PEC ZWOLLE SMULT VAN HAAGSE GATENKAAS

Al eens eerder deed ik de uitspraak, dat het soms niet minder dan een schande is, dat mannen in voetbalkleding een 2x modaal salaris [maar soms ook veel meer] krijgen uitbetaald. Vanmiddag liepen er 10 in groen-geel uitgedoste [feitelijk een schande dat ze de kleuren van mijn stad mogen dragen] mannen rond, die het volledig aan werklust, strijdlust, intelligentie, creativiteit en vooral voetballend vermogen ontbrak. Ik  zeg 10 en geen 11, want er was slechts 1 Deen een lichtpuntje, die zich verdwaasd moet afvragen waar hij als Deens jeugdinternational tussen terecht gekomen is.
Dat lamlendige, onbekwame zooitje groengele heren werd als een rijpe gatenkaas opgepeuzeld door 11 aardige, maar zeker niet begenadigde spelers van PEC Zwolle [6-1].
Het feit wil, dat niet alleen die 10 spelers op een niveau acteren, waar ze niet thuishoren, maar ze worden ook nog eens geleid door een coach, die zo hardleers is, dat het op koppige blindheid begint te lijken.
Die coach geeft er nu al 2 jaar blijk van niet over de capaciteiten te beschikken, die nodig zijn om zijn spelers beter te maken. En dat is wel de core taak van een voetbalcoach. Maurice Steijn blijft hardnekkig niet aan te gluren spelers als Beugelsdijk, Malone, Meijers in zijn verdediging posteren. Al 2 jaar is de verdediging van ADO dan ook een gatenkaas. Er is geen beginnen aan om te proberen de tekortkomingen van die “verdedigers” op te sommen. Veel eerder klaar ben ik met de pluspunten benoemen. Dat is er één: de Haagse verdedigers zijn alleen geschikt voor een club uit de lagere regionen van de amateurs. Clubs , die meestal onder de noemer campingelftal worden geveegd.
Steijn mocht dit seizoen maar liefst 10 nieuwe spelers contracteren; slechts 1 [die Deen Gerth] blijkt meerwaarde te hebben, de andere 9 zijn in een mum van tijd afgedaald tot het niveau Beugelsdijk.
Dat is meteen ook de enige verdienste van Steijn: hij is uniek in de wijze waarop hij nieuwe spelers weet te downgraden.
Eigenlijk past er na de blamage in Zwolle van vanmiddag maar één reactie: een enorme schop onder de hol van Maurice Steijn. En hij mag Beugelsdijk, Meijers, Malone, van Duinen [wat was dat “talent” slecht, bar en boos!!] en nog wat ander loslopend puin meenemen. Misschien dat de FC Gatenkaas nog een baantje voor Steijn heeft.

Advertenties

26 thoughts on “PEC ZWOLLE SMULT VAN HAAGSE GATENKAAS

 1. Lottie zegt het elders al en ik doe het maar hier: de zaak op scherp zetten heeft [deze keer?] gewerkt. Voor het eerst sinds heel lange tijd heb ik me geweldig geamuseerd bij het kijken naar “jouw ADO”. De mannen hebben het vege lijf van Steijn gered. En wat een fantastische goal van “Mikey”. En het heeft er alles van weg, dat die Gehrt een groeibriljantje is. Prima speler!!

