NULLEN

De gekte gaat gewoon door alsof er niets gebeurd is de afgelopen inmiddels 5 jaar. Eenmaal uitverkoren zien in wezen vrij onbenullige, soms sympathiek soms irritatie opwekkende mensen van het zelfde vlees en bloed als de stratenmaker, metselaar,vuilnisman, schoonmaker, zorgmedewerker, inpakster et cetera hun marktwaarde steeds verder oplopen. Als waren zij topbankiers.
Een jongen uit Wales zou 120 miljoen waard zijn. Een fatterig knulletje uit Portugal 115 miljoen. En ver daar boven staat dat aardige knuffelbeertje uit Argentiniรซ, die pas op de markt mag komen als er 568 miljoen voor hem wordt geboden.
Ik zou u kunnen vervelen met ook nog eens de salarissen te vermelden, die bij die marktwaardes horen. Maar waarom zou ik? Nullen zeggen ons al geruime tijd weinig meer. 6 of 9 of 12, who cares? Nullen met eigen talkshows, nullenย  met eigen partijen, nullen in commerciรซle of publieke topfuncties, nullen met eigen meningen, nullen die liedjes schrijven, nullen in roze op een boot. Why bother?
Nul is de norm, zet er een positief cijfer of getal voor en je hebt je marktwaarde.
En waag het niet om als erkende en geprezen nul iets te zeggen, waardoor je de indruk wekt tijdelijk de nulstatus van je te proberen af te werpen. Want de constante nulmeting, waardoor wij worden gegijzeld, jaagt je dan onverbiddelijk terug in je hok. Zoals Neerlands clown en joker van der Gijp ondervond.
Vergeten zijn pretpil in te nemen zei v.d.Gijp in mijn ogen niets verkeerds over het onderwerp “Homo’s en de voetbalsport”.Hij was zelfs voor zijn doen gematigd in zijn taalgebruik. Zijn verhaal [de clip is her en der in de media te vinden] kwam er slechts op neer, dat die overpopulaire kastdeuren best open mogen worden gezet, maar dat er weinig tot geen voetballers uit zouden komen.
Zoiets als “je kunt in hartje januari best in je blote kont in de tuin gaan zitten, maar op 30 graden hoef je niet te rekenen”.
Van der Gijp’s mening was tegen de zere “poot” van de overal, dus ook in de roze wereld, krioelende nullen. Omdat ze al een tijd zo lekker bezig waren met een leuk verdienende [want alleen publicitair scoort zoiets al aardig] promotiecampagne. Volgens het scenario was men bijna al zo ver om de eerste kastverlatende voetballers of voetballende kastverlaters aan de media te presenteren. Alleen nog even dat boottochtje doen!
En dan komt die nul v.d. Gijp er dwars door heen pingelen. Schande vond ook die kale visagist, die Louis van Gaal zo’n smakelijke beurt gaf. En niet te vergeten keukenprinses Braakhekke, die geen ordentelijke paardenbiefstuk meer uit zijn pan kreeg, zo ontdaan was hij.
Echter, ik zei al v.d. Gijp is van origine ook een nul, dus die trekt zijn keutel best wel weer in. En als nul zal hij handenwrijvend constateren, dat genoeg commotie is veroorzaakt om de verkoop van zijn volgende dagboek “Gijp 2” stevig op te jagen. De enige vraag blijft dan nog “welk cijfer komt er voor de nullen te staan van het aantal verkochte dagboeken?”

Advertenties

29 thoughts on “NULLEN

  • Inderdaad, Paul. Frey neemt tenminste een helder en duidelijk standpunt in. Roept op tot het boycotten van Sosji op grond van het verwerpelijke beleid in Rusland. Kijk, dan toon je “ballen”. Hoe zit het hier? Sportbestuurders maar ook sporters wringen zich in de meest idiote bochten als ze wordt gevraagd waarom ze naar Sosji gaan. Dan debiteren ze gezwets als “er heen gaan en gewoon zijn wie je bent heeft meer effect dan wegblijven”. Onderhand zijn bestuurders in het duister wel bezig aangepaste gedragsregels voor deelnemers op te stellen, om te voorkomen dat Kramer zijn vriendje een tongzoen geeft en vervolgens door de Russische Gestapo wordt opgepakt. Of Wรผst met haar nieuwste Beppie hand in hand de toiletten opzoekt met een zelfde gevolg.
   Tja en als je naar de Russen een kniebuiging moet maken om straks een medaille te kunnen ophalen en dat openbaar zichtbaar wordt, dreigt er imagoschade. En dus compenseer je dat door in Nederland een clown met een borderline-probleem met zoveel mogelijk geruis neer te sabelen.
   Waar Frey’s open brief fris geurt komt er van bestuurders en de nullen, die zich bij hen aansloten in het uiten van hun verontwaardiging, alhier een stank af. Sommigen menen, dat het [niet verrassend] om een soort strontgeur gaat.

