HET UTOPIA VAN DE NEDERLANDER

Het is alsof de duvel er mee speelt: schreef ik net een dag geleden over een nieuwe lijst met VVD-namen, die de aantekening [potentieel] rechtbankgeval achter zich krijgen en daarmee de oude lijst van de laatste pakweg 10 jaar gaan vervangen, lees ik verdraaid nog 0schultzaan toe dat VVD’s eigen Miss Piggy Melanie Schultz als minister van Infrastructuur voor een tweede keer in betrekkelijk korte tijd een verdacht geurtje rond haarzelf en haar man Haro [VVD-taal voor Hero] heeft doen ontstaan. Haro is een zakenman uit de betere VVD-school. Hij doet iets met waterturbines en heeft grote plannen. En voor grote plannen heb je groot geld nodig. Haro heeft het zo weten te regelen, dat zijn  Miss Piggy in 2012 bij het uitdelen van kabinetsposten de post van Infrastructuur kon binnenhalen. Op dat ministerie staan namelijk de grote geldpotten, waar Haro i.c. het bedrijf waarin hij een fors aandeel heeft [Tocardo] graag zou willen graaien. Via het indienen van wat subsidieaanvragen. Haro vraagt Piggy om poen, wat kan er fout gaan? Een soort vestzak-broekzak constructie, werkt al jaren prima.
Nu de pers achter deze set up is gekomen haast Piggy zich om ons te laten weten, dat zij niet zelf die subsidieaanvraag zal beoordelen. Dat laat ze over aan haar rechterhand, het PvdA-dwaallicht Mansveld, die we nog kennen van haar eminente optreden rond de Fyra-klucht.
Het heeft wel iets weg van die Moerland van de Rabo, die sommige zaken  ook meer iets voor Sipko Schat vond, bedenk ik me.

Langzamerhand begin ik me toch echt af te vragen wanneer de Nederlander een keer echt wakker zal schieten. Als je op een rij zet wat er alleen al deze week boven water kwam aan op zijn minst bedenkelijke zaken [SNS, Rabo, strafzaken of seponeringen rond politici en bestuurders] en als je daarbij optelt, dat straks in juni de Meavita-zaak voor de rechter gaat komen [Meavita kan het best kort worden samengevat als het volkomen naar de 0Hermansknoppen helpen van een zorginstelling  door grootheidswaanzin en narcisme van bestuurders, waarbij namen opduiken als van v.d. Meeberg, Moraal én [kijk kijk] VVD-tycoon Loek Hermans [ zie Nieuwsuur-item over Meavita  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/479708-meavitatop-opereerde-riskant-en-ongeloofwaardig.html  ], waar opnieuw de vraag  op tafel komt waar >100 miljoen is gebleven en wie verantwoordelijk is voor het failliet gaan van Meavita en het verlies van de baan voor duizenden zorgmedewerkers.
Of pak het bij herhaling voorkomende geklungel van Frans Weekers [hé, ook VVD] met zijn toeslagen, die hij wel blindelings aan een bosje Bulgaren geeft, maar vervolgens aan Nederlanderse burgers ten onrechte niet verstrekt [lopende een “onderzoek”].
0UtopiaIk ben per se geen activist en ben ook niet van plan dat te worden. Maar toch kijk ik met bewondering naar die Oekrainers en denk dan “had een Hollander maar 5% van het lef van zo’n oud-Rus.” Maar Hollanders zitten liever thuis achter de laptop anonieme mailtjes te sturen. Hollanders verdienen blijkbaar wat ze aan stront over zich heen krijgen en halen. Misschien gedijt de Hollander wel het beste in die omgeving, die steeds meer gaat stinken. Misschien is een VVD-Nederland wel zijn Utopia.

