EDITH SCHIPPERS SCHAT ONZE DOOD OP WAARDE, HET LEKKER DING.

Met het verstrijken van december neemt op veel plaatsen en bij veel kuddes de spanning toe. Hoewel er al het hele jaar door allerlei”beste van 2013″ verkiezingen zijn geweest [er zijn zelfs al met nog 87 jaar te gaan legio dingen van de eeuw gekozen, ons ongeduld groeit met het jaar; je moet je toch niet voorstellen dat de “ring of fire” actief zou worden voordat wij het puddingstukje, de banaan, het frietje etc.etc. van de 21e eeuw hebben gekozen] zijn er nog wat losse eindjes, die om uw stem vragen. Neen, niet de mijne, ik heb mijn principes.
Aan het eind van deze week bijvoorbeeld [15 december] kiezen politici hun politcus of 0SchipperspolitiKa van 2013. Eigenlijk dus een wedstrijd, waarbij de leugenaars de beste leugenaar kiezen. Op Radio 1 wordt daar verslag van gedaan. Ik werd getriggerd, omdat Edith Schippers [VVD en Zorgminister] vet wordt getipt als winnaar. En het was juist de beeldschone Edith [althans vergeleken met de rest van de vrouwen in Kamer en kabinet] die mijn aandacht trok via een forse krantenkop eerder deze week. De kop luidde:
“Betaal ziekenhuizen voor het stoppen van behandeling”: Curieuze kop, vindt u niet. Zoiets als betaal de bakker voor het niet bakken van brood  Laten kreperen moet dus worden beloond, zo lijkt er te staan.
De korte toelichting gaf me iets meer duidelijkheid, echter zonder mijn langzaam in verontwaardiging omslaande verbazing weg te nemen.
“Minister Schippers van Volksgezondheid wil artsen en ziekenhuizen ook een vergoeding uitkeren als ze in overleg met een patiënt besluiten geen nieuwe behandeling te beginnen. De regeling moet artsen stimuleren terminale patiënten beter voor te lichten over de zin of onzin van een behandeling.”
Ja het staat er echt, hier kunt u het nalezen
Ziekenhuizen moeten dus worden gaan betaald om bepaalde patienten niet meer te behandelen.  Om mensen bewust,  maar in overleg, dood te laten gaan. Veel logischer zou zijn dat de patienten worden betaald [gratis begrafenis of crematie], want zij zijn het immers die niet langer een behandeling willen hebben, die ze tot op heden wel krijgen. Maar nee 0kankervindt Schippers, de bonus komt de ziekenhuizen toe!!! Zijn we er net aan gewend, dat orgaandonatie een gouden gelegenheid biedt tot een leuke bijverdienste voor de hakkers en snijders van de medische stand en hopla daar is de volgende  gouden gelegenheid voor de witte jassen en dito mondkapjes om wat extra bij te verdienen. En niet alleen door na het volgen van een cursusje “Inpraten op de patiënt” de verstervingscijfers van door hen zelf als terminale gevallen aangekruiste mensen stevig op te jagen. Denk eens aan het effect op de sterftetafels waarmee verzekeringsmaatschappijen  én pensioenfondsen werken. Daar valt ook het nodige aan te verdienen.
Een “briljant idee” van deze kandidaat politiKa van 2013. Zo briljant dat het om navolging vraagt. Dus stel ik voor om de kiezers te belonen voor het niet langer tolereren van politici, die zich keer op keer onbetrouwbaar en onbekwaam hebben getoond. Concreet: als wij niet meer stemmen op dat echt volstrekt idiote stelletje gaat de kassabel rinkelen. Lijkt u dat wat? Mochten er onder u zijn, die ook een oplossing wensen voor de dan zich razendsnel opstapelende terminale politici, elke suggestie wordt met warmte ontvangen.

Advertenties

24 thoughts on “EDITH SCHIPPERS SCHAT ONZE DOOD OP WAARDE, HET LEKKER DING.

 1. Binnenkort kunnen bedlegerige oudjes [Edith noemt ze “bedlegerige kostenposten”] dus een optocht van witte jassen verwachten, die eens indringend met ze willen praten. 🙂

  • Als ik Paul was zou ik bij zijn oudtante een shotgun onder de lakens moffelen. Als één van die witte jassen met “ruimen” begint te dreigen dan heeft ze de keus. 😀

   • Zit wat in 😀 Zo heeft het plan van Edith ook nog benefits voor de wapenindustrie 😉
    En een jaar later gaat Opstelten een commissie instellen, die een tweeledige opdracht krijgt:
    – de sterke stijging van suicidegevallen bij oudtantes;
    – de explosieve groei van geweld tegen witte jassen.
    En Opstelten wordt meteen genomineerd als politicus 2014.

