DE LOL VAN PIJLTJES GOOIEN

Over 11 dagen, op 13 december, breekt het “Ally Pally-tumult” weer los. De PDC haalt dan haar beste pijltjesgooiers bij elkaar om uit te maken wie wereldkampioen wordt. En of je wilt of niet, 3 weken lang met een korte “kerstpauze” is dat uitermate amusant om te bekijken.Terwijl Nederland zich stort op het verzamelen van zoveel mogelijk bittere ellende om in jaaroverzichten te proppen, uitblinkers van 2013 in het zonnetje te zetten [dat wordt heel veel Louis van Gaal, hou daar maar rekening mee] gaat dat feest in Ally Pally los.
Met meer nog dan vorig jaar een echte Nederlandse kanshebber in de persoon van Michael “Shrek” van Gerwen. Het bewijs daarvan leverde van Gerwen gisteren, toen hij in de finale 0Darts1van het Players Championship de al maanden volstrekt onverslaanbare King of Darts Phil Taylor versloeg met 11 – 7. Na een aanvankelijke achterstand van 6-3, wat als je tegen Taylor gooit vrijwel altijd een onoverkoombare achterstand is. Taylor is al 20 jaar een fenomeen als het om darts gaat. Maar van Gerwen was gisteren werkelijk magistraal. De manier waarop zijn pijlen als langs een streep in de triples en doubles landden was meer dan indrukwekkend.
Een wanstaltige beker [zo gaat dat bij darts, er moet altijd genoeg bier in kunnen] + 60.000 Engelse ponden  [nee, niet 30.000 Hollandse kilo’s, maar 70.000 euro] was de beloning voor Vlijmenaar van  Gerwen. Die Raymond “Barney” van Barneveld inmiddels als darter numero uno van Nederland heeft onttroond.
Het verdient echt aanbeveling om tussen 13 december 2013 en 1 januari 2014 [de finale is traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag] af en toe eens de decemberprut op de buis te ontvluchten en een uurtje of wat darts te kijken.
Want naast van Gerwen en Taylor doen ook nog heren mee als Adrian Lewis [gooit pijlen in de triple 20 met een snelheid en precisie, die aan een machinegeweer doet denken], James 0bullseyeWade, Simon Whitlock [hamert de pijlen in het bord], Kim Huybrechts [absolute topper uit België] en Barney [als er geen pijntje of probeempje is presteert hij nog prima].
Altijd goed voor veel spektakel, ondersteund door het luidruchtigste publiek wat een mens zich maar kan voorstellen. Echt vermaak, zoals je het nog maar zelden op de buis ziet.
Jarenlang was maar één ding zeker: alle darters doen hun stinkende best en Phil Taylor won. Daar lijkt nu met de onstuitbare opkomst van de Shrek uit Vlijmen een einde aan te zijn gekomen.
Ik beveel zo af en toe kijken van harte aan. Want of je het wilt of niet je wordt vanzelf meegezogen in het gebeuren.
Één waarschuwing: ook bij darts hebben de analisten sinds enige tijd hun intrede gedaan. Co Adriaanse heet daar Co Stompé, Ronald Waterreus heet Roland Scholten. Maar het mooie is, dat er over darts nauwelijks veel valt te zwetsen. Dus geven Stompé en  Scholten zich veelal over aan het debiteren van dartshumor. Dat is lachen! En de enkele keer dat ze toch proberen de psyche van een darter te ontleden, wel dat is geen lachen, maar lachen, gieren, brullen.
0Darts2Echt doen, gewoon eens kijken.Als bonus zijn er immers ook nog “the walk on girls”, die het beeld van de vaak wanstaltige darters doen vergeten.