  • Je zou mogen zeggen, dat de korst van de Haagse gatenkaas Steijn’s trainersleven heeft verlengd, P. Overigens kost het me geen enkele moeite om toe te geven, dat het gisteren een lekker avondje was in Kyocera. Ik had geen stem meer over om half negen. Wat een goed teken is 🙂 Van Duinen’s goal was een ervaring om mee te mogen maken. Wat is dat joch snel! Maar er waren meer mooie momenten, zoals de vrije trap van Holla 60 meter van het doel. Die bal ging ik denk 5 cm naast de paal. Maar de eerlijkheid gebiedt ook om aan te geven, dat het lek in het “vooronder” [lees: de verdediging] nog lang niet gedicht is. Als je de 2 Twente goals goed bekijkt dan blijkt dat het [weer] 2 gigantische dekkingsfouten betreft. Voor mij werkelijk compleet onbegrijpelijk. Maar ADO leeft weer en het plastic veld ziet er schitterend uit. Gerth is een speler waar je met plezier naar kijkt. Loopvermogen, spelinzicht en de vereiste techniek. Ik vermoed, dat hij weleens de volgende grote transfer voor ADO kan worden.

   • Nou, als die “rooie” van dit soort Zlatan/Messi goals blijft produceren dan is hij de eerstvolgende die voor de hoofdprijs het haagse gaat verlaten!!

    En ja, die verdediging!! maar denk eens aan de filosofie van JC zo lang als jij er maar eentje meer scoort dan de tegenstander win je altijd.

    En verder een oprechte feli met deze opmerkelijke prestatie.

   • @Willem:
    Dat kan JC wel zeggen, maar als je kijkt hoeveel kansen Nederlandse eredivisieploegen nodig hebben om te scoren dan worden het waarschijnlijk veel 1-0 uitslagen. 😀
    Maar wat een waanzinnig competitieweekend is het geweest. Ik hoorde iemand zeggen “Steijn kan gerust zijn, ADO heeft nog alle kans om kampioen te worden”. 🙂

 2. Het is en blijft het droeve lot van een ooit toch roemruchte club als ADO ( zo blijf ik ze maar halsstarrig noemen) die zich maar niet wil realiseren hoe groot ze zouden kunnen zijn.

  Gezien de enorme tros aan ex-trainers, ex-bestuursleden, ex-technische directeuren/managers en ex-algemene directeuren die nu alweer jarenlang voorbij zijn gekomen gevoegd bij de feiten dat de dienstdoende machthebbers met groot gemak spelers laten vertrekken maar ook nog eens op commercieel gebied ernstig falen is het eigenlijk een wonder dat ADO nog in de Eredivisie aan het ronddarren is.

  Het lijkt mij dat in plaats van te wijzen naar de huidige trainer ” en dat dat geen grote word dat moge duidelijk zijn verder” voor het opzichtige falen, lijkt het mij dat men beter in eigen huis kan beginnen met nu eens een niet al te kortzichtig beleid te gaan maken en definitief schoon schip te maken met de huidige beleidsmakers die in de een of andere vorm welhaast miraculeus steeds opnieuw in een of andere vorm reincarneren om maar bij ADO het te vertellen.

  Ongetwijfeld hebben deze hun verdiensten gehad en dat woord “gehad” zegt het eigenlijk al dat was verleden en telt dus niet meer mee voor het nu en het morgen.

  Veel drukker dan om de huidige trainer zou men zich dan ook moeten maken over het ontbreken van een visie en een technisch beleid die wel hout snijd in plaats van dat houtje touwtje gedoe van de afgelopen jaren, wat wil men met ADO?? waar moet of wil men de club zien staan over pakweg 10 jaar?? welke route nemen we daarvoor?? enz.. enz.

  Het is natuurlijk schrijnend om alleen al die Italiaanse opera te zien over het veld, hoe is het mogelijk dat op dit nivo er geen enkele bestuurlijke verantwoordelijkheid is genomen en dat de communicatie met de gemeente zo bedroevend slecht is, je zou je als verantwoordelijke vanuit die club eigenlijk moeten doodschamen dat je het zover laat komen dat er in een seizoen waarin je het al moeilijk genoeg heb om overeind te blijven je niet alleen de komende tegenstanders maar vooral je eigen team zo ontzettend benadeeld, echt ongelooflijk dom.

