CALL OF DUTY

Na de “Palet-sessies”, waarvan de resultaten in het vorige log te zien zijn [en waar op passende wijze een afsluiting aan is gegeven; mocht ik wat warrig overkomen, met een droge mond en een lichte kater is bloggen niet direct iets wat je soepel afgaat] was ik eigenlijk voornemens om weer op het volgende VVD-schandaal te springen. Dat schandaal heet Fred de Graaf: de man, die met Tosca van Miltenburg [het VVD-elitetutje, wat als Kamervoorzitter in ruim een half jaar meer onrust heeft veroorzaakt dan haar 10 voorgangers in de afgelopen 30-40 jaar bij elkaar] in zijn slipstream, de Grote Blonde Leider op de Grote Dag vakkundig bij Lex & Max wist weg te houden. Zal wel iets te maken hebben met het feit, dat Blondie de tekst van het  Koningslied maar niet onder de knie kon krijgen.
Ik zei “volgende VVD-schandaal” omdat het er inmiddels wel een hele hoop aan het worden zijn. “The pile of shit rises” ……zou zo maar de titel van de nieuwste Tom Cruise film kunnen worden of de volgende sequel van de game “Call of Duty”.
In ieder geval is de sterke indruk ontstaan, dat die de Graaf en die muts van Miltenburg het als hun “call of duty” beschouwden om Blondie vakkundig op een zijspoor te zetten. Of, zoals dat in Haagse kringen sinds enige tijd heet, op een Fyra-spoor.
Dus, kunt u het nog volgen?, rees bij mij de gedachte [“the pile of thought” zullen we maar zeggen] om eens te inventariseren hoeveel en welke VVD-schandalen er sinds de niet te stuiten opkomst van die ballenpartij uit de shit zijn opgestegen.
Een beetje tot mijn teleurstelling, want VVD-schandalen opzoeken is best aardig om te doen omdat Google je een berg hits oplevert, maar toch ook tot mijn opluchting bleek dat inventariseren al enige tijd geleden te zijn gedaan. En realisme gebiedt me te zeggen, waarschijnlijk veel beter dan ik in een log had kunnen doen.
Ik houd het dus kort [ben inmiddels al aan mijn 4e bak zeer sterke koffie toe] en plaats voor hen onder jullie, die graag lezen hoe de partij, die als belangrijkste boodschappen uitdraagt “zuinig met gemeenschapsgeld” en “per definitie tegen verhoging van lasten voor de burger”, haar eigen spelregels in de praktijk hanteert even het linkje.
En jullie weten dat als ik iets link dan gaat het ook ergens over, dus even lezen.
I0kortepantsk duik, onder het genot van mijn 5e bakje met stroopwafel deze keer, even in de krant van vandaag. Ik zag daar namelijk de  kop “Scholen worstelen met te korte broekjes tienermeisjes”. En daar wil ik toch wel het naadje van het slipje van weten. Klopt, mijn Call of Duty.

Advertenties

12 thoughts on “CALL OF DUTY

 1. Leon’s keiharde mening verdient wellicht enige nuance, maar ik zal de laatste zijn om het algemene verhaal wat daar achter schuil gaat als fabeltjes aan te duiden.
  De lijst schandalen en schandaaltjes, grove blunders en opvallende fouten, misdragingen en schofferingen is inderdaad schrikbarend lang inmiddels.
  Het heeft er alles van weg, dat de politieke bestuurders elke schroom [voor zover überhaupt aanwezig] van zich hebben afgeworpen en de leerschool, die men kreeg van de “professionals in het op narcisme en egoïsme gebaseerde hedonisme” voortvarend in de praktijk zijn gaan brengen.
  Omdat men zich bewust is geworden van het feit, dat het allemaal vrijwel straffeloos kan.
  En het probleem is, dat er langs gemoedelijke [ik laat expres het woord “vreedzame” buiten mijn betoog] weg geen oplossing voor het zo langzamerhand schandalige gedrag van steeds meer politici en/of bestuurders is. Meer controle? Het heroprichten van een afdoende toezichtapparaat? In de huidige tijd en met de huidige mentaliteit zou dat water naar de zee dragen zijn.
  Directere controle/inspraak van de burger? Ach. laten we realist zijn: in kern is de politiek daar zwaar op tegen. En de VVD is inderdaad niet zo liberaal, dat men burgers m.b.t. echt importante zaken wil laten meepraten. Het liberale karakter van de VVD gaat in werkelijkheid niet verder dan de clubfauteuil, de bolknak en de borrel. O, en de goed gevulde dis uiteraard.
  Daarnaast is de burger [in overgrote mate] slechts geïnteresseerd in inspraak als dat via Twitter of Facebook kan.
  Dus, Leon, misschien wat genuanceerder [niet beter, hoor 🙂 ] komt mijn mening grosso modo met de jouwe overeen.

