MARI ANNA

Bij het “openen” vanochtend van mijn digitale krant was er in de rubriek sport  geen letter over te vinden. Terwijl het nog geen 20 uur geleden was, dat zij haar wereldtitel prolongeerde. Alle koppen betroffen uiteraard voetbal. De aanfluiting in de Arena, van Marwijk en zijn HSV-avontuur, de Italiaanse ,Turkse en Spaanse competitie. Pas na relatief lang scrollen vond ik wat ik zocht. Marianne Vos was gisteren voor de 3e keer wereldkampioene op de weg geworden en voor de 2e keer in successie. Wat bezielt de media toch?
Gisteren was wielrennen te zien, waar de Nederlandse mannenploeg het bekende puntje aan kan zuigen. Strijd op een loodzwaar parcours, met vrijwel constant een of meerdere Oranje-rensters in de voorste geledingen. Drie uur lang, werkelijk vrijwel zonder onderbreking, was er sport van de bovenste plank te zien. Met hoofdrollen voor eerst Lucinda Brands en Annemiek van Vleuten.
0BreggenToen het spel op de wagen ging was er dat andere Oranje-talent Anna van der Breggen, die niet kapot was te krijgen en elke demarrage van de drie Italiaanse lokale favorieten beantwoordde. En de weg plaveide voor Marianne Vos om met de verwachte imposante versnelling op een 600 meter lang “bultje” met stijgingspercentages tot 16% haar wereldtitel te prolongeren.
Het kon niet mooier, dat het Mari Anna was, omdat daarmee eer werd gedaan aan de 2 meiden, die het dameswielrennen een dimensie gaven om van te watertanden.
Tel hierbij nog op, dat Ellen van Dijk [tijdrijden] en Mathieu van der Poel [junioren  op de weg] eerder  deze week al de wereldtitel opeisten en je mag spreken van de succesvolste WK in tijden. En dat verwachtte ik in mijn krant terug te zien.
Maar nee, de nederlaag van Real Madrid [who the fuck cares?] werd mee geopend, de winst van AC Milan werd als groter nieuws gebracht [who the fuck cares?] Galatasaray stelde teleur tegen Rizespor [waar gaat het over?] en de ballentent in de Arena werd belangrijker geacht [campingvoetbal].
Dus zit er niets anders op dan maar zelf de Oranje-dames de eer te geven, die ze meer dan toekomt. Absolute top , meiden! En dat ga ik vandaag niet laten verpesten door de mannen, die ook en zelfs vaker dat bultje over moeten. Want ik weet nu al, dat het niets gaat worden.

Advertenties

6 thoughts on “MARI ANNA

 1. Zoals Willem al zegt: Marianne Vos is een buitencategorie sportvrouw. Én voor zover ik dat kan inschatten een plezierige, prettige meid. Alle respect dus voor haar en haar prestaties!

 2. Heerlijk vanochtend voor,tijdens en na “dag en dauw” met koffie en croissant naar de herhaling van deze geweldige wielrenreclame zitten kijken, met dank aan “uitzending gemist” overigens.

  Hoe die kleine Vos dat steeds weer voor elkaar krijgt om uit dat iele lijfje die prestaties te halen is mij een raadsel 3 maal wereldkampioene en 5 maal 2e en dat achter elkaar, dat is zeven jaar topprestaties leveren hoe ongekend is dat wel niet??

  Je ode aan deze wielrendames is dan ook meer dan terecht, want laten we niet de rest vergeten die Anna van der Breggen bijvoorbeeld, die gaat er ook wel komen, een regelrechte sloopster op de fiets met een fraaie stijl gekoppeld aan kracht, karakter en pure klasse kortom alles waar het bij de heren meestal volledig aan ontbreekt.

  Het enige wat nog rest is de vraag wie er vanmiddag als 1e afstapt of de pijp aan de befaamde Maarten gaat geven, Bouke, Laurens of toch Robert??? Gokje iemand????

 3. Volgens Lammerts maakt Mollema een goede kans 😛 😛 😛 :P.
  Pet af voor “onze” meiden. De Arena krijgt meer aandacht omdat de media kolderieke gebeurtenissen nu eenmaal niet kunnen negeren. Kijk naar de aandacht voor de Algemene Beschouwingen eerder vorige week 😀

 4. Deel je bewondering volledig. Ik zag alleen de “finale” [laatste uur ongeveer] en het was mooi te zien hoe sterk de Oranje-dames waren. Met die kleine Anna voorop. En Vos …… die verdient al jaren een standbeeld. Ongekend wat die presteert. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s