DEN HAAG IS BACK!!!

Het werd hoog tijd, dat de politiek na een reces van meerdere maanden [jaja, crisis bestrijden put een mens en ook een politicus zeer uit] weer eens haar gezicht liet zien en haar geluid liet horen.
Zonder nu direct te willen zeggen dat het om opvallende zaken zou gaan zijn er een aantal dingen toch wel het vermelden waard. In willekeurige volgorde:

– de Partij van de Wip van Samsom profileerde zich door ons kiezers voor de 10e[?], 20e [?] of is het toch de 30e keer duidelijk te maken, dat een partij in regeringsmode vaak het tegenoverstelde blijkt te zijn van diezelfde partij in oppositiemode. NEEN JSF, JA JSF, NEEN JSF, JA JSF. De verklaring die men er voor geeft is “compromis”. Nu is in Nederland gelukkig de situatie zo, dat er vrijwel nooit een situatie zal ontstaan waarin één partij [zelfs Blondie niet] de absolute meerderheid zal krijgen. Dus compromissen zijn simpelweg een gegeven. Dat weten wij, dat weten ZIJ. Niet voor de eerste keer deel ik daarom met u de conclusie, dat we ook straks iedereen [van Roemer tot Rutte,  van Staay tot Samsom, van Wilders tot Wilders] gewoon kunnen laten lullen. Want ze verkopen gewoon “halffabricaten” voorzien van een aangenaam geurtje of smaakje; halffabricaten, die nooit het stadium product zullen bereiken en dus nooit  “in de handel” zullen komen.
Feitelijk is dat de winst van de laatste jaren. De heren en dames [of ze nu op een wip zitten, of ze bij voortduring onzin brallen, of ze nu uit hun nek kletsen] konden zich vroeger nog veroorloven om de domme kiezer/burger consequent voor te liegen en dat vervolgens met een stalen gezicht te ontkennen. Nu lijken ze door te hebben, dat de smoesjes een beetje aan het op raken zijn. Zelfs spindoctors zijn machteloos en zijn uit pure armoede maar overgegaan tot het opeisen van hun rol in de Haagse versie van Borgen. Van bil gaan met de baas, dat zou weleens de trend voor de komende jaren kunnen zijn. Zelfs Gertie Verbeet maakt nog steeds een wat hitsige indruk.
Dus kiest men er maar voor om niet de leugen te ontkennen, maar die met een superieure attitude te verdedigen.

– Groen Links begint een petitie tegen de keuze voor de JSF. Zou ik een opportunist zijn ik zou blij moeten zijn. Maar helaas, blij zijn met een actie van een splintergroep van verwaterd links, ik kan het niet opbrengen. En eerlijk is eerlijk, het zou toch een vorm van schaamteloos shoppen zijn als je zo’n club zou volgen in haar actie. En schaamteloos shoppen, dat is juist waar wij hard mee bezig zijn om voor 20-30 jaar af te leren.

– Mannetje Pechtold, Haantje de voorste met de kippenborst Alexander had meteen al zijn [niet mijn] finest hour. Via nog dichter tegen de VVD aanschurken [ik vermoed, dat Alexander op vakantie 50 tinten grijs heeft gelezen] dacht hij een plekje aan tafel in de Trèveszaal te kunnen bemachtigen. Maar Samsom is een jaloers type en moest daar [nog] niets van hebben. Dus mocht mannetje Pechtold [hij doet me nog steeds denken aan dat type jongetje in de schoolklas, dat als eerste het vingertje opstak als de juf vroeg wie het bord wilde schoonmaken. Zo’n jongetje werd door de klas bij trefbal vol met felrode plekken gegooid. En soms raakte de bal hem op zijn irritante gezicht en ging hij huilen] voor de camera’s met zijn “staatsman-houding” uitleggen wat er op het Scheveningse strand was misgelopen. [Ik betreur het oprecht dat ik op het geëigende moment niet net een harinkje stond te happen]. En voor de camera groeit Alexander, ja zelfs boven zich uit. Hij blaast zichzelf op als een pad. Het is overigens best mogelijk [handel blijft handel] dat Alexander straks toch …. nou ja, laten we maar kijken.

0DominikDen Haag is terug. Het was te merken, want Dominique v.d. Heijden, de vrouwelijke smurf die Kakamel Ferry aan het opvolgen is, verscheen om het uur in beeld om te duiden. Is u trouwens opgevallen, dat Dominique als ze duidt  voortdurend haar handen beweegt alsof ze 3 kilo kleibinten staat te schillen?
Den Haag is back en de 3e dinsdag nadert. Snoer uzelf vooral goed in.

