HET ZOOITJE-SCENARIO

Natuurlijk zijn wij ondanks het gewenningsproces blij met Irene en Jan, die europees kampioen werden, en met Yvonne en  Koen, die in de slipstream van de favorieten het zilver opeisten. Er zitten ongetwijfeld al wat Awards aan te komen. Vraag is wel steeds meer van welk Europa Ireen en Jan eigenlijk kampioen zijn: de EU? Of toch nog het Europa uit de Bosatlas?
Anyway, wie niet blij is met de suprematie van die Hollandse kaaskoppen is natuurlijk Ruslands stoerste dwerg Poetin. Die heeft ruim 50 miljard [net zoveel als wat wij in een luttel jaartje Markje en Diedje hebben zien verhuizen van onze portemonnee naar duistere doelen als JSF, missietje Mali, kopen van een bankje e.d. ] gestoken in het onleefbaar maken voor russische sloebers van hun dagelijkse woonomgeving om zijn Sotsji de award voor beste winterspelen ooit te laten binnenslepen.
Rusland kent ook het fenomeen van de medaillespiegel en als Poetin daar tot voor kort in keek zag hij o.a. een paar gouden medailles voor Russische schaatsers en schaatssters. Maar na het weekend Hamar, waar meer onvermijdbare Oranjefans op de tribune zaten dan Noren, zal Poetin een onaangenaam voorgevoel hebben gekregen. Er zullen dus wel wat Russische coaches worden uitgenodigd voor een nadere verklaring, vooral omdat het keurkorps van Wladimir aan alle kanten werd weggereden.
Onze Mark lijkt dat allemaal te hebben voorzien, want hij koos er voor om straks met WAlex en Max mee te gaan naar Sotsji. [bijna maakte ik de voor de hand liggende vergissing door “zooitje” te schrijven. Want zo zou je het volgens Paulien “Het sprekende paard” Cornelisse moeten uitspreken].
Te zwaar die delegatie vond rimpeldoos Neelie Kroes en inmiddels heeft Diedje zich achter die mening geschaard. Diedje ziet een mooie kans, om nu maart nog maar weken weg is, zich te onderscheiden van de VVD. Markje piekert al over een tegenzet.
Het zou ook een beetje zonde zijn, als die zware delegatie zou worden teruggeschroefd naar sec het staatshoofd en echtgenote. Om twee redenen.
Ten eerste gaat Markje natuurlijk mee om ook van onze jongens en meiden te genieten. Maar zijn andere speerpunt is het vervullen van de hem op het lijf geschreven rol van dominee en koopman tegelijk Als dominee zal hij zijn gastheer aanspreken op diens homowetten [volgens sommigen zou het hier wel eens kunnen gaan om het preken voor eigen parochie door Markje].
Om Poetin gunstig te stemmen heeft ons trio al wat geoefend. WAlex’ rol is vrij simpel; die kucht wat, lacht wat, zegt wat over de mooie inrichting van Poetin’s kamertje. Max heeft zich 0SharonStonebereid verklaard om, als de situatie daarom vraagt en Markje het afgesproken signaal geeft [het bewegen van de immer groeiende bult op zijn rug], om de Basic Instinct pose van Sharon Stone aan te nemen. Dan hebben ze Poetin meteen plat. Markje zelf, dat zal geen verbazing wekken, doet het woord. Ook als koopman om te weten te komen of er nog wat te doen valt met wat Siberische bagger of ontbrekende dijken aan de Noordelijke IJszee,
Ten tweede ligt nogal voor de hand. WAlex is koning en dus geen koopman. Dominee zou nog lukken. Stel je voor dat Poetin hem een zwaard, ooit gebruikt door een verre neef van Raspoetin om hier en daar wat koppen te laten rollen, zou uitreiken. Daar komen gegarandeerd ongelukken van.
Buiten dat, WAlex zou zonder begeleiding hoofdzakelijk juichend praten over zijn meiden, die het zo fantastisch doen. Ziet u de rook al, die uit Poetin’s oren zal komen? Voor je het weet wordt er weer een onschuldige Nederlandse diplomaat in elkaar geramd.

Nee, hard nodig die zware delegatie. By far het beste scenario voor 14 dagen zooitje.

Advertenties

19 thoughts on “HET ZOOITJE-SCENARIO

 1. Wat mij betreft mag die delegatie niet groot genoeg zijn, vergeet vooral niet om Blok, Klijnsma, Samsonlight en die vreselijke lul van een Spekzwoerd (en dat beslist dan over hoe een bijstandsgerechtigde erbij moet gaan lopen voor een sollicitatie!!! om je werkelijk dood te schamen) plus nog een aantal van die ratten en dat wentelteefje van Lexje met der fascistische vader mag ook mee plus om VladimirIljitsj Poetinski te plagen in kadoverpakking met roze strik Geer & Goor.

