[RAZEND]SNEL TOETSEN [3]

Kamp komt kijken. Kamp komt luisteren. Kamp denkt na. Kamp werkt aan voorstel. Kamp niet voor verlaging gasproductie. Samsom wil dat Kamp ruimhartig is. VVD ook voor vermindering gasproductie. Kamp overweegt hernieuwd onderzoek. Gronings protest. Groningers woedend. Groningers liggen dwars en eisen iets. Kamp steekt vinger in diepste Groningse scheur.[en Imca Marina heeft orgasme].
Behalve dat laatste [kwam van mijn dirty mind] is al het vorenstaande in de afgelopen week via vrijwel alle media aan ons voorbij gegleden.
Plus nog de nadrukkelijke opmerking, dat de rest van Nederland wel heel erg dankbaar moet zijn voor het gas, wat de Groningers ons gaven en nog steeds geven. Want dat gas hebben zij zelf gemaakt [de manier waarop blijft even onbesproken]. Dus, kleiboeren, thanks man, you’re the greatest. Zodra wij goud vinden in het Westen zitten jullie ook gebakken. Promis!!!
Zonder dollen, wat ik hierboven beschreef is de manier, waarop de landelijke politiek [want ook Alex de Kippenborst heeft inmiddels ook een duitje in het zakje gedaan of beter zijn graantje meegepikt] met PvdA en VVD voorop [hoewel Arie Slob [CU] ook heel tobberig keek toen het gas aan de orde kwam, maar Arie kijkt altijd tobberig, die is zo geboren; eigenlijk is het alleen nog wachten op “zwarte kousen”-Kees om in zijn eigen Keesmobiel het Groningse gas te komen zegenen [van Groningse scheuren blijft Kees altijd ver vandaan]]  die uitloper van Drenthe, het zo gezellige Groningen tot de speerpunt van de Gemeenteraadsverkiezingen probeert te maken. Wilders kan moeilijk iets over gas zeggen, want dan krijgt hij wagonladingen shit over zich heen. En Geert wil juist straks in mei bij de EU-verkiezingen vet scoren. Dus kijkt hij even de andere kant op.

De VVD ziet dat gas als verdienmodel, als geld. De PvdA ziet echter Groningen als ander verdienmodel, als kiezerstemmen. En dat wrikt een beetje.
De PvdA, om onbegrijpelijke redenen [anders als historisch gegroeid kan ik niet verzinnen] nogal gewild bij de Greuningers, zoekt wanhopig naar een manier om de VVD niet boos te maken en toch de Groningers het gevoel te geven [al was het maar tot eind maart] dat hun belangen bij de PvdA in goede handen zijn. Vandaar die opmerking van Samsom richting Kamp om ruimhartig te zijn. Zonder uiteraard aan te geven wat ruimhartig precies is.
En als gebaar richting VVD komt Samsom vervolgens met iets totaal anders: de JSF, waarvan de 2e Kamer al had bedongen, dat het ding geen atoomwapens mag dragen, mag wel atoomwapens dragen, maar ze niet afwerpen. Wie verzint er zoiets, hoor ik u denken; wel, Samsom dus. Die niet lijkt te beseffen, dat ons vliegende speelgoed zeer regelmatig in Groningens nabijheid oefent. Nog meer Groningers de straat op straks? Wie zal het zeggen. En dan is er Kamp die een fraai uitgedachte strategie hanteert, waardoor de  Groningers lang in het onzekere zullen blijven, wat de PvdA niet lekker uitkomt. [Bent u er nog? ] Volgens de laatste berichten [vers van de pers] zouden VVD, Kamp en Pvda inmiddels bijnaaaaaaa een oplossing hebben gevonden. Wat nog verser van de pers door partijen weer is ontkend. 0samsomgasWaar de Groningers, zo mag worden vermoed, niet geheel tevreden mee zullen zijn.En zojuist las ik dat Samsom, spoorslags naar Groningen vertrokken [het schilderachtige Middelstum], aldaar tot zijn volgertjes [“friends”] heeft gezegd, dat de gaswinning moet worden aangepast. “Niet teruggeschroefd, dat is heel wat anders” haastte hij zich er aan toe te voegen. Als ik Groninger was zou ik nu duizelig over straat zwalken.
Enfin, Groningen is politiek hot momenteel en is uitermate geschikt [voor de politieke partijen] om tot de verkiezingen hot te blijven.Nog zo’n 8 weken moetende spelers het volhouden en de praktijk leert, dat ze dat moeiteloos gaat lukken. Zolang Groningers ’s morgens maar boos wakker blijven worden om zich ’s middags en ’s avonds door die Haagse professionals om te laten lullen. En dat kunnen de Groningers best. Er is maar één partij, die de oplossing al weet: de ROWB. Maar die doet niet mee aan de Groningse verkiezingen, dus die zwijgt.

