VORSTELIJK

Stel je eens voor, dat het in de loop van deze week knetterhard begint te vriezen. In Groningen en vooral Friesland bedoel ik, want daar hebben ze toch gas genoeg om breuken en scheuren te voorkomen via flink stoken in en om de bedstee. Hier liever geen strenge vorst in de buurt van Playa La Haya. Want wij moeten maar afwachten hoeveel onze Noordse lotgenoten aan gas onze kant op willen afstaan. En natuurlijk elke dag 15 Wees gegroetjes en 20 Onze vadertjes prevelen als dankbetuiging. Zoveel is ons wel duidelijk gemaakt.
0elftochtStel je voor dus: vanaf 1 februari gaat het knetteren van de vorst. En pakweg een week later is het ijs in de Noordelijke wateren zo fors gegroeid, dat “Ut gejt oan” steeds vaker wordt gefluisterd,
Dan kan zich de unieke situatie voordoen, dat we aan de ene kant een legertje angstvallig het woord “homo” mijdende mannen en vrouwen hebben in Sotsji, die zich de scheur in hun supersnelle pak willen rijden voor een plak.
Aan de andere kant, in dat ver- en gescheurde noorden van Nederland krioelt het dan van de andere helden, die bijna allemaal in roze pakken met strik klaar staan om de Tocht der Tocht’n te gaan rijden.
Los van de verwarring die er zal ontstaan [kijk ik naar Gait-Jan Ball’nindebrouk, die Fran’k’r nadert of toch naar Margot Boer, die weer 4e wordt?], los van de logistieke monsteroperatie van een Tocht der tocht’n organiseren en uitzenden [hoewel Mart Smeets niet naar Sotsji schijnt te gaan, die zou dus achter op de motor of in het bakje van het zijspan van Evert Te Napel kunnen worden gebonden resp. gepropt met een camera op zijn helm] zijn er uiteraard veel urgentere problemen te verhelpen. Zoals “heeft Matthijs al een scenario klaar liggen voor zijn op het nieuws zittende programma? En weet hij al wie hij aan het huilen krijgen kan?” Zeker is, dat Erben Wennemars niet beschikbaar is om aanΒ  Matthijs’ boezem tranen te storten. Want Erben zit dan in Sotsji het elastiek uit zijn onderbroekje te analyseren. En even van de Kaukasus overwippen naar de Gooise matras, dat zit er niet in.
Een even groot dilemma geldt voor de vorst; nee niet de temperatuur, ik bedoel onze vorst, ook wel bekend als Willy. Die zit namelijk ook in Sotsji, pootjes te geven onder streng toezicht van Markje en Edith. Willy heeft het imago van vorstelijke fan van de Tocht der tocht’n. Hij moet en zal er bij zijn, wat dus nooit gaat lukken. Zelfs de winnaar huldigen is uitgesloten. Imagoschade gluurt om de hoek. Misschien dat Matthijs, mocht het zo ver komen, daar wat mee kan om zijn programma op te vrolijken.
Je zou haast hopen, dat de vorst echt gaat invallen.

0DHaagIk noemde trouwens “mijn stad” als Playa La Haya. Er wordt hard gewerkt om dat tijdelijk te veranderen in Fort La Haya. Het Wereldforum-complex, het hart van bekakt Den Haag, wordt “vergaderbestendig” gemaakt. De rechtervleugel van het complex wordt met alle middelen omgetoverd tot een luxe ruimte, waar straks al de ingevlogen “secretaresses” en “personal assistents” hun werk moeten doen. Tussendoor vergaderen de testosteronbommen, die hen later komen “debreefen”, over wat ze toch met al dat nucleaire speelgoed moeten. Rutte zorgt voor de drankjes.
Eerder ben ik in trainingspak langs dat Fort in wording geslenterd. En werd niet opgepakt. Morgen ga ik in homo-uitdossing.
Daarna een bakkie doen op mijn vaste adres, snel verkleden en dan naar het Binnenhof om te kijken of daar nog iets vorstelijks is op te vangen. Brrrr…..

17 thoughts on “VORSTELIJK

 1. Je mag toch waarlijk hopen dat het voor die arme Friezen en Friezinnen nooit meer zo gaat vriezen dat er zelfs maar een schim van een kans op die zogenaamde “tocht der tochten”, is.

  De gedachte alleen al aan die miljoenen facebook en twitter gebruikende idioten die allemaal tegelijk op het brugje van Barthlehiem willen staan hossen en allemaal bij de finish op de Bonkevaart willen feesten, is om over de rest van de route maar te zwijgen, een nog veel angstiger gedachte dan de gedachte aan brombeer Smeets die met zijn vette hol geperst in een motorzijspan aan het rondrossen is, met daarbij het overkoepelende ieder normaal mens knettergek makende volledig overspannen geloei en gebral stemgeluid van Matthijs vanuit de centrale commentaar positie.

  Man o man we hebben een overheid die nog niet eens in staat is om een kinderfeestje in het dorpje Haren op een normale manier te doen, hoe moet en gaat diezelfde overheid miljoenen dwazen en honderdduizenden bezopen, doorgesnoven en doorgeslikte mafketels die allemaal moeten pissen en allemaal willen feesten en allemaal overal tegelijk bij willen wezen dat dan gaan doen??

  Het is verder te hopen dat Tsaar Wladimir het hoofd van die zogenaamde koninklijke roversbende samen met zijn tot op de dag van vandaag ontkennende dochter van een gore fascist met in hun kielzog slippendrager en opperkwee Rutte een enkele reis naar de Goelag aanbied.

