ARM NEDERLAND

13 uur maar liefst vergde het de PvdA gisteren om het bij aanvang van de vergadering voor de hand liggende te doen: de draai nummer zoveel, in dit geval m.b.t. de JSF, van een zodanige hoeveelheid “valse lucht” voorzien, dat men zelf kon constateren haar standpunt helder voor het voetlicht te hebben gebracht. Dat men daarin volstrekt alleen stond was van ondergeschikt belang. Veel belangrijker was, dat de fractie én de partij de gelederen weer had gesloten. Dat men weer verder kon, weer aan het werk kon.
Arm Nederland.

Slechts 1,5 uur had Ajax nodig om zichzelf te transformeren van dood vogeltje naar weer een prima elftal, met geloof in zichzelf en geloof in de kans om die 2e plek in de poule alsnog te pakken.
Alles wat daar voor nodig was, was een magere 1-0 overwinning op een bijzonder matig stel import-Schotten.
O ja zeker, er waren positieve zaken te constateren. De fantastische combinatie bijvoorbeeld, die tot het doelpunt leidde. Het ijzersterke optreden van talent Veltman.
Maar er waren ook nogal veel onthutsende momenten. Het armzalige optreden van Boilesen, de povere 1e helft van Schöne, de structurele tekortkomingen van Sigtursson en Fischer, het rendementloze spel van de Jong, het weliswaar met volle inzet ploeteren van  Blind als centrale middenvelder. De 1-0 is reden tot juichen, Ajax zelf geeft die reden geheel niet. “Sterk Ajax” kopt de krant vanmorgen. Typisch het Nederland van nu.
Er had gewoon moeten staan “matig Ajax” wat won van een pover Celtic.
Maar ja, zaken in zijn perspectief zien doen we in dit land al geruime tijd niet meer.
Arm Nederland.

Advertenties

11 thoughts on “ARM NEDERLAND

   • De PvdA en strategie? Dan kom ik maar op één mogelijkheid: met alle winden meewaaien, zodat het pluche goed blijft plakken.

   • Ik mis in dat rijtje wat wellicht wel de belangrijkste component kan zijn, Jurgen.
    Handhaven van de kadaverdiscipline. Wat de geïndoctrineerde kiezer vaak de SP verwijt is juist bij de PvdA het sterkst ontwikkeld.

 1. Mevrouw Eysink is de ideale “papagaai” voor een club als de PvdA. Zij zal indien noodzakelijk de stelling verdedigen, dat sneeuw eigenlijk zwart is.
  Je moet wel beseffen, dat politici een “blessed” professie uitoefenen. Zij zijn immers probleemloos in staat om in de nadagen van of na het beëindigen van hun carrière [bijvoorbeeld in hun memoires] sans gêne uit te leggen wat zij eigenlijk in een bepaalde situatie hadden moeten doen, maar dus niet deden. En daar vervolgens zonder enig probleem mee weg te komen.

 2. Je weet toch wel waarom de PvdA zoveel tijd neemt om behoorlijk te kunnen draaien? Doe je dat namelijk te snel dan boor je jezelf de grond in. Op de PvdA-manier boor je kleinere gaatjes in Nederland. Rooooooooooooooxanneeeeeee 😛

 3. De overwinning is prima. Maar er is zeker geen aanleiding voor euforie bij Ajax.
  Vind je het goed dat ik de PvdA negeer. Oefening voor straks bij de verkiezingen 🙂

  • Zowel Ajax als Celtic moet nog tegen Milan en Barcelona. Ajax moet hopen dat kleine Leo het niet te gek maakt in de Arena. Dan kunnen ze de 3e plek nog pakken. Uit van Milan winnen lijkt me iets te veel van het goede.
   Tegen wie moet ADO eigenlijk dit weekend? 😉

   • That’s the spirit, Lot!! Sla maar genoeg voorraad in, want als ADO verliest moet er ook verdriet kunnen worden weg gedronken.Ik zou wel uitkijken met de hot snacks. 😀

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s