ZET HENK KAMP VOOR HET STEF BLOK

Als een soort rode draad loopt er al enige tijd door onze discussies heen de [niet al te hoog ingeschatte] mondigheid en protestbereidheid van de Nederlandse burger. Maar ook [zoals gastschrijver Paul deed met zijn log over Boxtel en die musici] werd er gesignaleerd, dat mensen als het er echt om gaat van zich laten horen. De naam viel al: Boxtel. Aldaar, zo hoorde ik zojuist, is men niet van plan zich neer te leggen bij het “machtswoord” van Henk Kamp. Wat mensen vooral leren zijn m.i. 2 belangrijke dingen:
– het door hen zelf gekozen parlement blijkt steeds vaker niet voldoende representatief . Zo gaf dat parlement Kamp groen licht om het schaliegras-project naar een volgende fase te tillen.
– democratie in Nederland blijkt steeds vaker een schijnvertoning. De machtsverdeling in Nederland [lokaal, regionaal, nationaal] is dermate vakkundig in elkaar gestoken, dat “when pull comes to shuff” de landelijke overheid altijd het laatste woord heeft. En dat woord is bijna altijd “economie”. De landelijke overheid heeft in Kamp een vertegenwoordiger, die niet alleen bekend staat om zijn grote mate van koppigheid, maar Drentse Henk is ook nog eens een “hardliner”, die menselijke aspecten aan een kwestie als hinderlijk ervaart omdat ze hem proberen af te houden van wat hij als zijn plicht ziet: doing his job.
Daarom is het nauwelijks verwonderlijk te noemen, dat onwillige gemeentes [een aantal heeft zich “schaliegasvrij” verklaard] van Kamp te horen hebben gekregen, dat de wet bepaalt, dat alles wat in Nederland in de grond zit het eigendom is van de staat. M.a.w. u kunt protesteren tot u erbij neervalt, de staat [ik Henk Kamp] neemt zijn besluit.
Deze houding van Kamp roept, zoals in het verleden wel meer is gebeurd, steeds meer weerzin en woede op.
Daarom [Paul deed dat al in zijn aangehaalde log] ook van mijn kant de oproep om waar nodig en mogelijk gemeentes als Boxtel, die inderdaad ons voorland als het om de schaliegas gaat zijn, te steunen in hun strijd. Ik doe weleens gekscherend over onze Brabantse medemens, maar als het “om het echie gaat” krijgen zij mijn steun zonder enige terughoudendheid. zoals zij de uwe ook verdienen. Om het maar in kabinetstermen de zeggen: help ze om Kamp voor het Blok te zetten. Het zal ook uw belang dienen.

Advertenties

2 thoughts on “ZET HENK KAMP VOOR HET STEF BLOK

  1. Dank je voor deze overigens in het geheel niet onverwachte steunvordering, RadaR! Kamp acteert als de gebruikelijk IJzeren Hein. Ik begin langzamerhand echt te geloven, dat de man intelligentie en empathie slechts in zeer geringe mate in zijn bagage heeft. Laten we hopen, dat de Brabanders [toch vooral hét proefkonijn als het om schaliegas gaat] het verzet intensiveren. Met de Barendrecht – CO2 opslag kwestie nog vers in het geheugen moet men beseffen, dat er echt een kans is om een spaak in het wiel te steken.

  2. 15-18 jaar zou het duren voordat schaliegas kostenneutraal zal kunnen worden gewonnen. Ongetwijfeld zal men ons willen doen geloven, dat tot dat moment de forste investeringen door de industrie zullen worden gedaan en de staat weinig risico loopt. Maar in die 15-18 jaar kan [zal?] er ecologisch enorme schade worden aangericht. Goed beschouwd is het [ik constateer dat niet voor de eerste keer] ronduit stuitend dat de ecologie [nota bene iets wat ons gratis is verstrekt] altijd het slachtoffer van de economie [een verzinsel van de mens] blijkt te moeten zijn. Ik kan dat werkelijk maar niet vatten 😦

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s