RUTTE KIJKT TERUG OP 2013 EN GLUURT VOORUIT NAAR 2014

RutteFacesBij toeval, in een vuilcontainer tussen gebruikte incontinentieluiers en wat stukken shoarmabroodjes, vonden wij de draftversie van wat Mark Rutte’s eindejaarsverhaal zou kunnen zijn. En omdat we allemaal op zijn tijd een oppepper best kunnen gebruiken mag u meelezen.Gratis!

Beste mensen,

Laat ik beginnen met niet voor de eerste keer duidelijk te maken, dat ik allemaal van jullie 0hartjehoud. Zelfs van hen onder jullie, die niet VVD stemmen of inmiddels hebben besloten, dat nooit meer te zullen doen. Voor ieder van jullie is er, in ieder geval zolang ik dit prachtige land mag leiden, een plekje in mijn ……[hoe heet dat ding ook al weer? O ja] …..hart. U kunt mij wat dat betreft op mijn  woorden geloven [moet dat er echt in? Ik moet er zo om lachen …..huhuhuhuh].
Dat gezegd hebbende moet ik recht van de lever [vinden jullie niet dat het nu al als een soort biologieles gaat klinken? ] toch iets kwijt. En laat ik het maar zonder omwegen zeggen, u kent mij ik draai nooit om de dingen heen, ik ben wat teleurgesteld in u.
Dat mijn oproep eerder dit jaar om “nu die nieuwe auto of dat andere huis te kopen” geen weerklank vond begrijp ik inmiddels wel. Van diverse [CBS, DNB, CPB, OESO, IMF e.d] kanten is mij inmiddels uitgelegd, dat het financieel niet zo goed met u gaat. Een onaangename verrassing voor mij, dat kunt u geloven. Want vriend Diederik en ik, bijgestaan door de andere vrienden in ons clubje, werken zo keihard aan dat socialer Nederland [moet daar eigenlijk niet staan neoliberaler? Ah, dat vindt Diederik niet goed; laat maar staan dan dat socialer , maar ik moet er wel van giechelen] …….uh, waar was ik…..o ja, een Nederland waar we trots op zijn en kunnen blijven.
Mag ik u wat willekeurige voorbeelden geven?
50euro-biljetten– we werken aan een nieuw pensioen [versie 8.3] waardoor u straks dan wel minder maar wel langer pensioen kunt genieten [als u het allemaal overleeft]
– tegelijkertijd werken we aan afbouw van de zorg, vooral voor hen, die veelgebruikers zijn [gehandcapten, chronisch zieken en ouderen, ja vooral ouderen]. Daartoe wordt gewerkt aan een nieuw “ruimprotocol” waar collega Schippers het voortouw bij neemt;
– vriend Dijsselbloem is stiekem begonnen [een ondeugd hoor, die Jeroen] met de verkoop van de rommelhypotheken van ING waar wij, sorry U, ca. 13 miljard voor betaalde destijds. [Toen ik onlangs Wouter Bos belde om hem te vertellen, dat zijn sprookje van destijds over de dikke winst, die daarmee zou worden behaald gewoon een sprookje zou blijven, hebben Wouter en ik volgens mij voor de eerste keer samen veel plezier gehad. Diederik stak zelfs zijn glimmende bolletje om de deur om te zien wat er aan de hand was]
[Vergeef me als het nogal op een hak  op de tak manier overkomt. Ik  fiets namelijk door het lijstje wat Ivo voor me heeft opgesteld. En die goedsul van een brombeer schrijft niet alleen net zo beroerd als hij praat [geintje, Ivo …huhuhuhuhuh…..] maar hij is af toe ook nog wat in de war. Ik kwam net “kilo suiker, pond hamlapjes, gedraaide dropveters’ tegen en dat hoort niet op mijn lijstje, maar op het lijstje van Nel Opstelten thuis].
– door de hervorming van de arbeidsmarkt hebben we de “flexwerkloze” kunnen invoeren. Waarmee een langgekoesterde wens van werkgevers [die horen er immers ook bij, nietwaar] tot vervulling is gebracht. En de druk op de uitkeringspotten zal afnemen. Daarom ook gooien we er een trosje UWV-ers uit. Dat noemen we in vaktermen “communicerende vaten” , u weel wel, de bijnaam van Neerlands trots, de nog steeds diep betreurde Hazes, die wij graag nog een keer de Celebrities Voice of Holland hadden willen zien winnen.  Maar ik dwaal af, even een slokje thee nemen [neen, ik wil geen gemberthee, smaakt naar Diederiks zweetvoeten. Doe maar Darjingelingeling]
– over een paar weken doen we deur open voor nog meer MOE-ers. Ik kijk daar naar uit. Wat een verrijking zal dat zijn voor uw buurten. Ik ben zeker van plan wat bezoeken af te leggen om wat van de geur te komen opsnuiven.
Door de komst van die werkwilligen uit Oost-Europa bieden wij u de gelegenheid om in alle rust van uw aangepaste WW en indien gewenst uw aangepaste bijstandsuitkering te genieten. Tegelijkertijd hebben we ingepast maatregelen om “Netter Nederland” [mooie van Jetta Kleinsma] gestalte te gaan geven. Vaker met twee woorden spreken, haartjes netjes gekamd, we vragen echt niet veel, eigenlijk doodnormale dingen [ Fred, kerel, moet ik nog iets zeggen over dat internetgedoe? Wat zeg je? Stttttttttttttt, niks zeggen alleen maar meekijken? Oké, jongen]. Laatste puntje nog voor ik bij mijn conclusie kom.
– Jeroen [dezelfde die in de verkoop van ING rommelhypotheken zit] lult  praat zich de blaren 1dijsselop zijn tong om de “Bankenunie” van de grond te krijgen. En niet zonder succes mag ik wel zeggen. Ik kan  er nog niet teveel over zeggen, want het is een nog lopend proces met een breekbare focus [die heb ik van Louis van Gaal, gaaf he? ]. Maar als u weet dat wij [Angela, Angela en Angela] er naar streven, dat u als burger in 2028 [dat is al over 15 jaar, waarin hooguit 2 nieuwe crises kunnen voorkomen] verlost zal zijn van het meebetalen aan de gokschulden van banken [waarvan wij weten dat u dat van harte doet, het zit de Nederlander immers in het bloed, meebetalen heeft ons groot gemaakt] dan mag dat een prachtig vooruitzicht worden genoemd.

