“HEID”-woorden

Domheid, gluiperigheid en verwaandheid zijn de woorden die bij me opkomen als ik de week in steekwoorden zou moeten samenvatten. Geen positieve woorden, dus om de balans er een beetje in te houden voel ik me verplicht toch ook die prachtige week achter ons en de komende prachtige dagen voor ons nog even te noemen. Zonovergoten, heerlijk, hartverwarmend en misschien wel een betere stimulans dan welk gekwaak dan ook uit het Torentje voor onze stemming.
Uitkijken dus maandag naar de “consumentenvertrouwen”-index. In het weekend neem ik er alvast een paar goudgele rakkers op.

Loop even met me mee langs die drie “-heid-woorden”. Daarna eindig ik met een 4e:  puurheid, iets moois wat de meesten die mij kennen nauwelijks van me verwachten zullen.

Domheid is natuurlijk van toepassing op de wijze, waarop het kabinet met het Fyra-drama is omgegaan. Domheid ook, waarvan men blijft aannemen, dat wij als burgers er in grossieren.
Jeroen Dijsselbloem zei deze week, dat het kabinet geen overhaaste beslissingen zou nemen over de Fyra. “Alles moet eerst nog even op juridische en dan financiële consequenties worden bezien”.
Sorry? Het drama speelt al vanaf februari. Er was dus al 3 maanden de tijd om de boel op een juridisch rijtje te zetten. Trouwens, als de NS jaren geleden een contract afsluit met dat bedrijf, wat de naam van het zo goedmoedige Breda te schande heeft gemaakt, dan maakt mag ik toch hopen onderdeel van zo’n contract, waar maar liefst in oorsprong ca 350 miljoen mee gemoeid is, toch ook uit een fors aantal clausules inzake oplevering, kwaliteit, tijdigheid en betaling .
Dat laatste verontrust me echt. Want als de overheid dit soort zaken werkelijk pas nadat een welbekend kalf is verdronken gaat proberen op een rijtje te brengen ………

Gluiperigheid heeft de naam PRISM. Als er nog mensen mochten zijn, die nog steeds meesmuilend reageren op het  “Big Brother is watching you” verhaal, dan kunnen die vanaf vandaag met hun meesmuilende gezicht voor de spiegel gaan staan. Elk windje op Google, elk scheetje via Windows, elk boertje op Facebook, elk bekeken filmpje op You Tube enzovoort  wordt bemerkt en mogelijk gevolgd. Ik hoorde trouwens iemand een verdraaid aardige suggestie doen: laten we in Europa collectief verkeerde sites, verkeerde filmpjes, verkeerde chatsites bezoeken. Mooi dat we Obama en zijn kliek  dan helemaal gek krijgen.

Verwaandheid neigend naar arrogantie kan niet anders dan te maken hebben met “het Beest van Almere” en de club snelle jongens, die even een Ice Dome [ik word langzamerhand helemaal gestoord van dat woord “Dome” trouwens] in de Flevopolder uit de klei willen stampen.
Als ik het goed begrepen heb is het normaliter zo, dat in situaties rond grote Ego-projecten als dat Iceding er sprake is van een mogelijke opdrachtgever en een opdrachtnemer. KNSB en NOC-NSF vinden dat er een nieuw “ijspaleis” moet komen ter vervanging van het inmiddels outdated Thialf. Nu is dat bouwen zelf niet geheel onbelangrijk en daar willen de snelle jongens, geruggesteund door het “Beest”, zo snel mogelijk mee beginnnen.
Maar net zo belangrijk, zo niet veel belangrijker, is, wat er in dat ijspaleis allemaal gaat gebeuren aan sport, zodra die “viagrapil voor bestuurders” er staat.
Want veel schaatstalent in Almere zelf is niet te vinden. En Ali B kan alleen maar rolschaatsen. Dus moet schaatstalent op “global level” naar Almere worden, gelokt. En dat komt alleen maar als ……… u begrijpt het wel mag ik aannemen.
Het probleem is, dat KNSB en NOC-NSF in de zgn. “twijfel”-mode zijn geschoten. Niet omdat ze twijfelen natuurlijk; neen, die “twijfel”-mode is de aangewezen positie als je als op nationaal niveau niet onbelangrijk sportorgaan gewoon heel duidelijk geld ruikt. En het dus heel strategisch verantwoord is om de betrokken partijen [Heerenveen, Sweet Lake City en Town of the Beast] lekker tegen elkaar op te laten bieden.
Maar Almere heeft dat spellletje door, gelouterd in de strijd als men daar is. Het Beest en de achter haar immense bilpartij verscholen snelle jongens dreigen KNSB en NOC-NSF met een kort geding als binnen 3 dagen het Icedome niet als het nieuwe ijspaleis wordt gekozen. Het credo is simpelweg “we willen, we moeten en dus zullen we het krijgen”.
Het soort verwaandheid, waar Nederlandse bestuurders en snelle jongen in uitblinken.

