KROL EN HET SCHAAMSTREEK ELECTORAAT

050plusPersoonlijk had en heb ik niets met  zowel de partij als haar compleet door de mand gevallen partijleider. Henk Krol blijkt simpel de zoveelste charlatan te zijn, lui van het soort die onvermijdelijk altijd de kop opsteken, vooral in de politiek. In die kweekkamer van de arglistigen, sluwen, hypocrieten, oplichters en over lijken gaanden.
Uitgerekend op Dierendag werd het Krolse boegbeeld voor zieltogende ouderen neergehaald. Op welk moment ik ook de radio aanzette, elk programma had Krol als item. En hordes omhoog gevallen nitwits kwamen Krol’s “demise” duiden. Men kon er werkelijk geen genoeg van krijgen. Enfin, misschien verdiende Krol ook wel gewoon, dat de strontemmer over hem werd uitgestort. En dat iedere media-drol zich daar graag voor aanbood.

Waar ik me persoonlijk wel erg boos over maak, is:
– de selectieve verontwaardiging van de burger, vakkundig gevoed en gestuurd door andere politieke partijen. Met de bekende lijkenpikkersmentaliteit zien zij mogelijkheden om 0Onderbuikde 10-12 peilzetels van 50Plus razendsnel op te vreten. Even snel een peiling doen [1Vandaag] en melden, dat de helft van sympathisanten van Krol’s ex-hobby weglopen en de lemmingen schieten meteen in gang. Nog geen 30 minuten geleden hoorde ik een CDA-er, een VVD-er en een PvdA-er op de radio doodleuk verklaren, dat de 50Plus afvalligen prima bij hun partij terecht konden, omdat “zij de belangen van ouderen altijd al en dus ook nu het beste hebben behartigd”.
Snapt u het? Heeft u het door? Die drie, waarin bosjes mensen rondlopen, die veel erger en schadelijker dingen hebben uitgehaald als wat Krol zou hebben gedaan, diezelfde drie partijen staan al klaar met veger en blik om de blaadjes [de 50Plus-oudjes] op te vegen, terwijl ze nog niet eens van de boom zijn gevallen. Zo overtuigd zijn ze van het feit, dat hun terreuractie is geslaagd. Dus, beste lemmingen, vooral doen wat het volledig geërodeerde politieke establishment van jullie verwacht. Rennen maar weer naar die afgrond;
– dat ik me afvraag waar wij met zijn allen ons in hemelsnaam mee bemoeien. Wat de Volkskrant naar buiten bracht is een zaak tussen Krol enerzijds en zijn [mogelijk] gedupeerde ex-werknemers bij dat Potige Krantje anderzijds. Als wij daar zo nodig onze grote muil bij moeten opentrekken om onze verontwaardiging te laten blijken, waarom hielden we dan diezelfde grote muil dicht bij malversaties van
Harry  Groen
Frits Huffnagel
Sjoerd Swane
Stefan Hulman
Toon Hooijmakers
Ko Hooijmans
Geert Dales
Bertold Ziengs
Wilma Verver
Nurten Albayrak
Jos van Rey
Stan Klijnhout
het kwartet VVD-ers, wat bij de DSB-affaire betrokken was.
[lees hier http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/De-verkwisters-van-de-VVD.htm wat die allemaal uithaalden]. Het kon jullie, lemmingen, niet weerhouden om de VVD aan 40+ zetels te helpen.
Dus waarom dan wel een partijtje als 50Plus straffen voor een fout van haar partijleider, een fout, waar niemand van ons enig nadelig gevolg van ondervindt?
Omdat we ineens voor even beseffen wat onbetrouwbaarheid is? Zo dat zo is [veel meer geloof ik, dat zelfs de 50Plus-achterban net als velen onder ons simpelweg slechts nog gevoel kunnen registreren als dat ergens rond de onderbuik optreedt. En er lopen genoeg mensen rond [media, politiek] die uitstekend geschoold zijn in het prikkelen van die onderbuik] waarom dan zo selectief in onze verontwaardiging?
0schaamteEn die rondlopende stemmingsnuivers maken jullie, die geen moeite hebben met dag na dag jezelf te verwennen met de grootst mogelijke smerigheid, rottigheid en gedegenereerde pulp tot wat zij bij voorkeur in jullie wensen te zien: geen onderbuik- maar schaamstreekstemmers. Zij noemen jullie binnen de veilige muren van hun werkkamers de “schaamluizen” en “platjes” van het electoraat.