Advertenties

29 thoughts on “HET UTOPIA VAN DE NEDERLANDER

 1. Pingback: DRIE NIEUWE KANSEN | RadaRoligy

 2. Ik heb net “De biecht van de bankier” ][Tegenlicht] gekeken en ben daar redelijk “depressed” van geraakt. Kunnen we de bespreking daarvan hier een paar weken opschorten?? :

  • Truth is not seldom depressing, Jurgen :)Wees gerust, ik was niet voornemens aan “De biecht van de bankier” hier al teveel aandacht te schenken. Voor een deel, omdat zaken die door die Duitser, de Belg en Ewald Engelen werden gezegd, zoals:
   – wachten is op de volgende knal [swaps] ….. de Duitser
   – wij zitten vastgeklonken aan een exponentieel systeem; elk exponentieel systeem stort in en in 100% van de historische gevallen eindigt dat in “WAR…wowowowowowowowwww what is it good for; absoluteky nothing……. sing it again” ;)……. de Belg
   – balansen van banken, pensioenfondsen, lokale overheden, woningcorporaties e.d. zijn nog steeds vergeven van “poisoned investments” [daar zijn ze weer: de derivaten], die voor 100% op die balansen staan, maar tussen nu en 15 jaar onvermijdelijk moeten worden afgewaardeerd tot de werkelijke waarde. En dan krijgen we grootschalige verzakkingen, net even wat erger dan in Groningen……..de Ewald Engelen.
   Dat allemaal opnieuw aan de orde stellen, ach, Nederland kijkt liever naar “Boer Zoekt Vrouw” dan naar “Bank Naait Burger”.
   Ik ga daar gezellig in klein comité met mijn bloedbroeder over babbelen onder een lekker glas. 🙂 Misschien als die knal er eenmaal is [als ik dat nog mee mag [en niet moet] maken] dat ik dan weer eens de pen grijp. Nu maar even niet. Gerustgesteld??? 😀

   • Laconiek, ja je hebt gelijk, maar dat betekent zeker niet berustend, P . Wat weer ook niet wil zeggen, dat ik al een bunker aan het bouwen ben 🙂 Ik probeer te observeren en meningen op hun merites te beoordelen.
    Vaak leidt dat tot een blog-reactie. Een enkele keer niet, bijvoorbeeld omdat er een te sterk herhalingsgevoel aan de orde is. Grosso modo iedereen kan lezen, iedereen kan tv kijken. Als men steevast blijft weigeren de werkelijkheid te zien is dat niet mijn probleem. Wel mijn regelmatig terugkerende ergernis, maar “I can deal with that” 🙂

   • Ieder zijn eigen mening uiteraard, maar de mijne komt overeen met die van RadaR. Omdat namelijk simpelweg niemand een oplossing heeft voor de problemen die gaan komen tussen nu en maximaal 10-15 jaar. En denk nu niet “ach, 15 jaar in die tijd verzinnen ze wel wat”. De problemen worden namelijk al veel eerder zichtbaar en merkbaar.
    Ik begreep de stelling van “de Belg”, dat burgers zelf de macht van banken kunnen breken via het inrichten van alternatieve muntsystemen. Maar over de kans, dat banken de burgers die kans zullen geven, sprak hij met geen woord. En die kans is nul.
    Het “monster” draait weer als vanouds en gaat nog vele slachtoffers maken. De enige manier het te stoppen is niet het op vele fronten starten van kleinschalige [lokale] initiatieven, maar juist drukken op de “stop-” en daarna de “delete/erase-knop en vervolgens opnieuw te beginnen. Kortom, een manier waar niemand goedschiks en welwillend aan zal meewerken.

   • Misschien is het maar het best om er laconiek over te doen, P 🙂 Everybody is doing it!!! En we weten hoe gek de Nederlanders op vuurwerk zijn; dus geldt “geen betere knal dan een knal die volkomen bij verrassing komt” 😉

   • Ach, tussen het thee zetten door moet dat kunnen 🙂 Ik moet naar Groningen vandaag, huizen taxeren, dus vroeg tussen de natte lappen vandaan 😛
    Onder het beschuitje knabbelen en theetje slurpen ga ik nog even die ouwe nederpop beluisteren. Noem dat maar eens niet een mooie manier om de werkweek te beginnen. 🙂 Jerney en Mariska helemaal voor mezelf 😀

