DOOR JE HOEVEN GAAN VAN HET LACHEN, HEERLIJK!!!

Gelukkig, ze zijn er nog. Die momenten, waarop je door je hoeven zakt van het lachen. Laat me jullie even bijpraten.
In mijn nog brandnieuwe en vrijwel maagdelijk lege agenda voor 2014 heb ik bij 31 januari gekrabbeld “kijken welke trucs ze proberen uit te halen”.
0HKlokNeen, er is geen verband met een goochelaar of Hans Klok. HoewelΒ  ik zeg nu wel neen, maar bedenk me ineens dat het om lieden gaat die in hun eigen professie ook bekend staan als goochelaars.
Die datum 31 januari is gekozen, omdat ik dacht dat ze dan nog voldoende tijd zouden hebben om die trucs uit te halen. En het plaatsen van die krabbel heeft er alles mee te maken, dat ik me heb voorgenomen tussen maart en mei 2014 feller dan ooit van leer te trekken om wie het maar wil horen of lezen zo ver te krijgen om de trucs op tijd te doorzien.
Maar waarom ging ik dan door mijn hoeven van het lachen. Wel, dat zal ik u uitleggen.
Het blijkt, dat de angst of paniek zo hoog is opgelopen, dat ze nu al [een half jaar voorafgaand aan D-day] zijn begonnen met hun trucs. En ze denken naar alle waarschijnlijkheid “de onnozelaars zijn aan de ene kant nog aan het nasudderen van de Filipijnenactie en aan de andere kant al druk met Sinterklaas, de Kerst en het illegale vuurwerk inslaan. Dus letten ze nog minder op dan gebruikelijk, denken nog minder na dan anders en lezen alleen maar krantenkoppen”. Op een dergelijke manier denken behoort gewoon tot de standaard marketing-leer. Onder het hoofdstuk “Ken uw slachtoffers: bevallen ze u niet zoals ze zijn kneed ze dan in de gewenste vorm”. Kortom, u en ik zijn dus in het vakje “gepreoccupeerd en afgeleid” beland. Een ideale situatie voor het uithalen van trucs, dus gaan ze eerder dan ooit los.
Zo passeerden in hoog tempo de volgende zaken de revu:
– de PvdA deed haar JSF-draai volgen door de “keiharde” voorwaarde, dat dat vliegtuig 0jsfgeen nucleair wapentuig mag vervoeren. En geloof het of niet, maar daar is het peperdure kreng juist voor ontwikkeld. Maar de kop “keiharde eis PvdA” zou het beoogde resultaat moeten hebben;
– de PvdA wil nadrukkelijk dat de inkomengrens om in aanmerking te komen voor een woning in de sociale sector wordt verhoogd, zodat veel mensen die nu nog gedwongen in de vrije sector zitten tegen hoge huren alsnog een uitweg vinden. Prima kop alweer. Inmiddels is er al fluisterend afgesproken, dat het voorstel wordt aangepast. Geen krantekop nodig. Maak ze vooral niet wakker
– de VVD [ en dit vind persoonlijk de mooiste tot nu toe maar er zijn nog maanden te gaan] heeft in de publiciteit gebracht, dat er binnen de partij een discussie moet worden gevoerd over de opstelling naar Europa/EU/Brussel.
Eurokritischer? Of vol voor Europa gaan? En dat zegt de partij wiens leider in de gedaante van premier als de ja-knikkende, zeer slecht rekenende Sinterklaas wordt gezien. [Kijk jongens, daar heb je die “vreemdeling zeker die hier altijd verdwaald is” weer met zijn zak geld op zijn rug]. Alleen daarom moest ik al erg lachen, maar we zijn er nog niet.
0CorpulentWant je kunt veel zeggen van die dikbuikers van de VVD, maar ze zijn slimmer dan die ernstig verkleurde salonsocialisten.
Die voorstellen van de PvdA, daar gaat weinig tot niets van terecht komen. Dat snapt/weet iedereen, omdatΒ  zulks al jaren aan de orde is. Lang voor D-day. Maar die VVD-ers kunnen gerust die discussie over de houding tegenover Europa maanden rekken. Zelfs tot op D-day zelf. En daarmee de licht beInvloedbare groep Nederlanders toch naar binnen halen
Dus ik moest gieren van de lach om de traditioneel stuntelige manier van de een en de 0EUverk14smerig slimme manier van de ander om de campagne voor de verkiezingen in het voorjaar 2014 af te trappen. Die rakkers toch.
Minder leuk is, dat ik toch nog een gaatje in mijn grotendeels afgedragen agenda 2013 moet zien te vinden waar “Het wordt een lange wacht” in kan worden gekrabbeld.

Advertenties

17 thoughts on “DOOR JE HOEVEN GAAN VAN HET LACHEN, HEERLIJK!!!

 1. Mag ik er even een curieus bericht tussendoor gooien?
  Rutte is nog niet in IndonesiΓ« of de overheid aldaar besluit om de invoer op Nederlandse uien weer toe te staan. Iemand???? πŸ˜›

   • Begrijp ik je nu goed, O. dat je bedoelt, dat Sharon bedoelt, dat de Indonesische hoogwaardigheidsbekleders klaar hadden moeten staan met opgewarmde gebakken rijst? Zodat Rutte er meteen na landing doorheen had kunnen worden gedaan?

   • Grapjas πŸ˜€ Overigens lijkt mij, dat Rutte eerst een dag of wat de marinade in moet. πŸ˜‰ Want de Hollandse ui moet naar binnen glijden als het ware. Te rauw veroorzaakt overmatige gasvorming en het CO2 gehalte in de Parel van Smaragd is al flink aan de hoge kant.