Ok, dan nog even die puurheid. Want het liedje van Maaike Ouboter [kan niet anders en is dus van Goudse hersprong] is even puur als mooi:
Ik heb wel moeten zoeken om een clipje te vinden waarop Geile Gieltje, Missbaksel Montreal en Eric Karton niet te zien zijn, maar het is me gelukt.
Zie het plaatsen van de clip [het 2e Nederlandstalige in pakweg 10 jaar] maar als een reactie op de grote Meeuwis en het Volendamse afvoerputje. Wat mij betreft meer dan voldoende reden.

Advertenties

29 thoughts on ““HEID”-woorden

 1. wie in dit zieltogende land zal er dan 90 minuten lang naar de werkelijkheid achter de eigen papier-maché wereld gaan zitten kijken????

  De buis is dag ik dag uit vergeven van oninteressante shit. Wekelijks worden er bosjes voetbalwedstrijden e.d. gespeeld, die helemaal nergens op lijken. Dus mag ik daaruit concluderen, dat kwaliteit of interessegehalte geen graadmeter [meer] zijn. Dus kan wat mij betreft de docu zonder probleem op de buis worden gebracht. 🙂

 2. NSA en CIA-whistleblowers en een paar onderzoeks-journalisten van formaat doen een boekje open over de aard, de werking en het doel van dat STAATS-GEHEIME netwerk, dat een volkomen illegaal en totalitair systeem van inbreuk en manipulatie op en van ieders privé-leven wereldwijd behelst, maar waarvan ‘U’ in uw grenzeloze zelfoverschatting en pseudo-verlichte pienterheid (‘berekendende burger’ gelijk u zichzelf wenst) en zorgeloosheid niets wil weten, wrschl. omdát u in die zelfde hoedanigheid uw ‘zelfgekozen’ volksvertegenwoordigers de volmacht hebt gegeven om u zelf ‘in naam van u zelf’ op de meest krankzinnig misdadige wijze te laten verneuken en, wat erger is, ánderen die dat anders dan uzelf wellicht helemaal niet verdienen, mét u.
  bekijk hier de docu uit 2002(!): http://vimeo.com/35711884#

  • Die anna toch. Weken hoor je niets en dan gooit ze een anderhalf uur durende docu neer. Soms is een samenvatting best handig, anna 🙂
   Of een beetje opinie of toelichting. Want nu moet ik maar gissen naar het waarom van het plaatsen van deze link.
   Bedoel je nu te zeggen:
   – kijk, mensen het bestaat al heel lang, het gebeurt al heel lang [Truman richtte de NSA op vlak na WOII] dus “what’s new”?
   óf
   – kijk, mensen het is al heel lang aan de gang en het is nog veel erger dan ze nu beweren?

   M.a.w ben jij die lekker doorsnurkende luiaard, die heerlijk aan zijn tak bungelt of is er zowaar een spoor van verontwaardiging te bespeuren via het wijzen op het Echelon, Shamrock e.d. verhaal?
   Spreek je eens uit [kort mag]. 🙂

   • anna blijft gewoon zwijgen, Jurgen, en plompt af en toe haar emmertje hier leeg 🙂 Deze keer overigens wel interessant, de inhoud van dat emmertje.