Advertenties

11 thoughts on “DEN HAAG IS BACK!!!

 1. “Nu is in Nederland gelukkig de situatie zo, dat er vrijwel nooit een situatie zal ontstaan waarin één partij [zelfs Blondie niet] de absolute meerderheid zal krijgen.”

  En dit is nu iets waarvan ik me echt afvraag of dat zo blijft !!

  Ik vermoed namelijk zomaar dat indien en als bijvoorbeeld de SP en/of de PVV een meer charismatig politiek leider zouden hebben dan nu het geval is (denk maar aan ene Fortuijn) je daarin wel eens van een kouwe kermis kan terug komen.

  Voeg daarbij de totaal vermolmde staat van ons huidige politieke bestel en de soms bittere teleurstelling van het kiezersvolk daarover.

  Plus daarbij de steeds duidelijker wordende maatschappelijke verandering waarbij je steeds meer en meer ziet dat deze maatschappij de richting opgaat van de zogenaamde “have’s” en de “have’s not” waardoor ideologische verschillen zullen gaan wegvallen.

  Ook zie je meer en meer “bijvoorbeeld bij onze publieke omroep”, dat ideologische verschillen, “zijnde maatschappelijke en/of religie van welke soort dan ook”, wegvallen tegen het meer pragmatische feit van te moeten overleven of weg te vallen en met helemaal niks te eindigen.

  Ook en dat is mede dankzij dit kabinet zie je steeds minder verschillen tussen het aloude “links” en “rechts” maar zie je juist veel meer dat er een keuze dient te worden gemaakt in wat voor soort samenleving “we” willen leven is dat de soort neo-fascistische puur egoistische samenleving waarin het recht van de sterkste altijd prevaleert zoals door Mark en Diederikje overduidelijk word gepropageerd, of word het de meer op de menselijke maat toegesneden samenleving waarin bijvoorbeeld een woord als medemenselijkheid niet beschouwd word als een vies woord en waarin economie niet gelijk staat aan groei maar aan welzijn.

  • Ik baseer de stelling, die jij in het begin aanhaalt op het nu eenmaal klip en klaar vast te stellen gegeven, Willem, dat dit land mensen ontbeert die een werkelijk goed verhaal te brengen hebben. En het is juist dat goede verhaal [waar of niet waar, vul zelf maar in], waar een volumegewijs groot deel van de mensen geneigd zijn achteraan te lopen. Zoals inderdaad destijds bij Fortuijn.
   Zo’n verhaal kan fungeren “to turn the heat on”. Van zo’n verhaal, maar ook van zo’n situatie is geen spoor te bekennen [het gebruikelijke onmachtige afgeven op het een of het ander is zelfs na wat er de afgelopen 5 jaar is gebeurd nog steeds niet meer dan dat: een teken van onmacht]. Zelfs Blondie slaagt er met zijn onderbuik-methode niet in meer dan 20% van het potentieel te raken.

   Maak niet de vergissing te denken, dat ik op dit punt en met de rest van wat je aandraagt van mening met je zou verschillen. Sommige dingen die je zegt zouden letterlijk uit mijn mond kunnen komen, voor zover zij dat al niet deden.

   Wat ik echter veel eerder zie is een soort “the other way around” ontwikkeling. Hoewel die met het verstrijken van de tijd licht verflauwt koester ik nog steeds de hoop [wellicht is najaar 2013 er wel het geëigende moment voor], dat de emmer bij de burger zal overlopen. Het is dat of die emmer is lek. In het laatste geval zijn we met zijn allen en vooral de komende generatie het haasje, want speelbal.
   Die andere ontwikkeling, waar ik op doel is het ontstaan van die escalerende onvrede. En vat dat niet op als sec het letterlijk ontploffen van de burger, die het zat is. Het kan immers net zo goed zijn, dat de burger, zoals ik al meerdere keren suggereerde, wacht tot maart 2014 om de afrekening te presenteren. Enig dilemma daarbij zal zijn of die burger in maart 2014 nog een helder beeld heeft van de werkelijkheid. Rutte en Samsom beseffen net zo goed als wij, dat een desastreuze uitslag bij de GK [en die ligt meer dan voor de hand] het einde van het kabinet betekent. En zullen dus als gebruikelijk voorafgaand aan de GK de pot met stroop erbij pakken. Je hoeft geen helderziende te zijn om dat te voorspellen. Je kunt die aanpak nu zelfs al zien. Er worden al relatief kleine bezuinigingen “teruggedraaid”, waarvan men [ o, die eeuwige arrogantie] aanneemt, dat wij niet snappen dat dergelijke bezuinigingen op voorhand nooit zouden volgen of hoogstens in afgeslankte vorm en dus het bekende “wisselgeld” zijn. Zoiets als zeggen, dat eigenlijk je beide benen zouden moeten worden geamputeerd, maar op het laatste moment toch met een reddend medicijn op de proppen komen, waardoor 1 been net aan kan worden gered. De patiënt wordt dan van een diep ongelukkige gehandicapte ineens weer een relatief gelukkig mens. Maar toch ook die gehandicapte.
   Van belang is, dat ook die doorsnee burger beseft wat hij in handen heeft. Hij kan als hij wil dit kabinet, wat het meer dan zijn voorgangers ooit verdient, wegsturen.
   En dat dilemma waar ik zojuist over sprak daarbij is helaas, dat de burger [althans in een werkbare meerderheid] geen alternatief heeft. Waar zal hij zijn stem op moeten uitbrengen? Zelf, maar met mij een groeiende groep, zien waar we ook kijken niets of niemand. Misschien is dat nog wel de meest trieste constatering van onze tijd.

