The Rise and Fall van een RIJSTEVLAAI

Gisteren rond middernacht is in de nabijheid van het Binnenhof onrust ontstaan, toen een late wandelaar, beter gezegd toen zijn hond, die hij aan het uitlaten was, aldaar een voorwerp aantrof ter grootte van een forse gebaksdoos.Hoewel niet kon worden voorkomen, dat de hond de natuur zijn beloop liet en de sober aangeklede doos alsnog van een fraaie versiering voorzag, bleef het voorwerp voldoende intact om aan een grondig onderzoek te worden onderworpen door een gewaarschuwde veiligheidsmedewerker.
De doos bleek inderdaad een gebaksdoos te zijn, wat kon worden vastgesteld via de op de zijkant aanwezige tekst: “van Rey Patisserie Uw specialist voor de authentieke vlaaien”. Wat het minder verrassend maakte, dat na omzichtig openen van de doos daarin de resten werden aangetroffen van wat ooit een rijstevlaai moet zijn geweest. Naast de vlaai werd een verfrommelde factuur uit 2012 aangetroffen, gericht aan de 2e Kamer fractie van de VVD. Daarop was vermeld “1x Frans speciaal, aangeboden door uw huisbakker”.
Uit de wijze waarop de vlaai verminkt was kon worden opgemaakt, dat deze alvorens te zijn achtergelaten in de nabijheid van het Binnenhof eerst meerdere malen tegen een hard materiaal moet zijn gegooid.
0weekers
Er is direct een eerste onderzoek ingesteld, wat zich in eerste instantie op de fractie van de VVD, immers de adressant van de aangetroffen factuur, richtte. Woordvoerder Halbe Z. liet weten van de prins geen kwaad te weten en zelf allesbehalve liefhebber te zijn van de baksels van Patisserie van Rey.
Een verklaring verkrijgen van de eveneens vermoedelijk mogelijk eventueel betrokken Mark R. lukte nog niet.
In de wandelgangen zoemde echter rond, dat naar alle waarschijnlijkheid vandaag nadere berichten en verklaringen zullen volgen. Het slachtoffer, de rijstevlaai, blijft tot dat moment in de koeling bewaard.
Nadere verificatie leverde op, dat van VVD-kant in ieder geval voor 20.30 uur een nadere verklaring zal worden afgelegd. Want gewoontegetrouw is de VVD vanaf dat tijdstip in gezamenlijkheid bijeen om de nieuwe aflevering van “Wie is de Mol” te bekijken.

Advertenties

17 thoughts on “The Rise and Fall van een RIJSTEVLAAI

 1. Willem en Leon stippen het m.i meest belangrijke punt al aan. Maar laat me allereerst even een ander opmerkelijk aspect aan “de val van de rijstevlaai” benoemen, wat vrijwel iedereen schijnt te ontgaan.
  Weekers had gewoon kunnen aanblijven, omdat hij namelijk per definitie op de partijen binnen de coalitie mocht bouwen. M.a.w. getalsmatig zou een motie van wantrouwen het dus eenvoudig nooit halen.
  Waarom dan toch Weekers [zijn eigen keus om te gaan berust zoals altijd op een toneelstukje zonder enige geloofwaardigheid] op het offerblok dwingen?
  De ene mogelijkheid is, dat de “oppositie-coalitiepartners” [de 3 muskusratten zoals RadaR ze eerder omschreef] het zo ongemeen hard hebben gespeeld, dat de VVD geen keus had. Persoonlijk betwijfel ik dat het zo zou zijn gegaan. Dat zou de gekunstelde constructie van nu zeer op scherp zetten.
  De tweede mogelijkheid is, dat de PvdA een poot stijf heeft gehouden en Weekers weg wilde hebben. Tijdens het debat bleek daar niets van. Zou het desondanks toch zo zijn geweest, dan is de officiële coalitie beschadigd.
  En dat zou alleen het geval kunnen zijn als één van of beide partijen daar een mogelijk voordeel in zouden zien.
  Ik sluit die mogelijkheid niet geheel uit, maar erg waarschijnlijk acht ik hem niet.
  Wat resteert is m.i., dat de VVD zelf, al knopen tellend, heeft ingezien, dat Weekers on the job een steeds negatiever effect zou [kunnen] hebben op de steeds meer naderende verkiezingen. En dat daar [bij de VVD] dus de hoofdverantwoordelijkheid voor de beslissing om Weekers te verwijderen ligt.
  Broedermoord t.b.v het groter goed. Eigen belang dus, verpakt in de voor de hand liggende smoes, dat een ander nodig was om de rommel bij de fiscus op te ruimen. Met de daaronder liggende drogreden, dat mensen eindelijk hun toeslag zouden krijgen. Vooral dat laatste zal de heren normaliter worst zijn.

