SNEL TOETSEN [2] : the voice of CDA-Holland.

Het is de hoogste tijd om weer eens snel te toetsen. Wellicht herinneren jullie je nog wel, dat “snel toetsen” vooral bedoeld is om alle onzin, die in het kader van de komende verkiezingen door politici en hun partijen wordt uitgekotst en uitgehaald, aan het licht te brengen. En ook bij deze 2e versie van dat snel toetsen blijkt er meer dan voldoende aanleiding voor.

Europa? Daar hebben de Pechtolds, Samsoms en Ruttes even geen tijd voor. De gemeenteraadsverkiezingen is hun target. Vreemd eigenlijk, want gemeenteraadverkiezingen gaan toch over die meestal nitwits, die aan het begin van een mogelijke politieke carriere staan en de lokale bestuursfunctie als een prima opstap zien om via het leren van het spel [hoe declaleer ik en wat? Waar ligt de grens van geld, wat in de eigen zak kan verdwijnen? Hoe druk ik mijn persoonlijk stempel via een mooi megalomaan bouwproject? En nog wat leuke dingen] hogerop te komen?
Niet dus en vooral in 2014 niet. Op landelijk niveau probeert men elkaar, coalitiepartner of niet, te naaien door de schijn van dwarsliggen te wekken, en de lokale kiezer naait men gewoon op de bekende manier: inderdaad, door weer te liegen dat men barst [gaaaap].
En, niet vergeten, profileren en nog eens profileren is de boodschap. Zoals die ene lullige CDA-er deed, toen hij tegen de bouw van een nieuwe oogverblindende bibliotheek in Utrecht stemde en voorlopig in ieder geval tot eind maart c.q. tot de verkiezingen zijn geweest, de indruk heeft doen ontstaan , dat het hele project à  46 miljoen is afgeblazen. Straks, in september of zo, als iedereen het allemaal al lang vergeten zal zijn en Nederland warm loopt voor de start van Boer zoekt Aliën op Mars, straks zal er heel schielijk zonder enige ruchtbaarheid door diezelfde CDA-er een mooie draai [“voortschrijdend inzicht” heet dat en is verkrijgbaar bij iedere Etos in meerdere geurtjes] worden gemaakt en krijgt het Bieb-projekt alsnog groen licht. Dankzij die CDA-er, die door zijn meesterlijke recente schijnbeweging natuurlijk zakken vol met stemmen gaat krijgen. The Voice of CDA Holland – effect, zou je kunnen zeggen. En nog steeds weet een groot deel van Nederland [ook lokaal] niet, dat het met stemmen niet zo is , als in the Voice, dat je een week later op een ander kunt stemmen. Dat het om “gegeven blijft gegeven” gaat,voor 4 jaar. En 4 jaar, dat is een verrekte lange periode om naar vals zingen te moeten luisteren. Zelfs als het Gregoriaans gezang van een CDA-er is.

3 thoughts on “SNEL TOETSEN [2] : the voice of CDA-Holland.

  1. Europa daar denkt momenteel even niemand aan is mijn indruk. Ikzelf ook nauwelijks eigenlijk 🙂 Is er aanleiding om me weer nerveus te gaan voelen? Weet jij meer [of lees jij meer 😉 ] dan wij?

    • O, dat laatste zou zo maar kunnen, want ik heb er ook meer tijd voor 😛 Maar nee, geen reden voor nog meer zorg als anders 😀 Ik laat Europa gewoon af en toe vallen als een soort opbouw, snap je.
      Straks gaan we het daar uitvoeriger over hebben [wat niet betekent overigens dat zulks niet nu zou kunnen. Wat maar de behoefte is.] Wat wel leuk is om te doen, zo ervaar ik, is om wat oudere fragmenten van betekenis te verzamelen en ze straks nog eens terug te halen. Zodat in het supersnelle heden het eigenlijk nog maar zo recente verleden niet wordt vergeten. Maar zoals ik zei: later meer.

  2. Er was slechts 1 CDA-er tegen, de rest van de fractie was voor. Dus is het een fluitje van een cent om dat in bijvoorbeeld september alsnog om te zetten in een op “voortschrijdend inzicht” gebaseerd unaniem VOOR. Dat is vrijwel een vaststaand feit. [voor wie de politiek een beetje kent].

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s