En juist dat laatste punt is belangrijk in de context van het laatste deel van mijn boodschap. De wetenschap, dat u over 15 jaar weer vrij zult zijn moet toch reden zijn om vertrouwen te tanken. Consumentenvertrouwen om precies te zijn. En als mij het bericht bereikt, dat u ook in de laatste maand van meting [oktober] de hand nog meer op de knip heeft gehouden overmant mij dat gevoel van teleurstelling waar ik eerder van sprak.
Wij doen ons uiterste best uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Wij doen er alles aan om de politiek weer terug naar de mensen, naar u te brengen. En schromen daarbij niet Fyrawaar mogelijk de vrolijke noot aan te slaan. Want u gaat mij, uw premier, toch niet vertellen, dat u niet gebulderd van het lachen heeft over [om maar iets te noemen] de Fyra-klucht. Of zo u wilt de JSF-komedie. Wijzelf lagen in ieder geval in een stuip. Na de einddebatten  heeft men sommige leden van mijn kabinet moeten oprapen.
Kort en goed,beste mensen, ik denk dat ik u eigenlijk vraag om de somberheid van u af te schudden. Besef dat de toekomst in 2014 begint. Dus steek een lawinepijl extra af op oudejaarsnacht, doe mee en verbind brandwonden zelf , leg drukverbanden aan om handen, waarvan wat vingers op miraculeuze wijze zijn verdwenen om de zorgkosten meteen al op de eerste dag van het veelbelovende jaar 2014  te drukken. Sla extra oliebollen en appelflappen in, zuip u 3 slagen in de rondte, maak vanaf die eerste dag het jaar 2014 weer een consumeerjaar.
Opdat ik nu niet voor niets mijn volle vertrouwen in u kan uitspreken.
Zo waarlijk helpe ons  de bank  ……. uh, sorry….. God.

Advertenties

21 thoughts on “RUTTE KIJKT TERUG OP 2013 EN GLUURT VOORUIT NAAR 2014

 1. Het vergt niet al teveel fantasie om dit op zich briljante humorvolle blog te vertalen in een toespraak die met gemak op de partijdag in Neurenberg had kunnen worden voorgelezen.

  Daar waar Adolf de staatskas plunderde voor de oorlogsmachine, doet Rutte dat ten behoeve van het financieel-economische conglomeraat van banken en de multinationals.

  Daar waar Adolf de joden de schuld gaf van alle problemen en ze daarom wilde vernietigen, doet Rutte dat ten aanzien van de zieke, zwakkere en vooral de ouderen inclusief de 1e aanzet tot “ruiming” van deze bevolkingsgroep(en)

  Daar waar Adolf middels censuur en boekverbranding het volk van zijn vrijheden probeerde te beroven, hierbij voortreffelijk geholpen en ondersteund door de eenzijdige propagandamachine van J. Goebbels, doet Rutte dat via inperking van persoonlijke vrijheden, allerlei verboden, inperking van de vrijheid van meningsuiting op het internet enz. enz. hierbij ondersteund door zijn eigen propagandamachine van Ned. 1, 2 en 3 plus de staatsradio.

  Daar waar Adolf slechts met de grootste tegenzin instemde met het gebruik van arbeiders uit bezette landen om de gaten in de productie van zijn oorlogsmachinerie veroorzaakt door de vele gesneuvelde soldaten, daar doet Rutte met vrolijke instemming kond van de invoering van dwangarbeid voor de mensen aan de onderkant van de samenleving en gaat zelfs daarbij zover dat deze moderne slaven uitgehongerd mogen worden.

  Daar waar Adolf sprak over het utopische “derde rijk” waarbij zelfs de grootste twijfelaars door het vuur waarmee deze wens werd uitgesproken over de streep werden getrokken, daar spreekt Rutte met dezelfde intonatie en hetzelfde vuur over de invoering van het duizendjarige Rijk der Europese Unie.