  Nog even dat door Willem en Leon al aangeraakte punt. Laat helder zijn, dat niemand van de “echte oppositie” op de val van Weekers uit was. Het belang lag ergens anders: men had van relatief veel burgers mails e.d. ontvangen . Dat is de aanleiding geweest [ook al vanuit electoraal belang] om W. tot excuses en de toezegging tot snelle actie [alsnog uitbetalen toeslagen] te dwingen. En niet verder.
  Dat W. toch moest gaan kan dus voor een belangrijk deel worden toegeschreven [op zijn minst indirect] aan het feit, dat de burger in relatief grote getale en op felle toon zijn verontwaardiging heeft geuit. Waarmee een mechanisme in beweging kwam als we gisteren zagen.
  Protest heeft in dit geval gewerkt. Wat houdt de burger tegen om ook richting Klijnsma op identieke manier van zich te laten horen? Het blijkt effect te hebben, zeker in tijden van verkiezingen.

  • Inmiddels staat wel vast dat inderdaad de derde mogelijkheid de juiste is, Paul.
   De vraag die blijft bestaan is “welk echt voordeel heeft de VVD gemeend uit dit spelletje te halen?” Persoonlijk denk ik dat de schade straks op 19 maart al onvermijdelijk is. Daar verandert Weekers’ val niets aan.

  • Glasheldere ontrafeling van yet another Binnenhof-machtsspelletje, Paul.Het vermakelijke blijft daarbij, dat er altijd simpele zielen blijven, die zullen spreken van een overdreven behoefte tot complotdenken. Dat soort mensen zijn alleen geïnteresseerd in complotdenken zolang het gaat om heibel bij Geer en Goor en meer van dat fraais, en als een complottheorie uit de mond van broodpoot van der Linden komt.
   Overigens getuigt het van een verpletterende onbeschaamdheid bij verdachte Halbe Z. hem te horen zeggen, dat we van dat hele toeslagensysteem af moeten. Terwijl het kabinet al werkt aan de invoering van de huishoudentoeslag, waarmee een forse vereenvoudiging wordt beoogd, die de Belastingdienst als alles meezit wél naar behoren kan uitvoeren.
   Me volledig aansluiten kan ik bij de door meerderen van jullie onderkende kans om via fel protest ook Klijnsma het vuur na aan de rolstoelwielen te kunnen leggen. Kansen liggen er om gegrepen te worden. En dat er kansen zijn in deze verkiezingsperiode is een gegeven. Waarbij het uiteraard van het grootste belang is, dat men niet de aloude fout maakt om in veel wollige woorden verpakte halfslachtige beloften in deze verkiezingsperiode voor waarheid aan te zien. Want in juni a.s. bestaan de kiezers ineens niet meer voor die mannetjes en vrouwtjes, die zich nu ineens zo druk lijken te maken. Dan draait het aloude wiel weer gewoon door …… de verkeerde kant uit. Dus het is nu of voorlopig tot 2016 niet meer!!!!

