel gekozen en laten we blij zijn, dat de uitkomst daarvan is wat hij is.
   Er zijn vast nog wel 1 of 2 kiezers, die zich herinneren, dat D66 een partij van relatief hoge pieken en absoluut diepe dalen is. Het gaat niet lang duren of de eerste spijtoptanten uit het kiezersvolk gaan van zich laten horen. Vergeet niet, er gingen gisteren vooral domme Hollanders naar de stemlokalen [A’dam, R’dam en ons Haagje]. Ik ga er maar vanuit, dat men behoefte had [al eerder geponeerd die stelling] aan een nieuwe held. En toen Pechtold als een van de eersten met zijn “stemfie” kwam was dat probleem opgelost. Veel kiezers zitten 4 jaar vast aan “groen” en ik wens ze daar oprecht veel plezier bij 🙂

 3. Hoewel als ik heel eerlijk ben zowel de afstraffing alsmede de toch nog onverwacht vrij hoge opkomst mij een beetje tegenvielen overheerst toch ook hier tevredenheid.

  Om het in bokstermen te houden zijn Samson c.s. dusdanig zwaar aangeslagen dat ze niet alleen op wiebelende benen staan maar feitelijk alleen nog maar kunnen wachten op een definitieve knock-out en heeft Rutte c.s. dusdanige klappen gehad dat ze op punten achterstaan.

  De winnaar heeft altijd gelijk!! en dat is vind ik, niet penisje aquarosa Pechtold, maar is in mijn optiek toch die beer uit Boxmeer, hoewel ik blijf vinden dat met een meer aanvallende en agressieve stijl zijn overwinning nog meer glans had gekregen.

  Maar toch 500+ raadszetels betekend een hele hoop, maar betekend vooral hoop voor een berg mensen die nu nog in het verdomhoekje zitten, en die in veel meer gemeenten dan vooraf was gedacht weer als mens zullen gaan worden gezien en dus hele dikke feli voor Ome Emile!!!.

 4. Verdubbeling aantal raadszetels voor de SP. Voor mij een bewijs, dat eerlijkheid en niet gebral of liegen uiteindelijk loont. Die drietrapsraket moet maar heel snel worden afgemaakt en gelanceerd. 🙂

 5. Ik verwachtte al min of meer een snel en vroeg logje 🙂 En je stelt ons als gebruikelijk niet teleur.
  Gisteren was grosso modo electoraal een mooie dag, vandaag doet het KNMI ons de beloning toekomen. Idee om vanmiddag even het glas te heffen ? 😉

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s