 3. Hoe langer ik tegen die kop van Miss Piggy moet aankijken hoe vaker denk ik “wat een opgedroogde huilbuien gezicht”. Wordt een beetje misselijk van die kop 😦

 4. Schulz blijkt, net als mensen al Teeven, Weekers, bijzonder veel bewegingsvrijheid te krijgen. Niet alleen van haar manager de MP, maar ook en vooral van de 2e Kamer. Pro forma zal er wel weer dat standaarddebatje volgen, waarbij het ene deel van de “oppositie” zal zeggen dat het de laatste keer moet zijn geweest en het andere overbekende deel zal vinden dat Schulz moet ophoepelen. Vervolgens zal men overgaan tot de orde van de dag.

  Dat Nederland maar niet wakker wil worden zal ongetwijfeld te maken hebben met het overbekende gewenningspatroon. In Nederland worden in hoofdzaak individuele burgers, die teveel of ten onrechte uitkering krijgen vervolgd. Men weet niet beter. Politici lijken over een steeds verder groeiende onschendbaarheid te beschikken. En als vervolging onvermijdelijk is, leidt dat tot taakstrafjes.
  En zolang de burger zich daar willoos naar blijft schikken verandert daar niets aan.

  Maar misschien zorgt de behandeling van de Meavita-catastrofe voor een soort deining, waarvan men wel wakker schrikt.

  • Ze lijken niet alleen over onschendbaarheid te beschikken, ze hebben het ook!!

   Of het nu dit is, of graaien in gemeentekassen, eu-potten of doodgewoon stelen en jatten van daklozen, of gewoon simpele corruptie het maakt niets uit, men voelt en is dus blijkbaar ook zich dusdanig verheven boven het gewone grauw dat alles is geoorloofd.

   Niet alleen de ratten van de multi-nationals/banken en alle andere financieel/economische conglomeraten hebben een free pass op zak maar in hun kielzog dus ook degene die dit zouden moeten voorkomen.

   Hoe volslagen doorgeslagen en volstrekt imbeciel het huidige systeem werkt is bijvoorbeeld af te leiden aan die twee (onafhankelijke kuch, kuch) rechters beide wonende in Gelderland maar recht sprekende (tig keer kuch) in Limburg,

   Uiteraard weigeren beide te verhuizen naar hun werkplek in plaats daarvan worden zij iedere werkdag opgehaald en weer fijn thuis afgeleverd en uiteraard rijden zij apart want ja stel je voor nietwaar??

   Enfin kosten zijn rond de anderhalve ton op jaarbasis en die ratten moeten dan rechtspreken over die weduwe met 3 kindjes in de bijstand die in een uiterste poging iets meer voor haar kindjes te doen zwart schoonmaakwerk ging doen en helaas verraden is door haar werkgever eentje van het type VVD-NSB c.q. Nationaal-Socialistische PvdArrogantie.

   Het is slechts het topje van de ijsberg en dus komt wederom de vraag op hoe lang nog voordat bij die lamme en totaal verblinde bevolking de oogjes wijd worden opengesperd??

   Overigens over parelketting schultz en haar smerige rioolrat zo verbazingwekkend is het nu ook weer niet ze heeft natuurlijk vooraf uitgebreid gedineerd en gesproken (alleen jammer dat dat kippenbotje op tijd uit der hete aardappelstrot is geplukt) met bijvoorbeeld die zeekoe uit Almere en dat gedrocht die denkt dat chanel mantelpakjes haar afgrijselijke verschijningsvorm kunnen onthullen uit Brussel?Straatsbourg.

   Overigens wanneer komt die beer uit Boxmeer nu eens eindelijk uit zijn winterslaap?? of worden de messen nog steeds geslepen en zijn ze nog niet scherp genoeg??