Advertenties

30 thoughts on “[RAZEND]SNEL TOETSEN [3]

 1. Voor je het mocht missen [wat ik overigens betwijfel]: de Friezen willen nu ook”gas-gecompenseerd” worden. Zo hebben ze bij monde van gedeputeerde Poepjes [daar moet een luchtje aan zitten 😛 ] laten weten.
  Hebben wij nog wat voor compensatie in aanmerking kan komen? Het jarenlange tolereren van dat stelletje minkukels in en om het Binnenhof bijvoorbeeld???

  • Samsom ging naar Middelstom, zojuist is Kamp in Lompsom ..o nee, Loppersum aangekomen om het “gasbesluit” toe te lichten. Jammer dat alle wedkantoren geen weddenschappen meer aannemen. Want ik had 10 euro op “Henk overleeft het niet” willen zetten 😀
   Overigens geen reden voor paniek. Die uit Lompsom gaan die uit Middelstom bijpraten 😛

 2. Verreweg het ludiekste wat ik gisteren zag was die op een bord geplakte cartoon met een ambtenaar [het Rijk], een baas van de Nederlandse Aardolie Maatschappij en een in elkaar gedoken Groninger erop. Met daarboven “NEMEN – NAM – GENOMEN”.
  Volgens de laatste berichten is Groningen [vooral het schokkende deel] bereid tot acties als Kamp niet met positief nieuws komt.
  Er lijkt iets in Nederland te zijn gevaren, want inmiddels heeft ook het COC zch op de actie gestort: een petitie tot afkeuring van de zware delegatie, die naar de winterspeeltjes van Poetin gaat.
  Je vraagt je af waar dit naar toe gaat met die acties. Zou een beertje los zijn of is men straks [als het in mei echt nodig is] actiemoe?

 3. Er schijnen gisteren in Middelstom een aantal mensen van “Schokkend Groningen” [zijn er momenteel aardbevingen dan?] toen Samsom het woord nam te zijn weggelopen onder het mompelen “weet je wat je kan,Samsom? Aan het gas!”. Wat Diederik nauwelijks schokte overigens. Die vertelde, dat als het om de veiligheid van Groningers gaat geld geen rol speelt. Tactisch strategisch heel sterk van Diederik 😛

 4. Het is ook wel interessant om te zien welk effect “Groningen” gaat hebben op het nog steeds in de pen zittende schaliegasproject. Misschien is het voor de liefhebbers wel lucratief om een juridisch advies bureau te beginnen. Met het oog op toekomstige schadegevallen. Ik zie daar een nieuwe mogelijkheid voor veel werk voor Nederlanders. Aan de ene kant hebben we dan de staat, die alles wat naar geld riekt onder onze voeten wegzuigt en onze stulpjes aan het wankelen brengt, aan de andere kant een legertje Nederlanders, dat die staat aanklaagt. Kan een gezellige boel gaan worden. 😀
  Overigens wordt “Groningen” onvermijdelijk op de bekende manier gehypet. Ik kwam net een poll tegen waarin het recht op schadevergoeding wordt gebaseerd op het feit, dat de overheid miljarden heeft verdiend aan het gas en de Groningers daarvoor de bittere prijs dreigen te moeten betalen. Dat laatste bestrijd ik uiteraard niet. Maar ik raak wat in verwarring als ik denk aan al die mooie wervende reclames [“Mooi Groningen” e.d]. betaald door de provincie met natuurlijk wat subsidie uit Den Haag. “Mooi Groningen” moest mensen zoals wij daar heen lokken. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet ben gegaan. 🙂 Kunnen ook best liegen hoor, die Groningers!