 2. Ongelooflijk eigenlijk welk een nivo de mensen die dit landje dienen te besturen eigenlijk bezitten deze volslagen idiote leugenachtige incapabele volslagen door de macht doorgedraaide hork is daar weer eens een prachtig voorbeeld van.

  Heeft ook nooit gehoord van het gezegde dat een kapitein als laatste het zinkende schip verlaat en ging er als een dief in de nacht met zijn duivelsstaart tussen de iele beentjes vandoor, in mijn boek ben je dan gewoon een gierende lafbek en een enorme schijterd, zo bezien had die niet gauw genoeg kunnen oplazeren.

  Het trieste is dat degene die benadeeld zijn nu waarschijnlijk nog langer moeten wachten en dat allemaal dankzij deze vreselijke hork die voor zijn wandaden waarschijnlijk wel weer zal worden beloond door Adolf Rutte en zijn alte kameraden.

  Next on the list, Klijnsma, dan Kamp en we eindigen maar met het vierendelen van Schultz waarna de rest van die rattenmaffia volgt.

  • Het is goed mogelijk en ook wat mij betreft bijzonder wenselijk, dat de “Domino-theory” gaat optreden. Maar die “stenen” blijven een duwtje nodig hebben, dus is het een kwestie van gebruik maken van het momentum. Doet Irene straks ook in Soichi. Terwijl Rutte en zijn delegatiepoppen straks ongetwijfeld zullen zeggen, dat het “momentum er niet naar was om Pjutin kwaad te maken.

 3. Zelfs het “vallen” van een SS blijkt al niet meer spontaan te kunnen gebeuren. Zo blijkt uit een reconstructie. Pechtold belt Zijlstra, die piept naar Rutte, vervolgens krijgt Frenske een seintje “joh, kap er maar mee” en hopla. Het machtsspel is toch maar een mooi ding 🙂

  • Je bedoelt daarmee toch hoop ik niet, dat de man/vrouw in de straat niet zo zwaar moet tillen aan baanverlies, want “kijk die Weekers, die draagt het ook als een vent”?????

   • Nee nee, natuurlijk niet. Juist iets heel anders. De burger moet moed [sorry], kan moed putten uit het feit, dat het kabinet niet onaantastbaar blijkt, zelfs “erasebaar” blijkt. Toch?

 4. Deze “thriller” is eigenlijk geheel aan me voorbij gegaan. 🙂 Ik werd meer gegrepen door de manier waarop Arthur Japin de belangen van onze homofiele medemens uitventte op TV.

  • Er waren gisteren 2 bedreigde soorten op TV, O. 🙂 Die homo’s bij Japin [wel ludieke actie richting Rutte trouwens] én allochtone Schilderswijkers bij Pauw & Witteman. Heel spannende televisie [gaaap} .

   • Die nieuwe razzia-tactiek van de Haagse politie bedoel je. Nou ik kan je vertellen, dat ik het van redelijk nabij een keer heb gezien en dat gaat er heftig aan toe.!!! Het verdient de voorkeur om, voordat je de Schilderswijk in gaat tegenwoordig, je haar te blonderen 😀

 5. Frenske is tot moes gedraaid. Heerlijk!!! En het mooiste vind ik nog, dat het zijn eigen partij is die de opdracht “Kill” heeft verstrekt. Uiteraard na eerst even gecheckt te hebben of er voor de rijstevlaai een leuk vervangend baantje [burgemeester van de Staatsmijnen o.i.d.] voorhanden was.

 6. Jij gebruikt de rijstevlaai en dat snap ik, want Weekers komt tenslotte uit het vlaaienimperium Weert. Mij schoot gisteren de gehaktmolen in gedachte, want daar is Weekers vanuit de VVD electorale strategie doorheen gehaald. Overigens prima dar hij is opgehoepeld, want de oliekont was een wandelende ramp. Op naar de volgende maar ……. ophoepelaar bedoel ik dan 😀

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s