   • Jullie zien weer eens ongekende mogelijkheden opdoemen. Helemaal kwalijk nemen kan ik dat jullie niet, want ze passen naadloos bij de mogelijkheden die Schippers lijkt te zien 😦

   • We maken maar een grapje hoor, Jeanette. Oudtantes zijn in regel nauwelijks in staat een klokhuis in een afvalbak te mikken. 🙂 Dat begrijp je toch wel ?

 2. Het moet mij van het hart, dat ook ik inmiddels voldoende overtuigd ben van het feit, dat men steeds verder van het padje af aan het raken is. Toen RadaR mij over het betreffende bericht in de krant vertelde was mijn eerste reactie ongeloof. Al langer deel ik de verontwaardiging met onze gastheer t.a.v. de niet-aflatende pogingen van de politiek, daarbij aangestuurd door belanghebbende commerciele partijen, om de te komen tot een waardering in geld van het leven. Na decennia lang bezig te zijn geweest met olifantenslagtanden, neushoornhoorns,walvissenvlees en olie, zeehondenvachten e.d kan men de aandrang niet meer weerstaan om ook het belangrijkste zoogdier van een prijskaartje te voorzien. Wanneer hebben we dat ook al weer eerder in de geschiedenis meegemaakt?
  Is die eeuwige obsessie voor validering al misselijkmakend genoeg, men maakt ook zonder schroom zichtbaar wat de achterliggende motieven zijn.
  Dat leven, waar Schippers zo eenvoudig [bijna kinderlijk] over praat, behoort slechts aan de bezitter ervan toe. Niet aan een dokter, arts o.i.d. en zeker niet aan een politicus. Vooral dat laatste niet, want we hebben in wereldoorlogen geleerd wat het gevolg is als je je leven in handen legt van domme, one track minded fanatici. Je raakt het kwijt!
  Schippers, gehersenspoeld als zij is met het vergif van het Amerikaanse denkpatroon over zorg, stelt doodleuk voor bij de beslissing van oud-tante Katrien om haar ogen definitief te gaan sluiten een ziekenhuis te belonen. Haar gedachtetrant is duidelijk: het ziekenhuis voorkomt kosten veroorzaakt door in leven houden van oudtante Katrien. Maar sinds wanneer word je in een normale wereld met helder denkende en integer handelende mensen beloond voor kosten, die niet worden gemaakt? Ik ken maar een voorbeeld: de wereld van de bonussen. Daar hoor je elke dag dat kostenreductie [bij voorkeur door personeelsreductie [in de context van dit verhaal feitelijk niets anders dan het tijdelijk dan wel definitief beëindigen van een ” arbeidsleven”, dat door buitenstaanders [“dokters” van een of ander HRM-Assessmentbureau] niet meer als levensvatbaar wordt gezien] te behalen] bijzonder aantrekkelijke bonussen opleveren. M.a.w. Schippers compleet zieke en verwerpelijke voorstel wijst op een ongeneeslijke besmetting bij dat vrouwspersoon met de neoliberale bacterie. Zij kan blijkbaar niet anders dan denken in geld. Wat haar als zorgminister volstrekt ongeschikt maakt. Als leugenaar van 2013, ach, die titel zij haar gegund. Zolang het Pechtold niet wordt vind ik alles best.

 3. Op Amerikaans onderzoek gebaseerd, dit waanzinnige voorstel van Schippers. Dat zegt m.i. voldoende.
  Weet je wat? We gaan de eerste 5 jaar een proefproject opzetten met die terminaal onbetrouwbare en onbekwame politici als proefkonijnen. Kleine en prima bruikbare doelgroep. En na die 5 jaar rustig en bedachtzaam onderzoeken of er bevredigende resultaten aan de orde zijn. Zo ja, dan zou er zo rond 2030 een proefproject voor andere interessante doelgroepen [bankiers, teveel betaald krijgende slechte voetballers, BN-ers, alle Linda’s, alle Yvon Jaspers, alle zeiksnorren] op poten kunnen worden gezet.

 4. Veel logischer zou zijn dat de patienten worden betaald [gratis begrafenis of crematie], want zij zijn het immers die niet langer een behandeling willen hebben, die ze tot op heden wel krijgen.