  • Bij mij groeit na het bekijken van de docu de [negatief geladen] verbazing.
   Allereerst kun je je afvragen waarom deze Franse docu bijvoorbeeld nooit op de Nederlandse TV is getoond. De Nederlandse journalistiek bouwt inmiddels een traditie op van wegkijkende en afschermende journalistiek.
   In en rond 2000 speelde Echelon even, toen Europa met de VS afspraken wilde maken en uiteindelijk ook maakte inzake het aftappen van alle of in ieder geval zoveel mogelijk elektronisch dataverkeer.
   NRC bouwde er destijds een dossier “codenaam Echelon” [zie http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Echelon/inhoud.html%5D van op, maar om ontraceerbare redenen stopte die opbouw al binnen een jaar. Terwijl de docu in 2004, dus 3 jaar later, is verschenen. Vervolgens leverde mijn zoektocht nauwelijks iets bruikbaars meer op.

   Iets anders van zeker belang is uiteraard de ronduit huichelachtige reacties vanuit de politiek in Nederland op de PRISM-informatie. En wel om 2 redenen:
   – uit het “Dossier Echelon” van NRC blijkt overduidelijk, dat de Nederlandse politiek participeerde in de EU-discussie over Echelon. Men wist van de hoed en de rand. PRISM is eigenlijk gewoon een moderner stukje software, wat onderdeel van Echelon uitmaakt.
   – als staat nam Nederland ook actief deel aan het Echelon-web. M.a.w. men maakte gebruik van data, die via Echelon werd verkregen. En dan gaat het echt niet om de Eskimo in Lapland of de Mongool in …. inderdaad, Mongolië.
   Wel om de mongool, die zich in Nederland aan internet en GSM verslaafd heeft laten maken.

   Leon gebruikt de juiste term: we zitten in onze eigen “Matrix”. Waarin men voor ons de best passende [lees dit niet verkeerd, ik zeg niet “beste”] virtuele wereld heeft geschapen. Probeer, zo er iemand is die dat feitelijk wil want een dergelijke keuze betekent onvermijdelijk de confrontatie moeten aangaan met “real life”, maar eens te ontsnappen.

   • De Nederlandse journalistiek bouwt inmiddels een traditie op van wegkijkende en afschermende journalistiek.

    Vooropgesteld, je constatering is correct. Wegkijken is de nationale hobby van de 21e eeuw. Maar, zoals Ferry Mingelen het zo prachtig kan zeggen, aan de andere kant: Als je kunt kiezen voor “The making of “Het Koningslied”, “De Beste kweler/kweelwriter van Nederland”, “De slechtste echtgenoot van Nederland” enz. wie in dit zieltogende land zal er dan 90 minuten lang naar de werkelijkheid achter de eigen papier-maché wereld gaan zitten kijken???? 😀
    Was het niet dat ene sprookje, waarin een hoofdpersoon veel liever in die spiegel keek, die haar vertelde dat ze [bijna] de mooiste was? We geloven gewoon nog steeds in sprookjes 🙂

 3. PRISM

  Waar ik me erg aan stoor zijn de mensen, die de houding “waarom je druk maken als je niets te verbergen hebt?” aannemen. Alsof het feit, dat je weinig tot niets te verbergen hebt een vrijbrief is voor allerlei instanties om je te volgen of erger nog in de gaten te houden. 😦
  Besmeur iemands reputatie en je hebt iets te verbergen zonder dat je het zelf weet. Als wij met zijn allen RadaR zouden besmeuren dan is het balletje snel aan het rollen. Want het komt op het net te staan en daar gaat het nooit meer weg immer.

 4. PRISM

  Je kunt het misschien het beste vergelijken met “The Matrix”. We zitten met zijn allen gevangen in een moordend web, waar we onszelf in onze “argeloosheid” in hebben laten vangen. En geloof me: er is geen weg terug. Want zodra er initiatieven zouden worden ontplooid om aan die gevangenschap te ontsnappen [zo dit mogelijk zou zijn] wordt er meteen keihard ingegrepen.
  We zijn de verslaafden en dus slaven van waarin we onszelf hebben laten verleiden.
  Een deeloplossing zou kunnen zijn [puur om zoveel als mogelijk is tegen te houden] het ontstaan van puur lokale, liefst zelfontwikkelde veiligheidschermen [een soort AVG maar dan puur lokaal onderhouden en beheerd]. Maar dan zullen de providers en in navolging daarvan alle andere belanghebbenden [banken, commerciële bedrijven en vooral de Staat] onmiddellijk reageren.
  “Slave of the system, guys and dolls”, helaas zijn we dat.