 5. Ik ving op, dat elke 10% minder gasproductie de staat zo’n 1 miljard minder te halen oplevert. En dus een dito gat op de Brusselse spruitjes begroting. Het wordt dus weer schrapen. Zou het geen goed idee zijn om [Groningers natuurlijk uitgezonderd]alle Nederlanders hun mobiele abonnement verplicht in te laten inleveren. 6 miljoen x pak hem beet 30 euro = al 180 miljoen. Dan alle 3e TV’s verplicht inleveren, 3e auto verplicht stil zetten, alle bonussen van NAM-bazen over de afgelopen 25 jaar terugvorderen. Mogelijkheden zat om dit soepel op te lossen. Als ze Sipko Schat bellen wil hij vast ook wel zijn 9 ton inleveren.Precies onderzoeken waar de staat het grootste deel van die 500 miljard aan gasopbrengsten aan heeft weggesmeten, dat lijkt met wel iets voor een Burgerenquete.

   • Natuurlijk niet, wat denk je wel, maar je stelt ook de verkeerde vraag. Die zou moeten zijn “Is 10% genoeg om onze kleigasboeren nog steeds in voldoende mate op Samsom’s cluppie te laten stemmen”. Daar gaat het om 😀

   • O jee, als ze 40% reductie verlangen dan vrees ik zwaar weer voor the bald headed politician”. 😀 Dat wordt handelen via het bekende handjeklap. 39? 15! 38? 15! 55? 10! Ik zie dat al helemaal voor me.

  • Ik denk, dat Nederland zich maar moet gaan buigen over de vraag “Is werken tot 83 jaar voor ons aanvaardbaar of niet?” 😉 En ondertussen alles wat je nog bezit inruilen tegen zonnepanelen!

   • Mij schoot in gedachten hoe verstandig en helend het zou zijn geweest om bepaalde uitgaven van de staat anders te hebben gedaan. Dat kwam, omdat ik me ineens herinnerde, dat er ergens nog wat treinstellen staan te verroesten. Was daar niet iets van 3 miljard mee gemoeid? Hadden heel wat Groningse scheuren van kunnen worden hersteld.

  • Ik zit eigenlijk te wachten op Wilders, weet je dat? Die moet toch wel met de vraag gaan komen hoeveel van de Groningse gasopbrengsten zijn besteed aan het scheppen van de multiculti-samenleving. Dat is er een voor open doel. Ik ruik Kamervragen 😀

 6. NB. Het was ook hot in het nieuws. De meest strijdbare Groningers willen reductie van de gasproductie met 40%. Heb jij soms een lijntje richting het Noorden 🙂 ? Of een 2e huis aldaar?? 😉

 7. Het is toch wel beschamend hoe de landelijke politiek:
  – opnieuw lokale verkiezingen kaapt en vervolgens misbruikt;
  – in de persoon van Samsom spartelt.
  Je moet je toch werkelijk echt gaan afvragen waarom en hoe je nog enig respect zou moeten kunnen opbrengen voor dit stel soapacteurs.
  Het blijft voor mij, hoewel het inmiddels de laatste tijd meer is gebeurd, een merkwaardige gewaarwording te ervaren, dat ik begin te hopen dat de Groningers werkelijk heel boos worden. Dat lijkt nog de enige manier om die soapacteurs op het goede pad terug te kunnen krijgen.

 8. Ik heb 2 en 3 maar in één keer gelezen. En hoe diep droevig ook, toch een paar keer geschaterd van het lachen. [ Imca Marina, waar haal je die nu ineens vandaan 😛 ].
  Ik ben er van overtuigd dat je voor de volle 100% gelijk zult krijgen. Zowel waar het om het “ompraten” van de Groningers gaat als waar het die Utrechtse CDA-er betreft. Gewoon een kwestie van rustig afwachten en de apen komen vanzelf uit de mouwen. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s