  Om dan nu het jarenlange falen op het bordje te kwakken van de huidige trainer/coach is weliswaar makkelijk maar in mijn optiek ook onterecht, immers de man moet werken met het materiaal wat hij van de club krijgt en onder de omstandigheden die de club heeft gemaakt, voeg daarbij het simpele feit dat het 9 van de 10 keer geen zak uitmaakt voor de verdere eventuele prestaties of je de trainer ontslaat en dan zeg ik laat die man gewoon het seizoen maar lekker afmaken.

  .

  • Je bekijkt de zaak-ADO vanuit de langetermijnvisie door zowel en terecht te wijzen op wat er de afgelopen 30 jaar allemaal mis is gegaan enerzijds en te appelleren aan de steeds maar groeiende behoefte aan beleid gericht op de toekomst anderzijds.
   Steijn c.q. zijn positie is m.i. een probleem van de korte termijn. Hem het gat van de deur wijzen [ en dat zou na een forse nederlaag tegen Twente best wel eens kunnen gaan gebeuren] lost aan de ene kant een korte termijn probleem [een coach, die faalt in zijn kerntaken. t.w. spelers beter maken én het werken aan een herkenbare speelstijl] op en opent anderzijds de mogelijkheid om met een nieuwe coach aan beide in mijn ogen rampzalige tekortkomingen te werken.

   Ik volg je niet in je opmerking, dat Steijn maar moet werken met wat hem wordt toegegooid. Al die 10 nieuwelingen dit seizoen zijn binnengekomen op uitdrukkelijk verzoek en met uitdrukkelijke instemming van Steijn zelf.
   Het is van 2’n 1:
   – of Steijn heeft de kwaliteiten van die nieuwe spelers verkeerd ingeschat;
   – of Steijn is niet in staat de kwaliteiten van die spelers te vertalen naar resultaten.

   • Ongetwijfeld zal ook ADO werken met zowel een (beperkt) budget en anderzijds een scoutingslijstje plus dat ik me niet kan voorstellen (zeker niet na de rampen bij AJAX in de periode’s van Basten/Jol) dat de trainer Steijn als enige of meest bepalende factor voor aankoop van deze spelers is.

    Dat dit naar “buiten” toe zo word verkocht is natuurlijk een prachtige manier om de h.h, echte verantwoordelijken zijnde bestuur/technische staf(buiten Steijn)/scoutingsapparaat e.a. uit de befaamde wind te houden.

    Als er iets is wat je Steijn mag verwijten dan is het misschien wel dat hij de 3e of 4e keus, die in sommige gevallen ongetwijfeld is gemaakt omdat of de bewuste speler(s) niet wilden of het budget simpelweg niet hoog genoeg is en was, niet heeft afgewezen maar ze door zijn strot heeft laten duwen en daarmee gelijk zijn lot heeft bepaald en het kleine kopje in de kopgalg heeft gestoken.

    Bovenstaande gaat natuurlijk voor 90% van de clubs op maar ja wat moet een trainer/coach anders doen dan dit te pikken zeker als deze niet tot de categorie Morinho/Hiddink/Ferguson behoord maar meer tot de doorsnee familie der trainers en levende met de wetenschap dat er wel 20 man op zijn stoeltje lopen te azen!!

