GESTAPO JETTA & de 3 MUSKUSRATTEN

“Mensen 4 weken lang zonder inkomen laten zitten door aan hun uitkering een wachttijd van 4 weken te koppelen, dat is gewoon mensen die al in de put zijn geraakt door het verlies van hun baan of iets dergelijks nog dieper in de prut stampen. Daar doe ik als wethouder, maar ook mijn collega’s niet aan mee. Dat weiger ik.”

Deze ferme woorden kwamen uit een verweerde kop, met daarin vuur spuitende ogen. En 0pekelawerden opgetekend in wat ooit het Europese centrum van de strokartonindustrie was, waar nu slechts vervallen fabriekshallen nog aan die grote dagen van weleer doen herinneren: Oude Pekela.
Kop en blik hoorden bij een echte rooie, een socialist van het zuiverste water. een SP-wethouder.
Zijn woorden waren een niet mis te verstane boodschap aan Gestapo Jetta, die “keihard werkt” aan wat zij thuis bij manlief liefkozend omschrijft als “de vernietigingsovens, waarin de bijstandswet de vergetelheid in wordt geholpen”. Gestapo Jetta’s eigen “weapons of mass destruction”.
Ze was gisteren weer te zien en vergeef het me, maar ik word letterlijk onpasselijk van dat mens. Die immer zalvende toon, waarmee ze haar zieke plannen verdedigt, ik verdraag het niet meer.
Jetta moet weg en met haar die hele club, geleid door die Karel de Kale, die ook nog even 0diedjeeen duit in het zakje kwam doen. “We gaan er wel uit komen” is die overbekende riedel. “We” dat zijn de griezels, die gisteren bij  elkaar kropen om Jetta’s plannen een beetje te “humaniseren”. Plannen, die werden ontworpen vanuit de gebruikelijke strategie “we maken ze vreselijk bang en streven de helft daarvan te realiseren. Want dan vinden ze ons straks nog aardig ook, omdat we het ene vreselijke voornemen schrappen. Dan zien ze dat andere plannetje gewoon als een beloning. Zo reageren ze altijd.”
De “ze” zijn in dit geval bijstandstrekkers van nu en de toekomst. En dat die strategie ook werkelijk werkt werd duidelijk bij een bezoek van Gestapo Jetta aan Enschede. In dat centrum van Oostelijk intellect blijkt de PvdA-stemmer het plan van Jetta voor die 4 weken wachttijd bij aanvraag van een bijstandsuitkering prima te vinden. Zo bleek uit een peiling.

Vers van de pers komt het bericht binnen, dat Gestapo Jetta haar plannen zou gaan bijstellen. Zowel de 4 weken clausule als de 1 op 1 verplichting tot tegenprestatie zou niet doorgaan. ZOU, want het blijft altijd afwachten, vooral met Gestapo  Jetta.  We zitten immers nog altijd aan die vooravond van die 2 verkiezingen en niet er na!!!
Als die aanpassing er [voorlopig] ook daadwerkelijk komt zullen de al genoemde “griezels” snel weer in vergadering bijeenkomen. Want er valt buit te verdelen.
0muskusratAan kabinetskant hoopt men waarschijnlijk, dat de onverwachte soft side van Jetta + Karel de Kale’s inspanningen om die zichtbaar te maken gunstig uit zal werken op 19 maart. Hetzelfde denken de 3 musketiers, nee, sorry, de 3 muskusratten Alex, Arie en Kees, want die hebben, zo vinden ze zelf, Jetta de bankschroeven aangezet. Een 50/50 of 60/40 verdeling van de [fictieve] buit zal er wel uitkomen.
Een echte winnaar is die rooie knoest van een SP-wethouder uit Pekela, zonder twijfel.
Verliezers zijn er toch ook nog: die mensen uit Enschede, die zich zo monter achter Gestapo Jetta’s plannen hadden geschaard. En nu ernstig teleurgesteld zullen zijn. Ik zie de spandoeken al. “Wij willen 4 weken wachttijd” en “Waarom mogen wij niet participeren?” Ik zou hen willen adviseren kalm te blijven, want de kans is levensgroot dat ze later dit jaar alsnog hun zin gaan krijgen. Dus gewoon Jetta blijven steunen. Tot het bittere einde!!

Advertenties

12 thoughts on “GESTAPO JETTA & de 3 MUSKUSRATTEN

 1. Jetta in een rolstoel geduwd door een struise Enschedese, Jetta aan tafel met 5 struise Enschedese vrouwen, Jetta met haar krukken in de gang van de Kamerledenherberg, Jetta die haar meest empathische masker opzet. Hebben we het hier misschien over de toekomstige première van Nederland?????