  Wellicht kan Willy daar eens gaan nadenken over hoeveel zijn rattenfamilie in die 200 jaar van dit land heeft gestolen en zijn eega eindelijk eens een briefje maken voor al die Moeders die geen dochters meer hebben omdat die onder Papa’s vleugels uit de helicopter zijn geflikkerd.

  En voor Rutte, die geven we alleen maar even de nieuwe gegevens mee om eens rustig over na te kauwen, zoals toeloop voedselbanken hoger dan verwacht in 2013, hoogste aantal zelfmoorden en faillissementen ooit in 2013, etc. etc.

  Verwachting is dat in 2014 die getallen alleen maar hoger zullen uitvallen, allen al gisteren Juweliersgroothandel Aurum (dochteronderneming van Siebel) dat zijn inclusief Siebel 36 winkels en ongeveer 400 werknemers, Afvalverwerker Bowie Recycling uit Brabant 200 mensen, en last but not least het Groningse Heiploeg de grootste garnalenleverancier van Europa die na doorstart geen 2500 werknemers maar slechts nog rond de 1000 zal hebben netto verlies 1500 werknemers. het wachten is nog op Polare die alvast de ruim 20 winkels heeft dichtgedaan a raison van 125 medewerkers, dan slaan we de reguliere ontslagen en de kleinere faillissementen nog maar even over op deze dag die in het teken staat van het zogenaamde economische herstel, een economisch herstel dat zo er al sprake van is alleen maar ten goede komt van de ratten van de elite.

  En die man deze Rutte heeft dan nog de gore moed om over een aantal dagen net te doen of zijn neusje bloed en gaat gewoon hufterig als immer een paar schaatsers toe juichen??

  Waar haalt die het gore lef vandaan eigenlijk zelfs de Goelag is nog te goed voor deze totaal geschifte fascistische idioot.

  • En toch blijven de strak opgeleide liegpoppen het blind herhalen: het gaat merkbaar beter in Nederland πŸ™‚ Je ziet het dagelijks om je heen, het is simpel een kwestie van hardnekkig de “goede” kant op kijken. En je ziet die hordes jonge mensen vol elan en esprit, bulkend van creativiteit en ondernemingsgeest.
   Wat je vooral niet moet doen [VVD-stelregel] is die andere, de verkeerde kant op kijken. Want daar bevinden zich de mensen, die jij o,a, noemt, Willem. Die mensen zijn in VVD-ogen “dead meat” , nutteloos, hopeloos.
   Al die faillissementen? Joh, gewoon gezonde sanering [dat is de spiegelbeeld redenatie die wordt gebruikt bij groei van het aantal nieuwe bedrijven [bevorderlijk voor de concurrentie….. en concurrentie, dat drukt toch de prijs?]].
   Je baan verliezen is een kans, een aansporing om eens om je heen te gaan kijken naar andere leuke banen. Straten aanvegen in Nieuwe Pekela, plantenbakken vol water gooien Roelofarendsveen ….. het is jammer dat ik ze niet bij de hand heb, anders liet ik je zien hoe gelukkig mensen zich daarbij voelen.

 2. Theoretisch kun je gelijk wat die gelijkloop betreft. Zou het gebeuren dan gaan we weer “Holland compleet op zijn kop” meemaken. Hoogtijdagen! Iedereen rent i.p.v. naar de Applestore naar de schaatsenmaker. πŸ™‚

  • En de economie van Groningen en vooral Friesland groeit met recordcijfers. En Kamp denkt dan “nou, die schadevergoeding, da’s niet meer nodig”. πŸ˜€

  • Ik denk dat Apple gewoon snel de “Skate-pod” op de markt brengt. En dat het aantal 11Steden – Apps de pan uit zal vliegen. Die schaatsenmaker is binnen de kortste keren uit de markt gedrukt.

  • Alles is mogelijk inderdaad, heren. Dus ook Nederland, wat de 11 Stedentocht op de tablet met behulp van zo’n app rijdt. Onderuit gezakt op de bank πŸ˜€

   • Ik merk het al: ik had nooit het onderwerp 11 Steden op moeten voeren πŸ™‚ Gelukkig betreft het pure “fantasy”, want al zou het gaan vriezen dat het kraakt, net als Groningen heeft Friesland zijn eigen scheuren. Was het niet dezelfde briljante geest Wennemars, die vorig jaar na uitputtend wetenschappelijk onderzoek ontdekte, dat het allemaal aan eenden in sloten lag? Erben’s eigen “chaos-theorie”. πŸ˜€

  • Willy het elastiek uit zijn onderbroek laten analyseren???? En vergeet niet: aan die tafel zitten ook 2 “schaatsbabes” in de persoon van Dinges van Deutekom en Dinges Gerritsen. Willy is heel snel afgeleid πŸ˜€

   • Zetten we Max er toch ook bij en dan maar hopen dat er veel te lachen valt πŸ˜€
    Dione de Graaf mag dan diepte-interviews in de sloppen van Sotsji gaan maken.

   • Ik denk, dat Dione zich een waardig opvolgster van de Big Mac ,,,uh sorry Big Mart natuurlijk ……..gaat tonen. Mart deed het met Ria Visser [waar is die trouwens gebleven? Uitgestorven?] dus Dione gaat het doen met de Beer van Lemmer πŸ˜›

   • Ik vind alles goed zolang ze het maar niet met Erben doet. Het hardnekkige gerucht gaat, dat hij ook stotterend klaar komt πŸ˜‰

 3. Den Haag als organiserende stad van de Nucleair Bilderberg Convention ………. dat is pas je als stad op de kaart zetten !!!!! πŸ˜‰ Mokum moet pisnijdig zijn van jaloezie πŸ˜€

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s