RONDJE LANGS DE VELDEN VAN DE ACTUALITEIT

Met het ietwat hysterische “godenfeestje” in Assen in gedachten mogen wij toch verwachten, dat in het Braabse een dezer dagen de dakpannen er ook van af zullen gaan. Om een prachtige, buiten de de ruchtbaarheid [zelfs Dione de Graaf was niet aanwezig om haar ijzersterke “Hoe voelt dat nou?” wapen in de strijd te gooien En Wim-Alex en Max waren in geen velden of wegen te zien] geleverde prestatie te vieren.
0 nadine bEen prettig ogende en al net zo prettig overkomende 23 jarige blondine werd gisteren in het Poolse Sopot wereldkampioene indoor op de vijfkamp.
Daar kan de bronzen plak van  Margot Boer niet werkelijk tegenop, me dunkt.
Nadine Broersen [zelfs haar roepnaam zet haar al op mijlen voorsprong] verdient het om stevig in de bloemen te worden gezet. Zelfs [even de lintjesregen van vorige week in gedachten] een ere-voorzitterschap van De Nederlandse Bank kan tot de mogelijkheden behoren.
Ik houd het bij een dikke pluim en oprechte bewondering voor een prima prestatie. Laat de Brabers dat maar omzetten in de bijbehorende festiviteiten.

Als het eindelijk zo ver is kan ik het moeilijk zo maar laten passeren. Onder “leiding” van een bevlogen vrachtwagenchauffeur en wat kroegvrienden [de kroeg blijft toch de 0 opstanduitgelezen plek om mooie plannetjes en ideetjes tot wasdom te laten komen] is een deel van Nederland echt in opstand gekomen. In Kiev en Caracas zullen ze gezien de definitie die ze daar gebruiken voor opstand, wat vreemd hebben gekeken naar die rare kaaskoppen, die in slakkegang  over God’s wegen reden.
Maar het is een begin en het goede nieuws is, dat de Facebookpagina van de “Opstand” [je zou het de Nederlandse variant van het ooit zeer populaire Project X kunnen noemen] al flink wat “likes” heeft kunnen noteren.
En de vrachtwagencauffeur zou hebben laten weten dat er meer opstand in het vat zou zitten.

We kenden al de beste secretaresse, de beste manager, de beste bank, de beste ondernemer, de  beste politicus enzovoort, maar er blijft altijd ruimte voor meer oubolligheid. Dus ging de Volkskrant samen met het altijd in voor vernieuwing zijnde duo Pauw en  Witteman voor de verkiezing van “het beste raadslid van Nederland”. Wilders schijnt al te hebben gezegd, dat er ongetwijfeld een PvdA-er als winnaar uit de bus gaat komen.
0 raadslidInmiddels is “de verkiezing” in het stadium dat de beste 12 kanjers bekend zijn. Er volgt nog een halve finale en vlak voor 19 maart zal de echte grootheid bekend worden gemaakt. Omdat vrijwel alle kandidaten net als de duizenden inmiddels afgevallen soortgenoten in het kader van hun verkiezingscampagne “zingend” via een clip te bewonderen zijn, mag de uiteindelijke winnaar of winnares dus verwachten, dat er een nummer 1 hit zit aan te komen. Leuke bijverdienste voor de naar eigen zeggen schromelijk onder beloonde peilers van gemeentelijk Nederland.
Beetje lullig is wel, dat wij als kiezers inmiddels weten, dat de raadsleden van onze gemeente [als ze niet bij die beste 12 zitten] blijkbaar losers zijn. Of die wetenschap bevorderlijk werkt m.b.t. de opkomst op 19 maart, ik ben daar niet zo zeker van. Waarmee de onderliggende bedoeling van die idiote “like”wedstrijd met een flinke plons in het water kan gaan vallen.

Advertenties

14 thoughts on “RONDJE LANGS DE VELDEN VAN DE ACTUALITEIT

 1. @Arno:
  Los van het feit, dat er genoeg opmerkingen zijn te maken en kanttekeningen zijn te plaatsen [vraagtekens mag ook] bij de oprechtheid van het verhaal van zowel Derksen als Gijp, kan ik in dit geval de sketch voor 1 kalende heer en een snor over dat boekenbal zeker waarderen. M.a.w. ik heb me de krampen gelachen 😀

  @Paul:
  dank en waardering voor het helder ontleden van die prijsverslaving waar Nederland aan lijdt. Men is zo dom bezig, dat men überhaupt niet door heeft, dat ook hier de devaluatie ernstig aan het toeslaan is. Beppie en Arie zijn zo gewend aan die voortdurende prijzenregen, dat wanneer ze horen dat iemand de Nobelprijs heeft gewonnen hun eerste vraag is “op welke zender is zijn of haar programma dan?”

  @Willem:
  die bijna doorschijnende persoon op de foto [je voelde het al op je klompen aan 🙂 ] is een echte uit de reli-poli-wereld. Het is er één uit de school van Kees v.d. Staaij.

 2. Wat men nu, inderdaad op een nogal oubollige manier, met de lokale politiek probeert te doen past naadloos bij wat men al eerder met de landelijke politiek heeft gedaan: het populariseren.
  Gewoon, omdat het zo simpel te doen is. Al wat je nodig hebt is:
  -een spelletjes gek volk
  – een spelletje
  – facebook om te kunnen “liken”.
  Koppel daar nog een volstrekt belachelijke prijs aan vast en je kunt aan de gang. Zoals de bedenker van dit alles, de media, al jaren bezig zijn. Ik heb zo langzamerhand het idee, dat er geen Nederlander meer rondloopt die niet ergens een prijs voor heeft “verdiend”. en dus gekregen. Het hele kalenderjaar door inmiddels zijn m.n. de media bezig prijzen uit te reiken aan via twitter of facebook tot ergens de beste in benoemde onbenullen. [Sorry, maar soms word ook ik geestelijk onwel van dergelijke even kinderlijke als narcistische zelfbevredigingsorgiën. Je kunt geen krant meer openslaan of er staat weer zo’n onbenul in, die iets heeft gewonnen.].