   • Ik denk dat het goed is om even een paar zaken aan te scherpen m.b.t. ADO.
    ADO heeft geen technisch manager/directeur in de organisatie, alleen een Algemeen directeur waar Steijn rechtstreeks onder functioneert. De technische verantwoordelijkheid ligt vrijwel compleet bij Steijn en zijn technische staf.
    Steijn heeft dientengevolge de zwaarste stem als het om aantrekken van spelers gaat. Alleen de financiën moet hij zoals het hoort afblijven.
    Steijn weet hoeveel hij op voorbereiding van een seizoen mag besteden aan spelersaankopen. Diezelfde Steijn is dan ook zeer actief in zo’n periode. [2012, 2013].
    2e punt betreft de afgelopen jaren vertrokken spelers. Even de kneuzen, die naar de Jupilerleague vertrokken daargelaten, vertrokken de volgende “sterkhouders” [courtesy Jan van Halst] bij ADO:
    De Rijck [2011 PSV], Verhoek [midden seizoen 20-11-2012 Twente], Immers [2012 Feijenoord], Torenstra [2012 Utrecht] en Chery [2013 Groningen]. De eerste 4 dankten hun prima transfer aan het v.d. Brom-seizoen 2010/2011.
    Immers speelde het seizoen 11/12 zeer matig, Torenstra had zelfs een dramatisch slecht seizoen. Beiden onder Steijn. Chery werd door Steijn als een “10” gebruikt, maar neem van me aan hij speelde 4x zoveel dramatische potten dan acceptabele. Immers, Torenstra én Chery zijn een onderbouwing van mijn zwaarste verwijt aan Steijn, dat hij spelers niet beter maakt. Een belangrijke oorzaak daarvan is, dat hij als een amateurtrainer vaak doet vrijwel voortdurend met wisselende opstellingen speelt en daarin ook nog eens de verkeerde spelers [Aaron Meijers bijvoorbeeld] belangrijk maakt.
    ADO onder Steijn is een voetballende tombola, waarin met spelers wordt geschoven zonder dat spelers daar beter door presteren. Eerder het tegendeel.
    5 Sterkhouders weg. maar er kwamen in 2 jaar tijd maar liefst 15[!!!] nieuwe spelers voor in de plaats. Een enkele uitzondering [Malone] daargelaten allen met [langere] eredivisie ervaring. Ik noem:
    Holla [Groningen, VVV] – Wormgoor [Graafschap] – Meijers [RKC] – Poepon [Graafschap] – Zuiverloon [Heerenveen, Malaga] – van Haaren [Feijenoord, VVV] – Cabral [Feijenoord, Twente] – Gouriye [Heracles] – Jansen [Feijenoord, Excelsior] – Schet [Groningen, RKC] – Kramer [Volendam, NAC] – Ahlberg [Excelsior].De Deen Gerht [Brondby dacht ik]is de enige buitenlandse aankoop en meteen de beste. Aan het rijtje kan ook nog worden toegevoegd de Ivoriaan Kanon en een Roemeens talent [gehuurd van Lazio]; beiden zijn al vanaf het begin van het seizoen niet speelgerechtigd, omdat er iets mis is met de papierwinkel [tekenend!]
    Lang niet allemaal hoogvliegers, maar bruikbaar zeker. Inmiddels heeft Steijn, simpel omdat hij geen gebruik maakte van zijn specifieke kwaliteiten, Poepon alweer aan NAC uitgeleend.
    Menig trainer van een middenmotertje als ADO zou met zo’n aanwas bijzonder tevreden zijn geweest. Stein geeft er slechts blijk van overeenkomstig zijn normale profiel nog geen enkele van die nieuwe spelers aan het voetballen te hebben gekregen. En bij mij groeit en groeit de overtuiging dat de enige oorzaak daarvoor is, dat Steijn dat simpel niet kan. Hij is bezig dat voor het 3e seizoen op rij te bewijzen.

   • Ik zie dat jullie echt de diepte ingaan wat ADO betreft. Is wel een keer nodig.
    Net Ajax op de bekende Hollandse manier de boot in zien gaan in Glasgow.
    Veel leuk gedrentel, maar vrijwel geen rendement. Daar mag de Boer zich ook wel eens zorgen om gaan maken. Minimaal 60% van de passes gaan de verkeerde kant op en 80% van de voorzetten lijken helemaal nergens op. En 100% kansen zijn aan niemand besteed. Jammer, maar ook deze keer gaat het in de CL niet lukken.