 5. PRISM

  Wat mij opvalt is, dat het itempje over dat “pure” zangeresje [ik zou haast willen zeggen “gun RadaR gewoon dat plezier wat de aanblik van dat lief kind hem blijkbaar geeft” , want voor het overige is er niet zo gek veel prettigs te aanschouwen; neem Samsom, die gisteren in Buitenhof zat te zwetsen over “het repareren van Europa”. Waarbij onmiddellijk de vraag opkomt wat er de afgelopen 5 jaar ten koste van zo’n 15-20% van onze welvaart en een omhooggeschoten staatsschuld dan in hemelsnaam is gedaan; neem de steeds dreigender massa-ontslagen in de zorg [50.000 maar liefst] en de eindelijk weer eens zichtbare protesten in de Zorgbranche] veel meer reactie losweekt dan bijvoorbeeld het PRISM-verhaal. Dat doet de gedachte bij me opborrelen, dat wij blijkbaar al zo gewend zijn aan het via allerlei kanalen in de gaten worden gehouden, dat we een bericht als over dat PRISM bijna schouderophalend afdoen. Ik vind dat niet alleen opmerkelijk, maar ook nogal verontrustend.

  • Misschien heb je er overheen gelezen, Paul, maar we waren van mening om de reacties per onderwerpje te doen. 🙂 Dus mijn beurt wat betreft

   PRISM

   Natuurlijk is iedereen, die hier van opkijkt niet van deze wereld. Volgens mij is er maar één bruikbare oplossing [buiten RadaR’s idee om te “spammen” dan]: bezoek aan internet te beperken tot zo weinig mogelijk verschillende sites. En geloof mij: dat is prima te doen, mij lukt het al een hele tijd. 🙂

  • Enige irritatie of bewust een knuppel in een hoenderhok, Paul? 🙂
   Mijn gedachten over PRISM?
   Vanaf het moment waarop internet zijn intrede deed kwam ook “digitaal inbreken” onze huiskamer binnen. Internet perfectioneerde zichzelf, de inbrekers groeiden ook daar moeiteloos in mee. En nu zitten we met de “gebakken peren” [internetbankieren, waar vrijwel niemand zich ooit van afgevraagd heeft of het voornamelijk ons gemak en belang diende of dat van de bankinstellingen]. Die mij ook aan alle kanten volgen en daardoor onder het mom van “service” mij een gedetailleerd overzicht kunnen verschaffen van rekeningen en betalingen. Men weet precies waar ik mijn geld aan uitgeef!
   En we zitten global met tientallen miljoenen PC’s en GSM’s, waarvan de gebruikers moeiteloos toestaan dat ze geïnfecteerd worden door torrents, apps en meer van dat fraais.
   Daarnaast is er een professioneel hackersgilde ontstaan, wat zich toegang kan verschaffen tot elke on line machine of toestel.
   Iedereen weet dat, dus ook de overheden. En die zijn net zo smerig als iedereen, dus is de gedachte niet onverwacht opgekomen “laten wij ook gaan kijken waar de deuren wijd open staan”.
   Er is maar één oplossing [die van Jeanette is een verstandige, maar niet afdoende] en dat is internet afzweren. Maar ja, hoe leef je dan normaal verder in de huidige wereld? Vertel het me maar 🙂

   • laten wij ook gaan kijken waar de deuren wijd open staan”.

    Nou, als die die deuren niet wijd openstaan worden ze wel alsnog open geschopt, P. 🙂

 6. Ouboter
  Geloof me maar: RadaR lacht zich een klein bultje als hij terugleest wat het plaatsen van een flutliedje, waar een zeker soort mensen aangemoedigd door kwal Beelen en zijn bijwagens heerlijk bij kunnen meehuilen, al niet toe leidt. Zelfs Nina Hagen wordt uit haar graf gehaald 🙂

  • Ouboter
   Ik zie het allemaal veel eenvoudiger: komt een plaatje op 1 in Nederland dan verliest het onmiddellijk alle aantrekkingskracht. [Wat niet 1 op 1 geldt voor het letterlijke plaatje natuurlijk 🙂 ]

 7. Ouboter
  Als ik als oplossing “mooi, maar niet bijzonder” aandraag kunnen de heren zich daar dan in vinden?
  Het doet mij pijn aan de ogen noch oren en dat is al mooi meegenomen.
  In mijn achterhoofd bevindt zich een lichte vorm van verdenking te vormen. Zou RadaR een moeilijk te ontdekken sausje ironie hebben verstopt in zijn mening over meisje Maaike?????

