WEER EEN HOOGTIJDAG VOOR ……

………… inderdaad, zwammende hoofden en gladde glippers. En dan doel ik nog niet eens zo zeer op de lokale kandidaten [met een nadrukkelijke uitzondering  voor hen uit Amsterdam [Hilhorst [PvdA], Paternotte [D66]] en Rotterdam [Eerdmans [Leefbaar], Karakus [PvdA]] en Den Haag [Jeltje van Nieuwenhoven [PvdA], Leon de Jong [PVV]].
Zij zijn al teveel omgevormd tot 100% vazal van de echte zwammende hoofden en gladde glippers, die we zo goed kennen van de 2e Kamer en het kabinet.
Mocht u in bovenstaande opsomming van namen VVD-ers missen dan is dat geen omissie mijnerzijds. Het opsommen van VVD-ers uit de lokale politiek zou, zo ken ik me zelf, ongetwijfeld leiden tot een veel ruimte vergende lijst van lokale VVD-bestuurders, die een wel heel opvallende invulling aan hun taak hebben gegeven. Laat ik het houden op de verzamelnaam “de van Rey’s”, waar de VVD zo in grossiert. 😉

Overigens het zou ……

……. zijn als meer dan de helft van ons zou besluiten niet de gang naar het stemlokaal te maken. Want bedenk wel, dat er veel meer en meer valide redenen dan:
– wat een leuke vent;
– wat een nette vent;
– wat zegt-ie het goed;
bestaan om juist wel te gaan stemmen. Overigens, laat u niet aanpraten, dat niet gaan een schoffering zou zijn van een democratisch recht “wat in Noord Korea, Syrië, Mali en meer van die fraaie plekjes op de aardbol niet bestaat”.
Democratisch recht betekent namelijk gewoon, dat u en ik in vrijheid kunnen beslissen óf en op wie we stemmen. Als er ergens iets van een verplichting zou bestaan dan ligt die uitsluitend bij de politieke partijen. Zij dienen er voor te zorgen, dat ze kandidaten leveren die ons vertrouwen waard zijn. En daar ligt nog een taak, die veel weg heeft van het reinigen van de Augiasstal, op de politiek te wachten. De heren zouden eerst eens flink aan het uitmesten moeten gaan, pas daarna kunnen ze terugkomen om aan ons democratisch recht te appelleren.

En nu ga ik op mijn lokale SP-er stemmen.

Advertenties

7 thoughts on “WEER EEN HOOGTIJDAG VOOR ……

 1. We werden gisterenavond even onpasselijk, toen we Ed Nijpels bij P&W uitvoerig hoorden vertellen, dat al die lokale politici en zelfs politici uit de “eredivisie” het niet doen om rijk van te worden. Het zou met passie te maken hebben, aldus Edje Kroketje.
  En ik dacht “hoor hem nou, die volgevreten zak tabak! Bij DSB in het bestuur gezeten, bij ABP in de top gezeten, het kleine beetje ruimte wat er nog in zijn zak zat verder gevuld als de baas bij BUMA/STEMRA en op dit moment ook weer een baantje om zin hobby levendig te houden”.
  Walgelijk zo’n prototype van een vette VVD-er.

  • @Jurgen:
   Edje is er heilig van overtuigd, dat wij, debielen, niet snappen, dat politicus worden feitelijk niets anders is dan een investering [op kosten van de belastingbetaler] naar een mooi leven als privaat of publiek bestuurder.
   Het zou wel eens aardig zijn om te inventariseren wat pakweg 100 ex 2e kamerleden na hun vertrek uit Den Haag zijn gaan doen.
   Want laten we helder zijn , accountants gaan ook vaak eerst op het Ministerie van Financiën werken om de rekbaarheid in de al zo krakkemikkige fiscale wetgeving te ontdekken. En die kennis wordt vervolgens in de wereld van de grote zakken die gevuld moeten worden te gelde gemaakt. 😉

 2. Een half uurtje geleden hoorde ik de burgervader? van Maastricht op de radio bezig te pleiten voor de herinvoering van kiesplicht. Die VVD toch; voor “vrijheid en democratie” maar alleen als de partij er optimaal van kan profiteren. We moeten niet gek opkijken als er plannetjes gaan komen om de wildgroei aan lokale partijtjes in te dammen.
  NB: ook hier heeft een SP-kandidaat in ieder geval 2 stemmen binnen 🙂

 3. Zo is het! Zeg het met muziek [Willem gaf elders al een fraai voorbeeld]. Iets opmerkelijks: de kudde blijkt zich bezig te houden met het maken van selfies bij het stemmen. En dat wordt “STEMFIE” genoemd. Perfecte woordkeuze vind je niet? 😀

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s