   • Er is, onder verwijzing naar RadaR’s eerdere zelfonderzoekje elders, een woord, wat die steeds meer op scherp komende scheiding tussen het volk en de elite [Willem’s realistische betoog is feitelijk daar op gericht én terecht] belichaamt: populisme!!! Het is niet voor niets, dat de elite het volk verwijt populistisch te denken. Populisme in zijn ware vorm [niet de variant van Blondie] is immers het grote gevaar voor het in stand blijven van de elite.

   • Melanie zal zeker terdege zijn getraind, daar twijfel ik niet aan. Ook in het fouten maken, want dat is een specialiteit van opoe Annemarie. List en bedrog zal Melanie van de VVD rimpelmummie ingegoten hebben gekregen. Het bewijst slechts de enorme domheid van miss Piggy, dat ze het haar geleerde zo beroerd in de praktijk brengt. Aan de andere kant is er de zekerheid van gedekt worden door haar vrienden van de VVD.

    Emile? Die heeft gewoon lering getrokken uit 2012. Voor zover mij bekend is hij met anderen uit zijn club veelvuldig buiten de Kamer actief en zit dus niet stil. Ongetwijfeld wachten ons de komende tijd nog de nodige TV-debatten, waar Roemer met de les uit 2012 in zijn zak acte de presence zal geven. Als je de actuele situatie beziet kan worden vastgesteld, dat VVD en PvdA ondanks de volop draaiende propaganda c.q leugenmachine er niet in slagen iets van het dreigende zeer forse verlies terug te winnen. Steady she goes, zal Roemer denken. En eerlijk gezegd vind ik dat wel verstandig.
    Hou het kruit voor de GV [speerpunt: Klijnsma en haar weerzinwekkende plannen] en de EV [bankenunie, geen economische groei, migratie] dus maar droog. Het moment om het aan te steken komt vanzelf.

   • En wat was de reactie van Mw. Schultz?? Inderdaad precies dat wat je kunt verwachten van een door en door corrupt zijnde Minister namelijk, “vervelend”, “roomser dan de Paus”, “inbreuk op priveleven”, “ze ergert zich”, ” erg irritante discussie over haar belangenverstrengeling” en de fraaiste juist om de schijn te vermijden heeft ze de zaak door haar slippendrager laten behandelen.

    Vrij vertaald zegt Melanie dus dat “we” niet zo moeten zeuren en als een minister eenmaal minister is controle op doen en laten niet meer nodig is”, wij het grauw zijn gewoon veel te stom om zulke complexe materie te begrijpen en vooral mogen we niet twijfelen aan haar integriteit, maar het meeste van alles moeten we allemaal ons kop houden.

    Open brief aan de minister

    Geachte Mw. Schultz,

    Welnu Mw Schultz, u bent gewoon niets meer of minder dan de zoveelste smerige dief die uit de staatsruif steelt, u bent een corrupte teef die niet alleen volslagen incompetent is maar ook indachtig de doctrine van uw neo-fascistische partij handelt en gewoon schijt heeft aan wat nu nog democratie heet in dit steeds meer op een varkensstal lijkende landje wat meer en meer afglijd naar een bananenmonarchie.

    Mw. Schultz u heeft nog geen eens het lef om gewoon toe te geven dat u in deze zaak willens en wetens die rioolrat van een eega die als sterk ruikend wormvormig aanhangsel achter u besmette derriere aanhobbelt heeft bevoordeeld of in ieder geval heeft willen bevoordelen.

    Mw. Schultz, helaas uw gedrag maakt mij fysiek ziek, niet alleen door die enorme plaat beton die u voor uw lelijke mombakkes heeft hangen maar veel meer nog door die enorme hufterige mentaliteit en het totale gebrek aan moreel besef die spreekt uit uw gedrag, feitelijk bent u de lucht die u inademt niet waard.

    Hoe eerder u en uw corrupte kliek van het pluche opsodemietert hoe liever waarna hopelijk het recht alsnog zal gaan zegevieren en u vervolgd zal gaan worden, maar dat zal wel een illusie blijven, want daar hebben u en uw kliekje parelkettingfetisjisten allang al voor gezorgd nietwaar.

