APENKOOL????

Ze doen denken aan de 2e Kamer, bijeen in vergadering. Waar ze zeker niet aan doen denken is TROS-publiek bijeen op een plein. Daarvoor hossen ze te weinig. Ze doen ook denken aan Ajax-fans aan de vooravond van weer een Champions League-missie
0bavianen
Ruim 100 bavianen in zo maar een dierentuin in wereldstad Emmen. Ze zijn bang, althans dat maken kenners uit hun gedrag op. Ze eten en drinken nauwelijks, het zou dus ook een hongerstaking kunnen zijn.
Maar meer voor de hand ligt toch wel, dat die dieren doodsbang zijn dat:
– Nick en Simon toch weer een nieuw album gaan uitbrengen;
– het nieuwe TV-seizoen straks echt weer gaat beginnen
– de parlementaire enquete over de Fyra ook ontspoort
– de oppasser opnieuw stiekem in de nachtelijke uren in zijn blote kont een bezoekje komt brengen
– de 6 miljard bezuinigingen ook terugslaan op apennootjes en bananen
Of misschien is die bavianenangst gewoon een teken, dat hun consumentenvertrouwen tot een dieptepunt is gedaald. Één ding staat in ieder geval vast: apenkool zal het niet zijn.

Advertenties

16 thoughts on “APENKOOL????

 1. Weet je wat ik me off the record zit af te vragen? Begint de eredivisie vanavond niet met wat een schoolvoorbeeld van competitievervalsing zou kunnen worden? Ajax start vanavond in ongetwijfeld een bakoven. Alle andere “toppers” mogen bij bijna 15 graden minder hun aftrap doen. Daar zouden die bavianen zich eens druk over moeten maken πŸ˜€

 2. Ik had net het “genoegen” iemand op de radio apenkool van het giftigste soort te mogen horen spuien.
  De man in kwestie, die aangaf al jaren lang overtuigd CDA-stemmer en NCRV-lid te zijn, kwam zijn mening geven over de ontwikkelingen in het Rusland van Poetin m.b.t. de homowetgeving en dat allemaal in relatie tot de “Roggebrood en Winterspelen 2014”.
  De reaguurder begon met aan te geven, dat hij Poetin’s aanpak van de homofiele medemens van harte ondersteunde. Tot zover kon dat nog. Maar in het besef, dat hij “op de radio” was [bijna net zo fantastisch als op de TV zijn, nietwaar?] raakte de dolende ziel op dreef en verkondigde, dat hij de Poetin aanpak eigenlijk nog te soft vond. Wat hem betreft mag elke homo onmiddellijk worden uitgeroeid!. Hij zei het letterlijk!!!
  We kennen voor dergelijke “meningen” al een uitdrukking: de honden lusten daar zelfs geen brood van. Misschien is het met het oog op de ontwikkelingen in de Emmense dierentuin goed om daar een nieuwe uitdrukking aan toe te voegen: daar worden zelfs bavianen depressief van.

  • Tja, Paul, vrijheid van meningsuiting is een groot, “waardevol” goed. Het enige wat ontbreekt is wat we “natuurlijke selectie” noemen. Zoals we de natuurwet kennen, dat zwakke “dieren” vrijwel altijd de rol van slachtoffer spelen zou diezelfde natuur een nieuwe selectie moeten gaan toepassen. Volslagen idioten als die NCRV-CDA man zouden als de vrijheid van meningsuiting in het geding is met onmiddellijke ingang hun spraak en gehoor moeten verliezen. Klinkt hard, maar laten we eerlijk zijn: dergelijke mensen worden toch al zonder enig verstand geboren.

  • Prima vondst, Paul. Het is me al vaker opgevallen hoe jij van op het oog bijna niets toch nog iets bruikbaars weet te maken. πŸ™‚ Zoals mijn collega hier ook heeft gedaan vandaag. Hij heeft zijn werkplek versierd door om hem heen tientallen prints van ijsblokjes op te hangen. πŸ™‚ Wij, collega bavianen, worden er alleen maar depressiever van πŸ˜›

 3. Het is niet de eerste keer, dat die bavianen een soort “angstgedrag” vertonen. En omdat die vorige keren geen afschuwelijke dingen gebeurden [collectieve zelfmoord e.d.] lijkt het om een soort depressie te gaan. Die inderdaad iets met consumentenvertrouwen te maken zou kunnen hebben. Ik zie wel een zeker verband met ons zelf. Als wij bedrogen worden door het dappere dodo duo Rutte en Samsom zakt dat vertrouwen toch ook? Misschien gooien bezoekers in Emmen wel teveel als apennootjes ogende kiezelsteentjes naar die bavianen. En daar word je op den duur best depressief van.

  • Je hebt volgens mij helemaal gelijk, Jeanette. Want inmiddels komen er veel meer mensen dan anders naar Emmen om naar die zogenaamde depressieve apen te komen kijken. πŸ™‚
   Na wat walvissen, die aanspoelden, nu bavianen. Straks zal er wel weer een zielig ijsbeertje opduiken, of een schildpad met 3 koppen of ……..
   Zolang ze die bavianen niet door de shoarma of hamburgers draaien vind ik het allemaal prima. Laat ze lekker somberen. Emmen is echt geen paradijs om te “wonen”. πŸ™‚

 4. De verklaring voor hun gedrag is even simpel als logisch, het kan niets anders zijn dan dat de hoofd oppasser hun (vermoedelijk per ongeluk) heeft geconfronteerd met een foto waarop het onsmakelijk lachende smoelwerk van ene Rutte te zien was.

  Die arme beesten zijn zich natuurlijk meteen het apen lazarus geschrokken en bij de gedachte alleen al dat die man zou langskomen kregen zij gelijk het apen-zuur want zo weten ook zij als die mam echt komt dan worden nog de aap nog de kool gespaard oftewel dan komt de aap uit de mouw en dat is beslist geen broodje aap verhaal want ook deze apen weten heel goed, “al draagt een Rutte een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding”!!!

  Maar wat een apenstreek van deze oppasser.

 5. Leuke slinger geef je aan wat eigenlijk niets anders is dan onvoorspelbaar en onverklaarbaar gedrag van dieren. Waarom zwemmen wal- en potvissen het strand op? Waarom springen lemmingen collectief van de rotsen? πŸ™‚

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s