  Daar waar Adolf via allerlei vage toespelingen en dito beloftes aan zijn volk uit alle macht en tot op het laatste moment te paaien vooral maar aan zijn zijde te blijven, daar doet Rutte exact hetzelfde met zijn inmiddels vele leugens over de staat van dit land, het terug betalen van leningen zoals verstrekt aan andere landen en het beloven van onder andere 1000 euro aan iedere werkende.

  Als er iets is wat ik niet pretendeer dan is het wel dat deze lijst van overeenkomsten tussen deze twee fascistische regimes volledig en compleet is want dat die dat niet is weet ik wel zeker, echter het geeft mijns inzien een prima inzicht in het ware gezicht van onze huidige zogenaamd democratische regering en zijn leider de neofascist Rutte.

  Zelf ben ik ervan overtuigd dat achter het altijd vriendelijk glimlachende gezicht van deze Rutte zich een spijkerharde technocratische tirannieke moderne fascist bevind die met hulp van zijn “alte kameraden” dit land, deze samenleving en de mensen daarin, deze willens en wetens en ten koste van alles zijn wil en denkwijze wil opleggen zelfs als dat leid tot vernietiging van deze zelfde samenleving en de menselijke waarden en moreel besef die er nu nog (weliswaar in steeds geringere mate) bestaan..

  • De analogie is er , zoals jij hem beschrijft, Willem. Dat valt niet te ontkennen. Evenzo is jouw opsomming inderdaad niet compleet, maar het beeld wordt er niet nadelig door beïnvloedt. Ik mis echter één heel belangrijk analoog punt en dat moet wel benoemt worden vind ik. Waar Adolf probleemloos een meerderheid van zijn volk achter zich wist te krijgen, deed Rutte dat ook zonder enge moeite. Wat de vraag doet opkomen “wie is in de kern de schuldige partij?????” De “herder” die zijn schaapjes de gewenste richting op leidt of de schaapjes?

   • Zoals een herder zonder schapen ook maar een zielig gezicht zou zijn 🙂
    Je moet natuurlijk voorzichtig zijn met analogieën, maar als ze zich zou duidelijk manifesteren als Willem beschrijft dan wordt het tijd even na te gaan denken. Maar dan lopen we tegen het overbekende probleem aan: schapen denken over het algemeen niet zo veel, die luisteren en blaten na wat ze horen.

 2. Hoe zit dat feitelijk met die “bankenunie” eigenlijk? Ik heb dat niet echt gevolgd. Worden er in het duister weer snode plannen gesmeed? Kon er niet veelinfo over vinden.

  • Slaat je vraag op de plannen in relatie tot Nederlandse banken. P. Zo ja dan is het antwoord vrij eenvoudig: “geen echte reden nog om scherp op te letten” . Maar er is ook de EU-kant of de Euro-kant en daar is wel het nodige over te zeggen, vooral ook in relatie tot Nederland en zijn belastingbetalers. 🙂

 3. Ik heb een berg ellende zelden op zulk een humoristische wijze bijeen geveegd zien worden. Je typeringen van de betrokken lieden, inclusief de kwast, die het clubje leidt, passen als een handschoen. ik hoop toch zo, dat veel mensen dit lezen en op de juiste manier vatten. Complimenten van je eeuwige lezeres 🙂

 4. Ik heb de neiging om het meteen te herlezen. Want alle tekstuele spitsvondigheden en kwinkslagen ineens vatten, dat lukt zelfs mij niet. Tot nu toe heb ik het hardst gelachen om de dropveters van die droplul, maar dat kan zeker nog veranderen 😀

  @Jeanette: gewoon je muts opzetten [dat gebreide exemplaar bedoel ik dan 🙂 ].

 5. Gisterenavond een teleurgestelde man, onderuit gezakt op de bank, nauwelijks aanspreekbaar omdat Ajax het weer liet liggen.
  Vandaag een man, die zijn keyboard geselt om zo’n verhaal, wat inderdaad eigenlijk al de afsluiting van het jaar in zich heeft, te produceren. Het zijn 2 verschillende werelden 😀

  Of heb je op het laatste moment nog je inspiratie gehaald uit District 9 ????

 6. Een absoluut volwaardige schets van Rutte 2013 en [helaas] het komende Rutte 2014. Alle grote spijkers, die Rutte in ons heeft geslagen heb je te pakken. [Op de keper beschouwd zijn het feitelijk bitter weinig, maar dat past uitstekend bij het prestatieprofiel van dit beroerde kabinet.] En de humor [doe mij maar Darjingelingeling 😀 ] is zo herkenbaar. zowel naar de schrijver als naar het onderwerp toe. Je kunt weer een Dimple komen genieten 😉

 7. Vijf sterren stuk, zonder enige twijfel. Wat een afronding van één van de beroerdste [Nederland] en tegelijk één van de beste [blog-gewijs] jaren tot nu toe. Ferme klop op de schouder, RadaR.
  Ik ga het nu op mijn gemak herlezen, want ik denk dat ik nog lang niet alle tekstuele én inhoudelijke vondsten heb gezien. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s