    Mw. Schultz door mensen zoals u schaam ik mij ervoor om Nederlander te zijn en tegelijk ben ik dankbaar dat ik niet die afzichtelijke mentaliteit bezit die u heeft gemaakt tot wat u bent geworden, u zou zich moeten rotschamen ten opzichte van al die honderdduizenden die alleen maar kunnen dromen van een receptie met exquise hapjes, die oudjes die de hele dag in hun eigen stront liggen, die arme moeders die niet meer weten hoe hun kinderen te vreten geven, van een jeugd die opgroeit zonder toekomst en goede scholing, en al die honderdduizenden zonde baan of vooruitzicht daarop en al die miljoenen voor wie hun toekomstperspectief in dikke mist is gelegen.

    U bent de facto een van de meest afzichtelijke levensvormen die dit land heeft geproduceerd daarvoor hoeft u slechts in de spiegel te kijken!!

    Shame on You.

    Bovengenoemde is inmiddels verstuurd aan ons geliefde minister..

   • Als de teneur van je laatste reactie is, dat Schultz de arrogantie voorbij blijkt, dan ben ik dat volmondig met je eens, Willem. 🙂

  • Mag ik jullie attenderen op het verhaal van EU66 licht Koolmees in Buitenhof, waarin hij [op een m.i. volstrekt ontoereikende wijze] probeert ons wijs te maken wat er toch allemaal niet “helemaal goed” is gegaan de afgelopen jaren met het toezicht op de banken. Wellink zit veilig in China geloof ik op een prettig baantje en zal zich wel de bekende kriek lachen. Over onschendbaar gesproken!!!!!

   • Koolmees vindt dat megabanken, voor zover die onder de Europese bankenunie zouden gaan vigeren en dus onder het toezicht van de ECB, verboden moeten worden. Wat hij eenvoudig kan voorstellen, omdat deze als EU66 financieel specialist omhoog gevallen ex-ambtenaar donders goed weet dat zo’n plan onmiddellijk wordt weggelachen. Want aan de overkant van de plas barst het nog van de megabanken. Die ons opeten als wij zelf niet mega zijn 😦

   • Ik begrijp ook helemaal niets van wat die Koolmees allemaal zegt. Ik mis in zijn verhaal over dat verbod van megabanken [wat me op zich wel aanstaat] elke schim van een uitgewerkt plan hoe dat te realiseren. (

   • Als dat zo zou zij dan heeft hij daar toch alle aanleiding toe gehad, vind je niet?
    Het was prettig wakker worden, ook voor mij vandaag 🙂

  • Voorzichtig optimisme, inderdaad P. 🙂 Van mijn kant verwachtte ik niets. Zo zie je maar weer, dat in sommige gevallen jezelf een negatief verwachtingspatroon aanmeten tot prettige verrassingen kan leiden. Maar niet zo vaak als dat het alleen maar wordt bevestigd 😉
   Veelbetekenend is echter wel, dat Kyocera gisteren niet was uitverkocht, hoewel de indruk werd gewekt, dat er vrijwel geen kaarten meet te krijgen zouden zijn.
   ADO leert ook de bekende marketingtrucs.
   We gaan het maar wedstrijd voor wedstrijd volgen. Overigens viel Feijenoord niet echt mee.

 5. Een VVD-Nederland is zeker NIET mijn Utopia. Maar ik las laatst, dat Utopia helemaal niet bestaat. Dat is de virtuele wereld uit de tijd, dat Facebook e.d nog niet bestonden 😀
  Ik mis trouwens 2 VVD-namen, waar ook wel het een en ander mee mis loopt elke week. “De Teef” en de vleesgeworden bolknak Ivo. Heb je wat hen betreft de moed maar opgegeven? 🙂

 6. In alle ernst: het is toch of enorm stom óf enorm arrogant van Schultz, dat ze zichzelf weer in zo’n situatie laat brengen. Het heeft er veel van weg, dat dergelijk gedrag vooral VVD-ers is aangeboren.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s