POLITICI ZIJN SOMS NET MENSEN

Als je gadeslaat hoe ze regelmatig genadeloos en onmenselijk handelen waar het betreft steeds meer Nederlanders naar en als het moet zelfs in de armoede-afgrond te duwen, zou je het nauwelijks geloven.
Maar toch zijn politici soms net mensen, geen partij uitgezonderd.
Die menselijk-politieke trekken komen vooral bovendrijven als het om de eigen”familie” gaat. Hoe vaak hebben wij als toeschouwer al niet meegemaakt, dat een partijkopstuk ons l0hanengevechteek voor te bereiden op een lekker pittig “hanengevecht”. Zo’n echt “hanengevecht” houdt niet op bij schreeuwend en blazend om elkaar heen draaien. De politieke variant doet dat wel. Daar blaast men zonder te spetteren, schreeuwt men zonder stemverheffing. En na zo’n “hanengevecht” schudt men elkaar de hand, wenst elkaar geluk met zo’n lekker debat en kruipt vervolgens achter een biertje [Roemer], een droge sherry [Pechtold], een chocomel [Slob], een kelk met miswijn [v.d.Staay] of een glas moedermelk [Samsom].
Een dergelijke houding blijkt bij de Nederlandse politiek te horen. Redelijk uniek, want als ik af en toe naar beelden uit internationale parlementen kijk dan blijkt men er daar niet voor terug te schrikken om af en toe lekker en letterlijk naar elkaar uit te halen. Dat is pas politiek naar de mensen brengen.
Maar niet in Nederland, daar zijn politici kleffe koorknaapjes met een chronisch gebrek aan ruggengraat. Zelfs dronken worden doen ze alleen maar buiten parlementaire uren.
Zo’n menselijk trekje van onze parlementariรซrs is ook wegkijken als er iets volstrekt mis is binnen de eigen familie. Vooral niets in het openbaar zeggen of laten merken. Hooguit anoniem in de wandelgangen er iets over laten vallen. Verder niet, want denk erom “we zijn kleffe klitters, aanhangers van het ons dekt ons principe”.
Daardoor wekt het nauwelijks verwondering, dat slechts via informele kanalen, de meest stinkende riolen van Den Haag, regelmatig geluiden naar boven stijgen [ niet te harden die 0Miltenburglucht] over een voortdurend disfunctioneren van de voorzitter van de 2e Kamer, de op het oog struise Anouschka van Miltenburg. Zij is het prototype van de VVD-vrouw. Verpakt zich zodanig dat als je blik langs haar glijdt je denkt “saaie VVD-trut, maar wel representatief genoeg”. Totdat je beter kijkt en de voor dergelijke vrouwen stereotiepe “vlekjes” zichtbaar worden, zoals het handig verstopte snorretje op de bovenlip. Vergeet de volgende ontboezeming meteen weer na lezing, maar ooit hadden de maten en ik als we genoeg hadden ingenomen de [verbeeldings]kracht om ons proberen voor te stellen hoe zo’n VVD-trutje er in sexy lingerie [verder gingen we niet] zou uitzien. Helaas verschenen Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma op het toneel en even later Miss 0nepperusVoorschoten 1966 Helma Nepperus en moesten wij tot ons eigenlijk wel plezier vaststellen, dat we de grenzen van onze verbeeldingskracht hadden bereikt.
Terug naar Anouschka met het snorretje, die er in slaagde furore te maken als “de huilbaby van het parlement”. Haarsma Buma zei ooit boe tegen haar en prompt nam ze huilend de beentjes.
Sinds dat moment is de ontevredenheid in het parlement over haar voorzitter zeer fors gegroeid. Velen zijn Anouschka compleet zat. Maar daar komt dan dat verrassende menselijke element bij die politici boven. Zat zijn, niet functioneren, prima, maar wegsturen dat is heel wat anders.
“Als het kabinet valt is ook Anouschka gezien, in tegengesteld geval moeten we het nog 3 jaar met haar doen” zo klonk er uit het riool. Mooi hรฉ, die opofferingsgezindheid??
Maar zoekt u toevallig een zoveelste reden om dit kabinet weg te sturen en daarmee ons zwaar lijdende parlement van haar “steenpuist” te ontdoen, voila! Laten we dat gebaar maken en tonen dat we ook mensen zijn.

Advertenties

15 thoughts on “POLITICI ZIJN SOMS NET MENSEN

  • Lol Lottie… ik hoop dat hij niet is gaan kijken, want dat zou niet goed voor hem zijn. Wat een ongelooflijk brandhout en dat zeg ik echt niet snel :;)

  • Net zo’n brandhout [ik heb 20 minuten gezien en dat waren er 19 teveel; dat Fox dit als amusement durft te brengen is ongehoord :D] als wat in dat andere deel van Den Haag rondloopt en waar dit logje over gaat. Maar ik kan jullie geruststellen, ik weet bijna zeker, dat hij er niet is heen gegaan. Zal wel whisky, stukje kaas en een schaakpartijtje zijn geworden. ๐Ÿ˜‰ Laten we hem maar ontzien, vinden jullie niet?

  • Jurgen heeft het volkomen juist ingeschat. ADO is een gepasseerd station, zoals ik al eerder zei; vanavond tegen RKC zo las ik van de week ergens, moest ADO het spel gaan maken, zo orakelde Steijn. Dubbele pech, want de spelers hebben noch benul noch kwaliteit om aan die eis te voldoen รฉn de trainer zelf heeft er helemaal geen benul van. Want die stuurde een team het veld in in een counterformatie. En, tja, daar was RKC even iets beter in. Ik heb Paul zo ver gekregen, dat ik even naar de radio kon luisteren, maar na 9 minuten was dat al niet meer nodig. Om het plat te zeggen: Steijn en zijn campingelftal kunnen wat mij betreft de bagger weer in waar ze ooit zijn uit gekropen. Ik heb het echt gehad met die clowns, die voor voetballers moeten doorgaan. Ik ga rustig slapen ๐Ÿ˜€

 1. Na het afscheid van Weisglass [de laatste mannelijke en uitstekende kamervoorzitter] was het vooral in het begin flink behelpen met Gerti Verbeet. Maar die kreeg het tenslotte toch in de vingers. En nu met de 2e vrouw aan de leiding van het presidium gaat het weer mis. Je zou mogen zeggen dat het er van weg heeft, dat de functie niet voor vrouwen gemaakt lijkt te zijn. Of is hier gewoon sprake van een ongelukkige [want gedwongen] keuze?

 2. [Roemer], een droge sherry [Pechtold], een chocomel [Slob], een kelk met miswijn [v.d.Staay] of een glas moedermelk [Samsom].

  Eigenlijk is Roemer de enige dus waar je wel een feestje mee zou kunnen bouwen ๐Ÿ˜‰

 3. Helaas verschenen Neelie Kroes en Annemarie Jorritsma op het toneel en even later Miss Voorschoten 1966 Helma Nepperus en moesten wij tot ons eigenlijk wel plezier vaststellen, dat we de grenzen van onze verbeeldingskracht hadden bereikt

  Hoewel dat seksistische gedoe van jullie natuurlijk afkeuring verdient kan ik me in het geval van die drie VVD-diva’s wel vinden in jullie keuringsrapport ๐Ÿ˜€

 4. Het kromme is ook nog eens, dat die van Miltenburg er zelf ook aan onderdoor gaat. Het moet toch mogelijk zijn de gebruikelijke politieke oplossing te vinden door haar burgemeester van de nieuwe gemeente Rioolhuizen te maken?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s