 8. Ice Dome
  Wat weel heel opvallend is, in mijn ogen dan: de Nationale schaatstoppers, die zich eerst onmiddellijk achter Heerenveen schaarden [paginagrote advertentie in de Televullisbak] blijken nu ook een “schaats-topsportcentrum” in Beesttown best te zien zitten.
  Misschien is er een sportjournalist te vinden, die eens gaat uitzoeken welke contacten tussen het Almeerse consortium en de mensen uit het sportveld zelf zijn geweest. Dit heeft potentie om een sterke stank te gaan afgeven.

 9. Ouboter
  We hebben het hier over de winnaar van één van de 1593 Talentenjachten, die over dit land zijn verspreid als een 100% dodelijk virus. Als je even de revue laat passeren wat voor pure bagger er om de 6 maanden van de lopende band komt rollen dan is deze Maaike zeker een verademing. Een best mooi liedje, introvert net als het meisje zelf oogt. Prima om aan te horen en aan te zien, maar meer dan ook zeker niet. Als zovelen zal ook deze Goudse vrijwel vanzelf weer oplossen in het zuur, wat Nederlandse popmuziek heet.
  En laten we dankbaar zijn, dat onze gastheer niet één van de “talenten” uit nog zo’n wanproduct “Bloed Zweet en Tranen” [het kijkmonster van het mooie, smaakvolle Nederland van dit moment] aan ons offreert. 😀

 10. Ouboter
  Dat kan toch nauwelijks “fair play” worden genoemd, Willem: de Opoe van de Germaanse punkpop, die zeker ballen heeft die wel inmiddels op haar knieën hangen, zetten tegenover een maagdje uit de keuken van “Geile Gieltje”.
  Kansloze zaak als je, zoals jij doet, dat vanuit muzikale en persoonlijkheidsaspecten tegenover elkaar zet.
  Als je er gewoon met een objectief oog naar kijkt ben ik het volmondig eens met RadaR, dat het Goudse kaasblokje uit Geile Gieltje’s keuken puur en mooi klinkt en oogt. En daarmee afwijkt van het product, wat doorgaans van de Volendamse baggerschuit af komt.
  Maar ieder zangeresje of zangertje uit de huidige hoogtijdagen van de popmuziek moet nu eenmaal voldoen aan die keiharde eis: zorg dat je in ieder geval op iemand lijkt. In dit geval dus op Mevrouw Blokhoofd.
  Overigens denk ik te weten, dat onze gastheer hoofdzakelijk het plaatje meer waardeert dan het liedje. Wat wel van een aparte tekst is voorzien vind ik, maar het aantrekkelijke is vooral toch dat meisje zelf. Geen barbiepop [nog] en dat is een verademing.
  Wordt Ouboter een grote? Even en vooral in Nederland en België; daarna schuift ze zo ze dat zou willen aan bij de kudde der Verschrikking, die Nederlandstalige muziek heet. Of ze verdwijnt in het zalige niets. Wat er niets aan verandert, dat ze “mooi en puur” is.
  En je vergeet achteloos één ding, wat in Nederland veel gewicht in de schaal legt: er is op TV om haar liedje gehuild! En niet door de minsten: Lord Geil, Lady Sekreet en Master Bordkarton. Da’s toch echt niet niks. 😛

 11. Wat die Fyra betreft is het weer het zoveelste bewijs dat den Belg een stuk slimmer is dan wij met onze zogenaamde hollandse koopmansgeest, immers “het spoor” heeft al bijna 140 miljoen rechtstreeks op de giro van Ansoldobreda geflikkerd een bedrijf mind you welke al ruim 6 jaar alleen maar meer en meer verlies draait en slechts in leven word gehouden door haar moederbedrijf, terwijl den oliedomme belg slechts 36 miljoen op een GEBLOKKEERDE rekening heeft gestort en dus geheid hun poen terug ontvangen daar waar wij uit een failliete handel maar moeten afwachten welke kruimels er straks overblijven, als het niet zo droef was kan je er smakelijk om lachen.