  Inderdaad, als er geld op tafel zou moeten komen dan moet dat niet naar ziekenhuizen gaan, maar naar de “slachtoffers”.
  Maar de gedachte dat er geld op deze manier komt kijken bij een afgedwongen beslissing om dood te willen gaan is te smerig voor woorden. Ik word hier enorm boos over. 😦

 5. En zo komt de ‘endlosung” van de vergrijzing stapje voor stapje dichterbij, de volgende stap is het aanleggen van treinstations bij ziekenhuizen speciaal geschikt voor veewagens met een rechtstreekse verbinding naar een geoptimaliseerde verwerkingsfaciliteit

  En als dan die miljoenen boven de 65 zijn afgehandeld en afgevoerd, kunnen we eindelijk ook zeggen ‘Wir haben es nicht gewusst’, met dit verschil we hebben het wel geweten en we hebben het wel laten gebeuren, helaas maakt de gemiddelde Nederlander zich tegenwoordig drukker over Albert Verlinde en het gerommel in de marge met die man met zijn bruine Maastrichtse Star dan over de voorgenomen Nazipraktijken van een zichzelf democratisch noemende minister die eigenlijk altijd al Josefine Mengele wilde heten.

  • Albert V. en zijn VVD-holmaatje mijd ik als een enge ziekte Willem. Want ik wil [nog] niet geruimd worden. Het even macabere als schofterige voorstel van Schippers, dat zijn dingen die me vuur doen spuwen. Als ze werkelijk politiKa van 2013 wordt rest er slechts één beloning, die eeuwenlang voor heksen als Schippers in zwang is geweest: de brandstapel. [ een BBQ met spit is ook goed]. 😀

   • En toch zal ik je heel erg eerlijk zeggen word ik steeds een beetje meer banger heel diep van binnen als je ziet welke perverse gedachtekronkels onze politieke leiders verspreiden.

    Wat is dat toch dat de mensen maar niet in willen of durven in te zien dat er weinig verschil meer is tussen het lief naar een ieder lachen van onze Mark en de liefde die ene Adolf H. had voor zijn trouwe viervoeter, want achter die o zo vriendelijke facade zitten en zaten toch echt bijzonder angstwekkende mensen met te verwerpen afschuwelijke en afgrijselijke denkbeelden.

    Als zelfs de allerlaatste keus die een mens heeft, namelijk het kiezen tussen zijn leven en zijn dood, in geld gaat worden gemeten en men aldus als mens volldig zijn eigen waardigheid verliest gaat worden geaccepteerd, dan is iedere vorm van moraliteit verloren en kunnen woorden als vrijheid, gelijkheid en broederschap de vullisbak in en openen we allemaal de deur voor de bruine hordes die nu al likkebaardend aan de poorten staan, en ja soms, heel erg soms is dat best een benauwende gedachte.

   • Willem, uit het feit, dat ik dingen als deze blijf aankaarten kun je opmaken, dat ik ze nooit zal negeren en er tegen zal blijven ageren. Ik ben zonder grootspraak nergens bang voor, het is de verontwaardiging en de woede die alleen maar groeit. En die blijf ik uiten.
    Prettig is daarbij, dat ik steeds vaker wordt geconfrontreerd met het naakte gegeven, dat ik niet zo’n walg van een mens ben geworden als wat momenteel de dienst uitmaakt.in dit zielige restje van een land, waar het nog niet eens zo gek lang geleden prima toeven was.
    Bruin vind ik een prima kleur zolang deze met warme houten meubels te maken heeft.
    Een overdadig gebruinde bimbo wordt dat al een stuk minder bij. Kun je nagaan hoe het bij bruinhemden zal zijn.

   • Willem heeft in zoverre gelijk met zijn gevoel van onbehagen [laat ik het zo maar noemen 🙂 ] dat het proces waarmee vaste waarden worden gesloopt en zaken die pakweg 10 jaar geleden nog voor onmogelijk werden gehouden nu schering en inslag lijken te zijn zich steeds openlijker lijkt te voltrekken. Ik heb al eens eerder [ook tegen jou, RadaR] gezegd, dat ergens in 2005/2006 het is begonnen fout te lopen. Fout voor ons burgers bedoel ik dan.
    Door genoegen te nemen met het van tafel vegen van de EU-referendum uitslag en 1 jaar later de eerste aanval op de pensioenen [afschaffing prépensioen] zonder enig verzet te slikken werd het wel duidelijk voor de “man in power” dat ze weinig tegenstand te verwachten hadden. Na uitbreken van de crisis herhaalde dit spel zich. Men had ongetwijfeld een breder en harder verzet verwacht, maar hier gebeurde helemaal niets. Ja, Occupy kwam “peace, brother, peace” roepen, maar daar zullen onze vrienden smakelijk om gelachen hebben. En nu 5 jaar crisis later achten the usual suspects zich sterker dan ooit. Wat te herkennen is in de voor een kleine groep burgers nog waanzinnige voorstellen en plannen, die ze op tafel brengen.
    Het is zuur maar het is een typisch voorbeeld van eigen schuld dikke bult als gevolg van lafheid en onoplettendheid en gemakzucht.
    Daar nu verzet tegen organiseren zal vele malen moeilijker zijn en vele malen meer ellende betekenen dan wanneer er meteen in 2008/2009 wat mensen aan hoge bomen waren te drogen gehangen. 🙂