  Wel even aan vadertje Vladimir vragen of hij dan svp deze gehele vaderlandsche afvaardiging in de permafrost wil hangen, wellicht is het mogelijk om Rutte in de ijsbaan zelf in te vriezen zodat er
  “eindelijk” ook eens iemand over hem glijd.

  Ach ja, wat kun je ook feitelijk verwachten van een laffe, ruggengraatloze walgelijke neo-fascistische pseudo-liberaal die in zijn eigen land toestaat dat de homofiele medemens uit zijn huizen word gejaagd, zich publiekelijk niet meer kan gedragen zo men wil vanwege de kans om afgetuigd te worden en waar een botenparade slechts op een vooraf “veilige” plaats kan vertrekken, Rutte je bent een hele echte LUL inderdaad en met HOOFDLETTERS..

 2. Samsom’s geprikkelde stellingname zal vooral te maken hebben met het feit, dat gisteren in een door ATV gehouden verkiezingsdebat over de komende GV PvdA-wethouder en troetelkind Hilhorst te pakken is genomen door een VVD-er. Het stond dus al 1-0 voor de VVD. 🙂

   • Je komt handen en ogen tekort als je al die fake-aanvalletjes wilt bijhouden, RadaR. 🙂
    In principe natuurlijk zinloos om fake te volgen, want je weet wat het resultaat er straks van zal zijn. Maar toch is het erg nodig, want de domheid van de Nederlander kent nauwelijks grenzen, zo bleek mij ook weer vanochtend.

   • OK als het dan echt moet.
    Ik zag vanmorgen iets over de trek van autorijders uit de grensgebieden naar Duitsland en België om daar te tanken ivm de gestegen brandstofprijzen hier. Zo’n eikeltje die namens een of andere omroep elke dag om 6 uur de straat op wordt gegooid om real life peilinkjes te doen vroeg aan een voorbijganger die eruit zag alsof hij er ook niets aan kan doen [onverschillig waaraan trouwens], of hij dat tanken in het buitenland niet zielig voor de Nederlandse eigenaars van tankstations vond. De voorbijganger sloeg aan het denken [je zag de raderen heel langzaam gaan draaien] en opeens had hij het. Zijn antwoord was even kort als stuitend [de tranen sprongen me bijna in de ogen]: “Moeten ze de prijs van de benzine maar niet verhogen. Eigen schuld gewoon”.
    En dan te weten, dat in alle media uitvoerig is gemeld, dat het om accijnsverhoging en BTW-verhoging gaat.
    Zo deze debiel normaliter ondergronds wonen?

   • Ik sluit me bij O’s opmerking aan. Veel Nederlanders zijn werkelijk nog veel dommer dan wordt verondersteld, Arno. Het zou goed zijn om je dat te realiseren.Dat is ook de reden waarom politici van het slag Rutte en Samsom wegkomen met hun liegen en bedriegen. Vroeger was het een bekend fenomeen, dat “de arbeider” een krant las via het scannen van de koppen. En als hij dus tegenkwam BENZINE DUURDER dan was de conclusie snel getrokken. De kleinere letters lezen begon pas op de sportpagina. Ik zei “vroeger was het zo” maar voeg er meteen aan toe, dat er een niet te onderschatten groep mensen is die anno 2014 nog op exact identieke wijze zichzelf op de hoogte [eigenlijk is in de diepte beter] houden. En niet te vergeten is er altijd nog RTL Boulevard , SBS Shownieuws. Zodat ze op het werk kunnen meepraten 😉 Past allemaal prima bij het Utopia, wat John de Mol momenteel door een groepje camerageile halve zolen laat aanleggen. En waar het gebruikelijke deel van Nederland ademloos naar kijkt.

  • Prachtig voorbeeld, Arno, in meerdere opzichten trouwens.
   a. jij hebt blijkbaar een positief vertekend beeld [nog altijd en dat verrast mij eerlijk gezegd wel] van de gemiddelde Nederlander en met name alles wat daaronder hangt;
   b. het is veelzeggend dat zo’n straatschooiertje [van WNL toevallig?] snel registreert welke lariekoek uit die voorbijganger komt en het niet bij hem opkomt om even te wijzen op de misvatting. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat hij net zo dom is als die geïnterviewde onnozelaar 😛

 3. Handige en vooral zeer amusante wijze waarop je een aantal zaken even de revu laat passeren. Overigens ben ik het wat Sosji betreft helemaal eens met O. : onzin allemaal, waar de bewoners van Sosji zelf het belangrijkste slachtoffer van zijn. Het narcisme zit overal. 😦

 4. Las net, dat er “steeds meer kritiek” op dsie zware delegatie ontstaat. Ik laat TV en radio maar uit vandaag, want daar zullen ze het er de hele dag wel druk mee hebben. Onzin allemaal!

 5. Valt me nog mee, dat Markje in zijn onschuld niet de rimpeldoos Kroes heeft gevraagd om de Sharon-actie voor haar rekening te nemen 😛
  Zou een pure sensatie zijn 😛

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s