RECHTSPRAAK EN RECHTGELUL

Er is een VVD-er veroordeeld!  Offermans heet-ie en hij had wat met van Rey. En als de naam van Rey opduikt begint het onaangenaam te ruiken.
0rodefoonZou dit het begin zijn van een nieuwe golf VVD-ers, die voor de bijl gaan? Zoals van Rey zelf, zoals die piechem uit Noord Holland die ook al voor de rechter staat.
Het werd trouwens de hoogste tijd, want dat lijstje wat al langer op het net circuleert van VVD-ers met een vlekje [of vlek] is wel aan vernieuwing toe.
En daar lijkt hard aan te worden gewerkt.
Open en eerlijk, één van de VVD slogans.  “Open” dat zegt alles over de stand, waarin de broekzakken van de pseudo-liberale bolknakzuigers standaard verkeren. “Gooi maar vol”.
Eerlijk, daar fluistert elke VVD-er guitig achter “maar dat duurt heel lang, veel te lang”.

De meeste “meesmuil” boerde bij me op. toen ik las dat Jeroen Dijsselbloem een kop in de Volkskrant bleek te hebben verdiend met “Dijsselbloem: fiasco SNS zou nu niet meer Boy Wondergebeuren”. Makkelijk lullen, dacht ik allereerst, want het is tenslotte al gebeurd, eikel! Toen ik het artikel in VK doorlas, bleek me dat in de kop “denk ik” was weggevallen [of bewust weggelaten].
Jeroen is dus helemaal niet zo zeker van zijn zaak. Wat wel vaststaat inmiddels, dat er bijna 4 miljard belastinggeld in SNS is gepompt omdat het illustere duo Bos en Wellink [de eerste als verantwoordelijk minister, de laatste als baas van dé toezichthouder DNB] er zo’n fraaie puinhoop van hadden gemaakt. Verkeerde inschattingen, slecht opletten, toezicht houden  met een blinddoek voor, het iilustere koppel Wouter en Wout zat nergens mee.
Als één conclusie wel mag worden getrokken dan is dat de eerste paar jaar dat we in de bankenellende zaten men het nog nodig vond om de vele flaters en blunders en wat dies meer zij, vakkundig af te dekken. Wellicht uit angst voor de publieke opinie? Wie zal het zeggen? Maar nu men inmiddels heeft ervaren hoe ver het incasseringsvermogen van alle meest indirecte slachtoffers [de directe slachtoffers zitten namelijk met hun kont middenin dat manke financiële systeem en weten uitstekend de weg [ zo nodig naar de rechter] om de schade te verhalen of te beperken] blijkt te gaan, voelt men veel minder terughoudendheid en gooit men druppelsgewijs wat in het openbaar.
Want wie pakt Wouter of Nout nog aan en hoe? Weet u het?

En denk nu niet dat Dijsselbloem wel de “boy wonder” is, die velen van ons ooit in Wouter Bos zagen. Want onze Jeroen werkt er aan mee of kijkt minstens glimlachend toe terwijl de Rabobank voor 70 miljoen t.b.v de staat strafvervolging in de Libor-affaire afkoopt.
Met in het achterhoofd dat een kwart van de boete van 774 miljoen euro via een speciaal voor dergelijke bedrijven in stand gehouden belastingregel fiscaal kan aftrekken. Voor die 70 miljoen boete betaalt de staat i.c. betalen wij het sommetje van 175 miljoen via die aftrek aan de Rabo terug. Kijk, zo maak je verlies winstgevend.

Advertenties

24 thoughts on “RECHTSPRAAK EN RECHTGELUL

 1. Even volledig off-topic hier nog een paar fraaie tot zeer fraai film tips om even aan iets anders te denken.

  Salinger, een pracht docu over de schrijver J.D. Salinger

  A Belfast Story geweldige Ierse film met alles wat daarbij hoort en een briljante Colm Meaney (ja ja die van startrek)

  Dallas Buyers Club met Matthew McConaughey fascinerend en ontroerend

  Harrigan een geweldige engelse crimi voor de liefhebbers van engelse detectives gemaakt

  All is Lost, met een fabelachtige rol van de oude Robert Redford die even laat zien wat acteren ook echt is.