 2. Hier valt de mond toch wijd bij open, bij dat “lijstje” met VVD-knoeiers. Prangende vraag is hoe het in godsnaam mogelijk is, dat deze farce van een partij het zo ver heeft weten te schoppen.
  Het is werkelijk ongelooflijk!

  • Hoe is het godsnaam mogelijk? Kies maar uit, P 🙂 :
   – volledig ontbreken van enig besef bij de gemiddelde Nederlander wat er allemaal gebeurt . Die is meer geïnteresseerd in welke BN-drol het met welke BN-strontvlek doet;
   – Nederland is en wordt bestuurd als een bananenrepubliek. Maar politici vertellen elkaar zo vaak hoe hoog we op allerlei gefingeerde lijstjes staan, dat zij en dus hun kiezers het zelf geloven;
   – de VVD staat niet alleen, maar wel model voor de andere grote[re] partijen. We doen het met zijn allen , zo is het credo, dan denkt dat rund van een kiezer dat het zo hoort 😦

  • Soms is ook een vraag uit de “hoe is het in godsnaam mogelijk”-categorie volledig retorisch. Leon 🙂
   Maar je beknopte opsomming wordt desondanks op prijs gesteld én onderschreven.

 3. Het verloochenen van praktisch alle liberale uitgangspunten, het constante en continu verraad aan werkelijk alle liberale principes hebben deze partij inmiddels een schandaal an sich gemaakt die maar beter a la de PvdA het politieke graf dient op te zoeken.

  De echte liberaal heeft immers bij de boysclub van Markje geen ene zak meer te zoeken!!

 4. Hier en daar wat spijkertjes in het koppie ? Kan eruit gemasseerd worden hoor 😀 Aan het logje is het niet te merken overigens, want de humor is volop aanwezig.
  En schandalen, is het niet gewoon zo dat de wereld van de “groten” ervan aan elkaar hangt? De opsomming in dat artikel in VN wijst er in ieder geval wel op.
  Wat die tienermeisjes betreft, daar moet een man maar mee omgaan zoals dat hoort. 🙂

  • Wat masseren betreft, de VVD of misschien moet ik zeggen de grote partijen zijn er heel sterk in elk schandaal of elke fout vakkundig weg te masseren. Dat heet in jargon “de weg promoveren-massage”. Zoek maar eens een ex-politicus , die na betrokken te zijn geweest bij iets onwelriekends vervolgens een passende straf [passend zoals bij ons burgers als we bijv. frauderen, collega’s in billen knijpen, ons dronken misdragen e.d.] krijgen. Dat wordt in 99,9% zoeken naar een speld in de hooiberg.

  • Zelfs een man als Ad Melkert, destijds met pek en veren hier weggejaagd en vervolgens in den vreemde bij de UN ook al in een schandaaltje verwikkeld, schrikt er niet voor terug om welgemoed te melden, dat hij er zin in heeft om op het Binnenhof terug te keren. 😦

 5. Of, zoals dat in Haagse kringen sinds enige tijd heet, op een Fyra-spoor. 😛
  De Fyra heeft zich inmiddels een plek in de Dikke van Dale verworven. Of daar in ieder geval recht op, vind je niet?

  Wat die schoolmeisjes betreft: doet me sterk denken aan heel lang geleden, toen de minirok [de echte] zijn intrede deed. En een heleboel mooie [maar ook minder mooie] meisjesbenen voor >80% zichtbaar werden. Alleen werden er toen nog geen popsterren opgeschreven. 🙂

 6. Rutte is, als freelance leraar, uiteraard één van de mensen, die achter dat korte-broekjes verhaal zit. Realiseer je je wel, dat , inmiddels veertiger, Mark zich steeds meer bewust begint te worden van de effecten, die al dat ontblote jonge meisjesvlees op hem hebben? Het aantal onrustige woelnachten neemt hand over hand toe.
  Dus verklaren kan ik het wel die onrust. Maar begrijpen? Neen, dat niet.
  Die leraren zouden eens moeten weten waar ik elke werkdag tegenaan moet kijken. Zelfs een donkere bril dragen biedt geen soelaas.

 7. Het logje is er prima uitgekomen 🙂 Maar ja, ik weet ook niet hoe lang je er over gedaan hebt 😛
  Uit het artikel, waar je naar linkt en dan vooral het kader aan het eind, kun je maar één ding concluderen: het is onthutsend!
  Maar laat ik er meteen aan toevoegen, dat een zelfde inventarisatie m.b.t. vooral PvdA en CDA 100% zeker iets soortgelijks zal opleveren. Het enige verschil : ze breken elk hun eigen spelregels. De VVD doet dat met een bolknak en een goede borrel, de PvdA met de rode roos, die net de naam Diederikje heeft meegekregen en het CDA doet het met gevouwen handen en een devoot gezicht en copulerend met een varken of geit..

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s