   • Laten we er aub niet om heen draaien, heren. Ook de Olympische Winterspelen en het deelnemen daaraan draait gewoon om geld. En dat kan zo hard stinken als het wil, niemand haalt er zijn neus voor op.

   • Kan wel zijn, Optimist, maar in ons geval is het wel zo, dat dat stinkende geld wel steeds minder waard wordt. Inflatie juli: 3,1%

    @RadaR: je maakt meer dan voldoende duidelijk waarom ik nu niets van sport en alles wat er rond zwerft moet hebben.

   • Of Wรผst met haar nieuwste Beppie hand in hand de toiletten opzoekt met een zelfde gevolg.

    Valt mee dat je niet schrijft “Wรผst en haar nieuwste Chantal” ๐Ÿ˜›

   • En wat dacht je van de pensioenen, P. ? Straks kortingsronde 2 + geen inflatiecorrectie. En denk maar niet dat de fiscale heffingen ook niet voor inflatie worden gecorrigeerd. De tijden van droog brood eten komen stapje voor stapje dichterbij. ๐Ÿ˜ฆ

 1. Toeval of niet: ik ving net op via Radio 1, dat men een gesprek met een voetbaltrainer [ik meen de te horen van AZ] ging doen met als onderwerp “Het homobeleid binnen zijn club”. Nederland heeft weer iets om mee aan het luchtfietsen te gaan. ๐Ÿ˜ฆ

  • Je kent dit land en zijn mensen, Paul. Er gaat zonder twijfel een leger adviseurs [communicatie, psychologie, mensenrechten,juridisch e.d] de voetbalwereld binnenstromen, die beleidsplannen zullen gaan opstellen. Het eerste roze stadion is niet ver meer weg. ADO gaat volgend jaar over op kunstgras en zal ongetwijfeld worden gevraagd om roze als kleur een kans te geven. ๐Ÿ™‚

   • ๐Ÿ˜€ Je zou weleens gelijk kunnen hebben, RadaR.
    Mij staat overigens nog duidelijk voor de geest hoe er werd gereageerd toen een club [volgens mij was het Utrecht] roze reserveshirts koos.

   • Maak je geen zorgen beiden. Jullie weten toch wat er doorgaans met beleidsplannen gebeurt in dit land? ๐Ÿ˜›

 2. Met weemoed denk ik terug aan de tijd, dat meningen en gedragingen van “nullen” niet alleen er in het geheel niet toe deden, maar ook moeiteloos konden worden ontweken. Nu is het een soort gesel, waar je aan wordt onderworpen, of het wilt of niet.

 3. Ik zou nu kunnen zeggen “we moeten terug naar het begin, het nulpunt”. Maar de wereld van vandaag maakt duidelijk, dat daar juist het probleem zit. Zoals jij overduidelijk en nadrukkelijk aantoont. “Be a zero and become a people’s hero” ๐Ÿ™‚

  • Misschien is zelfs beter “Think zero and be a people’s hero”. Waarbij ik erken, dat net als bij jouw variant ongewild de gedachte aan Coca Cola zich opdringt.
   “Hi guys and girls, I’m the guy who sold you your coke, remember me?”

 4. Sterk stuk, RadaR! Waanzin, hardleersheid, stompzinnigheid ……. ze zijn alom om ons heen aanwezig. En elke nul levert kwekkend, blatend of mekkerend zijn aandeel.
  Een volslagen idioot zegt iets [zo waar iets zinnigs] en de kudde andere idioten komen daar overheen.
  Een volgende idioot smijt met geld en de kudde anderen komen daar weer overheen.
  Allemaal tekens dat we echt bezig zijn met die “race to the bottom”.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s