  Free Ride een terugblik op de mooie en ook lelijke jaren 70 aanrader!!

  en voor de die hard sportliefhebber nog ” The Trials of Muhammad Ali” een schitterende docu die recht doet aan deze grootheid.

  Zo dat is het wel weer even.

  • Als altijd in dank ontvangen en opgenoteerd. Ik zit momenteel even in “Black Mirror”, waarvan de VPRO zaterdagnacht de eerste serie van 3 afleveringen in “marathonvorm” uitzendt. Zeer de moeite waard [lees ook http://www.vpro.nl/lees/gids/dagtips/2014/1/maandag.html ] De serie, en ook de 2e serie die de BBC al uitzond, schetst waar we met de technologische ontwikkelingen en onze verslaving daaraan en aan de sociale media mogelijkerwijs in verzeild zouden kunnen raken. Voor geïnteresseerden: kijk vooral de 1e aflevering The National Anthem. De 2e aflevering is bizar absurdistisch. En wordt vooral geadviseerd om aan middelbare scholieren in de les te tonen. 3 [voor de doorbijters] is heel sterk. Ik zit momenteel in de 2e serie en ook die is zeer het bekijken waard.

  • Harrigan … Stephen Tomkinson …. Inspector Banks 🙂 Die ken je, RadaR. Spekkie naar je bekkie.

   Black mirror. hmm. met een drankje erbij moet minstens 1 aflevering te redden zijn. Wat ikop de VPRO-site las is interessant genoeg.

   • Hier is de trailer van aflevering 1 🙂 NB: aan het eind van de trailer kun je doorklikken op The Entire History of You [is aflevering 3].

   • Je bent me net voor, Leon. Ik heb het 3x beluisterd, maar versta dat ook.
    Afl. 3 lijkt me wel interessant, een ingebouwde geheugenchip. Cyborg-achtige mensen. Je eigen geheugen terugspoelen en afspelen. Lijkt me een heel speeltje voor jaloerse mensen 😀

   • Bij mij rijst eerder een beangstigend gevoel. Want de rode draad is immers “technoparanoia”, zoals op de VPRO site te lezen is? En als de technologie het mogelijk kan gaan maken, dat mensen tot dergelijke handelingen gedwongen kunnen gaan worden, dan moet ik daar niet om lachen.

   • Denk aan het bericht wat gisteren meen ik doorkwam over de wijze waarop winkels als Dixon, My Com en nog wat anderen mensen op straat via hun mobieltje traceren en volgen én registreren!! Tel daar nog bij op, dat de op die wijze verkregen data aan andere software kan worden gekoppeld; is dat al niet beangstigend genoeg? Dat alleen langs Dixon lopen in combinatie met het feit, dat je een mobieltje hebt al genoeg is om je ongevraagd te registreren? Denk aan de Google-bril, waarmee je op elk moment en overal ongevraagd en dus zonder toestemming gefilmd kan worden en vervolgens via de Tube “viral” wordt gemaakt.
    Ik vermoed, dat we niet lang hoeven te achten op het moment waarop iemand die merkt dat hij gefilmd wordt passende tegenmaatregelen zal gaan nemen. En we met een nieuw fenomeen te maken zullen krijgen: de Google Glass – dode. En mensenschuwe types gaan zich steeds meer verschansen in hun eigen bunkers.
    De overheid vindt het allemaal prima, want die ziet zelf ongekende mogelijkheden tot optimale controle. Wijzelf zijn te dom om voor de duvel te dansen en blijven blind die mooie hebbedingetjes kopen. En dan zijn we anno 2015 echt niet ver meer weg van de absurdistische wereld, die in Black Mirror wordt geschetst. Binnen een paar jaar zitten we allemaal filmpjes te bekijken over andere mensen. 😦

 2. De woede en/of verontwaardiging is met brokken tegelijk van het scherm af te scheppen; ik begrijp dat en deel die verontwaardiging.
  Een paar opmerkingen van mijn kant.