Come to your senses people, Krol is weg en dat is terecht. Maar voor de rest is er niets waar jullie je druk over zouden moeten maken anders dan wat er in de echte wereld gebeurt. Die koehandel rond het Binnenhof, waar partijbelangen i.p.v. onze belangen worden uitgeruild. Spuug niet op Henkie, dat doen zijn ex-werknemers wel. Bewaar je klodders voor straks, als 3 politieke lilliputers en een politieke bruinwerker hun transacties hebben afgesloten. Waar julie en ik weer duur voor gaan betalen. En dat geintje heeft Krol in ieder geval niet geflikt.

Nog een add on [omdat hij zo leuk is]
FokkeSukkeKrol

Advertenties

14 thoughts on “KROL EN HET SCHAAMSTREEK ELECTORAAT

 1. Wat de media betreft ben ik iemand, die men tegenwoordig zou omschrijven als “old school” 🙂 Ik luister [vooral in de morgen] liever naar de radio dan er over te denken het land van de sociale media te betreden. Eigenlijk is dit blog in dat verband het enige sociale media-veld waar ik mijn voetafdrukken achterlaat.
  Ik luister hoofdzakelijk radio op die “old school” manier: de nadruk ligt op nieuws en wat tot me komt combineer ik dan weer met wat ik in de krant lees of met wat hier door onze gastheer wordt geschreven. Niet alleen de uitgesproken meningen [met daar nadrukkelijk bij die van het vaste gezelschap hier] houden mij scherp, maar misschien nog wel vaker de behoefte of noodzaak om verder te snuffelen. Iets kan me ontgaan zijn of ik weet simpel te weinig over een onderwerp. Dat maakt het bezoeken van deze plek niet alleen prettig, maar ook zinvol en regelmatig leerzaam. 🙂
  Afgelopen week [ik was in huis wat aan het werken in het kader van “winterklaar maken”] heb ik de radio wat langer beluisterd en ik ben daar eerlijk gezegd wel van geschrokken. M.n. als het om Radio 1 gaat [ R2 beschouw ik als de ultieme TROS-radio, R3 ben ik al lang geleden allergisch voor geworden, dat is de zender met volwassen mannen en vrouwen, die voor een volstrekt waanzinnige beloning de baldadige puber uithangen. Tegen dat laatste heb ik in wezen niets, als het maar echte pubers zouden zijn.]
  Radio 1 dus, de “nieuwszender”. Elk half uur “vers” ANP-nieuws, niets op tegen.
  Wat er daar tussendoor gebeurt heeft mij met stomheid geslagen. Keurig op hun beurt komen vrijwel alle omroepen langs met hun eigen programma’s. Andere stemmen onder een andere vlag, ook al niets mis mee.
  Maar ik geloofde mijn oren niet, toen bleek, dat al die omroepen hun eigen presentatoren hadden, die hun eigen gasten [analisten, duiders, deskundigen, enfin, de bekende troep] hadden uitgenodigd om allemaal dezelfde actualiteiten te behandelen. Zo hoorde ik donderdag zes keer [het kan ook zeven zijn geweest] uitgelegd worden wat de implicaties waren van de “shutdown” in Amerika. Ik schat dat er bij elkaar zo’n 3 uur over werden volgekletst.
  Vrijdag was het nog erger. Ieder nieuw programma startte met de val van Krol als “hot news”.
  En als “kers op de taart” kwam nog StandpuntNL langs, waar de stem des volks aan de beurt kwam. Ik hoef niets te zeggen, denk ik, over wat ik toen allemaal hoorde.
  Tussendoor werden luisteraars ook nog uitgenodigd om via Twitter te reageren of de Facebook-pagina van het programma te bezoeken.