 2. De toon wordt ontegenzeggelijk harder [uit Willem’s bijdragen valt dat ook duidelijk op te maken].
  Geen bezwaar overigens, want het is aan alle kanten begrijpelijk, dat wanneer de weg van de rede niet lijkt te werken, er een andere wordt gekozen.
  Zolang je argumentatie helder blijft en het feitenrelaas blijft kloppen geldt wat mij betreft “pedal to the metal”. 🙂
  Het voorbeeld van Enschede [gisteren uitgebreid te zien in Nieuwsuur] bewijst dat de domheid en blindheid bij groepen burgers onverminderd voortwoekert.
  En daar moeten mensen als Jetta en Karel en Mark het van hebben. Zoals gieren het vlees van een zwaargewond hertenkalf afrukken, terwijl de rest van de kudde onverstoorbaar door graast.

  De irritatiefactor m.b.t Klijnsma begint bij mij ook te pieken inmiddels. En het is inderdaad die zalvende toon, die buitengewoon irriteert. Waarschijnlijk denkt zij daarmee het meest te kunnen realiseren.Zij pretendeert duidelijk te maken, dat zij weet wat goed voor de burger is en alles doet om het ons zo goed mogelijk naar de zin te doen blijven hebben [in Enschede blijken ze dat onvoorwaardelijk te geloven]. In realiteit ervaar ik die toon als van iemand, die feitelijk zegt ” ik weet hoe het moet en dus ga IK het zo regelen” .
  Waarin een duidelijke ondertoon aanwezig is van iemand, die zich voor een opdracht gesteld ziet, die zij interpreteert als van een ” Befelh ist Befehl” karakter.
  Niet onwaarschijnlijk is, dat Jetta helder onderkent dat haar de gelegenheid wordt geboden om de geschiedenis in te gaan als de vrouw, die zoals zij het zelf zal ervaren de sociale voorzieningen in Nederland heeft ” gemoderniseerd”. En wie kan die verleiding weerstaan? Jetta blijkbaar niet!
  Dus moeten we haar tegen zichzelf in bescherming nemen.

  • Die harde toon vloeit feitelijk voort uit de behoefte mijnerzijds om, gedachtig eerdere opmerkingen in die richting, even duidelijk te maken, dat de SP wel een standpunt in onderhavige situatie heeft/inneemt en dat ook laat horen op de plek, waar dat hoort: lokaal. En omdat die SP-wethouder zich onomwonden laat horen heb ik die lijn in de rest van het blog maar overgenomen 🙂

  • Dat de toon harder wordt komt mede door de muziek die o zo vals gespeeld word door dat retteketetmaffiaorkest uit den Haag, maar heeft,ook wel met oorzaak en gevolg te maken.

   U wilt feiten?? u krijgt feiten…

   Ruim 5 ton wachtgeld in de afgelopen 9 jaar voor een ex-PvdAsocialen wethoudster van Dordrecht te weten rat Jannie van de loon die dan ook nog het gore lef heeft om als zogenaamde vrijwilligster voorzitter van de lokale voedselbank te zijn.

   De voormalige Groen-Links Prinses Mariko Peters die niet alleen kinderen ontvoerde maar ook haar toenmalige eega aan tonnen en tonnen subsidie heeft geholpen en die nu weer doodgewoon zonder wat dan ook door ome Frans Timmerdinges weer is binnengehaald als senior beleidsmedewerkster op zijn fraaie ook al corrupte ministerie haar salarisschaal?? ach wat dacht je van altijd teveel.

   De CDA burgemeester van Vlissingen Rene Roep met in zijn kielzog de afgetreden VVD wethouder Jaques Damen(uiteraard nu genietend van een fors wachtgeld) die jarenlang schaamteloos frauderend de gemeente kas onder het mom van declareren moet kunnen hebben geplunderd.

   Slechts 3 voorbeelden bewust allen van diverse politieke pluimage zodat te zien is dat de rattenbende in den Haag een echte plaag is geworden.

   Nooit word of is er iemand daarvoor justitieel voor de oplichtings en corrupte praktijken vervolgd gek he??

   Zullen we het dan maar niet eens gaan hebben over bv 95.000 euro per MAAND voor een ad interim bestuurder bij een fraaie organisatie als Humanitas??

   Of hoe de potten van de zorg worden geplunderd door mensen die allen met elkaar wel ergens zijn verbonden.