  RadaR bespeurt [terecht denk ik] een houding bij de verantwoordelijken, die er op duidt dat de een paar jaar geleden duidelijk merkbare drang om te verdoezelen van feiten en namen sterk lijkt te zijn veranderd in een houding van “we kunnen het rustig toegeven, want er bestaat geen risico op……” Ik deel die constatering.
  M.i. heeft de burger meerdere keren de kans gehad [ABN al in 2009, DSB al in 2008, SNS begin 2013 e.d.] om zijn verontwaardiging kracht bij te zetten. Zou Sjoerd van Keulen werkelijk, waar het even van weghad, persoonlijk zijn “aangesproken” , het zou ongetwijfeld effect gehad hebben op de wijze waarop de SNSReaal-zaak verder zou zijn aangepakt.
  De meest recente mogelijkheid is natuurlijk het Libor-schandaal. Het is goed, dat RadaR er even op wijst, dat de Rabobank die enorme boete kan fiscaliseren met een aftrekbate van 175 miljoen als gevolg. Zembla voerde dat aspect van de zaak gisteren ook nadrukkelijk ten tonele.
  Dijsselbloem heeft daarover de afgelopen tijd in alle talen gezwegen. Wat niet anders dan veelzeggend kan worden genoemd. Wel de nadruk legde hij op die 70 miljoen boete, die de staat ging innen om de Rabo van strafvervolging te vrijwaren. Wat dus niet anders dan een fopspeen zou kunnen zijn.
  Tenzij de Rabo [in Zembla werd er ook nadrukkelijk voor gepleit] zou besluiten de boete niet te fiscaliseren. Ikzelf verwacht dat niet, al zal men misschien naar buiten toe ook die leugen best kunnen brengen.
  Wat Dijsselbloem betreft kan gerust gesproken worden van een dermate imagoschade, dat “boy wonder versie 2” heeft bewezen ook niet meer te zijn dan onderdeel van het old boys network, een man die weet waar zijn belangen liggen [en dat is niet bij die suffige burger].

  Dan nog even SNS met de chronologische bril op. De Property & Finance deal vond plaats tijdens het bewind van Bos en Wellink. De laatste zal ongetwijfeld meer met een ABN-pet [de verkoper] dan een SNS-pet [koper] in die zaak hebben gezeten. Dat er in de volgende jaren t/m 2009 enorm is geblunderd staat denk ik wel vast. Maar de onderzoekers rapporteren nadrukkelijk, dat het in 2011 nog goed mogelijk was geweest om zaken te voorkomen. In 2011 was er nog steeds Wellink, maar was Bos vervangen door een andere “boy wonder” onder Rutte I, die door het “volk” tot de populairste politicus van het jaar werd gekozen én de ideale leider van het CDA werd gevonden: Jan Kees de Jager. Omdat die naam niet wordt genoemd doe ik het maar even.
  We hebben eerder al terecht onze ernstige bedenkingen geuit over de man’s kwaliteiten en kundigheid, wel laten we daar de SNS-zaak maar aan toevoegen.

  Wellicht dat het rapport van de evaluatiecommissie nog tot verdere stappen leidt; zo ja, dan zou het onder ede horen van teddybeer de Jager zeker onderdeel daarvan moeten zijn.

 3. “Piechem” is een woord wat ik heel lang niet meer ben tegengekomen 🙂 Maar het is een bekend effect, dat mensen als ze zich kwaad maken hun “moerstaal” gaan spreken. Hè gozuh???