  Waarom kom ik met deze reactie, zullen jullie je afvragen. Wel, beschouw het maar als een soort inhaken bij de opmerking in het blog, waarin RadaR zich afvraagt “waar bemoeien wij ons eigenlijk mee? Waarom moeten we zo nodig onze grote muil opentrekken?”
  Volkomen gerechtvaardigde vraag overigens. 🙂
  Ik probeer op mijn eigen misschien omslachtige manier [sorry] aan te geven, dat het antwoord op de vraag van RadaR eigenlijk heel voor de hand ligt.
  We worden dag in dag uit, uur na uur, zelfs minuut na minuut, uitgenodigd [of gedwongen is feitelijk juister] om dat te doen door de media.
  Omdat het de brandstof levert, waarmee de media hun zo langzamerhand tot een soort vuilverbranding verworden nieuws- en actualiteitenmachines aan de gang kunnen [moeten] houden.
  Doublures in nieuws zijn al lang geen hindernis meer. Op TV kom je moeiteloos hetzelfde onderwerp tegen bij van Nieuwkerk en Pauw. En wie naar dat WNL-barbiekoppeltje kijkt ’s morgens wordt herhalingsonpasselijk. Schakel je naar RTL7 idem dito. Elk nieuwtje of pseudo-nieuwtje of verzonnen nieuwtje móet elk uur herhaald worden. Belangrijk of niet, dat doet er niet toe. Want het wordt toch wel geconsumeerd. En de rest van de dag kunnen de hordes analisten etc. er heerlijk hun licht over laten schijnen. En dat ritueel wordt meedogenloos elke dag opnieuw uitgevoerd. En Twitter en Facebook en al die andere hangplekken voor verslaafden vullen zich elke dag opnieuw. Hoofdzakelijk met die grote muilen waar RadaR aan appelleerde.

  De media zijn inmiddels een kind met het meest afzichtelijke enorme waterhoofd geworden, waar 90% van de tijd hetzelfde onververste water in rond klotst.
  Ik denk [hoop], dat het niet zo gek lang meer kan duren, dat dat waterhoofd met een geweldige knal explodeert.

  • Één ding is zeker, P. : jij bent winterklaar 😀
   Ademloos gelezen, mijn koffie is inmiddels koud. Het is allemaal zo waar wat je schrijft, dat ik er stil van word 🙂 Mag een goud randje om, om dit stuk.
   Fijne zondag namens ons 😉

  • Mijn bevindingen stroken met de jouwe, P. Vrijdag was Krol-dag op de radio. Zoals op elke andere dag wel een ander “nieuwsitem” tot speerpunt wordt gebombardeerd, wat inhoudt oeverloos gezwam.
   Jij denkt, dat het enorme waterhoofd zal exploderen? Dat zou kunnen. Ik heb daar nog een andere gedachte bij en die is, dat het zeker niet uitgesloten is, dat die drilboor waarmee het meest onzinnige nieuws en de meest dwaze meningen en standpunten onze hersenpan in worden geboord er uiteindelijk toe zal leiden, dat we collectief gek zullen worden. Al enige tijd zijn er signalen, die er op wijzen dat zulk een proces in volle gang is.
   En zeker, daarna kan die explosie inderdaad volgen.

  • Prima stuk @P waar ik het volmondig mee eens kan zijn echter wat ik nog veel erger vind dan die niet aflatende horde nitwits die onderling uitwisselbaar als de befaamde kip zonder kop zitten door te ratelen is de manier waarop zij dat doen.

   Niet langer is en word het nieuws gebracht als wat het is namelijk nieuws en meer niet en gepresenteerd door lieden die zonder enige vooringenomenheid dit presenteren.

   De keren dat bijvoorbeeld een intervieuw word verdraaid en in een andere volgorde gezet, of zelfs volledig uit zijn context word gehaald dan oorspronkelijk beoogd, het bewust verkeerd vertalen waarbij essentiele onderdelen worden overgeslagen en nog vele andere schendingen van een echt onafhankelijke nieuwsgaring zijn schrikbarend en tonen eens te meer aan dat waar tot voor enige jaren ooit gerespecteerde instituten als NOS en ANP verworden zijn tot lege hulzen en spreekbuizen van diegene die hun salaris ophoesten.

   • Inderdaad, Willem, manipuleren is sport numero uno in de media. Ook een manier om zichzelf aan het werk te houden. Je meldt dat iets witachtig zwart is en vervolgens haal je je persoonlijke kudde analisten, duiders en meer van die nitwits binnen, die gaan discussiëren of het niet om zwartachtig wit blijkt te gaan.
    Tweet, tweet, like,like ……..