   Maar de slang Samson (tel maar op Fractievoorzitter en partijleider salaris) en zijn voorlichtster (zullen we zeggen 6.000 euro?? of is dat te weinig?) Mw. huppelkutje II zeggen dat eerlijk delen hoog op de agenda staat en dat zegt de man gehuld in een pak van 3000 euro (met dank aan Oger voor de info) met aan zijn arm ook de al zo charmant modieus gekleed Mw. Huppelkutje II.

   Of wie weet nog van die ouwe socialisten Kok(halzen) en Wal(ging)lage die als toezichthouders bij de ING geheel in tegenstelling tot hun politieke overtuiging accoord gingen met een wel zeer riante verhoging van hun vergoeding om zodoende ook nog wat mee te graaien. ,

   Maar nee dat is niet erg allemaal ben je gek moet kunnen toch??

   En ondertussen zitten die smerige fascistische fatsoensrakkers bijvoorbeeld het volgende te doen ( and believe me AANTOONBAAR) let op!!

   Een 28 jarige niet geheel geestelijk gezonde jongedame word in het kader van de hedendaagse NSB Bijstandspraktijken verplicht vrijwillig ergens aan het zinloze nietjeswerk gezet, so far so good nietwaar, maar ja deze dame is dan wel geestelijk niet 100% maar…. zo zag haar baas ook, lichamelijk mankeerde er toch niet zoveel aan en dus besloot deze oude rakker haar te bevelen om in het kader van “sociale integratie” voortaan de lunch met hem te gaan verorberen, helaas voor deze fijne oude snoepert had de dame in kwestie daat nou net even geen zin in (gek he??).

   Uiteraard bleef dit niet zonder konsekwenties want na diverse malen een poging te hebben gewaagd die allen helaas voor hem tot niets wat hij wilde leidde zorgde hij ervoor dat de dame in kwestie een strafkorting van 25% op haar toch al minimale uitkering kreeg met als gevolg dat de dame in kwestie inmiddels het daklozenleger versterkt.

   Laat ik het eens beschaafd zeggen, ware dit mijn dochter, zuster o.i.d. geweest dan had de Nederlandsche Baksteenindustrie twee bakstenen gemist en liep er nu dus iemand rond in het bezit van drie adamsappels.

   In dit land leven wij, dit gebeurd in NL 2014 hoe lang nog?? wanneer houd dit op, wie stopt deze smerige praktijken en totale onzin, wanneer worden de corrupte hufters en graaiers terecht gewezen enz. enz. het zijn de vragen waar ik maar mee blijf worstelen en ondertussen heeft mijn bloed allang al het kookpunt bereikt.

   Men wil feiten?? men krijgt feiten.

   • Wees dan maar blij, dat je Weekers en een voor de vorm erg boze 2e Kamer niet hebt horen luchtfietsen vanmiddag. Daarbij gesteund door de Godmother van de VVD, het monster Nepperus. Die had vergeten haar regiment pillen te nemen, waar overigens nauwelijks iemand zich aan stoorde. Bijstand voor Weekers kwam ook van PvdA tuinkabouter Nijboer. Jouw bloed mag koken, ik had weer een stoom uit oren momentje.
    Overigens, de feiten die jij aandraagt helpen niet om het stoomgehalte terug te dringen. Misschien is verhuizen naar Enschede toch wel een optie voor mij 😀 Want van beetje veel dom een beetje slim worden blijkt aantoonbaar lastig, maar van beetje slim oerdom worden, dat moet me toch wel lukken.

   • Het zou niet passen als ik “dank je wel, Willem, voor die feiten” zou zeggen. Want dergelijke feiten stemmen mij per definitie niet vrolijk.
    Overigens ontbreekt het hier doorgaans niet aan feiten, het was ook niet mijn bedoeling iets dergelijk te suggereren.
    Je boosheid kan ik compleet begrijpen, met daarbij de al vaker gemaakte kanttekening, dat het m.i. veel beter zou werken als de slachtoffers zelf [voor zover daartoe geëquipeerd] in woede zouden uitbarsten. Want dat heeft vaker meer effect dan de plaatsvervangende woede.

    @RadaR: je hebt neem ik aan ook de berichtgeving rond de zorgpremie meegekregen?

   • 1 tovenaarsleerling uit de van Rey-school is ontmaskerd. Dat is één, zullen we maar denken. Een aanmoediging voor velen van ons: het kan echt, ze kunnen worden gedelete. Ik neem er nog een nachtmutsje op 😀 Voorwaarts!!!!!! 😀

 3. Ik zie de spandoeken al. “Wij willen 4 weken wachttijd” en “Waarom mogen wij niet participeren?”

  Weet je dat het me niets zou verbazen als dat werkelijk gebeurt?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s