  Over ijspaleizen schrijven/praten is doodzonde met dit weer dus maar even niet.

  Tsja en dan nu den zangeres, het spijt mij zeer maar ik hoor het niet wat ik wel hoor is een jongere versie van Ricky Koole maar dan met een enorm zeikliedje wat mij betreft mag dat zo met de Volendamsche baggerschuit mee het IJsselmeer op, als tegengewicht maar een ander bekoorlijk zangeresje weliswaar met een cover (het origineel zal ik de goegemeente alhier maar besparen) die gloedvol en met schwung und ballen word gezongen, iets wat ik bij het zangeresje ernstig en node mis.

  Overigens de oproep om “Big Brother” een stevige en zeer verdiende loer te draaien word vanuit deze kant van harte ondersteund, zo heb ik de persoonlijke site van Mahmoud Ahmadinejad als favoriet opgenomen en studeer nog op enkele andere.

  • Wat meiske Ouboter aangaat persisteer ik helaas in mijn mening dat ik het dus echt helemaal niks vind, of ze nu puur of van melk is gemaakt het zal me jeuken.

   Ook het feit dat er schijnbaar om deze tearjerker op de treurbuis is gehuild heeft mijn mening niet anders doen zijn dan deze gewoon is, ook al zijn er vele andere producten te vinden die de treurbuis en het gehoor ernstig aantasten het veranderd daar helaas niets aan.

   Vertaal dit liedje in het engels breng het uit op de Amerikaanse markt en verbaas je dan maar eens over hoe weinig respons dit zal gaan krijgen, zelfs als dit nummer door een lokale Amerikaanse grootheid zou worden gezongen en echt waar op zo wat iedere straathoek is daar wel een verbeterde versie van Ouboter te vinden.

   Overigens was het geenzins de bedoeling om Ouboter een op een met Hagen te vergelijken ik had om het even welke andere zangeres dan ook kunnen nemen (Williams, Shelby Lynn, Etheridge etc.etc.) maar toevallig zit ik deze week in een groot Germaanse muzikale periode gevuld met veel Wagner en Rammstein (waar seeeman een cover van is btw) en dus viel mijn oor op Hagen vandaar.

   • De Ramsteinn-link was al meer dan duidelijk uit de clip, Willem. Ennuh , het origineel vind ik beter 🙂

    Ik probeerde vooral te benadrukken, dat het liedje niet zo zeer het punt is, maar veel meer “het plaatje”. Tussen ons gezegd en gezwegen: het zo me niets verbazen als RadaR in het verleden op types als Ouboter viel. Zal het hem toch eens vragen 😛

 12. FYRA

  Verrast me dat jij veinst niet te weten hoe de overheid werkt, weet je dat? 😛
  Er is mis gegaan wat er maar mis kon gaan. En de 350 miljoen [overigens een bedrag wat in breder opzicht bezien veel te laag is] , dat wordt weer oefenen. Want we mogen er naar fluiten.

 13. Goed idee, P. Laten we ons allemaal houden aan per onderwerp reageren, ok?
  Mooi liedje, zal het ongetwijfeld goed gaan doen op begrafenissen. En Maaike is voor zover ik dat kan zien een verademing tussen al de klonen.
  Goed van je dat je de huilbuien van Gieltje en die gillende sirene hebt weten te vermijden. Blijft abrupte misselijkheid me tenminste bespaard en doet Maaike alle eer aan. 🙂

 14. Dt wordt er dus weer één met meerdere reacties, gewoon om het overzichtelijk te houden. Want over alle 4 is zoveel te zeggen, dat wanneer ik dat in één keer zou doen, het uit de klauw gaat gieren 🙂
  Het laatste eerst dan maar: Maaike. Zeker een verrassing haar hier tegen te komen. Maar echtheid en puurheid verdienen die eer zeker. En nu maar hopen, dat het meisje niet wordt omgebouwd tot Ilse deLange 2 of Trijntje 68.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s