 4. Je kunt het natuurlijk als “normaal” , als een immer terugkerend natuurverschijnsel zoals de opkomende zon e.d. beschouwen. Maar in wezen is het gewoon een grof schandaal hoeveel lokale en landelijke politici regels en wetten overtreden; vooral de VVD blinkt daar in uit.
  En ik las dat die Offermans 120 uur taakstraf tegen zich heeft horen eisen. Ben je daarentegen bijstandsmoeder en heb je wat huurschuld, dan word je in het Nederland van diezelfde VVD met je kinderen hartje winter gewoon op straat gezet. En navrante oplichters als Offermans en van Rey en, en, en, en, ….. zitten lekker thuis met een goed wijntje e.d. en laten hun vazallen uitzoeken hoe ze er onderuit kunnen komen. Ik voel bijna ook stoom opkomen 😦

  • Wees welkom in de fascinerende wereld van nepotisme, vriendjespolitiek bevoordeling etc. en dit alles onder de fraaie paraplu van een stel proleten en neo-fascisten.

   Meneer Schat van de RABO kreeg dankzij PvdAsoicialen kroonprins Dijsselbloem slechts 890.000 euro mee(let op dat is bijna net zoveel als een familie die buiten hun schuld werkloos zijn geworden aan bijstand ontvangt) dat is dus “eerlijk delen” volgens de PvdArmoe.

   Ruim 180 miljoen aan belastinggeld in Amsterdam ten onrechte uitgekeerd, ene Speklap die bij hoog en laag een smerige dief de hand boven het hoofd houd en deze zelfs met wachtgeld beloond.

   Dat vette varken ziet er zelf uit alsof die zo uit een vuilniscontainer is gestapt en dat steunt dan Gestapomutter Klijnsma in haar jacht op niet netjes geklede(what the fuck dat ook moge zijn en volgens welk criterium dat word gemeten) uitkeringsgerechtigden.

   En Ivo O met in zijn kielzog de volledig door iedere wasmand gezakte ex-knuffelbeer met de naam “de teef van het binnenhof” maar brallen dat de “kleine criminaliteit” spijkerhard moet worden aangepakt maar ondertussen zijn rattige vrindjes vrij spel geeft bij het grote graaien en ze overal mee laat wegkomen.

   Wouter is door zijn vrindjes beloond met het opperhoofdschap van een instelling waar specialisten elkaar al jaren de tent uitvechten en de overschrijdingen van budgetten jaar na jaar elk record breken.

   Need i say more??

   We zijn verworden tot niets meer dan een veredelde bananen-monarchie waarin een oudhollands-volksgericht bestemd is voor de (on)opgeleide grote arme massa en de fluwelen handschoen bestemd is voor de gore ratten in kostuum van de heersende klasse.en daar doet een schijnproces tegen een paar van de minste ratten als die Offermans niets aan af.

   Als vandaag iemand een printertje meeneemt die al is afgeschreven om die te verkopen op marktplaats om zijn gezin vreten te geven of om de huur te betalen dan staat die morgen al kansloos op straat en de dag erna in een verlicht geel hesje onder het wakende oog en toezicht van Sturmbahnfuhrerin Jetta “van de slaven werkkampen” Klijnsma ter lichtend voorbeeld voor de grauwe massa wat wij doen met “profiteurs”!!

   De echte profiteurs, uitzuigers en ratten daarentegen die doen een plas en denken alles blijft zoals het was, om van te kotsen niks meer, niks minder.

   Wat voor een land is dit in godsnaam geworden??

   • kleine correctie/aanvulling

    “890.000 euro mee(let op dat is bijna net zoveel als een familie die buiten hun schuld werkloos zijn geworden aan bijstand ontvangt)”

    moet zijn

    “890.000 euro mee(let op dat is ongeveer net zoveel als een familie die buiten hun schuld werkloos zijn geworden in 80 jaar aan bijstand ontvangt)”

   • Die aanvullende correctie had ik al begrepen en verwacht, Willem 😀
    Wat Offermans betreft, zeker, dat is een kleine rat. Maar hij staat wel symbool voor al die andere ratten. 🙂 En onderschat niet, kleine VVD-ratten worden groot!

   • We moeten nog door tot maart [GV] en daarna tot mei [EV}. Hou je dat op deze manier nog wel vol, Willem???? 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s