  • Het zal jullie nauwelijks verbazen, dat Krol ook onderwerp was in Buitenhof. Gelukkig zat er in het publiek, constant en prima in beeld, een beeldschone vrouw [mijn definitie er van dan 🙂 ] dus heb ik daar maar 10 minuten van zitten genieten. 😀

 2. Alsof het inderdaad nog niet genoeg is dat we vertegenwoordigd schijnen te worden door 150 bijna allemaal hufters en hypocrieten zijnde schertsfiguren die iedere dag opnieuw een spel van list en bedrog spelen, of dat we geregeerd worden door figuren die onder de noemer liberaal-socialisme slechts een nieuwe variant op het fascisme ten tonele voeren en die daarbij niet schromen dit land steeds meer en meer te ontnemen van haar bezittingen en haar verworven vrijheden gevoed door afgrijselijk rigide regelgeving vanuit Brussel en onder het goedkeurende oog van alle financieele conglomeraten en hun c.e.o.’s, neen dat is niet genoeg.

  Men heeft schijnbaar besloten en waarschijnlijk gevoed door de politieke peilingen en de verwachte desastreuze uitkomst voor het huidige regime van de nakende verkiezingen over te gaan op methodieken die sinds de dagen van Adolf H. en zijn companen niet meer zijn vertoond.

  De vraag of en zo ja Krol wel of niet moreel of hoe dan ook schuldig of onschuldig is doet feitelijk niet ter zake de oude truc van iets of iemand gebruiken als bliksemafleider is weer van stal gehaald en dus is Krol nu het haasje maar bedenk goed dat wat deze actie nog meer betekent.

  Het is niet alleen maar een persoon en zijn partij minimaal halveren en onthoofden, het is tevens een waarschuwing voor de Buma’s, Pechtold’s en de van Ojik’s dat zij hun plaats weer weten en vooral dienen te beseffen tot welke methodes deze neo-fascistische bende en haar vazallen in staat is om maar de macht vast te houden.

  Het is natuurlijk al veel en veel langer bekend wat die Krol allemaal wel of niet heeft uitgevreten het wachten was slechts op het juiste tijdstip deze “ghosts from the past” te onthullen.

  Dat het grootste gedeelte van onze bevolking dit (hoe weerzinwekkend verder ook) gelaten accepteert is niet eens meer vreemd of raar te noemen, maar is wel voor diegene die wel zijn behept met een redelijk gezond werkend verstand beangstigend te noemen.

 3. Ik heb niet echt het idee, dat wat ze momenteel op het Binnenhof uitspoken echt een aandachtspunt is voor de gemiddelde Nederlander. Die slaat veel meer aan op P@W, DWDD en dergelijke programma’s, die op de gebruikelijke wijze aan duiding doen: de populariteitspoll-methode. En Buma scoort zowaar en daarmee wekt die Nederlander weer voor even [of zou het blijvend zijn?] de indruk in een aloude fout te vervallen. Wat is het toch dat mensen genoegen doet nemen met de “minst beroerde van de dag”.?

 4. Het CDA stijgt [Barometer]
  50Plus halveert [1Vandaag]
  De Lemmingen willen [zie VK[ weer huizen kopen, want de prijzen staan weer op stijgen [om je te bescheuren, zoiets. Want waardoor stijgen de prijzen???????]

  Je zou bijna zeggen dat verkiezingen hun schaduw al vooruit werpen!
  Of zou nu gelden, dat niet de media ons in de maling nemen, maar WIJ de media??? Dat zou pas een stunt zijn: lemmingen die de andere kant op lopen 😛

  Met meer dan normale instemming je tirade gelezen. Een dikke voldoende 😛

 5. En hoppa!!!!! Een linkse directe op de kin van het weerzinwekkende klootjesvolk. Prima, jongen, echt prima!! Het is al jaren zo, dat de “schaamluizen” en “platjes” met passende medicatie moeten gaan worden behandeld. En tot die tijd moet het ze ten strengste worden verboden nog bij wel reine schaamstreken in de buurt te komen. 😀

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s