Advertenties

20 thoughts on “DE LOL VAN PIJLTJES GOOIEN

 1. Lotje, hier is de loting voor de eerste ronde van het WK. Kun je de pool even bijwerken 🙂

  Phil Taylor (1) – winnaar Ian Moss/Robert Szabo
  Michael Smith (32) – winnaar Hashimoto/Lim
  Peter Wright (16) – Joe Cullen
  Terry Jenkins (17) – winnaar McGarry- Laursen
  Wes Newton (8) – winnaar Gino Vos – Lam
  John Part (25) – Mareno Michels
  Robert Thornton (9)- Max Hopp
  Colin Lloyd (24)- Beau Anderson
  Andy Hamilton (5) – winnaar Barbero/Welge
  Richie Burnett (28) – Dean Winstanley
  Kim Huybrechts (12) – Ronny Huybrechts
  Ian White (21) – Kyle Anderson
  Simon Whitlock (4) – Ross Smith
  Mark Walsh (29) – Jarkko Komula
  Kevin Painter (13)- Tomas Seyler
  Paul Nicholson (20) – Stuart Kellett
  MICHAEL VAN GERWEN – winnaar Zoran Lerchbacher/Ben Ward
  Wayne Jones (31)- Kevin McDine
  Brendan Dolan (15) – winnaar Lindskjold/Santos
  Gary Anderson (18) – Mark Dudbridge
  Dave Chisnall (7) – John Henderson
  Mark Webster (26) – Mensur Suljovic
  BARNEY (10) – Jamie Lewis
  Jamie Caven (23) – JELLE KLAASSEN
  James Wade (6) – Darren Webster
  Andy Smith (27) – Steve Brown
  Justin Pipe (11) – Arron Monk
  Steve Beaton (22)- winnaar Petersen/Sapup
  Adrian Lewis (3) – Dennis Smith
  VINCENT VD VOORT(30) – Matt Clark
  Mervyn King (14) – Darin Young
  Ronnie Baxter (19) – Ricky Evans

  • Moeilijkste tegenstanders in onderste helft schema voor Shrek:
   Anderson – Chisnall – Barney – Wade – Pipe – Lewis [weer] – King

   Moeilijkste tegenstanders in bovenste helft schema voor Taylor:
   Wright – Newton – Part ? – Thornton – Hamilton – K Huybrechts – Whitlock – Painter ,

   Weegt mooi tegen elkaar op, maar ik had Lewis liever in Taylor’s half gezien.

   • Shrek heeft Wade én Lewis in zijn schema, dat weegt! In de 3e ronde kan zowel
    van Gerwen – Anderson als Barney – Chisnall uit de bus komen. Wade en Lewis moeten eert uitvechten wie van de 2 mogelijk Shrek ontmoet.

 2. Ik zag vanuit mijn ooghoek een bericht over een ontslagen trainer en dacht even “Zou Ado ……?” Maar nee het gaat om de trainer van Sparta.zo blijkt. 🙂
  Vorig jaar heb je me al overtuigd, dat darts kijken vermakelijk kan zijn. Dus ook dit jaar kruip ik op de schoot bij HH Stompe en Scholten om mij verder wegwijs te laten maken in de mysterieuze wereld van de triples en doubles. 😉

 3. Kunnen we dat tournooi niet veel beter verplaatsen richting de 2e kamer en de grande finale in de Treveszaal doen??

  De enige aanpassing is dat de darts veranderd dienen te worden in explosieve minidartsdrooms maar gegarandeerd dat de kijkcijfers door het dak gaan!!!

  • Geef darters iets in handen en ze gaan automatisch aan het smijten, Willem. Vraag is wat dient als “dartbord”? De smalle billetjes van Rutte? De platte karakterloze bilpartij van Pechtold? Of toch de meer dan forse hammen van Sharon Dijksma? Samsom wordt aan de muur gespijkerd, want diens kale knar doet dienst als opschrijfbord. 🙂

   • Wat mij aangaat “en dat zal niemand verbazen” mogen ze allemaal als “180” fungeren maar zoals gezegd dat zal wel een dartsdroom blijven, nou dan maar de echte “dromes”.!!

 4. Je laat politiek en al haar uitwassen maar verder met rust dit jaar? Sport is best belangrijk, maar ik had min of meer iets verwacht over de plannen van Asscher om “de arbeidsmarkt” [lees: de WW] te hervormen. 🙂

  • Maar Paul, de meeste mensen zullen inmiddels toch wel snappen,dat dat lokkertje van de ontslagvergoeding van 75.000 of een jaarsalaris voor hen die meer verdienen straks beetje bij beetje wordt afgenomen, zodat er uiteindelijk niets anders rest dan die met een jaar verkorte WW ? En dat flexwerkers nu na 2 jaar een vast contract moeten krijgen is op het oog een verbetering. Maar een termijn van 2 jaar biedt de werkgevers meer dan voldoende ruimte om tijdig “dure krachten” te lozen en Roemenen of Bulgaren e.d. binnen te halen. Daar zou ik inderdaad een verhaal over kunnen schrijven. Maar eerst maar eens zien hoe mensen zelf deze “verbetering” waarderen.

 5. Leuke foto, die laatste: 2 walk on girls +1 roll on man 😀 Natuurlijk wordt het kijken. Wat dacht jij dan? De misschien niet enige maar by far de beste manier om de eindejaars pulp te ontsnappen. Drankje, muziekje, pijltje. Is Lot weer onze enige “walk on girl”? 😛

 6. That’s the way to do it: van een verliezer [ADO] naar een winnaar [Shrek]. 🙂
  Michael was na een weifelende start absoluut geweldig. Zou wel eens heel leuk kunnen worden vanaf 13 december. Heeft Lot haar vaten al opgeslagen?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s