ZORG IS ECHT WEL BELANGRIJK …… VOOR DE DURE PAKKEN IN DE BESTUURSKAMERS

In 2012 nog 745 miljoen als zorgverzekeraar [toch ooit een non-profitbedrijfstak] aan winstuitkeringen doen. In 2013 vervolgens 4.000 f.t.e’s [hele maar ook halve mensen zijn dat] inkrimpen [4.000 plus mensen raken hun baan kwijt] en daarbij de brutaliteit hebben te stellen, dat het veranderende consumentengedrag daarvoor verantwoordelijk is.
Wie er nu werkelijk denkt , dat de haaienmentaliteit en het moeiteloos over lijken gaan inmiddels zou zijn verdwenen moet bij wat bij Achmea gebeurt toch flink uit zijn lood zijn geslagen.
Het is er nog, dat gierenvirus, met daar omheen nog steeds die lijkenlucht. Het laat zich niet zo gemakkelijk uitroeien. Zeker niet door de onhandige schijnbewegingen van politiek betrokkenen resp. verantwoordelijken.
Het lijkt me interessant [iets voor Zembla, Reporter, Tegenlicht of misschien wel Nieuwsuur] om eens te onderzoeken, welke heren of dames met een politieke achtergrond in de top van Achmea zitten [RvB, RvC RvT, ze kunnen overal zitten om hun “expertise” te gelde te maken].
Verder wordt het steeds belangrijker, dat de burger zelf in coöperatief en/of collectief verband gaat zoeken naar mogelijkheden om een alternatieve zorgconstructie te beginnen, waarbij niet een absurd salaris voor het medische kader + een zo hoog mogelijke winst voor de dure pakken in de bestuurskamer het belangrijkste oogmerk is, maar het verlenen van benodigde en verlangde zorg. Waar de politiek hier [ook al] halsstarrig blijft tekort schieten is zelf regelen het enige en toevallig ook nog het betere alternatief.

Advertenties

12 thoughts on “ZORG IS ECHT WEL BELANGRIJK …… VOOR DE DURE PAKKEN IN DE BESTUURSKAMERS

 1. Wat me het meest verbaasd zijn twee dingen.

  1) De reacties van het personeel na het aanhoren van deze onheilstijding

  2) Helemaal nergens lees ik verder iets over het astronomische salaris van de Head-Honcho van deze verzameling zombies iets van rond de 460.000 per jaar excl. emolumenten uiteraard.

  Uiteraard zal dit massa-ontslag een voorbode zijn voor nog veel meer onheil dat kan namelijk niet anders.

  Net als in de States zal en zullen er nog veel kwaliteit en productie banen in de vette mist gaan verdwijnen, ondanks de leugen van een vrouwelijk lid van dit fascistische regime ( ja ja het woordje “neo” is met de nu gaande heisa over o.a. internet definitief gesneuveld, het zijn namelijk echte fascisten dat moge inmiddels wel duidelijk zijn) een leugen dus en wel over het volgens haar mooie gegeven dat zij signalen had opgepikt (zeker net als E.T. buiten gestaan met een gloeiende vinger als antenne) dat bedrijven productiecapaciteit weer aan het terug hevelen zijn van lage lonen landen naar onder meer ons voortreffelijke landje, helaas is dat gezien de teruggang in netto productiviteit dus een aantoonbaar lulverhaal van deze oplichtster en bruine hemden strijkster.

  Wat we veel meer zien is steeds minder full-time en volwaardige kwaliteit banen en een explosie in part-time banen vooral in de dienstverlenende sector, de gevolgen laten zich raden en zijn niet minder dan rampzalig behalve voor de aandeelhouders uiteraard.

  In de USA speelt dit al veel langer en als je de economische cijfers ziet dan slaat de schrik je om het hart.

