150 TINTEN GRIJS

Plasterk zegt eerst “de Yanks hebben het gedaan, wij doen zulke dingen nooit”.
Plasterk krijgt vervolgens een telefoontje met de boodschap “what the fuck are you doing, man? You know the deal don’t ya? Even if we did it you never tell anyone we did!!! Correct this complete mess up!!”.
Plasterk zegt vervolgens “het klopt, we waren het zelf. Maar we deden het voor de Yanks en hebben de metadata [klinkt als een hoempapa-orkest “me ta da ta da ta da ta “] ook aan de Yanks gegeven. Kijk maar, hier [haalt keurig opgevouwen papier uit de binnenzak] is de bevestiging van de Yanks” [papier verdwijnt weer schielijk in de binnenzak].
Toine Huys zegt keurig “dank u wel, minister” en Plasterk zorgt dat hij bliksemsnel weg komt om minstens een dag onvindbaar te blijven.

Vervolgens zien we media en politieke duiders zich breedsprakig gaan bezighouden met de vraag of Plasterk nu wel of niet gelogen heeft.
“Hij zei eerst toch wit en nu toch zwart?” probeerde men de kwestie te vereenvoudigen. “Nou, dat is te zwart/wit gesteld; volgens mij heeft de minister beide keren gezegd, dat het noch wit noch zwart was”. En “als dat zo is kan niet overeind worden gehouden, dat Plasterk heeft gelogen. Hoogstens dat er sprake is van onduidelijkheid in de informatieverstrekking.”
Vervolgens “kunnen we dan concluderen, dat de minister een waas van mist heeft laten hangen?”.
“Dat is een hele scherpe conclusie, waar ik aan toevoeg, dat de minister dus
bewust of onbewust voor de kleur grijs heeft gekozen. En laten we niet vergeten, er zijn onnoemelijke aantallen grijstinten.”

Grijs is de enige kleur die politici doet schitteren. Wie de moeite neemt om het debat over de Bijstand nieuwe stijl te volgen [op het moment van schrijven in “volle gang”] zal het bewijs van voornoemde stelling in naar keuze donker zwart of helder wit kunnen aanschouwen. En moet er rekening mee houden, dat het hem of haar de rest van de dag grijs voor de ogen zal blijven.

Advertenties

11 thoughts on “150 TINTEN GRIJS

  • Die hoogspanning zal vooral te maken hebben met het feit, dat men binnen het kabinet tot zijn teleurstelling heeft moeten constateren, dat Plasterk niet de geschoolde leugenaar blijkt te zijn, waar men hem voor hield. Er zal dus wel gesproken zijn over de absolute noodzaak om Ronald snel een bijscholingscursus “Professioneel liegen” te laten volgen. Ergens in de USA vermoed ik.
   De kans dat zijn kop zou kunnen rollen in het komende debat acht ik eerlijk gezegd minimaal. Volgende week krijgen we gewoon het gebruikelijke theater voorgeschoteld en hebben we even “een beschadigde minister,de keihard zal moeten werken om het vertrouwen van het parlement terug te winnen”. πŸ˜‰

   • Als men zijn oor te luister had gelegd in de “stichtse” wingewesten al die jaren geleden toen ome Roon dusdanig werd gegrepen door de politiek dat hij zo snel als zijn kleine beentjes hem maar konden dragen zijn baantje bij de uni van Utrecht verliet voor een ongewisse toekomst, dan had men kunnen weten dat de vlaggen aldaar niet voor niets trots wapperden toen het allemaal definitief werd en Ome Roon cultureel ging doen.

    Inmiddels is ome Roon een beschadigd man en tevens een bijzonder zwakke minister geworden, zijn lachwekkende pogingen te komen tot zogenaamde “super” provincies gevoegd bij zijn huidige laffe wegduiken voor “uncle Sam”, dan ook wetende dat “hij” wiens naam uitspreken een vloek voor het leven betekenen kan oftewel die dinges van die neo-fascisten die naar Sochi gaat om hopelijk nooit meer terug te komen, wel eens kan worden meegezogen in de val van Ome Roon plus dat neo-fascist Weekers al is weggestuurd en het nu dus tijd is voor een lid van die andere coalitiepartij om eens te gaan wieberen zoals dat hoort bij een uitruil van schaakstukken, plus dat men ook nog eens bloed ruikt in de kamer zou alles bij elkaar toch wel voor wat meer spanning kunnen zorgen dan zo op het eerste gezicht word gedacht.

   • Van mij mag het hoor, Willem. Alles wat de cohesie in dit kabinet kan verstoren wordt met gejuich hier ontvangen. πŸ™‚

   • Ik denk toch, dat het allemaal keurig met de mantel der onbetrouwbaarheid wordt bedekt. Oppositie mag zich even opwinden, Plasterk houdt een babbel van een paar uur, oppositie beraadt zich over moties, onvoldoende steun voor een MvW en we doen weer gezellig een plas. 😦

 1. Het frappante is, dat het begrip “leugen” in politieke context een deugd blijkt te zijn. Grijs liegen is een uitstekende voedingsbodem voor bloeiende carriΓ¨res. 😦

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s