   • Ik ben het volledig met je eens, Leon, als je het hebt over het “eigen-schuld-principe” en waar dat zijn oorsprong heeft. Natuurlijk is het smerig te noemen, dat politici hun kans hebben gegrepen waar deze zich zo prominent voordeed. Maar dat laat niet onverlet, dat die eigen schuld veel zwaarder weegt. We hebben een veelheid aan ingrepen, zonder uitzondering van een niet te ontkennen neoliberaal karakter [eigen verantwoordelijkheid moeten nemen zonder de vraag te stellen of iedereen dat kon; het individu denken, waardoor er nog steeds mensen resteerden die konden volhouden dat zulks prima [in hun eigen voordeel] werkte en zich probleemloos blind toonden voor de gevolgen van hen, die niet aan de voorwaarden konden voldoen en langzaam doch gestaag in het drijfzand wegzonken.] laten passeren. En betalen daar inmiddels de keiharde rekening voor. En hoewel Nederland inmiddels luidruchtig aan het mopperen is geslagen zijn het nog steeds dezelfde schapen die mopperen. En ik heb in de afgelopen jaren al vele malen gezegd: schapen kunnen blaten wat ze willen, geschoren worden ze toch. Ook in 2014, wat “verrassenderwijs” ook een jaar wordt zonder economische groei. Er weer neemt niemand Klaas Knot eens apart om hem te vertellen, dat het eens afgelopen moet zijn met het verspreiden van sprookjes en leugens. Weer is er geen oppositionele politicus, die de punten zet, die al lang gezet hadden moeten worden. Weer staan er geen demonstranten voor het Binnenhof of voor het gebouw van DNB of waar dan ook. De huidige generatie die het zou moeten doen heeft gewoon schapen-DNA en kijkt liever naar Jaspers en haar tochtige overjarige vrouwen en dito mannen, die geacht worden achter hun lul aan te gaan lopen, maar geen idee hebben waar dat dingetje ook al weer zit.

   • Er worden hier weer hele zinnige dingen gezegd, En ik moet er nog bij lachen ook als de Koningin van de Boeren Emo aan de orde komt.
    @ Leon: voor zover je dat aan bomen te drogen hangen letterlijk bedoeld kan ik er in meegaan,

 6. Men is al lange tijd bezig met te zoeken naar een manier om het leven in geld uit te drukken. En die manier van denken zo breed mogelijk geaccepteerd te krijgen.
  Waar we zelf na de seksuele revolutie zijn begonnen met teksten als “een kind nemen” en “een kind is duur” zonder dat ooit in een exact bedrag te willen benoemen, pakt de politiek dat hand in hand met de commercie nu op.
  Eerst worden ouderen en ernstig zieken als een luxe afgeschilderd, die we ons niet meer kunnen permitteren.Vervolgens wordt erin gepompt, dat kinderen ook steeds moeilijker financierbaar zijn [oorzaak te dure ouderen en/of teveel ernstig zieken]. Zo masseer je erin, dat via die tegenstelling langzaam maatschappelijk acceptabel wordt om die ouderen en ernstig zieken als te “ruimen” kostenposten te gaan zien.
  Van dat idee dat doktoren/ziekenhuizen voor het nemen en aan de slachtoffers verkopen van een “ruimbesluit” extra betaald zouden moeten worden gaan mijn nekharen overeind staan.Daarentegen bestaat er zeker enthousiasme m.b.t.het idee om iets te doen aan terminaal recidive politici waar het onbetrouwbaarheid en onbekwaamheid betreft

 7. Het begon met een reactie in de zin van “ik begrijp hier niets van”. Doorlezend veranderde dat in “het kan niet waar zijn”. En aan het eind was het op “zijn ze helemaal gek geworden” uitgekomen.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s