  • @RadaR

   “Verder wordt het steeds belangrijker, dat de burger zelf in coöperatief en/of collectief verband gaat zoeken naar mogelijkheden om een alternatieve zorgconstructie te beginnen, waarbij niet een absurd salaris voor het medische kader + een zo hoog mogelijke winst voor de dure pakken in de bestuurskamer het belangrijkste oogmerk is, maar het verlenen van benodigde en verlangde zorg. Waar de politiek hier [ook al] halsstarrig blijft tekort schieten is zelf regelen het enige en toevallig ook nog het betere alternatief”

   Er zijn gelukkig meer mensen met de buik vol van de puinhopen en nu overgaan tot het gezond verstand gebruiken, het begin is er zal ik maar zeggen!!!

   https://www.dfc.coop/

   • Ik deel je verbazing ad. 1, maar heb er vanuit het recente historische perspectief ook wel verklaring voor. Want waarom zouden Achmea-slachtoffers anders reageren dan de velen, die hen de afgelopen jaren zijn voorgegaan bij het fungeren als kop van Jut? Dat laatste is inmiddels immers zodanig ingeslepen bij het invullen van de rol werknemer. dat steeds meer slachtoffers niet beter weten dan het hoort zo. Als de baas mijn linkerbeen amputeert mag ik blij zijn, dat hij mijn kop er niet ook af hakt. is zo’n beetje de standaard-houding geworden. Ik heb de tijd nog meegemaakt, dat een baas[je] bij laat ik het maar Achmea-gedrag noemen benen moest maken om te voorkomen, dat hij zijn “bonus” in natura kreeg uitbetaald.
    Nu kunnen baasjes zweepslagen uitdelen zoveel ze willen, de werknemer van nu is zelfs bereid aan te wijzen op welke plek op zijn rug die zweep nog niet is geweest. Ik gebruik niet voor niets al langer steeds vaker de vergelijking met slaven.
    En die houding is niet in een dag verdwenen, nog niet in 6 jaar crisis. De angst zit er heel diep in en feitelijk maar aan één kant. Ooit was er een tijd, waarin geen angst maar boosheid en verzet bestonden. Gebaseerd op uniforme en collectieve verontwaardiging en onvrede. Dat is echter weg, verdwenen. Niemand schijnt meer te beseffen, dat binnen heel veel bedrijfstakken feitelijk identieke dingen gebeuren. Via een vakkundig opgezet scenario en in de wetenschap, dat de ideale verdeel- en heers periode waarin we verkeren het de ene partij mogelijk maakt vrijwel alles uit te halen en de andere partij dat zonder al teveel morren accepteert.
    Het is niet anders en het wordt voorlopig niet anders. Er is geen generatie meer, die zegt “tot hier en niet verder”. En het enkele individu wat de uitzondering op die eigentijdse regel is wordt in de gehaktmolen gestopt.
    De laffe karakterloze werknemer van de 21e eeuw, die niet zoals wij in onze goede tijden deden vooral en met groot enthousiasme onze lul achterna lopen combineren met de bazen met open vizier en figuurlijk tot de tanden gewapend tegemoet treden, ontleent zijn persoonlijkheidskenmerken aan zijn mobieltje, aan Borsato, aan al het andere wat hem wordt toegeworpen.
    Het aantal, wat aanvoelt dat wat er nu over Nederland in letterlijke zin aan het razen is begonnen, eigenlijk een metafoor is van wat er in figuurlijke zin nodig is, is vrijwel 0. En er gaan vele jaren overheen, voordat die teller mogelijk weer gaat oplopen.

    Wat je link betreft, dat is inderdaad een voorbeeld waar ik op doelde. Een poging om het verfoeide kuddegedrag te doorbreken. Want als bazen hun personeel een collectieve voorziening aanbieden [en de baas van deze tijd doet dat vooral om er zelf iets leuks aan over te houden] happen mensen wel toe. Ze snappen onvoldoende, dat [risico op] lijden alleen kan worden geminimaliseerd als de oorzaak voor dat lijden wordt weggenomen.

   • De laffe karakterloze werknemer van de 21e eeuw, die niet zoals wij in onze goede tijden deden vooral en met groot enthousiasme onze lul achterna lopen combineren met de bazen met open vizier en figuurlijk tot de tanden gewapend tegemoet treden, ontleent zijn persoonlijkheidskenmerken aan zijn mobieltje, aan Borsato, aan al het andere wat hem wordt toegeworpen.