  • Je kunt jou ook niets vertellen, hè Lottepot 😉 Ik heb de originele video van Paradise inmiddels te pakken, dus die wordt gevoegd bij de container met clips die straks te zien zullen zijn. Bij het andere trosje clips van “Sharon en haar mannen”. En verwijzend naar je hardnekkige pogingen: nog even geduld,ik zit in de testfase, die tot nu toe vlekkeloos verloopt. Wat betekent, dat het moment waarop er iets vreselijk mis gaat onvermijdelijk snel nadert :)Ik heb wat links in je postbakje gepletterd. Kun je even kijken 🙂

  • Zou het niet een slimme zet zijn geweest van de “spin”-afdeling van ADO? Want volgens mij voor het eerst was ADO nadrukkelijk onderwerp van gesprek aan tafel bij van Gelder c.s.

 3. Omdat je er zelf niet zult gaan kijken heb ik het maar even voor je van VI gehaald. Maurice in de bocht:
  Dit was typisch zo’n middag waarop alles míslukte’, verwees Steijn naar de vraag aan Jans, die hij met een half oor kon horen. ‘We misten onze eerste en tweede aanvoerder (Danny Holla en Vito Wormgoor), Gianni Zuiverloon valt in de warming-up uit en na tien minuten moet je je keeper wisselen’, somde hij op.

  ‘Daarnaast krijgen we in de eerste helft zat kansen om de score te openen en later om de aansluitingstreffer te maken. Maar na de 4-0 was de wedstrijd beslist.’ Door alle tegenslag moest Steijn enkele jonge spelers het veld in sturen. ‘Bij die 1-0 denk ik dat je niet moet stappen voor de buitenspelval, maar de diepte eruit moet halen. Dat is dan de onervarenheid, het herkennen van situaties.’

  Hij hoopt op een positieve reactie van zijn ploeg, die nu de zestiende plaats bezet met slechts zeven punten uit negen duels. ‘We hebben onze rug gerecht tegen Vitesse (na een serie van vier duels zonder overwinning won het toen met 2-1, red.) en daar gaan we nu ook voor tegen FC Twente. Daar hebben we ervaring mee; het is een rommelig seizoen waarin alles tegen lijkt te zitten.’ Zaterdag komen de Tukkers op bezoek in Den Haag.

  ‘Dit was een ongelooflijk harde tik die we met z’n allen moeten verwerken’, vervolgde de trainer. ‘Tegen FC Twente moeten we, met de manschappen die we hebben, laten zien wat we waard zijn. Of ik nog meer tikken kan incasseren? Ik absoluut, anders moet je dit vak niet uitoefenen’, toonde Steijn zich strijdbaar.

  • Nou, vooral het laatste wat though Maurice zegt klopt. Want met Twente volgende week op bezoek komen er zeker weer een paar linkse hoeken op de kin van trainertje terecht.

  • Het is me al vaker opgevallen. Steijn wil zich nooit verbergen achter het feit, dat hij spelers miste, maar hij noemt ze altijd wel even. Voor het overige houd ik mijn mond over de prestatie van degradatiekandidaat ADO. 😉

 4. Ik was getuige zowel bij het kijken naar de slachtpartij in Zwolle als van het ontstaan van dit blog. En ik kan met mijn hand op mijn hart verklaren, dat RadaR noch liegt noch overdrijft. Het was niet om aan te gluren, die groengele stumpers. 😉

   • Dat hoort erbij, Jeanette, da opwinden als je voetbal kijkt 🙂 Die stoom, waar Jurgen het over heeft kwam gewoon van de koffiemachine 🙂
    Toegeven moet ik wel, dat ik uiteindelijk toch met maagkrampen huiswaarts ging. Noch de wedstrijd noch de snacks van Zus waren daar de oorzaak van, laat ik dat vooral niet vergeten te vermelden. Die krampen waren van het lachen, omdat we nog even de tijd hebben genomen om naar Adam Sandler’s nieuwste kolder te kijken: Grown Up’s 2. Dus uiteindelijk kwam ik vrolijk, ondanks die 6-1, thuis 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s