RUMOERIGE REURING ROND KADAVERS

Het zou zo maar een werkje uit de Studio Vandersteen kunnen zijn, de titel die ik koos op deze maandagmorgen: Rumoerige Reuring.
Alliteratie in de titel, daar had de schepper van o.a. Suske en Wiske een voorliefde voor. Legio strips uit die in mijn jeugd al legendarische stripserie [heette die pop van Wiske nu Schabolleke, Schanulleke of Schalulleke?] kregen alliterende titels [De Sissende Sampam, De koddige Kater, De Poezelige Poes [ging in die jaren nog echt over zo’n dier wat Whiskas at en niet over de geslaagde verbouwing van genitaliën] en tientallen meer.]
0GlipperVandersteen maakte zelfs in de jaren 80 al een strip gebaseerd op de toen nog piepjonge maar zichzelf al heel veelbelovend vindende Wouter Bos: De Gladde Glipper.  Hoewel Willy Van der Steen al jaren niet meer onder ons is bestaat zijn studio voor zover ik weet nog steeds. Er gaat zelfs het gerucht dat men werkt aan 2 nieuwe strips uit de S&W serie, waarin opnieuw Nederlandse kopstukken het onderwerp zouden zijn.  De Ruftende Rutte zou rond Sinterklaas uitkomen, gevolgd door het verschijnen van De Demonische Diederik, begin maart 2014.
En met dat laatste werkje ben ik via een omweg [soms word ik een beetje moe van mezelf]  weer terug bij die “Rumoerige Reuring”.
Er is nogal wat ophef [= rumoer, reuring] over het feit, dat Demonische Diederik kadaverdiscipline gebruikt om zijn langzaam leeglopende PvdA-fractie in het gareel te houden. Het bestaan van die kadaverdiscipline wordt meer dan stelllig ontkend uiteraard. Want men lijkt zich te schamen alleen al bij de gedachte er aan. Ik begrijp dat niet, ik vind dat zelfs geheel overbodig, over the top.
0kadaverWant laten we eerlijk zijn: er zitten op basis van oud nieuws [de verkiezingen van september 2012, u weet wel toen u zich collectief [weer] een king size oor heeft laten aannaaien] 39 jaknikkers in die fractie van de PvdA. Op basis van nieuw nieuws zouden dat er nu 12 moeten zijn. Een simpel aftreksommetje [neen, geen relatie met hypotheekrenteaftrek] leert dus, dat er nu 27[!!!!] zombies of levende lijken in die fractie zitten. Ook wel kadavers genoemd. En om 27 kadavers in de hand te houden [als je niet oppast vallen ze van ontbinding uit elkaar] heb je gewoon kadaver discipline nodig, wat zeg ik is kadaverdiscipline vereist. It’s that simple really!

Advertenties

15 thoughts on “RUMOERIGE REURING ROND KADAVERS

 1. Kadaverdiscipline kan alleen maar worden doorgevoerd als 2 partijen bereid zijn er mee te leven. Aan de ene kant hij die tucht als enige optie ziet om zijn leiderschap gestalte te geven. Aan de andere kant staan zij die zich ondergeschikt willen maken aan die tucht. Dat werkt alleen maar als de inschikkers een wortel voor de neus wordt gehouden. De politiek leent zich daar bij uitstek voor, voor dat laten bungelen van wortels. Wortels als woordvoerderschap, lidmaatschappen van Kamercommissies, toezeggingen op meer langere termijn [jij zou net de staatssecretaris kunnen zijn die ik straks nodig heb] e.d. Zelfs bij tucht is het bekende uitdeelcircuit in de politiek onmisbaar. De 2 vrouwen die zijn opgestapt ken ik niet en had ik nooit van gehoord. Het lijken me dus niet echt 2 tantes, die al langer graag van zich laten horen. Misschien ligt de oorzaak van dat weglopen dan ook wel heel ergens anders; vergeet niet dat diederikje het thuis niet zo lekker meer vond. 😉 Dat zou weleens een heel ander licht op de kwestie kunnen werpen. Ik wijs er alleen maar op, dat het afgelopen parlementair jaar Borgen heel populair was 😛

  • Interessante hypothese, Leon. En zeker niet onmogelijk. Feit is natuurlijk wel, dat “weglopen” als fractielid over het algemeen wordt beschouwd als een signaal, dat er iets niet lekker zit. Maar misschien kiezen beide vrouwen los van elkaar voor de oplossing, die erg populair is in dit land: een boek schrijven met hun “memoires”. Dat kan namelijk tegenwoordig al als je nauwelijks droog achter de oren bent en ze verkopen als de Story. En mochten ze daarvoor kiezen dan zullen we zeker de sappige details van “Ik het fractielid” voorgeschoteld gaan krijgen. Afwachten dus maar 🙂

  • Samsom zit toch al in woelig vaarwater. Zou hij ook nog eens “Borgen” hebben gespeeld dan is het binnenkort game over voor hem. Zullen we daar maar vast vanavond het glas voor heffen ?

 2. Me dunkt, dat die reuring binnen de PvdA-fractie maar op één ding kan wijzen: er ontstaan barsten van binnenuit in de door Samsom als probleemloos verkochte eensgezindheid tussen VVD en PvdA. De peilingen, hoe discutabel ook, geven reden tot enerzijds onrust [in de politieke kraamkamer] en anderzijds hoop [in de naar het vertrekken van beide heren en hun desastreuze aanpak van de crisis hunkerende “We the people”-kantine]. Feitelijk hoeft de burger niet veel meer te doen dan zijn woede en afkeer goed te conserveren om over 6 maanden de knock-out uit te delen. Laten we hopen, dat Yvonne Jaspers en Linda De Moedervlek “We the people” voldoende zullen afleiden, zodat men de kans niet krijgt om zich toch nog door dat dynamische duo with a smile in het pak te laten steken. Redding is nog maar 6 maandjes weg, gewoon even volhouden.

 3. Ik heb heel wat van die S&W boeken gehad, maar er is nog maar een select deel over. Verstrooid over familie zoals dat gaat. Maar wat mij betreft de mooiste heb ik zorgvuldig opgeborgen: de officiële no 100 Het Gouden Paard. Daar kunnen Ruftende Rutte en Demonische Diederik niet tegenop 🙂

 4. Heerlijk, zo’n lekker kort log vol kwinkslagen [Ruftende Rutte, Demonische Diederik e.d] prima om de week mee te beginnen.
  Trouwens hoe zou dat voelen, 90 mil per jaar vangen om kadaver te spelen?

 5. Inderdaad, zo simpel is het gewoon 🙂 Ook in een stripverhaal speelt ieder zijn rol. En er zijn 27 figuranten, die het kadaver mogen zijn. Dat Diederik de hoofdrol, het Demon, speelt kunnen “We the people” alleen onszelf verwijten 😉

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s