    Een in zulke bloemrijke woorden neergepende vergelijking kan alleen maar uit jouw pen komen. En het leidt geen twijfel, dat wat je zegt klopt met het algemene beeld. Helaas!

 2. Achmea is de grootste wat zorg verzekeren betreft. De toestand nu wijst er wat mij betreft duidelijk op dat het flink aan het rommelen is in die branche. Denk nog maar aan die eerdere problemen in het oosten van het land, waar zorgpersoneel collectief met ontslag werd bedreigd. Allerlei muren. die werden gebouwd door vooral dure pakkers, beginnen in te storten. Gek genoeg hoor je nauwelijks iets over ontslagen van bestuurders. Die zijn blijkbaar nog altijd veel belangrijker dan de ploeteraars op de werkvloer.

  • Puur kostenoverwegingen, Sjaantje, en een kwestie van juridisch waterdichte arbeidscontracten afsluiten, De “ploeteraars op de werkvloer” hebben die mogelijkheid nu eenmaal niet. Die mogen al blij zijn dat ze niet collectief als flexwerkers zijn aangenomen. Maar je kunt gerust zijn, zodra het weer beter gaat in de zorgbusiness neemt Achmea weer nieuw personeel aan: 100 Roemenen, 200 Bulgaren en een handvol Letten.

   • Straks krijgen we echt een probleem hier, besef je dat Leon? Ooit was het begrip werknemer vrijwel het zelfde als het begrip kiezer. Als het zo doorgaat zitten over een paar jaar alle kiezers in de WW of bijstand en wordt het werk gedaan door mensen, die niet mogen kiezen. Het wordt dan wel heel ingewikkeld allemaal, vind je niet? 😉

   • Niets is onmogelijk, Leon. Zolang er maar winst kan worden gemaakt. Zaken en dus ook winst maken gaan voor “het vrouwtje”. En voor je het vraagt: ja er werken meer “vrouwtjes” in de zorgindustrie” dan mannetjes 😉

 3. Ik heb even in een “verloren moment” een quick scan gedaan m.b.t. tot de RvC van Achmea. Het zijn er zo’n stuk of 10, die commissarissen, en bij geen van hen is de politieke voorkeur of betrokkenheid vermeld.
  Als je echter weet, dat het gros van hen niet alleen diverse commissariaten heeft maar ook uit het grote bedrijfsleven afkomstig is dan lijkt het vrijwel uitgesloten dat er geen band met een politiek partij zal zijn. Velen voldoen aan het stereotiepe beeld van VVD-er, CDA-er en PvdA-er. De vice voorzitter van de RvC bijvoorbeeld is een omhoog gestudeerde ex-melkveehouder. Dan denk je meteen aan die club die steeds minder in de melk te brokkelen heeft, het CDA.
  Google zou die verbanden kunnen blootleggen, maar why bother. Het staat immers vrijwel vast, dat knapen en meiden die op dergelijk niveau “buffelen” per definitie politieke invloed en banden hebben. Al was het maar via zitting in één van de schier oneindige commisies, die de politiek “namens ons” instelt.
  Gesjeesde of oververmoeide kamerleden, die even in het weldadige klimaat van het echt grote geld mogen bijkomen, heb ik niet aangetroffen. Wat niet wil zeggen, dat ze er zeker niet zijn. 😉

  • Bekijk elk bestuursorgaan of controleorgaan bij dergelijke bedrijven en je komt dezelfde soort “echte liefhebbers” tegen. Van Hoofdofficieren van Justitie, rechters, advocaten tot professoren en hoogleraren. Als dat circuit zou worden “gepurged” is 1/4 van Nederland leeg 🙂

 4. Het getuigt van een echt ongelooflijke onbeschoftheid om consumentengedrag als reden voor ontslagen in de orde van grootte van 4000 fte’s aan te dragen. Consumentengedrag wordt al jaren inmiddels per week gemeten en gepubliceerd. Zou er een causaal verband bestaan, dan heeft dat zich over een termijn van jaren ontwikkeld. M.a.w. met die drogreden verklaren de Achmeabestuurders eigenlijk, dat ze heel lang hebben zitten snurken.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s