  Rest de vraag of in dit geval politici wel beseffen, dat ze hun politiek eigen identiteit inmiddels al lang zijn verloren en gewoon onderdeel zijn geworden van het circus wat media heet.
  Het is geen verrassing, dat geen enkele lokale politicus zich heeft afgemeld voor die wedstrijd, georganiseerd door een krant die steeds meer de kenmerken van een pulpblad begint te vertonen en door twee mediamannen, die blijkbaar van gekkigheid ook niet meer weten wat te verzinnen om te kunnen aanklampen bij de verwoestende stroom, die over de maatschappij trekt. Het is “liken” of een snelle dood, vrees ik. Of op zijn minst verbanning naar de kale steppen aan de randen van de mediawereld.

  • Sorry, maar soms word ook ik geestelijk onwel van dergelijke even kinderlijke als narcistische zelfbevredigingsorgiën.

   Nu begrijp ik waarom je mensen regelmatig hoort zeggen “Het is compleet RUK met die media tegenwoordig”. 😀

 3. Het is niet anders dan een inderdaad bijzonder fraai specimen van het menselijke ras en dan in het bijzonder het vrouwelijke gedeelte daarvan, veel indrukwekkender dan haar verschijningsvorm is natuurlijk de geleverde prestatie op een van de allerzwaarste onderdelen van de Moeder aller sporten zijnde Atletiek en daarvoor alle hulde en lof.

  Over sport gesproken waar waren ze nou de vertegenwoordigers van deze bananen monarchie tijdens de opening van de paralympics??

  Geen neo-fascist Rutte, geen fascistendochter in een fraai ensemble, en geen Koning hufter de 1e ineens heeft sport dankzij de Krim ineens wel van alles met politiek te maken zeker of was Koning hufter de 1e te druk met zijn nieuwe automobiel a raison van 6 ton belastinggeld?? en reed hij te harde rondjes onder bescherming van zijn zogenaamde koninklijke schild op de snelwegen in dit land met zijn hypociete eega vastgesnoerd op de achterbank?? Je weet het niet he??

  Vlad de 1e was er trouwens gewoon wel en nog ontspannen ook hetgeen nog maar eens pijnlijk duidelijk maakte wat voor een enorme hypocriete LUL onze Mark R. eigenlijk is deze pseudo vertegenwoordiger van onze fascistische politiestaat in oprichting.

  Gelukkig hebben we nog onze nationale helden die als goed geoliede verzetsmachine allerlei raderen in het economische bolwerk der Nederlanden hebben doen knarsen, geef de deelnemers aan deze landelijke verzetsbeweging een verzetskruis en een pensioen.

  Ja beste wereld we hebben u massaal laten zien hoe wij het Nederlandsche volk voor een fluwelen revolutie zorgen allemaal goed opgelet want zo moet het.

  Maar goed, het een inderdaad 1e aanzet tot iets van een aarzelend showen van een soort breed gedragen ongenoegen en dat is positief te noemen.

  Mijn hemel zeg waar heb je die foto opgeduikeld?? het lijkt verdacht veel op een pedofiele kinderpornobezitter die als ultra conservatieve predikant de bijbel belt met ijzeren vuist op het juiste geestelijk pad houd door met overslaande stem waanzinnige teksten over de kansel heen te schreeuwen.

  Overigens die verkiezing zal me werkelijk aan de meer dan eens doorgeluchte derriere roesten.

  Voor diegene die op een wat naar het beloofd te worden prachtige lentezondag toch de sombere duisternis van een donker hol prefereren kan er vandaag vanaf 15.30 Nederlandsche tijd, met in de ene hand een donker naar paardenpies smakend lauw bier en in de andere hand het elke dietiste een geheide hartstilstand bezorgende op een ouwe courant geserveerde van het vet druipende plus fantastisch lekker smakende zeer ongezond zijnde traditionele gerecht “fish and chips”, worden afgestemd op de BBC 1 alwaar in het kader van de “six nations cup” op het prachtige en fabelachtig mooie grastapijt van het nieuwe Wembley wat uiteraard volledig zal zijn uitverkocht de klassieke rugbymatch England versus Wales te zien zal zijn, met in beide teams alleen maar echte kerels in het bezit van de juiste “cojones” voor deze prachtige SPORT in hoofdletters.

 4. Iedereen pakt het mooie weer blijkbaar en dat is heel verstandig. 😀 Ik zat zo naar die plaatjes te kijken en die laatste kreeg ik een wat rillerig gevoel bij. Ik ken die man niet en wie weet, misschien is het wel een grootheid. Maar ik kreeg echt rillingen van 🙂
  Je verwent de mannen wel met een mooi plaatje van inderdaad een mooie atlete; had je voor de dames niet een mooie politicus of een mooi raadslid kunnen uitzoeken?

  • Helaas is het bij ons de griep die is toegeslagen wat de reden is van onze stilte 🙂 En echt van het mooie weer genieten is met een lijf, wat aanvoelt of het volstrekt onnodig door een kraker onder handen is genomen nu niet werkelijk aan de orde. Maar we gunnen iedereen die er van kan genieten natuurlijk die heerlijke lentedagen 🙂

 5. Die opstand deed mij niet echt denken aan de Februaristaking 🙂 Maar terecht: alle kleine beetjes helpen. En ik heb er nog een: alle begin is moeilijk.
  Nu ga ik me even vergapen aan die Braabse bloem 😉

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s