DE MAN EN ZIJN PALMARES

Hij wordt steeds “indrukwekkender”,die palmares van de snelle jongen met de gulle lach, die nu al ruim 3 jaar Nederland naar grote pieken leidt.
Inmiddels mag hij op die palmares ook bijschrijven, dat hij de eerste MP sinds 1986 [Lubbers zat er toen, die werd niet om zijn gulle lach maar vooral zijn stoppeltjes geliefd] 0palmaresis, die ons land uit de elitegroep van triple A – landen heeft weten te krijgen.
Nu heb ik persoonlijk absoluut lak aan ratingbureau’s. omdat sinds 2008 wel duidelijk is geworden, dat die net zo hard frauderen met cijfers als de Grieken zo hard voor de voeten werd gegooid.
Maar punt is natuurlijk wel, dat al de spelers in dat helse spel “De weg naar de afgrond” conform de spelregels wel moeten doen alsof ze die ratingagency’s 100% geloven en vertrouwen.
Daarom ook was het, dat nog niet eens zo lang geleden Rutte zelf, maar ook onderkruipsels als de Jager e.d. hel en verdoemenis verkondigden zou Nederland zijn AAA-status verliezen. De rente betalingen op onze staatsschuld zouden ondraagbaar worden. En, maar dat zei men er niet bij, de rente op leningen om Europese potten als het ESFS en het ESM te blijven vullen zou net zo hard oplopen.

Nu is degradatie vandaag een feit; Standard & Poors, uiteraard Amerikaans van origine, heeft Nederland teruggezet. En Moody’s zal wel snel volgen.En Fitch.
En kijk nu, Dijsselbloem wringt zich in de vreemdste bochten om ons te verzekeren, dat de effecten op de door de staat te betalen rente marginaal [of minimaal of miniscuul, kiest u maar] zijn.

Het is toch op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, hoe politici en bestuurders vooral uitblinken in twee dingen.
a. ons bang maken met apocalyptische doomsday scenario’s, gebaseerd op dingen  die zouden kunnen gaan gebeuren
b. ons geruststellen als diezelfde dingen ook werkelijk gebeuren.
Dat is geen correlatie, maar een enorme discrepantie!! Het duidt op wat wij in het algemeen kennen als een gespleten persoonlijkheid  Die wij terugzien in de persoon van de psychopaat. Maar wat het ook is, is de enige juiste definitie van politiek. Liegen naar links, dreigen naar rechts of omgekeerd. De politiek, waar u en ik op mogen stemmen.

Voor ik het vergeet: ik bracht Rutte eerder in verband met pieken.Daarbij vergat ik aan te geven, dat als Rutte met powerpoints komt met pieken er op,  het wel de bedoeling is het blaadje  op zijn kop te houden. Dat is de enige juiste manier om Rutte’s pieken te kunnen zien. Rutte’s pieken zijn voor ons namelijk gewoon diepe dalen.

Advertenties

15 thoughts on “DE MAN EN ZIJN PALMARES

 1. Als het niet zo diep en diep triest was kon je er om lachen, maar what’s in a name??

  STANDARD & POOR = “nivo arm”

  MOODY = somber, nors

  en Fitch is vast een schrijffout van de scenarioschrijver die bedoelde natuurlijk BITCH.

  • Dat maakt mij niet uit, Arno. Er is altijd wel een “god” om een gebed aan te richten. Gordon? Angela Groothuizen? van Velzen? Nick? Simon? Ilse? Die schud ik zo maar uit mijn mouw en dan ben ik niet eens echt begonnen 😀

 2. Er wordt [ongetwijfeld bewust] nogal nonchalant gedaan over die afwaardering van de kredietwaardigheid van Nederland.
  Vooral in de media zwetst men er lustig op los, Je zou kunnen zeggen, dat met hetzelfde gemak waarmee men destijds de mogelijke effecten van zo’n afwaardering tot helse proporties wist op te blazen [inderdaad in navolging van grote roergangers als de Jager] men nu met datzelfde gemak met die effecten nu veel realistischer in beeld een “terugtocht-scenario”kiest, door driftig aan bagatelliseren te doen.
  Zoals altijd [ik volg RadaR en zeg laat Den Haag en de media toch vooral zwetsen] ligt de waarheid ook hier in het midden. De effecten zijn niet zo apocalyptisch als ons eerst werd voorgespiegeld maar ook niet zo klein als men nu met stalen gezichten beweert.
  Afwaardering van de kredietwaardigheid van een land kan en in meeste gevallen zal ook effect hebben op de banken in dat land, op grote investeerders in dat land [pensioenfondsen]. Misschien dat er ergens een moedige, onafhankelijke econoom te vinden is, die het aandurft om de geïnteresseerde burger dat uit te leggen.
  Maar ook is het afwachten hoe Moody’s en Fitch gaan reageren.

  • Ik heb het sterke vermoeden, dat het wat die onafhankelijke, objectieve verklaring van de betekenis van die “downgrade” betreft voorlopig oorverdovend stil zal blijven. Eerst moet de “lulverklaring” er in worden geramd.

 3. als Rutte met powerpoints komt met pieken er op, het wel de bedoeling is het blaadje op zijn kop te houden. Dat is de enige juiste manier om Rutte’s pieken te kunnen zien. Rutte’s pieken zijn voor ons namelijk gewoon diepe dalen.

  Dat had je eerder breed moeten verspreiden. Veel te veel mensennamen aan dat het om echte pieken ging 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s