   • Dit is nu zo’n glasheldere beschrijving van de realiteit dat hij moeiteloos wekelijks kan worden herhaald zonder zijn actualiteit te verliezen. Doen, RadaR!
    En hoewel ik je bedekte kritiek op Roemer onderken en deel, blijft de SP gewoon de enige kandidaat, waar mijn stem kan heen gaan. Misschien iets als “in het land der blinden …..”, maar dat moet dan maar. 🙂

   • Een uitstekende beschrijving van wat er momenteel gaande is [het spel van het kabinet] én een nuchtere analyse van de werkelijkheid en de kansen, die daarin verscholen liggen. Schuiven we alle details even terzijde dan is de taak voor de burger [even actie in het najaar laten voor wat het is] in feite heel simpel en praktisch al even simpel uitvoerbaar. En die is: via de GM de gevestigde orde [VVD+ PvdA voorop, maar ook CDA, D66] zoveel mogelijk uit het centrum van de Gemeentelijke politiek verdrijven. Het beste zou zijn als er rond maart 2014 strikt geloofwaardige alternatieven zouden zijn. Maar verreweg belangrijkste is de staande elite ongenadig hard te raken. Het zou daarbij voor mij [hoewel ver van te prefereren] zelfs acceptabel zijn, wanneer bij gebrek aan beter in principe ongewenste partijen zouden profiteren. Want “het eerst is wat het eerst komt” en dat primaat ligt wat mij betreft bij het onttronen van de gevestigde orde. Zo dat daarna noodzakelijk blijkt kunnen we via ongetwijfeld dan volgende landelijke verkiezingen eventueel schadelijke gevolgen van die eerste “reinigingsactie” herstellen dan wel opruimen. Want zo langzamerhand zal wel duidelijk zijn, dat een grote schoonmaakbeurt van de volledig futloze, creativiteitsloze, ideeënloze en waarheidsloze gezelschap wat onze politieke leiders zouden heten, het enige kan zijn wat dit land weer op de rails kan krijgen. En er is in eerste instantie slechts één stembusgang voor nodig. Nog simpeler als “Wie ben ik?” 🙂

   • Als iets zo simpel is wordt het meestal met de meeste argwaan bekeken, Arno. Mensen van nu willen “helden” zijn; misschien zou het daarom beter zijn geweest te benadrukken hoeveel moed er voor nodig is om die stap naar de stembus straks te maken. Een aanmoedigingsprijsje zou kunnen helpen 🙂

 2. Als ik het goed begrepen heb zou het zoiets betekenen als “het is niet geworden wat er van werd verwacht”. Betrek dat dan maar op die roedel mannen en vrouwen, die blijkbaar weer terug zijn.
  Anywayz, de song is beter dan die roedel 🙂 En omdat je zo zachtjesaan weer aan het zoeken bent voor vers bloed voor je lijst krijg je deze als tip van mij 😉 Doei doei

  • Bedankt, popje 🙂 Ik ben dan wel niet echt aan het zoeken [wie heeft er in zin om in “a pile of shit” te graven 😉 ], maar iets lekkers als van Placebo [van Battle for the sun] wordt altijd gewaardeerd. Keep up the good work!

 3. Hebben jullie ook genoten van de laatste zomerdag 2013? Ik in ieder geval wel en dat heeft er voor gezorgd, dat ik totaal niets heb meegekregen van “Den Haag is back”. 😉 Dus doe ik er verder het zwijgen toe en besteed mijn aandacht aan die fles wijn en die heerlijke hapjes, die altijd mijn viering van het einde van de zomer opluisteren. Kan ik jullie aanraden 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s