 2. Het wedstrijdelement, wat anderen in dit log herkennen, laat ik maar voor wat het is. Ik voel me eerder geroepen om op te merken, dat onze gastheer ongemeen scherp is in zijn observaties. πŸ™‚ En zulks constateer ik met genoegen.
  Het is altijd weer een kwestie van de verbanden [willen] zien en ze herkennen voor wat ze zijn. Laat ik het m.i. belangrijkste verband eens zelf benoemen.

  Hoewel PvdA en VVD nog steeds in één kabinet zitten zullen ze straks zichzelf als tegenstanders moeten profileren bij zowel de gemeenteraads- als de Europese verkiezingen. Beide partijen willen winnen of in ieder geval niet als de grote verliezer tevoorschijn komen.
  En dus wordt puur voor de vorm [feitelijk om de kiezer te paaien] het confrontatiemodel gekozen. Een tactiek die zo oud is als de weg naar Kralingen. Bij de Nederlandse kiezer werkte dat meestal prima.
  De PvdA blijft zeuren over de JSF, de VVD veinst hoofdpijn. De PvdA komt met een onhaalbaar voorstel rond de sociale sectorwoningen, de VVD keert zich in walging af. De VVD confisqueert de Europa-discussie, de PvdA schrikt zich een hoedje en roept er vrijwel direct achteraan ook van mening te zijn, dat de “discussie over Europa meer open moet worden gevoerd”.
  Men zou haast gaan denken welke mooie, strijdvaardige en de kiezer serieus nemende partijen het eigenlijk zijn. Tot je even door denkt en beseft, dat het om 2 partijen gaat [en voeg daar ook maar D66 bij], die 7 jaar geleden, toen het er werkelijk om ging, de kiezers zonder een spier te vertrekken het recht ontzegden om zich uit te spreken over de Europese Grondwet in een nieuw jasje, het Verdrag van Lissabon.
  Mocht men dat vergeten zijn dan heb ik hen daar graag even aan herinnerd.

  RadaR’s voornemen om in de aankomende maanden hier te doen wat mogelijk is om te voorkomen, dat kiezers dezelfde fout als al vaak tevoren herhalen, wordt dan ook van harte ondersteund.
  En wie daar moeite mee zou hebben moet maar denken “hullie [PvdA en VVD] zijn begonnen”. En nog wel in november, nota bene 6 maanden voor die verkiezingen.

  • De titel van dit log lijkt iets anders te suggereren dan de inhoud die wordt behandeld. Maar ik geloof direct, dat RadaR een brede lach niet kon onderdrukken. Was het niet één van de leden van Monty Python, die ooit zei “I love it when things come together”?
   Als je ziet gebeuren wat werd verwacht, wie wordt er dan niet blij?
   Alleen moet wel worden afgewacht of die blijheid blijvend zal zijn. Want wat als het gebruikelijke spelletje, de strategie zo oud als de weg naar Kralingen [zie Paul] ook nu weer werkt.
   Ik heb zo het gevoel, dat er een hoop werk valt te doen voor die verkiezingen echt hun beslag krijgen en daarbij wens ik onze gastheer veel sterkte. πŸ™‚

  • Tot je even door denkt en beseft, dat het om 2 partijen gaat [en voeg daar ook maar D66 bij], die 7 jaar geleden, toen het er werkelijk om ging, de kiezers zonder een spier te vertrekken het recht ontzegden om zich uit te spreken over de Europese Grondwet in een nieuw jasje, het Verdrag van Lissabon.

   Daar noem je nu net de reden waarom ik de vorige keer niet ben gaan stemmen, omdat ik het een lachertje vond. Maar vrees niet, ik ben er al een tijdje achter dat niet stemmen niet de oplossing is. πŸ˜‰

 3. De politiek, geen partij uitgezonderd, is als de notoire hoerenloper, die eenmaal betrapt belooft, dat als iedereen in de buurt en de gemeente meewerkt en hijzelf tijd en zin heeft de straat die naar het bordeel leidt gaat afsluiten. Zodat hij op zijn minst moet omlopen om weer bij dat bordeel te komen. πŸ™‚

  • Ik bespeur een wedstrijdje en doe graag mee πŸ˜€
   De politiek is als de winkeldief, die ondanks dat 6 camera’s het tegendeel beweren blijft volhouden dat hij juist iets in de schappen terug legde. πŸ™‚

   Kom op, wie is de volgende?

   • Jeez, ik ben net echt wakker en zit net te lezen waar RadaR de humor in vindt. Moet het even op me in laten werken. Ben al zo ver, dat ik begrijp dat “ze” weer bezig zijn met bedonderen.

  • De PvdA is als de PvdA: een partij die in haar arrogantie nog steeds aanneemt, dat de kiezer van nu het IQ van een rode ui heeft.
   Aan de VVD maak ik geen woord vuil, want anders moet ik weer dagenlang mijn mond spoelen.

  • De politiek doet me denken aan die lelieteler, die gisteren in Zembla zei: “Worden omwonenden ziek van het gif waarmee ik spuit? Ze kunnen toch verhuizen? ” 😦
   En nu even rustig want ik ga even wat anders doen πŸ˜‰

 4. Hier kom ik morgen even op terug. We zitten een film te kijken met een korte pauze, zodat San even de bitterballen kan regelen πŸ˜€
  Goed stuk, dat geef ik op voorhand al mee. Morgen meer!

 5. Waar haal je het allemaal vandaan? Staan die grijze cellen nog wel eens stil πŸ˜€ Als de komende 3-4 maanden het doorprikken op deze manier gaat gebeuren dan gaan we allemaal nog veel plezier beleven. Trouwens dat plaatje van Blondie en Madame Le Pen is zeer vermakelijk. Ik ben benieuwd wat Blondie’s tegenzet zal zijn.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s